Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

05 maja 2010, 21:09

witam koleżanki :-D ale się rozpisałyście, aż 6 stron jak na razie, postaram się wszystko przeczytać :ico_sorki:

edulita boskie foteczki :ico_brawa_01:

co do dań dla dzieci to aż zadzwoniłam do mojej położnej i powiedziała że spokojnie półrocznemu dziecku można dawać "nasze jedzonko ", ale jak np rosołek jest za tłusty to odcedzić żeby nie było tych oków tłuszczu :ico_haha_01:

Magda33 racja z tym, że forum to nałóg... Mój Rafał ciągle pyskuje, że dla mnie ważniejsze forum niż on... i że pewnie tu jacyś faceci piszą a nie dziewczyny... Więc mu pokazałam i mina mu zrzedła, głupio się mu zrobiło i tyle :ico_wstydzioch: :ico_brawa_01: :ico_sorki:

Widzę że niektóre dzieci już pełzają, a moja klucha leniwa cosik :-D ale dziś kupiliśmy jej chodzik ale tylko wali pięściami w zabawki, w nosie ma odpychanie się nóżkami od podłogi,Leniwiec jeden :-D

Kasia90 a kto to jest ta Agatka, Twoja córcia ma chyba na imię Kingusia... :ico_noniewiem:

ooooo Ewa to de facto nie mamy do siebie daleko :-D ja jestem z Częstochowy a Rafał zanim się pobraliśmy mieszkał w Sosnowcu chociaż i tak prawie codziennie do mnie przyjeżdżał po pracy albo przed... zależy od zmiany... :ico_noniewiem: też się piszę na wspólny spacerek :ico_brawa_01:

Matikasia Milence suuuper w kolczykach i zuch dziewczynka :ico_brawa_01: za odwagę :ico_haha_01: co do danonków to położna mi mówiła że serki pomału można wprowadzać :ico_brawa_01:

Sabcia jaki Ty proszek na ząbki używasz??? Ja na razie żelu bobodent :-D

wow doczytałam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2010, 21:44

Sabcia no właśnie jaki to proszek?

Kala naprawdę już danonki można? ej coś mi się wierzyć nie chce.
Tak forum to nałóg na całego. Z rana od razu komp cyk :ico_haha_01: \
Kala Milenka za aleko nie pełza, a raczej jakoś się przesuwa, osuwa, że w łóżeczku wali stópkami w przewijak:) chwyta nawet karuzelę i szarpię ją, albo odwiązuje sznureczki w ochraniaczu i ssie je :ico_szoking: przewraca się też i turla;)

Kasia90 oj to faktycznie nie za wesoła wycieczka. A musicie jechać? albo nie da się przedłużyć pobytu?

Ewcia
no ja mam fotelik tego rodzaju. Super jest. Rozkłada się do spania.
A ten przepis na sałatkę to ja mam:)

Ale dziś zakręcony dzień i zrobiłam dopiero 1,5 serii ćwiczeń, a zaraz 22 :ico_szoking: idę chyba robić. Prądu nie było wieczorem i jak tylko na chwilę się pojawiał, to Tomek szybko rolety dzieciom opuszczał:) także do połowy mają opuszczone:) :-D

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

05 maja 2010, 22:11

matikasia o ja :ico_wstydzioch: moja Weronika też tak się posuwa że tylko jej wiadomym sposobem po kilku sekundach leży w poprzek łóżka... A dziś ochrzaniłam Szymka bo właśnie w łóżeczku były poodwiązywane troczki z ochraniacza i myślałam że to on zrobił a on mówił że nie ruszał... :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: kurde do głowy mi nie przyszło że mogłaby to zdziałać Weronika... :ico_olaboga: oj, chyba z samego rana przeproszę Szymka :ico_noniewiem:

Kasia90 a gdzie jedziecie na tą komunię?

[ Dodano: 2010-05-05, 22:18 ]
mam chęć się wykąpać a Rafał na nocce w pracy, dzieci niby śpią ale jak Weronice smoczek wypadnie to alarm na pół bloku... :ico_olaboga: czasem pół godziny ok a czasem co chwila wypada :ico_olaboga: w ciągu ostatniej godziny z kawałkiem z 5 razy jej musiałam wtykać smoka ale pół godziny już jest ok a i tak się boję iść do wanny :ico_zly: :ico_noniewiem: :540: ona, spryciula wyczuje że mnie nie ma obok niej :614:

Awatar użytkownika
matikasia

05 maja 2010, 22:22

Kala no koniecznie przeproś Szymka. To bank Wecia. Te nasz dzieci są takie mądre :-D mówię Ci widziałam na własne oczy. Ciągnie za jeden sznureczek i kokardka myk i się rozwiązuje :ico_brawa_01:
Uff jak dobrze, że my nie jesteśmy niewolnikami smoka:) powodzenia :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
edulita

05 maja 2010, 22:52

Jestem na koniec dnia padnieta i styrana działka ale zadowolona tyle energi mi daje praca w glebie :-)
Ewus przepis zapisany tylko te ananaski mi nie lezą lubie ananasy ale same nie w sałatkach :-)
matikasia, - :ico_brawa_01: dla Milenki za dzielnosc i dyplom :ico_brawa_01: kobietka z niej na całego :ico_brawa_01:
Magdus 81 my mamy dla starszj fotelik firmy ramatt http://www.allegro.pl/item1016614106_ra ... nizer.html był testowany w krash testach swienie sie spisuje tapicerka jest z takiego materiału że dziecko sie nie poici jak szczórek :ico_oczko: i ma funkcje rozkładania tzn. przechylania gdy dziecko śpi z czystym sumieniem moge polecić
co do dań dla dzieci to aż zadzwoniłam do mojej położnej i powiedziała że spokojnie półrocznemu dziecku można dawać "nasze jedzonko ", ale jak np rosołek jest za tłusty to odcedzić żeby nie było tych oków tłuszczu
Kala ;), - moja ma juz prawie 10 miesięcy a co do serków czy jogurtów to się narazie wstrzymuje :ico_noniewiem: bo mam obawy no ale może na dniach spróbujemy
Co do troczków od ochraniaczy w łózeczku to Ida tez sie z nimi rozprawia w mig :ico_haha_01:
Nic uciekam spac bo jestem zorana :-D

Awatar użytkownika
wiolaw

05 maja 2010, 23:00

hejka nocniakowo

moje dzieci juz od godz śpią , tzn Lolo już dłużej tylko Ala dopiero padła i mam ciszę i spokoj , bo i meża nie ma :ico_oczko:

Ewka_82, oba foteliki fajne , ale ten pierwszy taki miętszy i wygodniejszy się wydaje i rowerek gratis :ico_oczko:
ja mam po Ali chicco, więc jeden wydatek mniej

Kasia90, to się umęczycie , ale jak trzeba jechać to trzeba i was podziwiam , bo do mnie goście z mazur włśnie nie przyjadą :ico_noniewiem:
Kala naprawdę już danonki można? ej coś mi się wierzyć nie chce.
mnie też się wydaje ,że to wcześnie na danonki
Prądu nie było wieczorem
u mnie nie będzie jutro do 14 :ico_noniewiem:
Uff jak dobrze, że my nie jesteśmy niewolnikami smoka:)
my też i jak ktoś mi mowi daj smoka to ja się pytam po co mi to
ale dziś kupiliśmy jej chodzik
już , czy to nie za wcześnie ,
zresztą ja jestem wielkim przeciwnikiem chodzików , bo wkłada się dzieci na siłę , a one wcale nie są na to gotowe , jak mają chodzić to w swoim czasie , więc ja chodzikom stanowczo NIE , NIE, NIE

[ Dodano: 2010-05-05, 23:10 ]
a mam jeszcze pytanko , po jakim czasie od podania pierwszej marcheweczki , podałyście mięsko z w zupce ?

edulita, ty pracusiu , ale fajnie tak w glebie pogrzebać , moje warzywka też już wschodzą :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

05 maja 2010, 23:24

ja już po kąpieli :-) alle ulga :-D
wiolaw ja na siłę Weroniki do niczego nie zmuszam i zmuszać nie będę. Na razie w sumie używa go jako siedzonko z blatem z zabawkami a nie do chodzenia, Szymuś nawet chciał ją popchać tak jak w wózeczku :ico_nienie: ale zakazałam właśnie dlatego że Weronika nie jest jeszcze raczej gotowa by chodzić :ico_noniewiem:
A co do smoczka to jestem zadowolona bo chyba nawet ssanie smoka sprawia jej ulgę w walce ze swędzeniem i bólem dziąsełek :ico_sorki: a Szymuś w ogóle nie chciał smoczka jak był mały, za to teraz chciałby mieć swój smoczek i chce upijać mleko i soczki Weronice :ico_zly:
Ja też czekam jeszcze z danonkami ale jak na przykład jem kanapkę z almette albo innym serkiem to daję jej popróbować ociupinkę, z 3 okruszki :ico_haha_01:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

05 maja 2010, 23:24

a kto to jest ta Agatka, Twoja córcia ma chyba na imię Kingusia... :ico_noniewiem:
Córka mojej siostry. Ma 3 tygodnie. :)
oj to faktycznie nie za wesoła wycieczka. A musicie jechać? albo nie da się przedłużyć pobytu?
Mieliśmy nie jechać, ale zadzwoniła do nas Beatka (solenizantka) i mówi, że nas zaprasza i że przygotowała nam już spanie, że bardzo się cieszy, że przyjedziemy, no i nie mamy wyboru. Przedłużyć też się nie da, bo jedziemy z rodzicami Kamila.
a gdzie jedziecie na tą komunię?
Koło Grajewa...
Uff jak dobrze, że my nie jesteśmy niewolnikami smoka:) powodzenia
My na szczęście też nie. Wręcz smoka nie lubimy. A czasami by sie przydał...
bo do mnie goście z mazur włśnie nie przyjadą
Tylko komunia to ważny powód. Ale wyboru nie ma...
bo wkłada się dzieci na siłę , a one wcale nie są na to gotowe , jak mają chodzić to w swoim czasie
Mam takie samo zdanie. Chodzik ok, ale jak dziecko już samo wstaje i próbuje...
a mam jeszcze pytanko , po jakim czasie od podania pierwszej marcheweczki , podałyście mięsko z w zupce
Ja podaje ze słoiczków, więc podałam niedawno, dokładnie to 1 maja, jak skończyła równe 5 miesięcy, czyli miesiąc od marchewki.

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

05 maja 2010, 23:29

wiolaw ja w sumie nie patrzałam co po czym podawałam Weronice bo za bardzo nie chce słoików, raczej obiady swojej roboty :-D ale na słoiczkach pisze co od którego miesiąca można dawać :ico_noniewiem:

Idę spać póki Werek śpi bo to różnie z nią bywa, potrafi przespać całą noc a czasami z 3 razy w nocy się budzi... :ico_wstydzioch:

Dobranoc :ico_papa:

Awatar użytkownika
wiolaw

06 maja 2010, 00:03

Kasia90 wlasnie ja dopiero zaczelam podawać marchewkę , więc jeszcze poczekam z jakimś mięskiem , narazie nich pzyswoi dobrze warzywka :ico_oczko:

Kala ;), ja wiem że jest napisane na sloiczkach , ale mój Lolus ma 6 mcy, a dopiero mu zaczelam wprowadzać inne jedzonko więc zaczynamy od tych po 4 mcu i zanim dojdziemy do mięska to sie zejdzie :ico_haha_02:

dobra uciekam spać , bo Lolo cos sie kręci
dobranoc

nie wiem czy uda mi się jutro odezwać , zobaczymy jak mi bateria potrzyma jak nie będzie światła :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”