Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

29 kwie 2010, 20:34

w każdym razie nie będzie jej tak gorąco.
My mamy opaskę. Widać zreszta na zdjeciach. :)

Kingula już śpi, niedawno zasneła. Dosłownie 10 minut temu.
Ale grzeczna jak nie wiem. :)
A ja jakoś taka przygnębiona i w złym humorze. Nie wiem dlaczego... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

29 kwie 2010, 22:18

hej wieczorkowo

Lolo już śpi , Ala jeszcze nawet nie umyta łazi :ico_noniewiem:

u mnie była koleżanka i moja siostra , posiedziałyśmy troszkę , one drinkneły a ja popatrzyłam :ico_oczko:

wiecie co Lolusiowi wyszlo bardzo uczulenie na policzku , normalnie cały czerwony jeden policzek i taki w kaszce i nie wiem od czego , bo zaczełam mu wprowadzać marcheweczke i jabłko , podaje mu juz ponad tydzień i teraz dopiero wyskoczyło
ale własnie wczoraj podałam mu jabłko z kaszą manną i to może nietolerancja na gluten :ico_noniewiem:
zobaczymy odstawiam narazie wszystko i jak wszystko zniknie zaczniemy od nowa od marcheweczki

asika82 fajnie że sie odezwałaś , a z Gabrysi super klusia , jakbym swoja Alcie widziała :ico_haha_02:
Upał dziś niemiłosierny
u nas aż tak gorąco nie było , ja chodzilam w cienkim płaszczyku

Kasia90, matikasia, widać jak sie nie zrobi tych ćwiczeń to i tak działa, ale ten instruktor co ja czytałam tłumaczył tak jak jedna z wypowiedzi po filmikiem od ciebie
lepiej ćwiczyć ćwiczenia przemiennie 1 raz, 2 raz, 3, raz, 4te raz, 5te raz, 6 raz....niż tak jak opisałeś, całe ćwiczenie 6x i dopiero następne. To przemęcza mięśnie. A nawet je spala.

[ Dodano: 2010-04-30, 00:19 ]
wecie co właśnie mi sie przypomniało , dziś byla u mnie siostra która ma syna w 5 klasie , i on wrociła ze szkoly i opowiadal jak jego kolega odezwał się do nauczycielki , a więc tekst
"weź kobieto sprzedaj twarz bo dwie nonono ci nie sa potrzebne " :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

to tak na dobranoc

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 kwie 2010, 08:10

Czesc babeczki
Ja wpadam się tylko przywitać i nie wiem kiedy zawitam. Moje Kluski normalnie jęczydła wczoraj i dzisiaj już zaczynają :-D więc zaraz się pakuje i ide na spacer, bo tam przynajmniej siedzą i gadają.
matikasia, dziękuje za link :ico_brawa_01:
Kala ;), bidulka jesteś z tymi zawrotami głowy ale ja miałam to samo masakra!!!
asika82 fajnie że się odezwałaś a Niunia jest słodziutka pyza!!!
weź kobieto sprzedaj twarz bo dwie nonono ci nie sa potrzebne "
a niestety to jest częściej. Masakra :ico_sorki: u nas jak uczeń się odezwał podobnie do nauczyciela to nauczyciel zgłosił gdzie trzeba i ma niezłe problemy. Bo nauczyciel to teraz urzędnik państwowy i za obrażanie go można zapłacić kare. Ale co tam!!!

Lece :-D miłego dnia

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2010, 08:34

Ja tez sie melduje, moje dziecie zjadlo kaszke i spi :-D
A potem lecimy na spacerek bo pogoda cudna. Wczoraj caly dzionek spedzilismy z mlodym u mojej mamci, a wieczorem mielismy gosci
A i w srode bylam u ginekologa, pobrala mi kobietka cytologie i byla bardzo zdziwiona, ze nie zrobil tego lekarz 6 tyg po porodzie jak bylam na kontroli, no i przyplatala mi sie nadrzerka :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: wziela mi wymaz, teraz czekam na wyniki i chyba wypalanie mnie czeka :ico_olaboga: ale co tam.
weź kobieto sprzedaj twarz bo dwie nonono ci nie sa potrzebne "
u nas w jedniej ze szkol nauczycielka sie spytala ucznia co ma zrobic zeby lekcja go zaciekawila, to on jej odpowiedzial "sciagnac majtki" ale tak bedzie jak dalej uczen bedzie mial wieksze prawa niz nauczyciel :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 kwie 2010, 08:41

A i w srode bylam u ginekologa, pobrala mi kobietka cytologie i byla bardzo zdziwiona, ze nie zrobil tego lekarz 6 tyg po porodzie jak bylam na kontroli, no i przyplatala mi sie nadrzerka wziela mi wymaz, teraz czekam na wyniki i chyba wypalanie mnie czeka ale co tam.
byłaś tam gdzie w ciąży chodziłyśmy? Ja idę do Czarneckiego na wizytę,bo mi szkoda kasy na Spyrę wydawac.Ja miałam 2 razy wypalana nadżerkę.

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2010, 08:46

Witam z rana:)
Mojej niuni chyba na maksa się poprzestawiało, poszła spać o 21, ale nie brałam jej do nas do pokoju, tylko sobie leżała po ciemnku w łóżeczku, zaczęła być zaraz głodna, nakarmiłam i spała. Potem stwierdziłam, że nawet mi to pasuje, bo ja i tak do 22 nie śpię, a tak przynajmniej ona potem śpi do ok 3 i potem znów 3 godziny, więc teraz się mogę wyspać:)

No teksty masakryczne te do nauczycieli. Mi się to jeszcze nie zdażyło, ale co tam dopiero 8 miesięcy pracowałam no i w podstawówce takiej małej, tam chyba trochę mniej próbują takich tekstów.

Ewcia fajny dzień miałaś:)
A to cytologii przecież nie robi się po połogu od razu?? pierwsze słyszę.
Upierdliwość z tą nadżerką.
Ja też muszę iść zrobić wynik.

Magduś
linka dała Kasia90, ja tylko ją o to poprosiłam:)

Kasia90 no opaska superowa, już nawet kiedyś Mikusi pytałam gdzie można taką kupić bo spotkać nie mogę, ale ona niestety nie chroni główki przed słoneczkiem, a na taki upał jak był wczoraj to główka koniecznie musiała być zakryta, uszka niekoniecznie, a główka na bank.
A czemu jesteś przygnębiona?

Wiolaw wczoraj robiłam te ćwiczenia jak napisałaś i powiem, że chyba bardziej ten brzuch pracuje, ale na serio już padam od nich:) dziś 20 dzień :ico_haha_01: więc połowa za mną :ico_brawa_01:
Z tym uczuleniem to faktycznie odstaw marchewkę i jabłko i popróbuj od nowa.

My dziś pakowanko nad morze, ale 11-12 wujek ma zadzwonić czy auto zrobi. Jak nie to pożyczymy od teścia.

Ale mi się Milcia zesrała dziś:) położyłam jej swoją najnowszą haftowaną ściereczkę kuchenną na ceratkę i wietrzyła sobie nonono. Leżała na brzuszku, nagle sraka leci masakryczna :ico_olaboga: cała brudna była. Musiałam wodę lać do wanienki i kąpać ją. Wszędzie nonono pływało, szybko ją zabrała. Jak się wzięłam do prania ściereczki, to mnie krew zalała:) zapakowałam ją do woreczka i wyrzuciłam:)

A swoją drogą Kala Twoja Wercia szybciej ta kupkę zrobiła. A Milenka 3 dni robiła te kuleczki, odstawiłam banana i dziś ją wzięło :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-04-30, 09:00 ]
proszę o głosik
http://www.bebiko.com.pl/#/misiowanki/c ... 41050cd6f4

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

30 kwie 2010, 09:10

Cześć Mamusie :-D
dziś Zosia pierwszy raz została samiuteńka z babcią, bo ja musiałam jechać do przychodni, bo muszę zrobić badania kontrolne przed powrotem do pracy. Nie było źle, a mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, gdy dłużej będą ze sobą. Jednak jak mała mnie zobaczyła to cieszyła się i radości nie było konca, zjadła kaszkę i teraz sobie śpi. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. DOstała osatnią dawkę na pneumo, przypominająca dopiero w drugim roku :-) Do tej pory dostawała 7-składnikową, ale wczoraj juz 13-to i oczywiście droższą :ico_olaboga: i 320 pln poszło, ale na Zosieńkę nie żałuję. Jak wczoraj byłyśmy na tym szczepieniu, to pielęgniarka pytała się mnie jak Zosia śpi przez te ostatne 2-3 dni, a ja jej powiedziałam, że trochę mrudzi w dzień, no i w nocy się wybudza, a było już tak, że przesypiała, a ona mówi, że wiele mam się właśnie skarży ostatnio i okazuje się, że to przez pełnię :ico_szoking:

wiolaw za naszych czasów to było nie do pomyślenia żeby ktoś tak się odezwał do nauczyciela, a teraz to co się dzieje, to coś strasznego. :ico_brawa_01:
Współczuję nauczycielom, nie mają lekko :ico_olaboga:

matikasia to Ci Milencia zrobiła niespodziankę :-D

Kasia90 mam nadzieję, że dziś humorek o niebo lepszy :-)

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

30 kwie 2010, 09:32

witam :-D
Ja już ciutkę lepiej się czuję po tych masażach :-D
masakra co piszecie jak ucznie odnoszą się do nauczycieli :ico_olaboga: , myślałam że coś zrobili od tamtej pory co tak głośno o tym było...
Wczoraj mój tata był u nas z żoną i poszliśmy na spacerek z dziećmi czyli w 6,5 albo prawie w Siódemkę jak kto woli... :ico_brawa_01: Szymek ma takie humory że trudno mu dogodzić. Biegał jakby go ktoś gonił i przewrócił się ale tylko troszkę skóry z łokcia zdarł, nawet krew nie leciała a panikował że on chce plasterek i chce iść do domu... :ico_olaboga: Nawet ja nie mam takich humorów :ico_haha_01: ale nie ustąpiliśmy bo szkoda było pogody na siedzenie w domu :ico_noniewiem:
A po wczorajszym moim pobraniu krwi mam dwa wielkie krwiaki i wyglądam jakbym była jakąś ćpunką :ico_placzek: :ico_olaboga: a żyły bolą że szok
Wystarczyło że raz poszłam nie do tej pielęgniarki co zawsze... :ico_olaboga: miejmy nadzieję że szybko się zagoją bo wstyd wyjść w krótkim rękawku :ico_wstydzioch:
Idę po wyniki a potem spacerek bo Weronika już mruczy że śpiąca
Aha nie pochwaliłam się - pierwsza przespana nocka z 2 przerwami na cyca ale bez płaczu i normalna pora zaśnięcia. W dodatku kąpała się razem ze mną w wannie po raz pierwszy i Rafał ją ode mnie po kąpieli wziął żebym mogła jeszcze poleżeć w wannie i sam ją naoliwił, ubrał i nakarmił na noc. Ja wchodzę do pokoju a mała śpi :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_sorki: . Chyba wraca mi humor normalnie :-D
Do później, ja mykam bo szkoda słonka aha i też kupię Weronice chustę na głowę :-D

Kasia90

30 kwie 2010, 10:12

A czemu jesteś przygnębiona?
Sama nie wiem, jakiś taki humor mnie dopadł. Ale dziś wieczór jedziemy do moich rodziców, więc będzie fajnie. :)

[ Dodano: 2010-04-30, 10:22 ]
Magda 33 lepszy, lepszy. Dobrze, że Zosieńka zadowolona z babcią. Będzie już coraz lepiej. :ico_brawa_01:
Kala Dla Weroniki :ico_brawa_01: za spanie i dla Rafała :ico_brawa_01: za usypianie. :) Dobrze, że przeszły Ci już te bóle...

A my też ładnie przespaliśmy noc i Kinga teraz też ma drzemkę. :)
Ja już stawiam :ico_tort: za 5 miesiąc, bo w weekend czasu nie bedzie na pisanie.
Dziś jedziemy do moich rodziców. :ico_brawa_01: Nie kąpie małej, tylko nakarmie na noc, a jak przyjdzie z pracy Kamil to sie pozbieramy, delikatnie ją ubiore i jedziemy! A teraz się pakuje i sprzątam, bo w niedziele znów mamy gości to musi być czysto jak wrócimy, a całą sobote spedzimy u rodziców, mojego rodzeństwa i malutkiej Agatki! :ico_brawa_01: Więc wrócimy prosto przed przyjazdem gości.
Pogoda śliczna, ale niestety na spacer nie mam dziś czasu, musze wyprasowac kupe prania i posprzątać. A mam takiego lenia. :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2010, 10:33

wiolaw ja bym nie odstawiala jedzonka Lolusiowi, chrosteczki moga byc wynikiem ladnej pogody i spocenia sie, a jesli wysypka nie powieksza sie, nie ma za uszami, na brwiach czy w zgieciacg kolanek czy lokci to nie powinna byc wynikiem jedzenia, wiec nie powinnas sie martwic. :-)

Kasia90, to mily weekendzik was czeka :-D

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”