Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 cze 2008, 17:54

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków!!!
Nam bardzo fajnie minął dzionek. Poszliśmy na kawkę na Ryneczek. A tam była taka akcja od 12- 100 zdjęć dla 100 dzieci. I Zuzia będzie mieć profesjonalne foto :ico_brawa_01: Do odbioru w piątek dopiero. Ale dziwne, bo my byliśmy po 13 i na liście byliśmy nr 6 :ico_noniewiem: I nikt się nie kręcił. I wywiad był z nami dla lokalnej tv :ico_oczko: Hihi, gwiazdy jesteśmy.

Siedzimy dziś dużo na balkonie i Zuzia usilnie próbowała dziś wstać opierając się o próg i nie dała sobie pomóc. W końcu wspięła się po mnie i stanęłą, dumna jak paw :-)

mama_zuzi1980, wklejałaś kiedyś link z rymowankami....- możesz jeszcze raz :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 cze 2008, 20:09

U nas dzis strasznie tloczno i zamieszania kupe. Nasza Zuzia z okazji Dnia Dziwecka mogla wybrac sobie z 6 opcji spedzenia dni jedna. No i miala nie lada problem, myslala i myslala, az w koncu wybrala wybor zabawki do 300 SEK i potem park z placem zabaw. Biorac pod uwage ze mielismy dzis ponad 30 stopni cieszylam sie bardzo ze nie wybrala wesolego miasteczka lub Zoo, bo bysmy sie prazyli, a w parczku super w polcieniu, przyjemny chlodzik. Zuzia wybrala sobie maszyne do robienia tatuazy :-) plus naklejki ksiezniczki a w parku byla imreza dla dzieci i bylo malowanie twarzy za darmo. I w ten sposob Zuzia stala sie motylkiem :-D I dostalam kupe probek pieluch Huggies tez tych do plywania. Ciesze sie bo nigdy ich nie mialam wiec z checia wyprobuje. No i rozdawali chleber Fazera i uzbieralismy 5 opakowan :-D 3 juz w zamrazarce lezy :-) Potem szybkie zakupy spozywcze, kupilam ,alej nowe sloiczki od 8 miesiaca, fajnie bo bardziej urozmaicone i bardziej wyrazisty smak, no i wieksze kawalki. I dzis za rada Kici dalam _Nell okruszki w chleba, ale zajadala az sie trzesla. Bardzo jej smakowalo, wiec zamierzam kontynuowac. :-) Dzieki za pomysl :-)

Dobra wiadomosc dnia to taka ze weszlam w sukienke z chudych czasow :-D Fakt ze nie pojadlabym w niej sobie, ale na stojaco bez problemu :-D Na wadze 1,5 kg mniej bez odchudzania w sumie, tyle ze nie jem po 20.00 . Konsekwentnie.

Kiciu, podziwiam Cie!!! Ja nigdy nie musialam nosic Nell na rekach w nocy, zawsze spala. Ale chyba tez moja w tym sprawka, bo jednak nie reagowalam nigdy na jej marudzenie w nocy, nie raz nawet plakala mocno, to dostawala raczke moja do lozeczka, glaskalam ja przez szczebelki, i mowilam "szszszsz..." ale nie bralam jej na rece. Moze dlatego teraz takich numerow nie robi.... Czasem sie jej zdarzy budzic, ale to z reguly jak jest zakatarzona....Wtedy biore jej psikam krople i znow odkladam... Naprawde podziwiam cie za to ze dajesz rade miec tyle sily i cierpliwosci dla Kacperka w nocy.

Kocurka, ale super z tymi fotkami :ico_brawa_01: mam nadzieje ze sie jakos nimi pochwalisz??? :ico_sorki: Wy nasze Gwiazdory ;-) :-D

[ Dodano: 2008-06-01, 20:12 ]
Kocurka, oto link: http://www.osesek.pl/rymowanki-piosenki ... nki-9.html

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

01 cze 2008, 22:29

No widzę że laseczki korzystają na maksa z dzisiejszego dnia bo tak mało postów ale to dzień naszych dzieci trzeba im poświecić ten czas co nie??

Kacperek śpi,wieczorem miał 38.5,dałam mu syropek i pójdę jutro do lekarza,zbada go i przynajmniej będę pewna co mu jest.
bo jednak nie reagowalam nigdy na jej marudzenie w nocy, nie raz nawet plakala mocno, to dostawala raczke moja do lozeczka, glaskalam ja przez szczebelki, i mowilam "szszszsz..." ale nie bralam jej na rece.
ja też tak robię albo daje piciu i czasami to pomaga a czasami nie i jak go zostawię żeby płakał to drze sie jakby go rozpruwali i bardzo sie wybudza a potem niemożna go uspokoić więc tak jakby nie mam wyjścia i muszę czasem ponosić ale to tak góra 5 minutek.

Kocura to czekamy na zdjęcia gwiazdo :-D :-D

Dobranoc dziewczynki.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 10:22

Az dziw ze o tej porze jestem pierwsza :ico_szoking: Noc koszmar za sprawka mojego meza, ktory ok, 23.30 wzial sie za odkurzanie :ico_szoking: ktore odkladal i odkladal caly weekend. Myslalam ze go zabije normalnie :ico_zly: Mala sie obudziala i nic jej nie moglo uspac, nawet raczki :ico_zly: w koncu dalam jej sie wyplakac tak kolo 2.30 i padla i spala juz dobrze. Te chlopy sa po****ne :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Dzis mam oczy na zapalkach a jeszcze czeka mnie wyprawa do centrum z dwojka dzieciakow bo maszyna do tatuazy felerna i wczoraj byl ryk jak nie wiem, wiec jedziemy oddac i kupic co innego :ico_zly:
super, super, super..... A na dworze znow upal i jedz tu tramwajem :ico_zly:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

02 cze 2008, 11:37

Te chlopy sa po****ne :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
święta racja!!!
Mój wczoraj zachowywał sie ok.Ale w tamtą niedzielę to mnie tak wkur........ że myślałam że go utłukę.Rano było pochmurno wiec poszliśmy na króciótki spacerek a jak sie zrobiło ładnie po południu to on oznajmia że idzie pojeździć motorem.Była wojna i poszedł.A jak chcę żeby z nami pospacerował to go zawsze nogi bolą.A w środęjak pojechał na Metallicę musiał biedaczek 7 km napieprzać z buta bo blizej nie dało sie zaparkować autobusu.I dzwoni i sie żali że tylke musi przejść a teściowa do niego że niech teraz tylko powie że go ni=ogi bolą to mu w du..... nakopie. I chyba podziałało bo wczoraj o motorze nawet nie wspomniał.

W sobote podcięłam małemu włoski.Makabra :ico_olaboga: Misiek trzymał go za główkę a ja starałam sie obciąć mu grzywkę w miarę prosto i nie skaleczyć go.Z prawej strony nad uchem wyszło idealnie ale na lewą strone juz nie miał cierpliwości i narazie wygląda jak terminator.Z jednej obciete-z drugiej długie :ico_brawa_01: Ale to nadrobię moze dziś.

Wczoraj wykąpaliśmy Bena i jak zwykle butla i spanko-to było w planach bo Benek je troche udoskonalił.Nie chciał spać a ja nie miałam siły żeby go usypiać na rękach wiec wzięłam go do salonu i bawił sie aż padł-o 22 .Mam tylko ndzieje że to nie wejdzie mu w nawyk. :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

02 cze 2008, 13:49

Ale pustki :ico_szoking: tutaj.
ktory ok, 23.30 wzial sie za odkurzanie :ico_szoking:
pomysłowego masz męża,tez bym się wkurzyła ale spoko to tylko facet mój też ma nieraz takie odchyły :-D
Z prawej strony nad uchem wyszło idealnie ale na lewą strone juz nie miał cierpliwości i narazie wygląda jak terminator.Z jednej obciete-z drugiej długie :ico_brawa_01: Ale to nadrobię moze dziś.
Ula zrób mu fotę i pokaż koleżanka tego terminatora :ico_sorki: :-D

My rano poszliśmy do lekarza i Kacperek ma trochę gardełko chore ale mam dawać tylko syropek ale recepta z antybiotykiem jest na wszelki wypadek gdyby sie pogorszyło,no mam nadzieje że nie bedzie potrzebna ząbki tez wychodzą tylko ciekawa jestem jak długo to potrwa :ico_noniewiem: A u nas upał niesamowity,siedzimy w domku,może na wieczór wyjdziemy bo muszę zrobić małe zakupy a Kacperek niema gorączki już więc myślę że kogę wyjść.
Powiedzcie mi dziewczynki jakie macie termometry do mierzenia temp. maluszkom??Bo ja miałam do tej pory takie elektryczne,zwykłe już dwa od narodzin Kacperka i sie znów kolejny popsuł :ico_zly: i chciałam kupić już taki do ucha tylko nie wiem jaki byłby najlepszy :ico_noniewiem: doradźcie coś :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

02 cze 2008, 17:18

Witajcie!
U nas pogoda miodzio wiec malo bywam w domku. Wczoraj bylismy w kosciolku na 13, zawsze byly tlumy ludzi a wczoraj pusciutko. Jasiek byl super grzeczny jak zwykle w kosciele,, strasznie interesowaly go cegielki i chcial wydlubywac laczaca je zaprawe :-D

Popoludniu przyjechala ciocia, wujek i moj kuzyn ktorego lataaaa nie widzialam i robilismy grilla, drineczki i ogolnie bardzo milo dzionek zlecial.

W sobote bylam na zakupkach i kupilam Jasiowi na Dzien Dziecka magnesiki na lodowke (bo uwielbia je sciagac), takie miseczki z Fischera naklada sie jedna na druga, niby takie nic ale Jasiek lubi to rozwalac i jeszcze basen dmuchany w ksztalcie zlowika no i to jest trafione w 100 procentach, od dwoch dni popludniu sie pluska i ma wielka radoche.

A dzis pluskalismy sie razem, przedwczoraj wymienialam wode w jackuzzi i nie wspywalam jeszcze tych wszystkich chemikaliow i popoludniu jak wrocilismy ze spacerku to zrobilismy sobie wspolna kapiel. Ale byla zabawa :)

Chyba bedziemy miec za niedlugo gorne zebiska... Takie mam wrazenie, ale moze tylko sie mi zdaje :ico_noniewiem:

Kocura Bura mam doklednie ten wozeczek do ktorego wklejalas link :)

Mamo Zuzi mpowaga, nic do mnie nie doszlo! Ja tam na K. bym za odkurzanie nie krzyczala :) :) :) Byleby tylko kiedys zechcial... No ale godzine to sobie J. wybral rewalacyjna :)

Kicia biedny Kacperek, strasznie mi go szkoda ze tak czesto go to gardelko meczy!

Spadam robic jakas kolacyjke

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

02 cze 2008, 18:55

Witajcie, pogoda rewelacyjna, ja też mam dla Lenki taki basenik dmuchany, ale z tym musze poczekać, bo dziś byłam na kontroli u lekarza i niestety nie obyło się bez antybiotyku, bo biedna strasznie kaszle i ma katarek. Ale jest jak zwykle wesoła i uśmiechnięta.
I wywiad był z nami dla lokalnej tv Hihi, gwiazdy jesteśmy.
no proszę, no to może sławni się staniecie:)
Noc koszmar za sprawka mojego meza, ktory ok, 23.30 wzial sie za odkurzanie
ja bym nie pozwoliła, bo Lenka ma słaby sen, budzi się od razu jak stanę nad łóżeczkiem i ją zawołam po imieniu.
a teściowa do niego że niech teraz tylko powie że go ni=ogi bolą to mu w du..... nakopie. I chyba podziałało bo wczoraj o motorze nawet nie wspomniał.
no to widzę ze teściowa się z nim nie cacka:) i dobrze... z chłopami trzeba twardo i krótko, ja byłam zbyt partnerska dla mojego byłego i widzicie jak to się skończyło.
Idę robić tiramissu, kiedyś robiłam częściej bo miał kto jeść, a teraz robię bo będę miała gości...

eSKa
4000 - letni staruszek

02 cze 2008, 19:27

Ufff czytanie nadrobione ale jak zwykle z odpisaniem będzie gorzej.

Było coś o jedzonku.
Ja Olkowi daje wszystkiego spróbować tzn prawie wszystkiego. Chlebek wcina jak szalony, bułeczki tak samo, daje mu skórke z takiej grubo ukrojonej kromy, smakuje mu bardzo. Dzis miał debiut z truskawkami i mało brakowało a zeżarłby nawet te listki :-D :-D
Na 100% ma dolną jedynke co do reszty nie jestem pewna bo paszczy nie otworzy :ico_nienie: ale gryzie wszystko , te truskawy tak fajnie przeżuwał :ico_haha_02:

zaraz postaram sie napisać wiecej ale teraz dziadek przyniósł mi OLka a pisanie z nim to juz wyzsza szkolą jazdy :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-02, 19:42 ]
aha ulamisiula nie przejmuj sie krzywą grzywką Benka , ja Olkowi obcielam w piątek i teraz ma fryzure jak Jim Carey w "Głupi i głupszy" :ico_wstydzioch: :-D :-D

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

02 cze 2008, 21:17

majandra-Maciuś :6 ząbków (dwa na dole, 4 na górze) :-D
ewasiek- Michałek
gosiaperelka - Lenka: 4 na górze i 4 na dole :-D
eve81 - Szymonek
agnieszka01.04- Dariuszek
ania0709 -Krystianek :2dolne i 1 górny :-D
eSKa -Oluś : dolna jedynka :-D
Kicia10-Kacperek
Dominisia -Jaś :2 na dole :-D
Justyna_Bochnia- Marcelinka
Kocura Bura- Zuzia :dwie dolne jedyneczki i górna prawa dwójka :-D
Ulamisiula - Benio-ząbków brak :ico_placzek:
Lalka-Hania
mama_zuzi - Nell :ząbków brak :ico_placzek:

Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.A jeśli to przepraszam :ico_sorki:
Siedzimy dziś dużo na balkonie i Zuzia usilnie próbowała dziś wstać opierając się o próg i nie dała sobie pomóc. W końcu wspięła się po mnie i stanęłą, dumna jak paw
Gratulacje.Zawzięta dziewczyna :ico_haha_01:

Niestety terminatora juz nie ma :ico_brawa_01: włosy wyrównane.Jutro wkleję fotkę "nowej "fryzurki.Dzis mój synek samodzielnie stanął przy fotelu i wziął sobie zabawkę. postał tak kilka minut i usiadł.Na szczęście udało mi sie to nagrać :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Jak Misiek wrócił z pracy to jak zobaczył z radości zadzwonił do znajomych i do teściów sie pochwalić że syn już sam stoi.Jutro weżmie aparat do pracy i pokaże chłopakom 2 filmiki:jak mały sam stoi i jak śpiewa "Whyskey in the jar"Metallici.Świetny widok :-D
Idę robić tiramissu, kiedyś robiłam częściej bo miał kto jeść, a teraz robię bo będę miała gości...
Poproszę przepis
Ostatnio zmieniony 03 cze 2008, 13:01 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”