ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

09 cze 2008, 21:32

ide się uczyć mąż Majke usypia
zazdroszczę, mój już nie pamiętam kiedy Benka usypiał.
a humor mu dopisuje i nawet lekarka go pochwalila ze idelany pacjent z niego taki usmiechniety
i bardzo dobrze, gorzej byłoby gdyby marudził ciągle a tak przynajmniej jest wesoły i napewno Ty się bardziejprazejmujesz jego chorobą niz on.
mam nadzieje,że wróci wszystko do normy bo wiedzma odleciała i mam nadzieje,że szybko nie przyleci.
A daleko mieszkacie od siebie?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 21:39

Hej, hej!!

eve81, dobrze,że Szymuś ma humorek, na pewno szybciutko wróci do zdrówka!
bo wiedzma odleciała i mam nadzieje,że szybko nie przyleci.
hihi, a ja ją sobie wyobraziłam,że na miotle odlatuje :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 cze 2008, 21:53

Ja tylko poczytałam Wasze posty ale odpisze jutro obiecuje :)

ulamisiula

09 cze 2008, 22:26

hihi, a ja ją sobie wyobraziłam,że na miotle odlatuje
ja mam fotkę mojej tesciowej na miotle, le nie wkleję bo ona jest na papierze a nie mam skanera

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

09 cze 2008, 22:49

Mamo Zuzi a może masz racje z tymi torbielami,ja nie słyszałam o tym ale może to to bo innego wyjścia niemam z tej sytuacji :ico_noniewiem: I wiesz ja tez bym wszystko oddała gdyby tylko Ł był taki jak na początku naszej znajomości,ale było wtedy cudownie,no teraz to jest tak normalnie,a wtedy hmm...

Eve na pewno szybko minie Szymusiowi a najważniejsze że humor mu dopisuję,my idziemy w środę do kontroli.Eve wracaj na stałe bo Ciebie tu brakuje strasznie.
Ja sie musze dziewczyny zmobilizowac i zapisac na egzamin z prawa jazdy. Może zdam :ico_oczko:
ja już od dawna myślałam o prawku żeby się zapisać i nie wiem,może teraz na wakacje,zastanawiam się.
mój np uwielbia piwo i mnie tym denerwuje nie zabraniam 1 lub 2 ale on jak już zacznie to i 5 potrafi:
skąd ja to znam.
ja już nie mogę sie doczekać kiedy Ł przyjedzie to trochę odpocznę bo pewni nie będzie mógł sie oderwać od Kacperka,już dziś przez telefon gadał że tak tęskni.

Zmykam spać,dobranoc.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 23:56

Zazdroszczę.Mój ledwo kupi coś na urodziny czy na rocznicę.Tak ogólnie to u nas nie jest za wesoło z kasą ale o tym nie bedę pisać. bo głupio.
hehe, tzn moj mi nic nie kupuje tylko rzuca kasa i ma mnie z glowy ;-) Wiecie, ale wcale mnie to nie cieszy. Mowie zupelnie powaznie.

Ula, i niech ci nie bedzie glupio, u nas tez nie zawsze tak bylo, na poczatku bylo krucho, od 1 do 1, bez zadnych extra wydatkow, z kartka w reku sie liczylo. Ale pomalutku, znajdziesz kiedys prace to i standart zycia sie poprawi.
Ja bardziej sie martwie że z niego będzie mamisynek, za bardzo do mnie przywiązany.
pamietaj ze dzieci ktore maja dobry kontakt z mama i ktora nie odmawia tego kntaktu zazwyczaj wyrastaja na dzieci pewne siebie, bez kompleksow i z duzym zaufaniem do swiata. Po prostu czuja sie bezpiecznie. Na odejscie od cycka jeszcze przyjdzie naturalna kolej.
i teraz jak mam warunki zeby do was napisac to znow sieci nie ma..normalnie zglupiec mozna
bylam dzis z Szymciem u lekarza, dostal antybiotyk bo ma taki nieladny kaszel i swiszcze mu w klatce piersiowej
dobrze ze macie tam normalnego lekarza i ladnie zareagowal. Tutaj to chyba jest gorzej niz w UK.
Założylam mu tylko body z krotkim bo goraco, wiec niech dziecko ma troche chlodniejj do spania
Nell tak juz ze 3 tygodnie spi bo strasznie mamy goraco. Wentylator chodzi cala noc, bo na dworze glosno i nie moze byc za szeroko otwarte.
nie zabraniam 1 lub 2 ale on jak już zacznie to i 5 potrafi:( i
u nas to samo, juz polozylam na tym lage,naprawde, nie ma sensu. A niech ma wielki brzuch w nonono to mam. Tyle ze ja mu z tego powodu nie odpuszczam jesli chodzi o pomoc w domu i przy Nell, nawet jak wypije 3 piwka i mala duzo w nocy rozrabia to go chamsko budze i polecenia wydaje: podaj smoczek, otworz okno, nie chrap chamie itp :-D Odbijam wiec sobie :-D

Moj tato jest identyczny wiec wiem jak sobie radzic :-D
nienawidzimy się jak diabli,buntowała mi męża i cieszyła się jak się kłóciliśmy,a on już w pewnym momencie popierał mamusie i były jazdy na całego,
ojojoj, dobrze ze odleciala, ja jestem rozwodka z powodu swojej bylej tesciowej wiec wiem jak potrafi strasnie namieszac suka... grrr.....
on był 35 lat kawalerem
nooo, to jak obecny moj szanowny maz :-D Witaj w klubie :-D Straszne to jest prawda?
dzisiaj pkąpałam ja w brodziku i chciałam polać ją prysznicem ale tak się przestraszyła że szok
z tym trzeba ostroznie, bo ja jestem zywym przykladem na to jak mozna zaszczepic dziecku strach przed myciem glowy. To byl dla mnie koszmar az do wieku szkolnego...
mój identycznie ale o piwku nie zapomina
dziewczyny, UPOMINAC SIE!!!!!!! facetow trzeba nauczyc tego ze my czekamy i nie podarujemy!!!! Moj mi przyniosl 4 dni temu maly bukiet roz a ja do niego z tekstem "Co, na wyprzedazy byly? :-D Bo godzine wczesniej poklocilismy sie ze cos tam chcialam kupic drogiego :-D
ide się uczyć mąż Majke usypia
hmm, ja nie usypiam malej, jak to robicie? Ja klade ja, buzi w czolko, karuzelka wlaczona ciuchutko (ale nie kreci sie) i wychodze. Nie zdarza mi sie lezec czy siedziec przy niej..... Czy wasze dzieciaczki tego wymagaja?

Ja tez sie klade, dobranoc :-)

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 cze 2008, 06:12

Hej dziewczyny, my dzisiaj pobudka o 5.30
ewasiek przepiękne zdjęcia
dzieki daguś :)
aż przyjechała wiedzma teściowa na chrzest
No coż chyba wszystkie tesciowe takie sa, chociaz moja ostatnio sie poprawila troszeczke. :-D Ale wkurzylam sie bo misiowi nic nie kupila na dzien dziecka a jak szwagier cos wspomnial to ppowiedziala ze na dzien matki nikt jej nic nie kupil to ona tez im nie kupila. Pomijam ze ja- nie jej dziecko zlozylam jej zyczenia a jak byl dzien babci to misio dal jej prezent, w przyszlym roku nawet sie nie bede starala, w d... to mam

No dziewczyny i mam problem z 2 uczniami, chyab potawie 1 bo juz nie mam z czego ich wyciagnac. Ja w zeszlym tyg. zadalam im prace do zrobienia to oni nie przychodzili - uciekali mi z lekcji. Wiec teraz mowcie co mam zrobic :-D albo wystawcie za mnie te oceny :-D jak naliczylam to maja po okolo 20 jedynek i chyba po 3 -4 oceny pozytywne.

Jeszcze dzisiaj musze przed pojsciem do pracy sprawdzic klasowki , chyba mi sie to nie uda. :-D

ulamisiula

10 cze 2008, 09:53

No dziewczyny i mam problem z 2 uczniami, chyab potawie 1 bo juz nie mam z czego ich wyciagnac. Ja w zeszlym tyg. zadalam im prace do zrobienia to oni nie przychodzili - uciekali mi z lekcji. Wiec teraz mowcie co mam zrobic albo wystawcie za mnie te oceny jak naliczylam to maja po okolo 20 jedynek i chyba po 3 -4 oceny pozytywne.
Ewasiek jesli im nie zależy to czemu ma Tobie zależeć.To powino być w ich interesie poprawienie ocen.Stawiaj 1 i nawet nie miej żadnych skupułów.
No coż chyba wszystkie tesciowe takie sa,
Ja na swoją nie narzekam.Jest troche inna niz te w dowcipach ale wychwalać nie będę bo jeszcze sie zmieni :ico_brawa_01:
Ja sie musze dziewczyny zmobilizowac i zapisac na egzamin z prawa jazdy. Może zdam :ico_oczko:
ja już od dawna myślałam o prawku żeby się zapisać i nie wiem,może teraz na wakacje,zastanawiam się.

Nawet sie nie zastanawiaj tylko idż.Słyszałam ze po nowym roku będzie o wiele więcej pytań i będzie o wiele trudniej zdać.

U nas dziś ciężka noc.Ben obudził sie o 1.30 , zjadł i nie chciał zasnąć.Płakał, marudził.Padł dopiero o 3.50.Dziś ledwo stoję stoje .Moze jak zaśnie to i ja sie prześpię :ico_puknij:Aha juz to widzę.Taki plan jest codziennie i codziennie mam co robić.

Awatar użytkownika
eve81

10 cze 2008, 10:21

witam
i ja dzisiaj sie melduje :-D
u nas pobudka po 6.00 to nawet niezle, bo przez ostatnie dni wstawal przed 5 :ico_szoking:
Szymon nadal kaszle okropnie, wzial dzis II dawke antybiotyku i mam nadzieje ze w koncu mu przejdzie :ico_sorki:
teraz jak tak sie zastanawiam to ten wyjazd to wyszedl nam tylko na zle
nie dosc ze stracona kasa to co najgorsze Szymcio chory :ico_placzek:
a jesli chodzi o to z czego sie utrzymujemy to oszczednosci juz dawno sie skonczyly
i zyjemy z tego co M zarobil
jeszcze wczoraj przyszlo nam zaplacic za mieszkanie i oplaty
M od poniedzialku wczoraj siedzi w domu
byl w agencji powiedziec ze wrocilismy i moze pracowac no ale pewnie nic nie maja, dlatego nie dzwonia :ico_noniewiem:
no zobaczymy jak to bedzie
na razie nie bede sie dolowac, najwyzej sie zwiniemy spowrotem :ico_oczko:

a jesli chodzi o umiejetnosci Szymcia, to caly czas pelza, podnosi dupke do raczkowania
umie sie podniesc do siedzenia z pozycji lezacej jak ma sie czego zlapac np. w wozku
mowi ma-ma, ta-ta, ba-ba
w chodziku zasuwa juz po calym pokoju
no i trzymany pod paszki przebiera nozkami
stojac nie ma jeszcze rownowagi

majandra moj Szymon tez byl rehabilitowany, bo trzymal za wysoko ramiona i chowal szyjke i mial spiete raczki, a teraz juz jest wszystko ok
napewno rehabilitacja pomoze Maciusiowi.

[ Dodano: 2008-06-10, 10:28 ]
ESKA nie zmieniaj fotki w podpisie, ja zmienie bo tamta juz stara :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-10, 10:34 ]
a teraz nowe foty:

w pociagu do Londynu
Obrazek

pod wrazeniem pociagu (ma cos z tatusia)
Obrazek

Obrazek

tak stoje na lawce
Obrazek

i w wozku
Obrazek

w wesolym miasteczku
Obrazek

tak spaceuje przy domku
Obrazek

[ Dodano: 2008-06-10, 10:38 ]
i fotki z parady w centrum Liverpoolu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

10 cze 2008, 10:40

No dziewczyny i mam problem z 2 uczniami, chyab potawie 1 bo juz nie mam z czego ich wyciagnac. Ja w zeszlym tyg. zadalam im prace do zrobienia to oni nie przychodzili - uciekali mi z lekcji. Wiec teraz mowcie co mam zrobic :-D albo wystawcie za mnie te oceny :-D jak naliczylam to maja po okolo 20 jedynek i chyba po 3 -4 oceny pozytywne.
Nie wiem ewasiek ale chyba bym postawiła 1 skoro im nie zależy.Z tego tez powodu między innymi niechcem być nauczyciele a to jest możliwe po moich studiach.Ja to bym sie zastanawiała godzinami i przejmowała jak głupia.

Mamo Zuzi mój Kacper zasypia w wózku ale wystarczy że go położę i dam butelkę z piciem i wtedy on zasypia czasami potrzebna jest moja ręka koło buzi :-D .Jak jest śpiący i wkładam go do łóżeczka to zamiast spać to sie bawi,jakoś kojarzy mu sie łóżeczko z zabawą nie wiem czemu od urodzenia zawsze śpi w nocy w łóżeczku swoim.Dziś pobudka o 5 ale dałam mu mleko i zasnoł :ico_sorki:

A co do teściowej to moja jest spoko tylko woli tamtego wnuka od Kacperka,takie mam wrażenie,ale co tam,mam to gdzieś.

Ja już zaliczyłam rossman,u nas pampersy 4 schodzą szybciej niż świeże bułeczki i trzeba iść od razu jak dostana towar,po południu już ich pewnie nie będzie :ico_olaboga: upał na dworze niesamowity,nie wiem czy iść z małym w południe ale muszę zrobić trochę zakupów dla Ł.

[ Dodano: 2008-06-10, 10:50 ]
Eve zdjęcia super a to w chodziku na ulicy to mnie przeraziło bo od razu miałam czarna wizje w głowie,tfu.tfu.Ale Szymuś duży sie wydaje.Nasze dzieci już takie duże,kiedy to minęło :ico_placzek:

Mamo Zuzi ja niecierpie cellulitu :ico_zly: jak trochę będziesz używać to błoto to powiedz jak się sprawuje i czy jest poprawa a ile dałaś za to błoto??ja myślałam o tabletkach cellasen ale drogie są zawsze używałam kremów ale działają tylko gdy dodatkowo stosuje sie masaż i dietę i ćwiczenia a wolałabym coś co zadziała szybko i bez innej pomocy :-D Chociaż teraz mi trochę znikł,po porodzie to miałam kaniony na nogach,hehe.A Mamo Zuzi możesz spróbować tabletek takich co usuwają toksyny z organizm podobno super działają zaraz poszukam to wkleję Ci linka.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”