Cześć. Co do bólów brzucha mnie też pobolewa, wieczorami, albo z rana, ale z tego, co wiem to naprawdę normalne. Brzuszki nam się rozciągają i bolą więzadła, co do boleści w kroczu też czytałam ze pobolewa w ostatnim trymestrze, bo miednica i narządy typu pochwa i szyjka macicy przygotowuje się do robienia miejsca na przedostanie się potem naszych maleństw przez ta małą dziurkę. pozdrawiam was całusy.
[ Dodano: 2007-08-28, 13:47 ]
Witaj Iwona 83 . mam podobny problem co do wagi, lekarz gdy byłam u niego w 16 tyg.(wtedy przytyłam 3,5kg.) powiedzial mi ,że nie mogę przytyć wiecej przez co najmniej 3 następne miesiące bo może to grozić cukrzyca i nadciśnieniem i potem dzidziuś będzie miał problemy z oddychaniem. Wziełam sobie to bardzo do serca i staram sie oszczędnie jeść, dużo warzyw i owoców, nie jadam ziemniakówi unikam makaronów, no i słodyczy
,udało mi się choć nie do końca gdy byłam u niego w 21 tyg. prztyłam 1,5kg i pochwalił mnie powiedział ,że jak tak bedzie dalej to bedzie ok.Jak na razie nie przytyłam ani grama, ale waze sie co 2 dzien zawsze rano przed sniadaniem. Fakt jest taki ,że przed ciążą się odchudzałam bo miałam kłopoty z nadwagą i udało mi sie 10kg, więc nie chciała bym wyglondac po porodzie jak słonica. Polecam jednak taka stronkę
http://www.forumginekologiczne.pl/kalkulatory/st,4,1,2 Na podstawie swojego BMI z przed ciąży można podejżeć ile możesz przytyć w ciąży. ogólnie duzo fajnych żeczy polecam. Głowa do góry tylko sie nie głoduj.