Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2010, 10:12

Edulita na fotkach widać, że chyba Ci ćwiczenia chyba nie są potrzebne:) ile ważysz?
Foteczki cudowne, aż lato się w sercu robi i też nie mogę się doczekać naszego wyjazdu. Najlepsza ta fota z kąpieli Idy:) co to za miska? wygląda w niej jak w brzuszku u mamusi?

Sabcia to Twoja mała jako pierwsza zacznie siać spustoszenie w domu:)

Dziewczyny wstawiamy już fotki na forum??

Milenka dziś od rana marudna.Cudem zrobiłam 2 prania, poodkurzała, zupkę szczawiową i naleśniki z serem :ico_szoking: Szczepienie odwołałam bo Mati kończzy przeziębienie, ja czasem też smarknę gęstym katarem, a i ona ciągle jakieś kozy tam ma, więc pewnie by jej nie zaszczepiła.

Spotkanie wczoraj przeudane choć krótkie. Długa droga była przed gośćmi i byli tylko 3 godzinki, ale i tak było superowo.

Zaraz przyjedzie do mnie kumpela, wypijemy herbatkę, dokończymy ciacho i pójdziemy na spacer. Może ta moja maruda uśnie.

Popołudniu do dentysty idę z moją torbielą :ico_olaboga:

No jednak chyba te uszy przebijemy.

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2010, 10:33

wygląda w niej jak w brzuszku u mamusi?
to wiaderko kapielowe jak dla mnie super sprawa :-)
No jednak chyba te uszy przebijemy.
daj znac jak poszło, ja Idzie narazie bym nie przebiła bo ona ciagle coś grzebie przy tych uszkach :-)
Maksio podnosi się na rączkach i na kolankach ale narazie nie umie się przesuwać do przodu
u nas tez tylko pełzanie narazie opanowane ale to samo ucieczka na panele :ico_haha_01:
było superowo
:ico_brawa_01: za udane spotkanie
ile ważysz?
ostatni jak się ważyłam gdzieś miesiąc temu to 50 kg :ico_wstydzioch: przy wzroście 157 cm
Magda33 :ico_brawa_01: dla Zosieńki za grzecznośc

[ Dodano: 2010-05-05, 10:36 ]
Ja teraz na wyjeździe to dawałam Idce juz potroszku naszego jedzenia ziemniaczki z sosikiem i zupke pomidorowa, rosołek to co ugotowałam :-) wcinała az się uszy trzęsły

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

05 maja 2010, 10:42

Ewka_82, gotuje różnie. Ostatnio gotowałam cukinie bardzo malutki kawałeczek pomidora bez skóki (lub pół łyżeczki koncektratu) i pestek, ziemniak, kawałek marchewki i cielencikna.
Inny zestaw to buraczek, płatki ryżowe, marchew i kurczak.
Dzisiaj mamy szpinak (troche) ziemniak marchew i skrzydełko kurczaka.
Wczoraj zrobiłam rosołek na cielencince z marcheweczką, pietruszką selerem kawaeczkiem pora i dodałam troszke lanych kluseczek.
Inne to ryba (sola, dorsz) z marechwką, zmieniakiem, i różnymi warzywami.
Jeszcze czasem same warzywa na parze z kaszką ryżowa lub kukurydzianą.
Jeszcze zupka jarzynowa marchew, kalafior, brokół, ziemniak, pietruszka, seler por na jakimś mięsku.
Czasem dodaje wołowine ale rzadko bo średnio lubią.
A najlepiej poczytaj sobie przepisy na stronce http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm
ja z niej korzystałam na początku a teraz sama wymyślam :-D patrze tylko jakie można warzywa dować w danym miesiącu i kombinuje.
Dziewczyny wstawiamy już fotki na forum??
myśle że tak :-)
Popołudniu do dentysty idę z moją torbielą
trzymam mocno kciuki!!!

Zbieram się na spacerek

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

05 maja 2010, 10:46

znowu korzystam z chwili przerwy i na forum....alez to jest nałóg :-D

dziś Zosia jak na razie też grzeczniutka i wesolutka :ico_brawa_01:

Edulita super fotki, a Ty w ogole nie wyglądasz na mamę. Dziewczynki słodziutkie.

Sabcia :ico_brawa_01: dla Niki, Zosia też zaczyna raczkować i wstaje już, dwa dni temu obniżyliśmy łóżeczko i teraz ma dopiero pole do popisu :ico_olaboga: silna z niej babeczka.

Magduś81 Zosia też woli pełzac po podłodze niż po macie czy kocyku i już miała zderzenie z panelami, to noskiem, to główką :-) ale nic sobie z tego nie robila.

Ewka82 masz rację, że ta radość dziecka na widok mamy jest bezcenna i to przytulanie :-)

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2010, 10:47

A najlepiej poczytaj sobie przepisy na stronce http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm
ja z niej korzystałam na początku a teraz sama wymyślam patrze tylko jakie można warzywa dować w danym miesiącu i kombinuje.
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: wielkie dzieki, na pewno pokombinuje
My juz ostatio jedlismy danonka i byl pyszny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

05 maja 2010, 10:48

Edulita zdjęcia Boskie. Aż zazdroszcze tego morza! Ja jedyne co, to moze w tym roku gdzieś w góry na kilka dni, bo bliżej i taniej, a kasy brak. ;o

Ewka mięśnie przy ćwiczeniach bolą za każdym razem. Ale to dobrze, bo znaczy, że pracują. Ja jestem na 2 dniu a6w, bo zaczełam od nowa, bo podobno źle robiłyśmy wcześniej, teraz robie tak jak trzeba. :)

Magda33 prędzej czy później było to konieczne, a skoro teraz Zosieńka znosi to tak dobrze to tylko się cieszyć. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ewcia zakwasy mogą być przez kilka dni aż mięśnie się przywyczają. Gorąca kąpiel
A na zakwasy gorąca kąpiel i dosyp sobie soli, może być nawet zwykła kuchenna!
Zaraz przyjedzie do mnie kumpela, wypijemy herbatkę, dokończymy ciacho i pójdziemy na spacer. Może ta moja maruda uśnie.
Fajnie masz, tylu znajomych. Mnie to nikt tutaj nie odwiedza. Czasami znajomi Kamila wieczorem...
Apropo. Ostatnio przyszło do nas 6 ich kolegów. Pili wódkę, oglądali boks i oczywiście rozmawiali na jego temat. O 23 obudziła się Kinga więc weszłam z nią do pokoju i... myślałam że ich nagram! Jak wszyscy pili i gadali o boksie tak każdy miał grzechotkę w ręce i było "a kuci, kuci, jaka słodka". :ico_haha_01: :ico_haha_01: :-D
ostatni jak się ważyłam gdzieś miesiąc temu to 50 kg :ico_wstydzioch: przy wzroście 157 cm
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ja mam 1 cm więcej i 5kg więcej. :ico_olaboga:

A tu macie zdjecie mojej cudownej Agatki. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Magda33

05 maja 2010, 10:48

Zbieram się na spacerek
zazdroszczę :ico_placzek: ja dziś nie pospaceruję z Zosią, bo po pracy jadę badania porobić kontrolne, więc czeka mnie okulista i medycyna pracy :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-05-05, 10:51 ]
http://dziendobrytvn.plejada.pl/happybo ... detal.html
zapomnialabym....prosimy o głosiki :-D

Kasia90 Agatka jest cudowna :-)

Kasia90

05 maja 2010, 10:51

I jeszcze jedno.
Obrazek
:-D :-D :-D

Awatar użytkownika