Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

28 wrz 2012, 22:06

kurcze nie wiem ile ma dokladnie wzrostu ale ledwo miesci sie na przewijaku...

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

28 wrz 2012, 22:25

kurcze nie wiem ile ma dokladnie wzrostu ale ledwo miesci sie na przewijaku...
u nas tez juz ledwo ledwo :-) tzn nogi zazwyczaj juz mu wystają,ale tez nie kładziemy go przy samej scianie bo on by przy wierzganiu głową walił :-)
Niedługo trzeba bedzie zrezygnować z przewijaka choć dla mnie to baaaardzo przydatna rzecz :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 wrz 2012, 22:54

ja z przewijaka przy żadnym dziecku nie korzystałam. Przebieram na łóżku lub kanapie :-)
Marcinek 2 tyg temu mial 63 cm i 4500 kg,ale w rozmiar 62 spokojnie wchodzimy.
Maks 3 tygodnie temu ważył 4900 a wzrostu 57cm :ico_szoking: tylko że nie bardzo wierzę w ten wzrost bo by wychodziło że taki kurdupelek a właśnie on taki długi jest zwłaszcza nogi. Co do rozmiaru to 62 nosi, niektóre 68. Ale tak jak mówicie rozmiar rozmiarowi nierówny. Największe rzeczy ma hm.
Powiem Ci,ze ja tez czułam,tzn bólu nie ale czułąm jak mnei smarują jodyna,zakładają cewnik
to Ty jak miałaś znieczulenie to Ci cewnik zakładali? Bo moja siostra rodzona i siostra cioteczna - obie miały cesarki i najgorzej wspominają zakładanie cewnika bo miały przed znieczuleniem zakładany i były złe że nie założyli cewnika jak już znieczulone były.
dostaliśmy decyzję że przyznają Nam rodzinne całe 68zł a od listopada 77zł :-D
to zaszalejecie :-D wiecie to żałosne to że w takiej kwocie dają rodzinne :ico_zly:

Kasiala ale koleżanka się nacierpiała :ico_olaboga: Ja miałam kiedyś łękątkę usuwaną i mimo znieczulenia od pasa w dół też czułam jak mi gmerali w kolanie :ico_zly: i tak bolało :ico_olaboga:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 wrz 2012, 22:58

A dziewczyny bo zapomnę w gazetce znowu są w promocji za 4,99 wkładki laktacyjne z rossmana. No i zadzwoniłam do rossmana do biura obsługi klienta i się pytam czy naprawdę są bo nie było tyle czasu. A babka że na magazynie już są :ico_sorki: nie może mi dać gwarancji że w sklepie już są ale przy najbliższej dostawie na pewno dojdą. Byłam w rossmanie Siedleckim no i dostawa ma być dzisiaj wieczorem więc zamierzam jutro kupić. Myslę że i w waszych rossmanach też powinny być.

Awatar użytkownika
Qanchita

28 wrz 2012, 23:01

Chyba zakupię jutro miarę krawiecką żeby obmierzyć swojego oseska :-) Sama jestem ciekawa jaki długi jest mój mały wielkoludek :ico_haha_01: Rozmiary ciuszków są bardzo różniste...np Tymek dostał w prezencie 2 pajacyki: jeden z tup tup na 68cm i drugi z mariquita na 74 i ten niby większy jest o dobre 5 cm krótszy :ico_haha_01:

Kasiala szkoda, że z weselem nie wyszło. Zawsze oderwałabyś się na chwilę od pieluch :ico_sorki:
A o złym znieczuleniu przy cc też już słyszałam. Ja czułam tylko dotyk, bólu nie :ico_sorki:
A jak już znieczulenie puściło to dawali na zmianę ketonal z paracetamolem...ten drugi gów... dawał :ico_zly:
No i męża w d... kopnij! Powinien być dumny że może iść na spacerek z własnym dzieckiem. Mój brachol wstydził się chodzić z wózkiem bo ludzie powiedzą że zamiast do pracy to sobie spacerki urządza :ico_puknij:
Mój mąż rzadko chodzi bo wiecznie jest w pracy :ico_zly: Dziś wrócił po 20 i już też mnie zdążył wkurzyć bo jutro też jeszcze "na chwilę"...już ja znam te jego chwilę :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Cały tydzień siedzę w chacie bo starsza zasmarkana i na jutro zaplanowałam sobie wejść w ogródek bo jesień idzie a potem może jakieś małe zakupy i znów nic z tego bo sama zostaję :ico_noniewiem:

Gosiaja przy pierwszym cc miałam cewnik zakładany na żywca i też źle wspominam a teraz dali mi do wyboru więc poprosiłam żeby dopiero na sali operacyjnej to zrobili :ico_sorki:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 wrz 2012, 23:20

Co do spacerków to mój robi spacerki na naszym podwórku jeśli już :-/ A dzisiaj Tomek miał spotkanie gry w piłkę nożną na 19. Chciałam by Paweł z nim pojechał a Paweł że nie że on będzie siedział z Maksiem :ico_zly: a Maks koło 19 ma zły humor i marudzi. Ale ok nakarmiłam go i pojechałam o 18:50. Wracam o 19:50 a Maksa nosi moja mama. Przyszła o 19 zobaczyła że Maks śpi bo Paweł go uspał i wzięła go na ręce i już z nim siedziała. Tak więc niewiele się nasiedział.

Jejku ale mnie ssie z głodu :ico_olaboga: no ale o tej porze to nie mogę już jeść :ico_placzek: a taki mam pyszny pasztet robiony przez moją mamę. Ale waga stoi w miejscu ważę 70kg a moja idealna waga to 65. I nic nie chce się ruszyć ta waga. No ale za to 4 dzień z kolei ćwiczę więc jestem dumna z siebie bo takie ćwiczenia 50 minut zajmują. Po nogach już widzę że lepsze ale brzuch nic kompletnie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Madleine

28 wrz 2012, 23:24

u mnie tez waga w miejscu ;/ 60 kg i nic w doł,ale w sumie sie nie dziwie bo ostatnio wieczorami sie objadam ;/;/

co do cewnika to na szczescia mialam zakladany juz po znieczuleniu.
Ale wyciąganie...
ehhh jak mały mial jechac na oiom to lekarka powiedziala,ze moge isc go zobaczyc przed wyjazdem ( ja jeszcze wtedy nie wstalam po cc) to wzieli mnie na wózek inwalidzki i babka tak na siedzaco mi "wyrwala" cewnik.Nie było to przyjemne,ale byłam tak zestresowana i zapłakana,ze było mi wszystko jedno.
Najbardziej sie bałam wyciągania drenu,ale nie bolało wogole :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 wrz 2012, 23:37

babka tak na siedzaco mi "wyrwala" cewnik
:ico_olaboga: ja nigdy nie miałam cewnika ale z Tomkiem byłam u nefrologa na takim badaniu że wsadzili mu cewnik do siusiaka i taką rurkę do tyłka :ico_olaboga: tragiczne to było badanie :ico_olaboga: :ico_placzek: przez ten cewnik wlewali mu płyn i sprawdzali pojemność i czucie pęcherza. Paweł nie poszedł ze mną bo twierdził że to moje wymysły i nie potrzebnie się zgadzam na takie rzeczy dziecku :ico_olaboga: a wieczór wcześniej musiałam mu zrobić lewatywę :ico_placzek: na samą myśl co te biedne dziecko przeżyło płakać mi się chce.

Dobra lecę spać bo jeszcze coś zjem z głodu papa

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

28 wrz 2012, 23:38

a ja właśnie wtrymboliłam prawię całą pakę chrupków kukurydzianych takich ogromnych :ico_wstydzioch:

dziewczyny ja nie wiem co to być zacewnikowanym... ale samo słowo już wieje grozą... :ico_chory:

Gosia ja chyba też muszę się wziąć za cwiczenia bo nawet boję się już na wagę stanać... odkąd rzuciłam papierosy to strasznie łatwo tyję... jedynie w ciazy chudłam jakaś anomalia u mnie występuje... chyba muszę w ciąze zajść :-D :-D :-D a tak w ogóle to bym mogła ale przeraża mnie myśl tak małych dzieci w domu na raz a w ogóle jak bym chciała zajść w ciąze to chyba z cyca musiała bym zrezygnować... zresztą o czym ja pieszę... :ico_puknij:

Awatar użytkownika
malinowa19
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

29 wrz 2012, 00:02

hej :-) Mój Igorek już zdrowy :-) jeszcze mam mu tylko syropek dawać i nosek zapuszcać i na spacerki możemy spokojnie chodzić :ico_brawa_01:

co do cc to ja miałam cewnik zakładany przed znieczuleniem i tego tak bardzo nie odczułam (chociaż pamiętam jakie było to nieprzyjemne) bardziej byłam przerażona tym że moge Igusia stracić jak nie zrobią szybko cc :ico_noniewiem:
a podczas cesarki też czułam co mi robią ale nie czułam bólu :-) miałam lepsze zajęcie bo lampa na suficie miała takie lustrzane wstawki i podglądałam troszkę co mi robią :ico_haha_01: pamiętam jak w tej lampie zobaczyłam taką czarną główkę :ico_haha_01:

nie piszcie nawet ile ważycie bo wam zazdroszczę :ico_placzek:
mi 9kg zostało po ciąży... mąż mi aż wagę wyrzucił bo widział jak się załamuje... no ale to chyba nie jest dziwne że załamuje się takim wyglądem w wieku 20 lat... pocieszam się tym że mam zdrowego, pięknego synka :ico_haha_01:
ale pewnie nic nie zrzuciłam teraz bo jem tylko sniadanie i koło 21 przypomne sobie że jestem głodna i się obrzeram :ico_wstydzioch:
ale od poniedziałku postanowiłam sobie zacząć ćwiczyć A6W :-) słyszałyście o tym? i na rolkach od jutra będę z kuzynką jeździła... a wstyd mi jest bo ona 3 dzieci urodziła, ma 32 lata i jak na imprezie kiedyś powiedziałyśmy że jesteśmy z jednego roku to wszyscy wierzyli :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

a chwaliłam Wam się że Igorek przesypia całe nocki? budzi się ok 2 i 5 i nawet oczków nie otworzy bo ja mu daje cyca i śpi :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”