mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2008, 17:07

Eve, sliczne autko, co to za marka bo ja ciemna masa jestem :-)

Kicia, a smarujesz go wysokim filtrem???

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 maja 2008, 17:07

Eve super macie samochodzik :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: bardzo mi sie podoba :-D

[ Dodano: 2008-05-30, 17:09 ]
Mamo Zuzi smaruję filtrem 6 narazie ale mam przygotowany 30.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2008, 17:36

Kiciu, ja 50 smaruje i to mala zlapal kolorek. Jest takie fajne mleczko nivea baby, na allegro za 32 zl mozna dostac wlasnie 50 + , polecam! Jest fajne, bo sie ladnie rozsmarowuje w odroznieniu od kremu.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 maja 2008, 17:36

mama_zuzi1980, ford mondeo :ico_oczko:

a jeszcze wam mialam napisac ze dzisiaj facet przywiozl chodzik, Szymon zdziwiony w nim, jeszcze nie umie za bardzo sie w nim poruszac, ale pewnie jeszcze kilka dni i zacznie w nim biegac :-D

a mialam wam jeszcze zdac relacje z moich spostrzezen tutaj
a wiec jak ja widze tutejsze dzieci i jak sa ubierane na rozna pogode to czasem za glowe sie lapie///np/ tutaj przewaznie dzieci wyrozbierane sa, nawet takie malenkie kilkudniowe
w pochmurny dzien bez czapek
ale najbardziej mnie szokuje wozenie 2/3 mies niemowlakow w spacerowkach na siedzaco :ico_szoking: te dzieci takie pozkurczane biedne siedza na sile :ico_olaboga:
albo dziecko ubrane wczoraj: kurtka puchowa, dlugie spodnie i gole stopy :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 maja 2008, 17:50

kurtka puchowa, dlugie spodnie i gole stopy :ico_szoking:
no nieźle,haha.Ja widziałam dziś dziecko w samym pampersie.Teraz jest u nas 28 w cieniu.

Mamo Zuzi wystarczy że przejedziemy się 5 minut po słońcu i on już ma takie plamki,nawet jak słoneczko nie jest duże to też mu wyskakuje i to mi nie wygląda na poparzenia te plamki nie są tak blisko siebie,bym wam zrobiła zdjęcie ale nie wiem czy zobaczycie to.Posmaruje mu tym większym filtrem to zobaczę jak wtedy będzie.

Ewasiek sorki zapomniałam,WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MISIA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2008, 18:24

Kicia a moze to potowki ? hmmm, nie wiem...

Eve, no dla mnie te opisy to nic takiego :-) Teraz widzisz te dziwactwa ale za jakis czas juz nie beda niczym dziwacznym. :ico_haha_01: Tu jest dokladnie to samo, no moze z wyjatkiem tego co napisalas o maych niemowlaczkach przewozonych na siedzaco. Szwedki pod tym wzgledem sa raczej tradycjonalistkami i woza dzieci w gondolach :-) A zobaczysz zima jak fajnie wygladaja lyse male glowki bez czapek :ico_haha_01: Naprawde polskie mamy sa nadzyczaj troskliwe i opiekucze. :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2008, 20:20

eve81, no, no piękny Fordziu! Ja tam poznałam furkę, bo my jesteśmy przywiązani do tej marki :ico_oczko:
Super Wam z tym darmowym mleczkiem :ico_brawa_01:

Gosiu hihi, no właśnie ja nie mam za wielu fioletowych rzeczy, w zasadzie jedną bluzeczkę :-D A butki kupione są na zasadzie kontrastu do moich ubranek, bo do pracy jestem zmuszona zakładać spodnie w kantkę i jakąś w miarę elegancką bluzkę, a moją inność mogę zamanifestować w ten właśnie sposób. ( w liceum miałam zółte martensy, a potem jeszcze niebieskie i oczywiście do wszystkiego pasowały :-D ).

eSKa ale przygoda z tym wężem :ico_olaboga: Ale to chyba jest tak jak pisała Gosia, jak tylko nas chwilkę nie ma to....

ewasiek sto lat dla Misia!!!!

Ja przestałam Zuzia dawać Cebionmulti jakieś dwa tygodnie temu. Lekarka powiedziała,że jak daję już tylko butelkę to nie ma potrzeby. I D też już nie daję.

A podajecie już coś nowego swoim dzieciaczkom? Bo ja jakoś nic nie wprowadziłam ostatnio, a może powinnam....

Moja Zuzia to chyba gorąca dziewczyna. U nas w nocy nie jest specjalnie ciepło. Ubieram ją w body z krótkim i pajaca cienkiego. Czasem bez body. I przykryta jest kocykiem tylk, a ilekroć w nocy wstanę to kocyk daleko, a Zuzia śpi słodko na brzuchu. Rano jak M. wstaje to to samo. I nie budzi się w nocy,że jej zimno. A chyba by ją chłodek obudził, nie??

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 maja 2008, 22:05

Teraz bede potrzebowala kilku dni zeby znowu sie wbic w tik takowy rytm :ico_olaboga:

Jasiu juz spi a ja popijam soczek z piwkiem, albo raczej piwko z soczkiem, chce ktoras?? takie slabiusie, niecale 4 %

Dzis pierwszy raz nakrzyczalam na moje dziecko, bo wieczorkiem nic sie mu nie podobalo, i wiecie mam wyrzuty sumienia. Bo on w sumie taki aniolek jest i zaczal wymyslac piec minutek, a ja jakas taka zmarnowana po upalnym dniu i troszke pokrzyczalam i mam teraz wyrzuty sumienia.

Mamo Zuzi Zosienka juz super, tylko taka chudzinka ze szok, ona wazy mniej od Jasia. Podczas pobytu to byla strasznie zazdrosna o Jasienka. A Kochana pamietasz moze o tym smoczusiu dla Jasia?? Rzeczywiscie moze byc ten ksztalt podobny do MAM. Co do kolorkow ubran to Jasiu dostal sliczne spodnie, cos w odcieniu rozu i do tego koszulke taka zielona, z seri ubranek 5-10-15 i moim zdaniem sa super! Mi kazali dawc Jasiowi tran jak skonczy 6 tygodni po 2,5 ml, a od 6 miesiaca 5 ml ale nie daje, bo na samym poczatku to Jasiowi zaczely wyskakiwac jakies plamki i myslalam ze to od tego a poza tym to smierdzi to masakrycznie i jak spadnie na ubranko to czasami zostaja tluste plamy, a poza tym zapach po praniu nie chcial znikac a mi sie zbieralo na wymioty jak to czulam. Ale polecam jak najbardziej!!

eve samochdzik sliczny! Podziwiam Cie, super sobie radzicie i tak trzymac!! A co ubran to ja juz powoli sie oswajam. U nas podobvnie jak w Szwecji w gondolkach dlugo woza dzieciaczki.

eSKa ale przygoda z tym gadziorem, nienawidze takich stworzen, ja wogole malo zwierzakow lubie ale jak widze pajaki, myszy, zaby, weze, jaszczurki i zlowie to uciekam jak najdalej :ico_wstydzioch:

Ewasiek wszystkiego naj naj dla Misia!! I ciesze sie ze wyjasnila sie sprawa z tym etatem!

Kocurka sliczna mialas sukienke na weselu. Jasiu tez spi w nocy tylko na brzuszku. Kupilam sobie w Polsce ta spacerowke co Wy chcecie i jestem zadowolona. Siostrze zostawilam stary wozio do sprzedania i teraz mam tu moje Quinny na dalsze spacerki i spaceroweczke skladana jak parasolka jak gdzies chcemy jechac, no i prawei caly czas mam ja na tarasiku, bo w sumie wiekszosc dnia spedzamy poza domkiem.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 maja 2008, 22:09

Kicia a moze to potowki ? hmmm, nie wiem...
nie potówki to na pewno nie są,po pierwsze inaczej wyglądają a po drugie znikają jak tylko wrócimy do domku wygląda mi to na alergie, jak pójdę do lekarza to jej będzie ciężko ocenić co to jest jak tego nie zobaczy a jak mam jej to pokazać jak to tylko na dworze sie dzieje :ico_noniewiem:
cdn...

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 maja 2008, 22:12

A podajecie już coś nowego swoim dzieciaczkom?
moj Szymon juz jadl duzo nowosci, bo tutaj w sloiczkach jest np. spagetii bolonese
a z takich doroslych obiadkow to probowal: nalesnikow z dzemem, ziemniakow z naszego obiadu, parowek, pudingu ryzowego dla doroslych, rosolku prawdziwego..hmm nie wiem czy wszystko wymienilam ale nic nowego mi sie nie przypomina poza tym :ico_oczko:

teraz spi na gorze a ja mam go na podgladzie w salonie na dole :ico_brawa_01:

mamo_zuzi ja staram sie Szymona ubierac lekko, tak jak np. siebie ubieram w dana pogode, ale ostatnio np. ja w kr. rekawku i Szymon tez a wszystkie dzieci poubierane no i juz zgupialam czym oni sie sugeruja bo bylo cieplo ale bez slonca a oni w kurtkach :ico_puknij:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”