eSKa
4000 - letni staruszek

27 paź 2007, 22:58

Mąż juz spi, to ja teraz też cichaczem wskocze do łóżka, ale dziś śpimy bez tulenia :ico_nienie:
Dziewczynki pamiętajcie że dziś przestawiamy godzinkę, z 3.00 na 2.00 (chyba dobrze napisałam :ico_haha_01: )

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

27 paź 2007, 23:05

o widzę że tu gorąca linia :ico_oczko:

KOCURKA tak jak napisała Eska trzymaj się dzielnie, wszystko na pewno będzie ok :-)

ESKA oj i ja bym się wkurzyła :ico_zly: mój wraca właśnie i ledwo na oczy patrzy, bo dzwonił i musialam z nim rozmawiać żeby dojechał :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: też jestem zła :ico_zly: nie na niego tylko na jego szefa :ico_zly:

DOMINISIA :ico_brawa_01: i ja lubię szarlotkę
KOCURKA :ico_brawa_01: nawet za namiastkę bo ja nic nie upiekłam :ico_noniewiem:

a ja bujałam Darka od 20 do 22.30 na rękach bo nie chciał ani spac ani leżeć :ico_olaboga: a jak tylko go odłożyłam to wielki :ico_placzek: najgorsze że znów się kręci :ico_olaboga: wiecie zaczynam mieć wątpliwości że moje mleko mu wystarcza, coraz częściej się w nocy budzi, piersi mi opróżnia i niby bawi się brodawkami, odstawiam go a on dalej szuka :ico_olaboga: ja już nie wiem :ico_olaboga: nie no kurcze budzi się.....RATUNKU :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

27 paź 2007, 23:15

Agnieszka no jakbym siebie widziała jakiś czas temu :-D Jak już mały wieczorem zasnął to tylko się modliłam zeby pospał z 2 godzinki. Nie wiem jak to jest ze Olkowi za dnia mu wystarcza, no pomijając butle o 12.00 :-D a wieczorem gdyby jej nie dostał to chyba bym całą noc spędziła na siedząco a on przy cycu, a tak oboje jesteśmy szczęśliwi.
Nie chce ci źle doradzać ale spróbuj na noc dać mu butle (po piersiach oczywiście) zobaczysz czy będzie jadł i ile zmieści. Wydaje mi się że po takim jedzonku z butli masz pół nocki do spania :ico_brawa_01:
No chyba że butli nie będzie chciał to wtedy wiadomo że chodzi mu tylko o twoje sutki :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

28 paź 2007, 13:18

no widzę że puściutko dziś :-) a ja się witam :-D

ESKA chyba jak dziś się sytuacja powtórzy to dam mu jutro butelke :ico_noniewiem: zasnął w końcu przy piersi w naszym łóżku :ico_szoking: ale nocka w miarę dobrze :ico_haha_02:

nie wiem czy wam mówiłam ale jakoś któregoś dnia kupiłam ten aspirator Frida, super :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: nosek czyściutki, bo do tej pory katar mu dokucza :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 paź 2007, 14:51

Witam!! Co ja widzę!! Czyżby masowa złość na facetów?? hehe

Kocura napewno z oczkiem będzie wszystko dobrze!! Trzymm kciuki!!

Jej przeżyłam pierwsze zatwardzenie Marceli... nie mogła zrobic kupki i tak płakała strasznie i się napinała herbatka z koperku nie pomogła, dopiero wipiła wieczorem rumianek i masowałam brzuszek z 30 minut i potem cieplutka kąpiel i polewaliśmy z M jej brzuszek... Rano zrobiła :ico_szoking: cały przewijak do mycia hehe.

Znalazłam sposób na to zeby spała długo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: zamist butli w nocy daję jej o 5:00 nad ranem i dziś hehe spała od 10:00 Mała zadowolona a o mnie już nie wspomne.

Zamówiłam na allegro przedchwilką przybornik dla małej na łóżeczko
http://www.allegro.pl/item257490438_prz ... wzory.html
WZÓR nr 6

agnieszka01.04, moze masz te dni pustych piersi ja mialam tak w piatek i wczoraj, ale juz mineło.

ok mamuski uciekam bo mam mala na rekach i cos grymasi.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2007, 17:12

agnieszka01.04, moja Zuzia też się nie może najeść, zwłaszcza wieczorem i czasem rano- daję jej butelkę, ale zazwyczaj nie zjada dużo, no ale szczęśliwa zasypia. Dziwnie z tym mlekiem, podobno mleka się produkuje tyle, ile dziecko potrzebuje, a u mnie nici z tego.

eSKa
4000 - letni staruszek

28 paź 2007, 17:20

Jestem i ja , byłam dziś z mężem na zakupach (takich konkretnych) bo pokupilam już większośc rzeczy potrzebnych na imprezke (chrzest) to juz za tydzień a w tygodniu cięzko nam się wybrać. I tak będe musiała gdzieś jechać bo mały jeszcze nie ma stroju :ico_olaboga: , mama zresztą też :-)
Z mężem gadam tylko co potrzebne, panują stosunki arktyczne :ico_zly: Ale jakoś mi z tym dobrze.
Martwię się troszke bo nadal mam te krwawienia, nie są duże ale są :ico_placzek: zastanawiam się czy to nie okres, bo humor mam własnie taki "okresowy", ale żeby tak wcześnie :ico_szoking:

Agnieszka ja trzymam kciuki żeby ta butla nei była potrzebna

Justynko przybornik bardzo fajny :ico_brawa_01: Co do kupki to moj Olus też nie robił od 3 dni ale na razie chyba go do nie męczy, tylko się zastanawiam czy to normalne, przy karmieniu samą piersią niby tak ale on przeciez pije też butle 2xdziennie

Justyna_Bochnia pisze:zamist butli w nocy daję jej o 5:00 nad ranem
:ico_brawa_01: dla pomysłowej mamy :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-10-28, 18:44 ]
Kocura Bura pisze:Dziwnie z tym mlekiem, podobno mleka się produkuje tyle, ile dziecko potrzebuje, a u mnie nici z tego

Kocura u mnie też :ico_haha_01: , nie jesteś sama

[ Dodano: 2007-10-28, 18:46 ]
eSKa pisze:Co do kupki to moj Olus też nie robił od 3 dni

Już nieaktualne, własnie walnął takiego kupola że faktycznie wyglądał na 3-dniowy :-D

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

28 paź 2007, 20:35

Pozno bo pozno ale jestem i ja :)
Tak jakos zlecial dzionek, Jasiu nie spal do 1 w nocy, a potem, szok do godziny 3 po poludniu nie otwieral oczu, tylko co 4 godzinki chcial jesc, budzil sie na moment i od razu zasypial... Ciekawe co bedzie w nocy...?? Bylismy z malym w kosciele. Pogoda dolujaca, leje i jest ponuro, teraz dni tutaj coraz krotsze, co z tego ze latem slonko do 2 w nocy jak w zime jest tylko na kilka godzinek...

Wogole to zaczelam sie zastanawiac czy ja go za cienko nie ubieram, co zakladacie Maluszkom jak wychodzicie na zewnatrz?? Dzis jak widzialam inne dzieciaki popubierane w kosciele to sie przerazilam... Jasiu mial na sobie body z dlugim rekawem, spodnie ogrodniczki, skarpety i gruby sweterek no i czapka, lezal w wozku i byl przykryty cienkim kocykiem, na zewnatrz 5 stopni, a inne dzieciaki dwa swetry i kombinezon i tak sie zaczelam zastanawiac...?? Mysle ze nie bylo mu zimno bo raczki i z tylu kark mial cieplutki... Ale moze to za malo??

Ale dzis mielismy przygode. Podjezdzamy na stacje benzynowa, bo bak pusty, krzysiek zatankowal full i idzie do kasy i w tym momencie opamietal sie ze nie ma portfela :) Ja mialam tylko 100 koron a do zaplaty 500 :) No ale powiedzieli nam ze mozemy przyjechac zaplacic pozniej, albo wysla nam rachunek do domku tylko ze bedzie wiecej do zaplaty. No i Krzysiek pojechal teraz zaplacic na ta stacje :)

Jak wroci to wkleje nowe zdjecia Jasia.

eSKa wlasciwie o co wam poszlo?? Z tego co pisalas to raczej rzadko sie klocicie?? Nie to co ja i K. :-D

Kocura oj biedna jestes z tym oczkiem. Mam nadzieje ze bedzie ok. A ja wczoraj idac do lazienki zrzucilam z polki okulary i sie pokrzywily :ico_zly: Mam jeszcze moje stare, ale slabsze i sie glupio patrzy przez nie, a ostatnio cos gorzej widze na lewe oko...

jasiu znowu spi... i sie smieje przez sen :)

eSKa
4000 - letni staruszek

28 paź 2007, 21:07

Dominisia pisze:eSKa wlasciwie o co wam poszlo??

O mandat w wysokosci 400zl , o ktorym dowiedzialam sie przypadkiem (zaczął opowiadać znajomym, a ja takie oczy :ico_szoking: ) mam ostatnio jakiś zły humor wiec cholernie mnie wkurzyło że wczesniej nic mi nie powiedział (w końcu tyle poszło się ... z naszej wspólnej kasy jakby nie było) To ja często sobie odmawiam różnych rzeczy a on mandaty po 400zł placi :ico_puknij:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

28 paź 2007, 21:23

no a u mnie Darek wykąpany śpi :ico_brawa_01: i Julcia wykąpana w łóżku prawie śpi :ico_brawa_01: zastanawiam się nad tym moim pokarmem, faktem jest że Daruś je często nawet co godzinę, ale kurcze też z jednej strony albo zasypia albo się zamyśli i nie ssa, poczekam do jutra, zobaczymy, a co do karmienia piersią to oglądałam dziś Supernianię i słuchajcie kobieta karmiła piersią 2,5 letniego synka :ico_szoking: kurcze ale jaka histeria kiedy chciała go już odstawić od cyca :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: dla mnie szok, najgorsze, że ona sama traktowła przystawienie o do piersi jak środek uspakajający i czasem sama go przystawial, nawet kiedy nie wołał, ale np. kiedy krzyczał :ico_olaboga: no 2,5 latek przy piersi, dla mnie straszne :ico_olaboga:

DOMINISIA no to przygoda faktycznie :-) a ja też nie ubieram Darka strasznie grubo choć wkoło kombinezony panują :ico_noniewiem: ma body z krótkim rękawkiem, pajacyka, na to cieplejsza bluza, spodnie cieplejsze i bluza z kapturem, nie chcem jeszcze nakładać kombinezonu, bo jak wychodzę z domu to chłodnawo ale za chwilę pogoda się zmienia i cieplej więc nie chcę go przegrzać, na razie ten katar tylko wyskoczył, ale juz o niebo lepiej :ico_noniewiem:

ESKA wiesz najlepiej to się godzić i nawet dla tego czasem takie kłótnie na dobre wyjdą, pomijając te cztery stówki :ico_oczko:

a mój W. pojechał dziś do Niemiec coś pozałatwiać więc znów sama jestem :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-10-28, 20:26 ]
...aha
JUSTYNKA :ico_brawa_01: za kupkę i przybornik fajowy, może i też zamówię bo ile miejsca mi zaoszczędzi :ico_noniewiem:
ESKA :ico_brawa_01: to też brawa za kupkę bo wiem ile to nasze maluszki kosztuje :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”