u nas tez juz ledwo ledwo tzn nogi zazwyczaj juz mu wystają,ale tez nie kładziemy go przy samej scianie bo on by przy wierzganiu głową waliłkurcze nie wiem ile ma dokladnie wzrostu ale ledwo miesci sie na przewijaku...
Maks 3 tygodnie temu ważył 4900 a wzrostu 57cm tylko że nie bardzo wierzę w ten wzrost bo by wychodziło że taki kurdupelek a właśnie on taki długi jest zwłaszcza nogi. Co do rozmiaru to 62 nosi, niektóre 68. Ale tak jak mówicie rozmiar rozmiarowi nierówny. Największe rzeczy ma hm.Marcinek 2 tyg temu mial 63 cm i 4500 kg,ale w rozmiar 62 spokojnie wchodzimy.
to Ty jak miałaś znieczulenie to Ci cewnik zakładali? Bo moja siostra rodzona i siostra cioteczna - obie miały cesarki i najgorzej wspominają zakładanie cewnika bo miały przed znieczuleniem zakładany i były złe że nie założyli cewnika jak już znieczulone były.Powiem Ci,ze ja tez czułam,tzn bólu nie ale czułąm jak mnei smarują jodyna,zakładają cewnik
to zaszalejecie wiecie to żałosne to że w takiej kwocie dają rodzinnedostaliśmy decyzję że przyznają Nam rodzinne całe 68zł a od listopada 77zł
ja nigdy nie miałam cewnika ale z Tomkiem byłam u nefrologa na takim badaniu że wsadzili mu cewnik do siusiaka i taką rurkę do tyłka tragiczne to było badanie przez ten cewnik wlewali mu płyn i sprawdzali pojemność i czucie pęcherza. Paweł nie poszedł ze mną bo twierdził że to moje wymysły i nie potrzebnie się zgadzam na takie rzeczy dziecku a wieczór wcześniej musiałam mu zrobić lewatywę na samą myśl co te biedne dziecko przeżyło płakać mi się chce.babka tak na siedzaco mi "wyrwala" cewnik
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 0 gości