KATELAJDKA hej, hej, o rajusku jak przeczytałm ile ty masz karmien to prawie spadlam z krzesła,kurcze ty sie wykonczysz, musich zdecydowanie kochana mu wprowadzic juz jakis rutuał bo nasze dzieci w wieku 7 miesiecy to sześć posiłkow powinny miec maksymalnie na dobe, to co ile ty go karmisz piersią? co 2 godzinki? Kurcze bedzie ci trudno z początku ale on musi miec wieksze przerwy bo mu ołądeczek juz sie rozepchał i dlatego on ciągle jest jakby na głodzie bo żoładek tak przyzwyczajony ze nie ma kiedy odpoczać, dzieci powinny miec juz 7godzinna przerwę w jedzonku wiesz,nie chcę sie wymądrzać tylko chcę pomóc i ci poradzic zeby i tobie było lżej i jemu. On ma taka duza wage hi hi ze nawet jak go przycisniesz z karmieniami od razu nie schudnie,ma z czego nawet ;), nie no zartuję ale mówię całkiem powaznie kochana piersią to juz wystarczyłoby gdybys do snu go karmiła no i w tych nocnych pobudkach czyli ok. 3 razy piersią wiesz, bo przeciez dochodzic powinien obiade, owocki albo jakas kaszka własnie to ci 6 posiłkow wyjdzie w dzień i jak sobie ładnie to porozkładac godzinowo jest rewelajca mwię ci, dzień zorganizowany i ty odpoczniesz i on z czasem bo nie od rau sie przyzwyczai ze zobaczysz jak bedzie fajnie. No chyba ze chcesz dalej jechac na samej piersi ale musze cie troszke przestrzec ze niektore dzieci jak są długo na samej piersi to pozniej moga sie tadkami-niejadkami okazac naprawde bo zobacz kiedy on sie ma uczyc rozpoznawania róznych smaczkow i poznawania nowości,naprawde kolezanka np. karmiła tylko piersia no i troche obiadkow dawała do 10 miesiąca i potem jej mała nie chciała nic jesc bo nie znała niczego i tylko piers akceptowała i w rezultacie ona chciała w tym 10 miesiącu skonczyc karmic a wiesz do kiedy karmiła? do 2,5 roku no więc zastanow sie kochana hi hi hi,karmienie piersia oczywscie jest najzdrowze itd... ale ile mozna, karm go jasne ale np. 3 razy i np. do roczku albo jak chcesz to koncz stopniowo i juz ale oczywiscie ja cie do niczego nie namawiam.
Ja tak jak chyba Hekkate czy ktoras z nas acha to IWONKA77 karmi tylko wnocy juz karmiłam do niedawna Amelke przed snem na noc albo jeszcze popołudniu jako deserek a teraz karmię tylko i wyłącznie ja piersią w nocy czyli dwa razy piersią a więc moge ci przedstawic jak to u nas wyglada i powiem ci ze super taki rozkładzik,ona juz nawet o danej porze jak jest małe przesunięcie bo spacer lub cos to umie sie dopomiec o swoje hi hi więc tak:
7.00- NAN2 180ML.
10.30- NAN2 180ml lub słoiczek z deserkiem owoc jakis
14.00-obiadek robiony przeze mnie ok.200ml
17-18.00- NAN2 180ml lub kaszka malinkowa wtedy90ml+dokładam reszte tych owocow ktorych nie zjadła rano
21.00- NAN2 210ML+8 łyzeczek kleiku ryzowego
3-4.00 piers albo np. o 2.00jedna a o 5.00 druga
Tak więc widzisz Amelcia sporo wcina tez tych ml. :) a posiłkow ma 6 posiłkow
Tobie lekarka mówi ze nie musisz mu podawac wiecej innych rzeczy no bo jak on ma 7 razy piers to gdzie inne posiłki ale naprawde warto bys sie zastanowiła kobieto i chyba czas na zmiany drastyczne no chyba ze chcesz sie męczyc dalej ale i tak juz pewnie chudzinka z ciebie co?
Pozdrawiam i zycze powodzenia no i zastanowienia bo moze ty chcesz zostac przy tym jak jest a ja tu ci wywody daję, przepraszam pamiętaj ja tylko hcce pomoc bo pytałas o rady w sumie hi hi ;)
HEKKATE czesc kochana powiedz mi a jaki długi ty masz spiworek? ja mam na 100cm. a ty tez na tyle czy na 90cm.? bo ja ze swojego jestem zdowolona z długosci teraz poprostu do tyłu bardziej naciągam zeby taki długi nie wisiał ale jak Amelcia urosnie to za rok bedzie oki bo bedzie miec miejsce na nozki co nie? Bo z tego co QUNICK pisze ona nastawila sie na 90cm. nie wiem czy to nie za mały co nie?
Acha ja tez jestem mega przeziebiona
takze zycze Ci duzo zdrówka
STO LAT DLA 7-MIESIECZNIACZKOW-PATRYCZKA I LENKI
JESTEM TEZ MEGA PRZEZIEBIONA,KATAR I GARDELKO ALAAAAAA NARAZIE TYLE ALE I TAK ZLE SIE CZUJE