Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 cze 2008, 22:22

hihi, ale jaja :ico_haha_01: fajnie ze tak mu sie udaje :-)
Kicia masz wybitnoie zdolnego synka jeśli chodzi o mowę, niesamowite. Najpierw mówi "gryzę" teraz "to ja" niespotykane wręcz. A mówi to wyraźnie czy tak lekko po swojemu?
Kicia10, No to zdolniacha z Kacperka :ico_haha_02:
dzięki, mnie samą szokuje takimi tekstami bo jest ich więcej tylko po prostu nie pamiętam i zastanawiałam sie czy wam to napisać bo myślałam że pomyślicie że zmyślam :ico_puknij:

Gosia Kacperek raczej wyraźnie mówi.Lenka ślicznie stoi a powiedz zaczęła już raczkować bo pisałaś kiedyś że nie chce ale widzę na zdjęciu że chyba już raczkuje.

Mamo Zuzi a ja Ci powiem szczerze że mi się czarne wózki niezbyt podobają,wiadomo kwestia gustu, ale guinny buzz to w każdym kolorze jest super :-D :-D dla następnego maluszka kupię sobie właśnie guinny buzz :-D
ja też kiedyś chciałam mieć miedzy dziećmi 2-3 lata różnicy ale teraz widze ze takie 2letnie dziecko potrzebuje jeszcze tyle uwagi i miłosci a jakby nie bylo przy drugim dziecku jest to w jakis sposob ograniczone hmmm.
dla rodzeństwa jest to super sprawa,razem sie bawią,bo różnica jest nieduża.Ja bym chciała następnego dzidziusia dopiero jak Kacperek będzie miał tak 5-6 lat.
Wiem że nie zawsze jest źle, przykład Mamy Zuzi i Agnieszki ale zawsze obawa jest.
Ula nawet tak nie myśl,jedno dziecko masz zdrowe dlaczego drugie miałoby być chore?Wiadomo jeśli kobieta już ma więcej niż 35 lat to jest jakieś zagrożenie ale ty jesteś młoda i jak chcesz następnego dzidziusia to bierz sie do roboty i nie myśl że może być coś źle,bierz witaminki,kwas foliowy.
Jak tam Dziewczynki- objadacie się truskaweczkami? :-D
a owszem :-D
Olek może od tygodnia zrobił takie postępy że szok
:ico_brawa_01: dla niego :-D

Justyna ja tez ci życzę żeby wam sie udało z M,wiesz ja z moim Ł też nie mam za łatwego życia,należy do tzw,trudnych facetów albo jak kto woli ciężkich :-D ale już taki ma charakter i ja to zaakceptowałam.

Ja dziś kupiłam Kacperkowi deserki nowe :-D bo od 9 miesiąca i już mu dziś dałam egzotyczny :-D W rossmanie jest promocja pampersów,mega paka za 42.99złA Kacperek dziś spokojny,jadł ładnie,niedużo ale jadł i nawet rano krzyczał na mnie żebym mu szybciej podawała mleko :-D

Jak o kimś zapomniałam to sorki :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

06 cze 2008, 22:24

Wózeczek Nell bardzo mi się podoba ale szczerze mówiąc wydaje mi się troche sztywny :ico_noniewiem: Moze dlatego że oparcie nie jest rozkładane. Do lezenia odchyla się całość tak?? Ale ogólnie bryła super i składa sie na taki maluśki.

Ewasiek jak będziesz miała problemy z wystaweniem ocen to wal tutaj my ci pomożemy :-D :-D Gosiaperełka ciebie też to dotyczy :ico_oczko:

Ulamisiula wiesz jak poczytałam o tych chorobach dzieci to od razu przypomnial mi się mój strach. Przyznam się wam że ja kiedyś miałam takie głupie myśli że to nie możliwe żeby człowiekowi w życiu było tak dobrze ( a nam wszystko tak się układało i czuliśmy się naprawde szczęśliwi) że nie opuszczały mnie myśli że skoro w naszym życiu jest tak pięknie to pewnie będziemy mieli problem żeby mieć dzieci a potem jak już dowiedziałam sie o ciązy to znowu ubzdurałąm sobie że może nasze dziecko będzie chore :ico_puknij: :ico_puknij: Na szczęscie OLuś jest zdrowiutki a nam nadal wszystko układa się tak jak do tej pory. Ale czuje że przed kolejnym porodem obawy będą takie same. Miałyście tak??

[ Dodano: 2008-06-06, 22:28 ]
dla rodzeństwa jest to super sprawa,razem sie bawią,bo różnica jest nieduża.
no masz racje , miedzy mną a moim bratem jest 2 lata róznicy i zawsze mielismy dobry kontakt z sobą, :ico_haha_01:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

06 cze 2008, 22:40

A może po cichu szukaj jakiejs innej pracy, taka dziewczyna jak ty na pewno znajdzie coś lepszego, a na pewno pracy z bardziej wyrozumiałym szefem
Narazie mam zamiar wykorzystać cały urlop wychowawczy od deski do deski.CZyli 3 lata.Mam nadzieję zrobić w tym czasie licencjat a potem to niech mnie cmoknie. :ico_haha_01: Mam umowę do 31.12 2012r.A prawdę mówiąc gdybym tylko miała z kim zostawić to juz bym mogła iść do pracy.Dostałam 2 propozycje i to na osiedlu.Ale jak narazie wolę poświecić czas Benkowi.

WIELKIE DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA MIŁE SŁOWA.jESTEŚCIE KOCHANE :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Ula nawet tak nie myśl,jedno dziecko masz zdrowe dlaczego drugie miałoby być chore?Wiadomo jeśli kobieta już ma więcej niż 35 lat to jest jakieś zagrożenie ale ty jesteś młoda i jak chcesz następnego dzidziusia to bierz sie do roboty i nie myśl że może być coś źle,bierz witaminki,kwas foliowy.
to chyba tylko taka chwilowy dół bo chcę mieć jeszcze jedno napewno a czy więcej!!!zobaczymy.Na ile nas będzie stać :ico_brawa_01:
8 lat temu jak zaczynaliśmy sie ze soba spotykać uzgodnilismy że bedziemy mieli 13-11 chłopaków i 2 dziewczynki.Początek jak widać niezły.Kapitan juz jest :ico_brawa_01:

Dzis Misiek stwierdził że jest ze mną 1/3 życia.Fakt.On ma 26 czyli mało sie pomylił.
Przyznam się wam że ja kiedyś miałam takie głupie myśli że to nie możliwe żeby człowiekowi w życiu było tak dobrze ( a nam wszystko tak się układało i czuliśmy się naprawde szczęśliwi) że nie opuszczały mnie myśli że pewnie skoro w naszym życiu jest tak pięknie to pewnie będziemy mieli problem żeby mieć dzieci a potem jak już dowiedziałam sie o ciązy to znowu ubzdurałąm sobie że może nasze dziecko będzie chore

Ja tez miałam takie myśli.Znaleźlismy mieszkanie, Misiek miał fajną pracę, ja dostałam pracę która mi się podobała(czasem spędzałam tam 12 godz), mięśniak sie nie powiekszył czyli coś sie musi zepsuć i to napewno bedzie coś nie tak z dzieckiem.Ale okazało się że maluszek rozwija sie prawidłowo.Wiec chyba coś w tym jest, że jeśli myslisz pozytywnie to tak musi być.Tylko cieżko to wytłumaczyc zawodowej pesymistce :-D

Kocura to jest ten regalik

http://www.allegro.pl/item375193048_375193048.html

eSKa
4000 - letni staruszek

06 cze 2008, 22:57

Ja tez miałam takie myśli.
hihi czyli nie jestem sama :-D Z tym że ja na codzień staram się myśleć pozytywnie i nie wynajduje problemów bo wystarczy że mój A lubi sobie życie utrudniać :ico_oczko:

Piszcie coś dziewczynki bo ja mam wene do pisania a nie chce was zanudzać :-D
chyba zaczęlo działać bacardi z colą :-D :-D
Mąż juz spi a mi do spania jakos daleko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 cze 2008, 23:03

Miałyście tak??
ja miałam ale szybko te obawy zniknęły,jak zaszłam w ciąże to cały czas chodziłam za zajęcia w szkole a my pracujemy w laboratorium przy różnych odczynnikach i na samym początku gdy nie wiedziałam jeszcze o ciąży miałam mały kontakt z jakimiś odczynnikami i bałam sie że mogło to zaszkodzić dziecku ale na szczęście wszystko jest ok. Ale najbardziej to bałam sie porodu,tzn w sensie takim że dziecko może urodzić się martwe to była moja największa obawa,nie wiem dlaczego ,pewnie akurat o tym najwięcej sie nasłuchałam i mi tak sie wbiło do główki.

A wiecie zaraziłam sie od Kacperka,tak mnie gardło napiernicza i w dzień miałam temperaturę,teraz idę jeszcze małemu dać mleczko bo na kolacyjkę mało wypił.

Buziaki,Dobranoc.

eSKa
4000 - letni staruszek

06 cze 2008, 23:03

Narazie mam zamiar wykorzystać cały urlop wychowawczy od deski do deski.CZyli 3 lata
Wiesz że ja też mam czasem takie myśli, chętnie posiedziałabym w domu z Olkiem ale moim marzeniem była by praca na pół etatu czyli co drugi dzień. Jak na razie do końca roku będe chodziła do pracy w kratke tzn 1-2 dni w tyg wolne (oprócz sobót i niedziel oczywiscie :ico_oczko: ) a potem obiecałam wrócić na dobre do pracy no ale do końca nie wiem co z tego wyjdzie.

[ Dodano: 2008-06-06, 23:13 ]
Gosiaperełka wiesz że jak napisałaś że nie śpisz w "zwykłych piżamkach" to dało mi to do myślenia :ico_haha_02: zrobiłam porządek w moich naciągniętych koszulach nocnych i zamówiłam sobie takie cosik :-D tylko wiśniowa http://www.allegro.pl/item376954766_odl ... _niej.html ciekawe co męzu na to powie :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-06, 23:55 ]
ania0709 napisał/a:
Od jakiegoś czasu umyśliło mu się uderzać głową o ścianę. Mruży oczka i delikatnie tak żeby nie bolało stuka sobie w ścianę

haha, Nell lubi robic "buc" o moje czolo albo ramie, ale tez tak delikatnie i tez przymyka oczka
U nas to samo, Olek też wali głową o czoło kogos kto akurat ma go na rękach albo o lustro ale to troche moja wina bo to ja pokazałam mu jak się robi buum w lustro :ico_puknij: :ico_puknij: I tez mruży przy tym oczka :-D

Widze że już wszystkie spicie :ico_placzek: więc na mnie chyba też już pora, ale tak prawde mówiąc ciągle nie chce mi się spać :ico_nienie:

A co się dzieje z Dominisią?? I Eve też ostatnio coś się opuszcza w pisaniu :ico_noniewiem:
Brawa dla Ani że znajduje czas do pisania :ico_brawa_01: bo bywało że o nas zapominała :ico_oczko:

Dobra spadam do łózka bo znająć Olka jutro będzie pobudka o 6.30 wrrrr :ico_zly:

Awatar użytkownika
eve81

07 cze 2008, 07:40

hej dziewczynki

pisalam do was kilka stron temu zaraz po przyjezdzie do Londynu, ale chyba tylko Ania przeczytala tego posta :ico_nienie:

zaraz wyjezdzamy na pociag spowrotem do Liverpoolu
po przyjezdzie na miejsce juz bede miala wiecej czasu zeby wszystko nadrobic co napisalyscie i napewno sie odezwe i juz nie znikne :ico_oczko:

zla wiadomosc to taka ze Szymon zarazil sie od syna kolezanki
kaszle go okropnie i ma katar :ico_placzek:
jak mu nie przejdzie to w pon ide z nim do lekarza zeby go sluchal
jeju same minusy z tej naszej wyprawy pod Londyn :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2008, 09:55

Wydaje mi się, że lepiej mieć jedno dobrze wychowane i wyedukowane niż 2 zaniedbanych
a ja tam wiem,że o dwójkę byś dbała tak samo cudownie jak teraz o Maciusia. Swoją drogą ciekawe jakie to uczucie mieć dwoje dzieci (mamo Zuzi?)? Myśmy zawsze planowali dwójkę, a teraz sama nie wiem.... Taka jestem zakochana w Zuzi,że nie myślę teraz o drugim. Poza tym przy Zuzi wyszło,że mam problem z oczami i teraz się boję, bo nie chcę prowokować losu. A przy Zuzi strasznie się bałam, wiecie,że wcześniej poroniłam :ico_placzek:

ulamisiula, fajniutki ten regalik! Bo my też chcemy coś kupić, tylko może troszkę większy,żeby zmieściły się też wszystkie płyty, kasety, no i cały sprzęt radiowo- tv.

eSKa, wow! Fajny prezent da męża zamówiłaś :-D :ico_oczko:
Ja się nie mogę przekonać do takich satynowych koszulek...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 cze 2008, 10:12

Rany Koebiety tyle naskrobałyście że ja już nei wiem co która z was pisała!!

eSKa chyba kazdy miał takie obawy i moze ma nadal. My odkąd sie poznaliśmy z M to sie ani raz nie zabezpieczalismy, no i przez 6 miesiecy ciazy nie było wiec najpierw myślałam ze jestem bezpłodna albo On :ico_puknij: a później jak juz lekarz powiedział że jestem w zagrożonej ciąży to że jestem felerna i poronie i M mnie zostawi :ico_puknij: potem ze bedzie chore i z porażeniem mózgowym :ico_puknij: albo ze nie dotrzymam do terminu i że urodze martwe dziecko :ico_puknij: no wiecie ja to świrowałam. Teraz też mam obawy że coś pójdzie nei tak z tymi nereczkami Małej.

Ja myślę że za 2 lata bedę chciała się starać o drugie dziecko oczywiscie M jeszcze o tym nie wie.

Mama_zuzi śliczny wózek i fotelik tez ciekawy.

eve Ty to dziewczyno masz zawsze wiatr w oczy!! Nie zniechęcajcie się tak szybko zobaczysz wszystko sie ułozy!! Muszę już Was opuścić bo Mała wstała!!

ulamisiula

07 cze 2008, 10:32

Poza tym przy Zuzi wyszło,że mam problem z oczami i teraz się boję, bo nie chcę prowokować losu.
Kocura a dokładnie co masz z oczkami.Bo ja przed samy porodem wiedziałam na metr, po porodzie troszke sie cofnęło ale żebym była sokołem to nie powiem.Wybieram sie do okulisty juz od lutego i jakoś dojść nie mogę :-D
Ja myślę że za 2 lata bedę chciała się starać o drugie dziecko oczywiscie M jeszcze o tym nie wie.
Między mną i moim rodzeństwem jest różnica co 2 lata i tak jest chyba ok.U Miska jest co 3 i też jest ok ale mam znajomą u której różnica była 4 lata i juz to był inny świat.Dzieci walczyły cały czas ze sobą bo starsze musiało zawsze ustę pować młodszemu "bo jest mądrzejsze" a młodsze wiecznie przeszkadzało starszemu.Oczywiscie to wszystko zależy od rodziców i tego w jakim stopniu zajmują sie dziećmi .A ja tak myśle że taka mała Blanka do kompletu u nas by się przydała i to za ok.2 lata :ico_brawa_01:

Kocura a może coś takiego
http://www.allegro.pl/item373223887_sto ... eptun.html

http://www.allegro.pl/item372575039_sto ... mocja.html

http://www.allegro.pl/item365256227_meb ... tv_r5.html

My kupilismy ten nie ze wzgledu na urodę, bo wiadomo że jak sie ciągle zmienia mieszkania to się kupuje coś praktycznego a taki prawdziwy który bedzie sie nam podobał i pasował do mieszkania kupimy jak będziemy już u siebie.

[ Dodano: 2008-06-07, 10:42 ]
Ja się nie mogę przekonać do takich satynowych koszulek...
czemu?Ja mam satynową koszukle juz od kilku lat i jestem zadowolona.

Eska a co powiesz na to :
http://www.allegro.pl/item373005820_sek ... 0_42_.html
myśle żeby to kupić.

A fotelik mam taki
http://www.allegro.pl/item376429959_zen ... w_0zl.html
w kolorze pomarańczowym pasującym do koloru samochodu :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”