Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

27 kwie 2010, 09:52

Witam,
Zosia nakarmiona i już śpi. Od kilku dni próbuję oduczyć Zosię zasypiania przy cycusiu i powoli mi się udaje :-) Przekonała się już do butli w ciągu dnia i z chęcią pije...nutramigen :ico_olaboga: no, ale co poradzić jak jej smakuje. Stasznie marudzi jak jest zmęczona, ale jest na nią sposób...wkłądam ją do fotelika samochodowego, chwilę kołyszę i Zosia śpi :ico_brawa_01: Cycusia dostaje rano, później około 17-ej i na noc. Jakoś to będzie.

matikasia wyglądasz super i nie narzekaj już :ico_nienie: . Ćwiczysz, więc brzuszek też wkrótce będzie super.

zaczarowana już powiedziałaś, że to sklep, to zdradź trochę więcej szczegółów :-D

mikusia mam nadzieję, ze polowanie na siusiu się powiodło i trzymam teraz kciuki żebyście mieli taki wynik jak my.

wiolaw teraz Lolusiowi zębolki chyba będą hurtem wychodziły :ico_brawa_01: u nas na razie dwie dolne jedyneczki, ale dziąsełka chyba swędzą, bo Zośka szoruje nimi o co się tylko da :-D

Ja właśnie wstawiłam kapustkę na gołąbki, zaraz ugotuję ryż i przygotuję farsz, zrobię kilka takich jak podawała kiedyś Siunia. Na 18-tą jesteśmy umówieni u kuzyna Piotra, więc dzień zapełniony po brzegi, a jeszcze muszę znaleźć chwilę na spacer. Po wczorajszej burzy i deszczu już nie jest tak cieplutko jak wczoraj, ale spacer musi być.
Jutro przyjeżdża już moja mama żeby Zosia miała czas na przyzwyczajenie się do babci, bo nie widzą się przecież zbyt często.

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

27 kwie 2010, 11:06

Kasia90 super, że już możesz nosić dawne spodnie :ico_brawa_01:

Milenka od rana spała 10 minut. Teraz zjadła owoce w słoiczku i po karmieniu pójdziemy na spacer, jeśli się nie rozpada, bo niebo zachmurzone.

Na obiadek piersi z kurczaka w cieście serowym i ziemniaczki.

Milenka ma chyba zatwardzenie :ico_sorki: choć na razie nie płacze i nie marudzi. Stęka, stęka jak by miała mieć mega kupę, patrzę a tam kuleczka. Już tego banana jej na razie nie dam. Ma już ta w rowku odparzone:( wietrzyłam już, teraz sudocremem posmarowałam. Pierwszy raz go użyłam, a miałam nadzieję, że nie będzie potrzebny. Wieczorem będzie mega wietrzenie i po spacerku też.

Magda33 my o 18 to już się nigdzie nie wybieramy. Zosia o której chodzi spać?

Zrobiłam takie kuleczki z kaszy manny, ale nie wiem czy wyjdą. Stygną teraz w lodówce. Jakby posmakowały matiemu, to może być zaczął jeść kasze.

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

27 kwie 2010, 11:11

Mojej Kindze włączyła się maruda. Matko, mieliśmy dwa podejścia do spania i spała po 5 minut. Teraz też, ziewa jak smok, a spać nie może...

Awatar użytkownika
wiolaw

27 kwie 2010, 11:22

witam dziennie :ico_oczko:

Loluś sobie śpi , niestety pora spacerku ale pogoda nie spacerowa, pada i wieje strasznie :ico_zly:
i dziś nie zapowiada sie na zmianę , dzionek spędzony w domku
Kasia90 super, że już możesz nosić dawne spodnie
ja niestey nie dopinam sie w spodniach z przed ciąży :ico_wstydzioch:
Jutro przyjeżdża już moja mama żeby Zosia miała czas na przyzwyczajenie się do babci, bo nie widzą się przecież zbyt często.
to i ty jeszcze odpoczniesz , zanim pójdziesz do pracki :ico_haha_02:
a napewno dacie radę i Zosieńka zostaje w dobrych rekach to będzie ci łatwiej

matikasia, to dziwne że twój mąż nie ma nic ciekawego z licencjami , bo w w-wie to mój miałby w czym wybierać , ale to traktóje tylko dorywczo ,eby nie stracić licencji , bo w życiu nigdy nic nie wiadomo i lepiej mieć zaplecze
chociaz dzis miał w swojej pracy rozmowe roczną z szefem i bardzo go chwalił i powiedział ,że bedzie wysyłany na kolejne szkolenia bo wiążą z nim nadzieje i awans murowany , a co sie z tym wiąże podwyzka :ico_oczko:

no i po spanku , poźniej się odezwę , bo muszę iśc Alę przepytać z religi bo w piatek egzamin do komuni i juz ma stresa , mimo że wszytko umie i na 12.30 do szkoły :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
matikasia

27 kwie 2010, 11:47

Milenka też już głodna i śpiąca i musiałam przerwać a6w na 1 ćwiczeniu 3 serii także dokończę po spacerku.

[ Dodano: 2010-04-27, 11:51 ]
Wiolaw wiesz co on ma dopiero 2 miesiące te papiery i jeszcze się zbytnio nie rozglądał.
Którego maja komunia?

Awatar użytkownika
Magda33

27 kwie 2010, 11:57

matikasia Zosia zasypia między 21 a 22-gą. Po mnie to ma, bo ponoć ja późno zasypiałam, nawet około 23-ej :ico_olaboga: A rodzinka blisko mieszka, więc nie ma problemu ze spotkaniem na 18-tą :-)

wiolaw właśnie z tego odpoczynku przed pójściem do pracy jestem bardzo zadowolona :ico_brawa_01:

Kasia90 moja Zosia też dzisiaj jakaś marudna. :ico_noniewiem:

Ale zaraz idę na spacer, to chociaż trochę sobie pośpi na powietrzu. Gołąbki już kończą się gotować, więc trzeba iść póki nie pada.

Awatar użytkownika
matikasia

27 kwie 2010, 11:59

Magda33 dawaj gołąbka:)

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

27 kwie 2010, 12:01

witam dziewczyny :ico_haha_01:
Weronika wstała przed 3 w nocy, tak chyba za 20 :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: i nie w głowie jej było spanie :ico_placzek: marudzi jak diabli :ico_zly: a ja niewyspana na maksa :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Chyba ma zaparcia tak jak prawdopodobnie Milenka matikasi
dałam jej czopka to zaraz takiego twardego kupalka zaczęła robić a spociła się przy tym... :ico_olaboga: chciałabym jej ulżyć ale nie wiem jak... W dodatku marudzi że śpiąca.... Kurcze nie wiem od czego ona tak ma, żal mi jej :ico_placzek: Wsadziłam jej jeszcze czopka do końca i niech jej zmiękczy kupkę bo ona nie daje rady jej wydalić :ico_placzek: :ico_olaboga:

A Rafał poszedł na chwilę do sklepu, po 15 minutach dzwoni że jest na drugim końcu Częstochowy i pomaga sąsiadowi przy aucie... :ico_zly: a ja nie mam siły teraz nosić Weroniki... Mam dość i taka jestem zła że jak przyjdzie to wyjdę na resztę dnia z domu io sobie odpocznę a już mu zapowiedziałam że wali mnie to że ma L na Weronikę, skoro nie wykorzystuje tego na dziecko to jutro ma iść do pracy!!! :ico_zly:

Awatar użytkownika
matikasia

27 kwie 2010, 12:04

Kala no ochrzan należy się Rafałowi niezły. Odpocząć nie możesz.

Milka śpi. Idę zobaczyć czy nie pada bo coś mi się tak wydaje.

Awatar użytkownika
Magda33

27 kwie 2010, 12:09

matikasia zapraszam :-D

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”