Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2007, 17:20

Magdzinka dziś wieczorkiem Ci poskanuję tę książeczkę i Ci prześlę na maila :-)

[ Dodano: 2007-07-21, 18:02 ]
Madziu wysyłam Ci to właśnie, ale nie wiem czy przejdzie, bo ma duży rozmiar ten skan. Zobaczymy. Najwyżej Ci przepiszę :) Daj znac jak dotrze. Przesyłam Tobie póki co przepisy do 7 m-ca życia włącznie a potem dostarczę Ci nowe :)

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 lip 2007, 18:22

eve.ok, dzięki, jak dojdą te przepisy to dam znać

A ja dziś po pracy upiekłam szarlotkę i teraz czekam aż ostygnie :-D jestem strasznym łasuchem :-D

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2007, 20:39

No że ty jesteś łasuchem to jedno. Ale ze apetytu narobiłaś nam wszystkim to już co innego :ico_haha_02:
Doszły już?

Ania:))
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

21 lip 2007, 21:32

Witajcie! Moja córeczka urodziła się 27 stycznia. Jest zdrową Kluseczką :)
Od jakiegoś czasu podaję kaszki bobovity - ona rzeczywiście jak chwilę postoi to robi się płynna, tak już ma. Oprócz tego Marcia dostaje gotowe deserki (uwielbia je) i obiadki (które niestety jak narazie jej nie smakują). Mam wrażenie, nie wiem czy słusznie, że takie gotowe dania są zdrowe, wyprodukowane z owoców i warzyw z pewnego miejsca. Nie wiem, z jakiego źródła są te na rynku czy w sklepie.
Poza tym powoli przestawiam Martę na mleko modyfikowane. Chciałabym ją karmić jak najdłużej, niestety po ciąży mam problemy ze stawami i muszę w końcu zacząć brać leki.

Jeżeli pozwolicie będą do Was zaglądała. Doświadczenia innych mam bardzo mi się przydadzą :))

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 lip 2007, 07:23

eve.ok, przepisy doszły :-) są super!!!!1 Takie proste a ja nie wpadłabym na to :ico_wstydzioch:
Na pewno będę próbować i mam nadzieję, że po takiej dawce sinlacu i czymś innym Joaś nie będzie wymiotować i zacznie ten sinlac przyswajać.

Ania:)), Witaj :ico_buziaczki_big: śliczna twoja Martusia. Ja też zastanawiałam się nad tym imieniem dla Joasi :ico_haha_01: ale mężowi nie bardzo się podobało bo z kimś mu się tam kojarzyło :ico_noniewiem:

Z tą kaszką to myślałam, że ja coś źle robię , bo jak narazie wszyscy mi mówili, że nikomu nie robi siąpłoynna.... Ale może spróbuję tej z nestle i będzie lepsza. A co do słoiczków to ja też uważam , że są z pewniejszego źródła niż warzywa ze sklepu zwykłego, no i jestem leniem i nie chce mi się za bardzo gotować tylko dla małej. Po prostu wyciągam słoiczek z szafki i już. Joasia na szczęście uwielbia to jedzonko. Jednak teraz jak niedługo skończy 6 miesięcy to zacznę jej coś gotować sama i mam nadzieję, że też jej posmakuje i ze słoiczków nadal będę korzystać - szkoda, że one takie drogie...
A moja córcia o 1 dzień starszo od twojej :-)

Zaglądaj tu często i pisz bo coś mało styczniówek tu pisze :ico_noniewiem:

Ja miałam termin porodu na 4 lutego dlatego w czasie ciąży pisałam z lutówkami i potem mimo, że Joaś urodziła się w styczniu to zostałam z nimi. Tak więc eve.ok i Ania:)) zaglądajcie też na tamten wątek bo tam duuuużo dziewczn pisze.

Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

22 lip 2007, 10:21

Madziu, jeżeli chodzi o imię, to wybrał je mój mąż. Kiedy dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka od razu nazywał ją Martą. Mnie to imię nie przyszłoby do głowy. Ponieważ nie miałam z nim żadnych złych skojarzeń, to tak zostało :) Też mam tak, że lubię albo nie jakieś imię, bo lubię albo nie osobę, która je nosi.
I przyznam się, że do lótówek od dawna zaglądam, bo też miałam termin na początek lutego. Czytałam, co piszecie, jeszcze w ciąży i razem z Wami przeszłam do nowego wątku. :ico_haha_02: Z tysiąc razy miałam się odezwać... i tak jakoś zeszło.
Najwyższa pora to zmienić.

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 lip 2007, 12:24

Ania:)), to super, że nareszcie postanowiłaś pisać a nie tylko czytać :ico_haha_01: Skoro już od tak dawna do nas zaglądasz to w takim razie już nas znasz jak łyse konie hihi teraz my musimy poznać ciebie i twoją Martusię :ico_haha_01:

a czym się objawiają twoje kłopoty ze stawami? bo mnie też strasznie bolą kolana i nadgarstki ale ja wymyśliłam, że to od noszenia Joasi, a nic nie mogę na to poradzić bo karmię jeszcze. Od noszenia brzucha nic mnie nie bolało. Strasznie się tym martwię bo czasami to jest ból nie do wytrzymania.

Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

22 lip 2007, 16:51

Madziu, na początku zaczęły boleć mnie nadgarstki tak, jakby były nadwyrężone. Potem do tego doszły nogi - szczególnie stopy, a potem barki. Najgorzej jest rano. Chodzę jak połamana. Zdarzyło mi się też kilka razy, że dosłownie zblokowało mi stawy. Nie mogłam w ogóle ruszyć ręką. Byłam u lekarza, który powiedział, że dopóki karmię nic nie poradzi. I tak minęło prawie pół roku... Ponieważ nic się nie zmienia, poszłam znowu do lekarza. Dostałam skierowanie na morfologię, OB i "małą chemię" oraz skierowanie do reumatologa - z podejrzeniem reumatoidalnego zapalenia stawów. Oby nie... zobaczymy. Muszę się tym zająć, bo Marci potrzebna jest sprawna mama.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lip 2007, 17:28

Witamy kolejną Styczniówkę

Hmm tak się zastanawiam ale styczen opanowały prawie same kobiety.... nasze córcie będą zabijac sie o menów :) a więc drogie mamy naszych chłopaków miejcie sie na baczności :D

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lip 2007, 17:55

Aniu witamy Cie z Jagusia serdecznie :ico_brawa_01: I cieszymy się, ze troszkę tu tłoczniej, bo z początkowej obsady niewiele z nas pozostało na forum aktywne...

Magdzinka cieszę się, ze przepisy Ci do gustu przypadły :ico_brawa_01: A co do forum lutowego - to jak już to na grudniowe bym się nadawała, bo Mała na 1 stycznia była planowana :-D Ale masz rację - czasem tam zerkam i zazdroszczę tej aktywności :-)

A u nas deszcze i ze spacerów nici. A Jaga tak sie do świeżego powietrza przyzwyczaiła, ze teraz przesiadując w domku marudzi :ico_noniewiem: Tak jak caly dzień szczebiotała zawsze i uśmiechała sie na całego tak dziś tylko piski...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”