Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

31 maja 2008, 13:59

Wszystkiego najlepszego dla Lenki :ico_brawa_01:

Kacperek dostał większej temperatury i dałam mu syropek i zasnoł,trochę kaszle i katarek mu cieknie,chyba pojadę do lekarza.

[ Dodano: 2008-05-31, 14:02 ]
niestety mój nie chce tego jesć bo nie ma czym gryść
Ula mój tez niema czym gryźć ale ja mu gniotę widelcem.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

Re: DZIECIACZKI MAMUś Z TERMINEM WRZESIEń 2007

31 maja 2008, 14:46

Co powiecie na tabelkę???Miło mi sie zrobiło jak zajrzałam na nasz stary wątek i miałysmy tam tabelke z terminem porodu.A może teraz ilość ząków
majandra-Maciuś :6 ząbków (dwa na dole, 4 na górze) :-D
ewasiek- Michałek
gosiaperelka - Lenka: 4 na górze i 4 na dole :-D
eve81 - Szymonek
agnieszka01.04- Dariuszek
ania0709 -Krystianek :2dolne i 1 górny :-D
eSKa -Oluś : dolna jedynka :ico_brawa_01:
Kicia10-Kacperek
Dominisia -Jaś
Justyna_Bochnia- Marcelinka
Kocura Bura- Zuzia :dwie dolne jedyneczki i górna prawa dwójka :ico_brawa_01:
Ulamisiula - Benio-ząbków brak :ico_placzek:
Lalka-Hania
mama_zuzi - Nell :ząbków brak :ico_placzek:

:ico_buziaczki_big: :ico_prezent: dla Michałka i Lenki

Jutro ja stawiam :ico_tort: :ico_zdrowko: 8 miesięcy.
Miłego weekendu :ico_haha_01:
Ostatnio zmieniony 02 cze 2008, 21:11 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 17:28

Ale pogoda! Żyć się chce! Wreszcie Zuzię mogłam rozebrać i ona poczuła lato. A teraz śpi zmęczona "bieganiem". Mówię Wam,że Zuzanka jest teraz strasznie grzeczniusia. A jak jest troszkę zła to wystarczy ją na podłogę postawić i jest cała happy. I teraz całe dnie na podłodze spędza i raczkuje. Chodzi za mną po całym domu :-) Tylko po jej spodniach widać,że trzeba częściej podłogi myć :ico_haha_01:

Kupiłiśmy jej dziś paraslolkę do spacerówki. I wanienkę. Bo ja miałam taki stojak z przewijakiem i pod spodem jest wanienka i półki. Ale rezygnujemy z tego, bo wanienka mała się zrobiła i do tego ma tak dziwnie dno wyprofilowane. A przewijak kupię sobie taki na łózeczko.

Gosiu mam nadzieję,że Lenka nie będzie się bardzo męczyć i szybciutko jej przejdzie.

ulamisiula, Zuzanka ząbki trzy :-D Dwie dolne jedyneczki i górna prawa dwójka (gdzie te jedynki?!).

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

31 maja 2008, 20:00

Dzięki za życzenia dla Lenki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
STAWIAM :ico_tort: :ico_zdrowko: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:
Dziś Lenka ciągle mówi mama mama, baba. Gorączki już nie ma ale jeszcze ją kaszle, jutro idziemy na błonia, będą różne atrakcje dla dzieci, może coś znajdziemy dla mojej małej córeczki:)
Mamo zuzi, jeśli masz skypa, to możemy kiedyś porozmawiać wieczorkiem, jeśli któraś ma ochote i skypa to zapraszam, napiszcie mi na priva wasze nicki i pogadamy. Możemy nawet zrobić konferencje, też może być ciekawie...Co wy na to?
Lenka ma 8 zębolków. 4 na górze i 4 na dole

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 21:09

gosiu podalam ci moj nick zr skypa na priwa, nie mam webcam wiec odbior wizja nie wchodzi u mnie w gre.

Sto lat dla Solenizantow naszych :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_brawa_01:

Chorowitkom szybkiego polepszenia :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

My dzis mielismy ponad 30 stopni w cieniu, bylismy nad morzem, Nell w cieniu oczywiscie, Zuzia w morzu i ja sie skusilam na szybka kapiel w morzu :-) Jutro dzien dziecka i albo wesole miasteczko Liseberg albo basen ze specjalnymi atrakcjami :-) Zobaczymy!

Nell na plazy boska, uwielbia piasek, i bawi sie godzinami przesypujac sobie piasek z lapki do lapki :-) Pospala w wozeczku , pojadla butli z mlekiem i bylo git :-)

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

31 maja 2008, 22:06

Witajcie Lasencje!
Ale jestem padnieta po calym dniu, goraco u nas bardzo. Wlasnie grillujemy z mezulcem. Mam nadzieje ze jutro bede miala wiecej czasu zeby z Wami popisac :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 22:42

Mozna dopisac tez mojego bezzebnego potwora : 0 zebow :-D

Dominisia, popszukaj w archiwum w skypie, musi byc :-) Warunkiem aby wiadomosci na skypie przeszly jest to ze musisz miec status "dostepna" :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

01 cze 2008, 10:33

Hej dziewczynki.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MALUCHóW,NIECH ROSNą DUżE I ZDROWE
:ico_buziaczki_big:
Nasza nocka tragiczna,Kacperek nie mógł spać i płakał bardzo.Zasnęliśmy dopiero o 3 ale pospaliśmy do 8.30 tylko że z wieloma pobudkami.Teraz znów zasnoł,rano nie miał temperatury,zobaczymy jak będzie dalej.Wczoraj nie byłam u lekarza bo Kacperek już nie miał temperatury,gdzieś koło 22 miał 37,7.Wygląda to tak jakby od ząbków bo jeszcze rzadką kupkę robił wczoraj.

[ Dodano: 2008-06-01, 10:34 ]
Wszystkiego najlepszego dla Lenki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

01 cze 2008, 12:02

Witam

Dziś nasz pierwszy dzień dziecka :ico_brawa_01:
Oczywiście noc nie za ciekawa bo były 4 pobudki ale już się przyzwyczaiłam :-)
Zaraz jak Krystianek się obudzi to zje zupkę i idziemy na lody :ico_oczko:

ulamisiula, Sto lat dla Benia :ico_brawa_01:
Krystianek ma 2 ząbki na dole i lewa górka jedynka się wyrzyna

Kicia10, jak Kacperek tak się budzi co chwilę w nocy to co robisz. Dajesz mu pić czy nosisz. I napisz mi też czy Mały płacze czy tak się tylko przebudza. Bo Krystianek jak dam Mu cycka to zasypia dalej bez problemów ale ja nie chcę Go tak często karmić :ico_noniewiem: I zawsze mam dylemat w nocy co robić :-) Jak Go biorę na rączki to jest taki ryk :ico_olaboga:

eSKa kiedyś pytałaś jak się nam śpi z Krystiankiem. Mi śpi się całkiem wygodnie. Też mamy ogromne łóżko i Krystianek śpi pod ścianą a ja na środku bo za męża to nie jestem pewna. Strasznie się rzuca w nocy :-D

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH DZIECIAKóW :ico_tort:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

01 cze 2008, 13:55

Ania jak Kacperek sie budzi to od razu mu daje herbatki i czasami przewraca się zaraz na bok i zasypia a czasami muszę go wziąśc na ręce i trochę ponosić.Dzis w nocy nie było mowy o odłożeniu do łóżeczka,tylko rączki i rączki :ico_olaboga: i weź tu sobie nos takiego klocka.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”