Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 cze 2008, 21:26

Nikola- witam! A skąd jesteś? A o kawkę i ciacho to chodziło nam o takie :ico_kawa: :ico_tort:
Justyna z tą 80 to chyba chodziło ci że masło ma być 80 procentowe co??
o tak właśnie sobie wczoraj pomyślałam.
mialam taką satynową pościel i rewelacyjnie się w niej spało
wrrr, a mnie koszmarnie. Oddałam mamie tą pościel.

gosiaperelka, Lenka śliczna dziewczynka! Śliczne te zdjątka porobiłaś :-)

Zuzia jeszcze nie dostawała żadnych serków. Wczoraj zjadła taki duży słoiczek deserku jogurtowego z malinami i truskawkami Hippa i bardzo jej smakował (mnie też, ale mi nie zostawiła :ico_oczko: ).

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 cze 2008, 21:36

eSKa, Kocura Bura, :ico_sorki: tak to chodziło o masełko 82%!!

Nicola oj to Marcelina je już naprawde wszytsko dziś np jadła łązanki z młodej kapustki :] ale bardziej smakował jej makaron :)

ulamisiula, naprawdę nie zazdroszczę tej Twojej koleżance.

eSKa, ja tez rozgladam się za taka pościelką :ico_noniewiem:

Ja się troszke odkurzyłam heheh byłam u fryzjera podciełam grzyweczkę i wyregulowałam brwi bo samej by mi się nie chciało, zrobiłąm sobie kolorek Platynowy blondzik i Grafitową henne na brwi ale to farbowanie to już w domku samemu :) M już chyba wyjechał bedzie koło 3:00, 4:00 ja muszę mu tylko kanapki walnąć do lodówki bo napewno nie bede wstawać nad ranem i mu robić :ico_nienie: Wczoraj popił troche na meczu w barze więc jestem zła hehe to musi sobie sam radzić po przyjeżdzie ale te kanapki to zrobie bo pewnie takby się trzaskał że pobudził by pół bloku :)

eSKa
4000 - letni staruszek

13 cze 2008, 21:54

M już chyba wyjechał bedzie koło 3:00, 4:00 ja muszę mu tylko kanapki walnąć do lodówki bo napewno nie bede wstawać nad ranem i mu robić
Po takiej rozłące, robienie kanapek dla ukochanego o 4.00 rano to sama przyjemność :-D :-D :-D Ja to czekałabym na niego w łóżku, znając życie pewnie będzie zmęczony więc na nic konkretnego nie ma co liczyć :ico_oczko: ale w takim wypadku i przytuelnie jest dobre, mam racje :ico_oczko: ? Hi hi my to chyba mamy inne charaktery więc się nie zdziwie jak ty masz inne zdanie :-D :-D

[ Dodano: 2008-06-13, 22:01 ]
Wczoraj zjadła taki duży słoiczek deserku jogurtowego z malinami i truskawkami Hippa i bardzo jej smakował
Olek też je lubi, a jutro na śniadanko będziemy wszyscy jeśc parówki :ico_brawa_01: to będzie debiut Olusia :ico_oczko:
A dziś pierwszy raz na niego nakrzyczałam :ico_wstydzioch: bo wyrzucał smoczka za łóżeczko a ja przesuwałam je tam i spowrotem po panelach :ico_zly: :ico_zly: Wkurzyłam się i powiedziałam mu co o tym myslę, Olo zrobił poważną mine a potem ... parsknął śmiechem, na co ja uciekłam do kuchni żeby nie widział jak pękam ze śmiechu a co, niech myśli że mama też potrafi być groźna :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 cze 2008, 22:07

eSKa, hehe Kochana ja o cała wypachniona nabalsamowana :D:D jeszcze tylko musze nóżki poprawić maszynką :) Żeby było mu dobrze się przytulać :D:D
ja też nieraz nakrzycze na Marceline a Ona sobie nie daje krzyczy wtedy na mnie albo bije otwarta raczką w stolik albo łóżeczko jakby wołąął cisza cisza ja tutaj rządzę :P

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

13 cze 2008, 22:10

NICOLA ja jak pewnie i reszta wrześniówek czekamy na fotki twojej córeczki

Mój Benek tak jak Lenka jest skazowcem wiec nie dostaje nic z nabiału.
Aha Ulamisiula zapomnialam napisać że super ta poducha na której śpi Benio (Benio też super ale to już pewnie wiesz ;) )

Pewnie ze wiem :ico_brawa_01: A te poszewki zrobiłam sama z "płachty weselnej" :ico_haha_01: Juz tłumaczę o co m i chodzi.Na sale weselnej zawsze jest za para młodą jakaś tablica z gołąbkami lub obrączkami i napisem "Szczęść Boże Młodej Parze".Ja chciałam by u mnie wyglądało to inaczej i zrobiłam sama.Kupiłam niebieską satynę i z białej okleiny wycięłam sylwetki młodej pary stojącej w altanie.Nad tym oczywiscie napis.Było inne i było...moje.A potem gdy dostal poduszeczki trzeba było zrobić poszewki material przydal sie w sam raz.

Gosia ale super fotki z Lenki śliczna ogrodniczka i jak tak patrze na te zdjęcia to dałabym jej z 1,5roku a nie 9 mies
Ja równiez.Wogule zauważyłam ostatnio ze nasze wszystkie dzieciaczki na fotkach wygladają na o wiele starsze :-D
Eska juz pisałam ale zdjecie Okla wśród róz jest powalające :-D
Ile ma dawid?
23 marca skoczył 1rok.Poznałysmy sie z Martą na patologii ciąży.Ona musiała w 8 mieiacu urodzić a ja leżałam na podtrzymaniu.I tak sie spotykamy do dzis.
Widzisz zapracowany mąż, ale kiedy trzeba to pamięta i super organizuje takie momenty. Fajnie że są takie momenty, to bardzo dobre dla związku.
O tym że mamy rocznicę przypominałam mu już od niedzieli :-D i on juz wie co go czeka jeśłi zapomni- a zdażało mu sie juz to kilkakrotnie wiec wole przypomnieć niż sie rozczarować .Wkońcu to tylko facet :-)

[ Dodano: 2008-06-13, 22:13 ]
NICOLA ja jak pewnie i reszta wrześniówek czekamy na fotki twojej córeczki

Mój Benek tak jak Lenka jest skazowcem wiec nie dostaje nic z nabiału.
Aha Ulamisiula zapomnialam napisać że super ta poducha na której śpi Benio (Benio też super ale to już pewnie wiesz ;) )
Pewnie ze wiem :ico_brawa_01: A te poszewki zrobiłam sama z "płachty weselnej" :ico_haha_01: Juz tłumaczę o co m i chodzi.Na sale weselnej zawsze jest za para młodą jakaś tablica z gołąbkami lub obrączkami i napisem "Szczęść Boże Młodej Parze".Ja chciałam by u mnie wyglądało to inaczej i zrobiłam sama.Kupiłam niebieską satynę i z białej okleiny wycięłam sylwetki młodej pary stojącej w altanie.Nad tym oczywiscie napis.Było inne i było...moje.A potem gdy dostal poduszeczki trzeba było zrobić poszewki material przydal sie w sam raz.

Gosia ale super fotki z Lenki śliczna ogrodniczka i jak tak patrze na te zdjęcia to dałabym jej z 1,5roku a nie 9 mies
Ja równiez.Wogule zauważyłam ostatnio ze nasze wszystkie dzieciaczki na fotkach wygladają na o wiele starsze :-D
Eska juz pisałam ale zdjecie Okla wśród róz jest powalające :-D
Ile ma dawid?
23 marca skoczył 1rok.Poznałysmy sie z Martą na patologii ciąży.Ona musiała w 8 mieiacu urodzić a ja leżałam na podtrzymaniu.I tak sie spotykamy do dzis.
Widzisz zapracowany mąż, ale kiedy trzeba to pamięta i super organizuje takie momenty. Fajnie że są takie momenty, to bardzo dobre dla związku.
O tym że mamy rocznicę przypominałam mu już od niedzieli :-D i on juz wie co go czeka jeśłi zapomni- a zdażało mu sie juz to kilkakrotnie wiec wole przypomnieć niż sie rozczarować .Wkońcu to tylko facet :-)

[ Dodano: 2008-06-13, 22:16 ]
ja też nieraz nakrzycze na Marceline a Ona sobie nie daje krzyczy wtedy na mnie albo bije otwarta raczką w stolik albo łóżeczko jakby wołąął cisza cisza ja tutaj rządzę :P
\
Benek robi tak samo.
eSKa, hehe Kochana ja o cała wypachniona nabalsamowana :D:D jeszcze tylko musze nóżki poprawić maszynką :) Żeby było mu dobrze się przytulać :D:D
ide zaraz zrobic to samo póki Miska nie ma.Pojechał do teściów pożyczyć samochód bo dojeżdzać do pracy Taxi to troche za drogo a teraz bedzie ganiał Fiatem 126p.To jest fura!!!! :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

13 cze 2008, 22:19

Kupiłam niebieską satynę i z białej okleiny wycięłam sylwetki młodej pary stojącej w altanie.Nad tym oczywiscie napis.Było inne i było...moje.A potem gdy dostal poduszeczki trzeba było zrobić poszewki material przydal sie w sam raz.
:ico_szoking: :ico_szoking: Dziewczyno przy tobie normalnie doła można złapać :-D Łoj ten twój mężuś to ma z tobą dobrze :ico_oczko:
Eska juz pisałam ale zdjecie Okla wśród róz jest powalające
Wielkie dzięki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ona sobie nie daje krzyczy wtedy na mnie albo bije otwarta raczką w stolik albo łóżeczko
charakterek odziedziczyła po rodzicach :ico_oczko: ale lepsze to niż być wyśmianym jak ja przez Olka :ico_zly: :ico_oczko:

NICOLA_1985

13 cze 2008, 22:21

:ico_tort: :ico_kawusia: - wpisowe :ico_oczko:

co do zdjęć to mam z tym drobne problemy bo nie umiem ich wstawiać są za duże bo robione cyfrówką. sprobuje jak moj S wgra mi spolszczenie do programu w ktorym są zdjęcia. narazie mozecie obejżeć moją Karolke na naszej klasie - wpiszcie Marlena Kozłowska (Jasińska). niestety nie ma tak aktualnych zdjęć bo wciąż czekam na to spolszczenie ale to sie jakoś przedłuża.. S ciągle nie ma czasu ale chyba tylko gdy ja coś chcę.

jeszcze na temat tych danonków i innych...
ja dawałam monte .. hm.. może pomyślicie ze moja karolina jadła juz chyba wszystko ale nie :ico_oczko: już nie daje jej tego monte mimo że nic jej po tym nie było.
moja karola jak do tej pory to jadła: mleko bebiko, kaszki mleczno ryżowe itp , deserki z gerbera owocowe, danio, danonki, monte, budyń na mleku krowim, jablka, gruszki, banany, winogrona(próbowała), arbuza (próbowała), truskawki (próbowała), zupki gotowanie - nie takie ze słoiczków bo jej nie smakowały woli jak mamusia ugotuje rosołek albo pomidorowa :-) , próbowała też pieczarkowa ale chyba nie bardzo jej podeszła, jajko, ziemniaki, mięsko gotowane z kurczaka . ale cały czas się zastanawiam czy jej dieta nie jest mało urozmaicona.. bo niby tyle tego jadła a jednak to wyglada tak:
6 rano 90 ml mleka bebiko
drżemka
7 rano tak jak wyżej
10 rano kaszka mleczno ryzowa albo mleko jesli kaszki nie chce
drżemka
12 w południe deserek z gerbera w słoiczku lub danio/ danonek kiedys też monte
15 po południu zupka (zazwyczaj jest to około 10 łyżeczek może 15 czyli troche mnie niż 1/2 miseczki takiej deserowej
ziemniaczki z sosikiem tylko kilka łyzeczek moze 3 - 4 więc nie za dużo
drzemka (ale nie zawsze) najczesciej na spacerze
17 - 18 jakiś owoc np. banan albo jabłko... zdaża się ze nie chce to wtedy daje jej serek danio albo danonka jeśli nie jadła rano
19 kąpiel
19.30 mleko bebiko 90 ml
20.30 - 21.00 jak wyżej bo ona pije na noc 180 ml tylko ze na raty... nie wiem czemu to samo jest rano.
sen
czasem nie budzi sie cała noc a czasem koło 2 - 4 budzi sie na 90 ml mleka.

myslicie ze ma dobra diete jak na prawie 9 miesieczne dziecko? czy może mało urozmaicona?

poza mięsem gotowanym ale i tak dość rzadko nie daje jej zadnych parówek ani kiełbasek ani nawet szynki.

eSKa
4000 - letni staruszek

13 cze 2008, 22:26

a teraz bedzie ganiał Fiatem 126p.To jest fura!!!!
WIem coś o tym, rzadko bo rzadko ale zdarza mi się czasem jechać maluszkiem mojego brata, wtedy jadę ( o ile można to nazwać jazdą :ico_olaboga: ) i jak świr całą drogę się nabijam :-D nie wiem czemu ale tak mnie smieszy to auto :ico_haha_01:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

13 cze 2008, 22:28

myslicie ze ma dobra diete jak na prawie 9 miesieczne dziecko? czy może mało urozmaicona?
dieta mojego małego jesttroche uboższa ale nadrobi. :-D Nicola nie przejmuj sie jest ok.
A co do fotek to ja wstawiam wszystkie na www.fotosik.pl i tak jest opcja zmniejszenia.Potem tylko wybierasz odpowiedni link i wklejasz na forum .I tyle.A więc do dzieła i pokazuj córę :ico_brawa_01:
Na tych fotkach na naszej jest słodka.Oj kiedy Benek był taki...........miłe wspomnienia. :ico_haha_01:

Kurcze zaczynam powoli łapać doła.Jak tak patrzę to ja jestem jedna jedyna z północnej i wschodniej Polski.Taka sierodka Marysia :ico_placzek:

NICOLA_1985

13 cze 2008, 22:36

no dobrze spróbuje się stosować do Twoich wskazówek z tymi fotkami ale to moze po weekendzie. dzisiaj juz troche późno, jutro mam rocznicę, a w niedziele może pojedziemy do Raciborza do babci od mojego S.
jak tylko znajdę chwilkę to zabiore sie za te fotki i powklejam na forum te aktualne które robiliśmy jakis tyddzien temu moze dwa tygodnie. a moze porobie jej jakies fajne fotki w weekend.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”