Awatar użytkownika
myssa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

07 sty 2010, 10:36

Hej Mamusie:)

Miałam dziś straszną noc...cały czas boli mnie kręgosłup i dół brzucha jak na okres;/..Ale niestety jest to taki tępy ból,nie ustaje przy zmianie pozycji ale też żadne skurcze się nie pojawiają.Chyba zdecyduje się dziś jechac na izbe przyjęc żeby sprawdzili czy wszystko gra:)..W sumie sama nie wiem..Mój Michas poszedl do pracy,nic mu nie powiedzialam ze boli...bylam pewna ze przejdzie ale nie;/...Jak myślicie poczekac jeszcze?..Czy lepiej jechac?..Malutki się rusza ale mało i słabo;/ :ico_placzek:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 sty 2010, 10:58

lilo, a ja właśnie słyszałam, że to dziewczynki lubia sobie posiedzieć trochę dłużej w brzusiu.
myssa, jeśli cię uspokoi wizyta na pogotowiu, to jedź. zawsze będziesz pewniejsza i nie będziesz się denerwowała tak. a mały po prostu może ma już niewiele miejsca. brawo za 39.tydzień! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
myssa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

07 sty 2010, 11:08

Wiecie co jednak jade...niepokoja mnie te ruchy Małego;/..Dam znac jezeli wroce:D..Może juz z Mateuszkiem:)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2010, 11:11

Witam serdecznie :-D
Mąż na dyżurze,więc w nocy miałam całe łóżko dla siebie.Spałam jak zabita od 23 do 4.30 :ico_szoking: Za to potem już nie było tak pięknie i tłukłam się z boku na bok,ale do 9 poleżałam :ico_oczko: No i oczywiście nawet połóweczki skurczu nie miałam więc to jeszcze nie jest czas na mnie.
E, to różnie bywa, często pierwsze i drugie dziecko jest przenoszone. Jestem w podziwie że nasze pierworódki tak w terminie rodzą :ico_brawa_01:
Ale mówią że dziewczynki bywają bardziej punktualne, może Piotruś był spóźnialski po tatusiu :ico_oczko:
Masz rację,różnie bywa u każdej kobiety.Moja mama mnie przenosiła sporo po terminie a moja siostra się pospieszyła i na świecie była już miesiąc wcześniej przed TP.Także co ciąża to inaczej to może wyglądać.
Jak myślicie poczekac jeszcze?..Czy lepiej jechac?..Malutki się rusza ale mało i słabo;/ :ico_placzek:
Jeśli coś cię niepokoi to zawsze możesz podjechać na izbę.Po co masz się martwić niepotrzebnie,zwłaszcza że piszesz że dzidzia mało sie rusza.
a mały po prostu może ma już niewiele miejsca.
Też mi się tak wydaje,moja mała nie szaleje już tak jak kiedyś,ale jak myssa się martwi to warto to sprawdzić dla świętego spokoju.

lilo

07 sty 2010, 11:37

myssa, zawsze lepiej sprawdzić :ico_sorki: Mnie rano też bolał tak tępo brzuch jak na okres ale pół godziny i przeszło. Raz pamietam trwało to 2 godz. i też już się zastanawiałam nad wizytą w szpitalu.
Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!

Mój maluch też ostatnio nie szaleje tak w brzuchu, ale przeciąga się i kręci.
lilo, a ja właśnie słyszałam, że to dziewczynki lubia sobie posiedzieć trochę dłużej w brzusiu
No widzisz, mi zawsze mówili że chłopcy są leniwi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 sty 2010, 14:18

cześć dziewczynki,

wpadłam Wam pożyczyć dobrego samopczucia. Niestety nie poczytam co u Was bo czasu brak a i oczy zmęczone.

Malutk jest nawet grzeczny, mało płacze. W nocy wcale a jak się budzi głodny to tylko cichutko mruczy albo kręci się niecierpliwie. Gdybym miała twardy sen to bym się nie budziła wcale!

Zaczyna lubić kąpiele, wczoraj wrzasnął troszkę ale zaraz go zaciekawiła zmiana podłoża na płynne i leżał zadowolony w wodzie.

Fajnie że niedługo i Wy będziecie tulić swoje skarby :-)

myssa może poród się zaczyna powoli...
Leona gratulację :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 sty 2010, 15:33

No widzisz, mi zawsze mówili że chłopcy są leniwi
co kraj to obyczaj. ja jednak mam nadzieję, że nasz Tobi jednak nie zechce byc spóźnialskim dzieckiem :ico_sorki:
Zaczyna lubić kąpiele,
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2010, 18:29

dziewczynki,
Właśnie dostałam sms-a od Helen:
Witaj! Dzisiaj o 13:18 przyszła przez cc nasza córcia na świat. Waży 3480g i mierzy 52 cm.

Serdeczne gratulacje.
Jak się ruszyło, tak idzie szybciochem z rozpakowywaniem styczniówek :D

lilo

07 sty 2010, 18:41

WOW!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: Właśnie się zastanawiałam czemu dziś Helen nie wpadła :ico_sorki:

Ciekawe jak sprawy się toczyły, że w końcu cesarka. Czekamy na dziewczyny z niecierpliwością :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Obrazek

[ Dodano: 2010-01-07, 17:46 ]
No i ciekawe jak malutka będzie miała na imię w końcu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2010, 19:18

No w szoku jestem :ico_szoking: Pewnie Helen już sie tak męczyła z tą nerką że postanowili zadziałać.
GRATULACJE HELEN !!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Jak się ruszyło, tak idzie szybciochem z rozpakowywaniem styczniówek :D
Mamy dopiero 7stycznia a do końca zostały już tylko 3 styczniówki do rozpakowania.Nieźle :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”