Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2009, 17:54

witam

wiecie co moj maly obudzil sie z wiskiemnawet zelik na zabki nie pomogl, juz mis ie plakac chcialao tak wiszczal, chyba przez 15 minut, nosilam, kolyslalam i nic, ale jakos go ukolyslalam i polozylam sie z nim na sofie w salonie i spalismy tak godzinke, a teraz lezy i sie bawi.
boshe jaki stek bzdur, nie wiedziałam że ktoś pisał kiedys takie glupoty :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
* Kiedy matka przestaje karmić, musi zatroszczyć się o własne piersi. W tym celu należy użyć bandaża o szerokości 15 centymetrów i długości 8 metrów. Bandażowanie wykonuje inna osoba. Taki "opatrunek" pozostawia się przez 4-5 dni, poprawiając go jedynie, jeśli bandaż ulegnie rozluźnieniu. Zabieg ten chroni piersi przed deformacją.
* Dziecko może mieć kolki, które powodują ból brzucha. Przyczyną tej dolegliwości jest na ogół mleko matki anemicznej lub przyjmującej lekarstwa.
* Trzeba również dbać o to, aby dziecka nie budziły hałasy dobiegające z mieszkania.Takie raptowne przebudzenia sprawią, że przez resztę życia będzie nerwowe.
* Kaszlącemu dziecku, które karmione jest piersią, przez 1-3 dni robimy wieczorem ciepłe lewatywy.

jestem zszokowana - na wszystko robili dzieciom lewatywę :ico_szoking: :ico_puknij:
o losie nigdy nie czytalam takich rzeczy, skad kochana Ty to wynajdujesz, az sie nie chce wierzyc, ze kiedys takie metody wprowadzano do uzytku :ico_olaboga: :ico_olaboga:

margarita mebelki sliczne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Jagna30 czekamy na foty :ico_brawa_01:

Wiecie co jestem happy, moja kolezanka z forum z TT manenka urodzila dzis synka, ciesze sie podwojnie, bo razem z nia bylysmy na watku starajacych i ona tak dlugo nie mogla zajsc w ciaze, a tu niespodzianka i zaszla i urodzila dzis w dzien urodzin mojego synka, jaki zbieg okolicznosci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lut 2009, 18:16

Pati85, gratulacje dla koleżanki.

Jagna wczorajsze rozmowy w toku to pikus w porównaniu do dzisiejszych. Gadali o tym dlaczego prostytutki pracują w ciąży :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

krew mnie zalewała jak słyszałam te głupoty :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2009, 18:21

witam z domku...

tesciowa ugotowala nam zupe, bo podlogi byly wymyte... a i tak znalazla sobie zajecie, eehhh... kochana jest...

wracajac z pracy wstapilam do LIDLa i kupilam malej recznik kapielowy 100 x 100 i kocyk, bo od dzisiaj sa tam artkuly dla dzieci...

SHOO - niezly watek znlazlas... nie wiem czy to dobrze poddawac takie pomysly... :ico_oczko:

JAGNA - dzieki za artykul o nocniku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-02-19, 17:27 ]
MARGARITA - mebelki super, bardzo w moim stylu... ja zmykam robic drugie danie dla Pana :)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lut 2009, 18:56

ja wlasnie gotuje jajo dla malego :-D

kupilam mu tez dzisiaj zupke marchewkowa z ryzem na wywarze, czy cos takiego... chyba tez podawalyscie taka, nie? jeszcze nie zagladalam do sloiczka, ale przez opakowanie nie umiem sie dopatrzec ryzu... chyba jest zmielony, albo cos... zobaczymy...

wlasnie przyszedl do nas hydraulik, zadzwonil na domofon i cos gadal gadal, a ja nic nie rozumialam (nie spodziewalam sie go, nikt mnie nie uprzedzil)... w koncu po 5 minutach gadania i mojego "yyyy" powiedzial PLUMBER (tak, jak sie pisze :P).. zrozumialam i wpuscilam, chociaz jakby to byl A., to nie wiem, czy by zajarzyl (wymawia sie "plamer", a nie "plumber"), powiedzial, ze wszystko w porzadku, pokrecil jakims kurkiem i eta wsio... zobaczymy, czy wszystko bedzie ok przy nastepnym praniu.

a u nas dzisiaj na kolacje kurczak z sosem pesto i mozzarella :-) ze szpinakiem... mam ambicje :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2009, 19:00

Jagna wczorajsze rozmowy w toku to pikus w porównaniu do dzisiejszych. Gadali o tym dlaczego prostytutki pracują w ciąży :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
kuzwa a ja tak chcialam to ogladnac i przegapilam :ico_zly:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2009, 19:26

ja nieraz wole nie ogladac, bo az sie kichy przewracaja...

jak ostatnio widzialam zapowiedz programu o zwierzakach i babka calowala sie ze swoim psem, to myslalam, ze belta puszcze... ludzie sa chorzy na glowe... pies sobie przed chwila nonono lizal, albo wachal jakies szczyny na dworze, a baba pozwala sobie wkladac psi jezor prawie do migdalkow... :ico_olaboga: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :587: ja rozumiem, ze mozna kochac swojego zwierzaka, ale kuzwa... bez przesady... :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lut 2009, 19:38

Gie, też to widziałam.

Cieszę się że podobają się wam moje mebelki, bo już zapłaciliśmy 700zł zaliczki więc są prawie moje :-)

No kąpiel naszykowana, Maja w bujaczku z chrupkami ;-)

A w ogóle to drzemkę popołudniową ucięła sobie na moich rękach :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-02-19, 18:39 ]
Majka siedzi w bujaczku a ja ją obserwuję, bo nie zablokowałam go. Chcę się dowiedzieć jak ona robi te przewrotki i chyba jużz wiem...

[ Dodano: 2009-02-19, 18:44 ]
mam filmik, później wkleje :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

19 lut 2009, 19:44

Witam z powrotem....

Troszke sie nałaziłam...;)Ale to dobrze,troche kalorii spaliłam :ico_sorki: I musze się pochwalić,że nie ruszyłam pączka :ico_oczko:

W domu ciszaaaaaaaaaaaaaaa,bez moich chłopców........

A tu fotka w brylach....nie robilam swiezej,znalazlam cos w kompie...;)
Obrazek

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lut 2009, 19:50

Jagna30, wygladasz super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

filmik sie ładuje :-)

Jagna miałas mi napisac ile chrupek dajesz Emi??? Nie wiem czy i jak mam ograniczać jej Majce :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

19 lut 2009, 20:02

margarita83, ile chrupek daje malej...?4-5 ...ale te dlugie.... :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-02-19, 19:17 ]
A to jest ulubiona piosenka mojej niuni.....
http://saintdgm.wrzuta.pl/audio/gZZAMid ... _biedronka

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”