Uffff to sie nie mam co martwić Franek skończył roczek kilka dni temu ale jeszcze nie chodzi i nie stoi samodzielnie tylko jak sie czegos trzyma. Poczytałam że różnie dzieciaczki zaczynaja :)
Zuzia zaczęła chodzić w przeddzień swoich 11 miesięcy. A pierwszy kroczek zrobiła wcześniej, byłam wkurzona i płakała i chciała do mnie i ciach ruszyła, sama była w szoku Ale potem była długa przerwa aż ruszyła na całego!
Lenka pierwsze pojedyncze kroki robiła jak miala 10,5 m-ca, chodzic zaczela jak miala 13 m-cy, ale dla mnie to byla wiecznosc, bo raczkowala po calym domu od 6,5m-ca
Olcia zrobila pierwsze male postepy ok 11miesiaca.Na swoje pierwsze ur.chodzila za raczke.A jak miala 13 miesiecy to juz chodzila na calego.Teraz to sie smieje i czasem zstanawiam czy moje dziecko nie potrafi normalnie chodzic,bo ona non stop biega
Wanesska zrobiła pierwsze 3kroczki w tydzień po pierwszych urodzinkach, potem przestała i dłuugo chodziła tylko za rączkę. Samodzielnie podreptała jak miała 14 miesięcy - dokładnie 1 września śmiejemy się, ze być moze z ogromną ochotą będzie chodzić do szkoły
Krystianek całkowicie samodzielnie zaczął chodzić dopiero jak miał skończone 16 miesięcy Już strasznie się denerwowałam, że coś nie tak z nim, ale widać każde dziecko ma swój rytm i teraz Mały biega już sam bez żadnych problemów.