mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 lip 2008, 07:57

Witam ja dziś też wcześniej wstałam moja Martyna pojechał do dentysty z tatusiem :-D A tak po za tym to tych milionów nie trafiłam więc będe tu z wami :-D Tak jak bym wygrała to bym podróżowala i podróżowała aaaaaaaaaaa to wam fotki bym wysyłała :-D :-D :-D Ale trójke mam i co nawet ten totek się nie wróci :-D :-D :-D no i dużo dwujetk mogli by za nie też coś płacić :-D

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

30 lip 2008, 10:15

Witam też nie trafiłam w totka a szkoda :/
Ztym siusianiem to mówie wam tragedia wczoraj jak jechaliśmy do mojej babci to podróż zamiast godzine to trwała dwie bo pomimo iż mała miała pampa to wołała że chce i musieliśmy się zatrzymywac co kawałek bo piszczała ja cem sisi :ico_noniewiem: spóźniliśmy sie do kościoła weszliśmy na koniec mszy a ona w kościele woła ja cem ptapta - w tł. ja chcem do ptaszków :ico_olaboga: droga powrotna powtórka z rozrywki :ico_noniewiem: :-D
Dziś mam sajgon na całego w domu przenosze wszystkie rzeczy Nikoli do dużego pokoju bo Marcin po pracy będzie składał jej mebelki a Niki od wczoraj jak tylko przywieźli meble spakowane w kartonach to wspina się po nich kładzie się i cuduje musze ją cały czas pilnowac żeby nie spadła
Anetko- fajnie że zajrzałaś i napisałaś co u was
Chloe - myśle że parkiet wytrzyma próby :ico_haha_01:
Mery - my tez wcześniej mieliśmy sukcesy a później jakoś nocnikowanie odeszło na dalszy plan ale nie znaczy to że to zaniedbanie poprostu jak maluszek nie chce to trzeba poczekać na odpowiedni moment a sam zechce - zobaczysz jescze chwila a nocnik pójdzie w ruch :-)
Mazia - moze dobrze że żadna z nas nie wygrała bo byłybyśmy zabardzo zajęte wydawaniem i nie miały już tyle czasu na tt :ico_oczko: :ico_haha_01:
Asiu - jak tam przedszkole Wiki nadal chodzi ? Napewno zacznie więcej mówić i wogóle przy innych dzieciach dziecko się dużo uczy i szybciej rozwija
Iwciu - pisałaś ostatnio o nalewce wiśniowej sama ją robiłaś ? masz przepis ? Ja w tym roku robiłam pierwszy raz właściwie jescze ja robie ale tak naprawde nie wiem jaka wyjdzie :ico_noniewiem:
Miłego dnia dziewczyny ja mam dziś pełne ręce roboty z tym pokojem Niki, robimy jeden pokój a cały dom wygląda jakby tajfun przeszedł :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
asiapanda

30 lip 2008, 10:42

Witam

Edytko z tym szybszym rozwojem to raczej nie sądzę, jest tam dziewczynka, starsza od Wiki o m-c, uczęszcza do przedszkola od 4 m-cy i chyba mniej mówi od Wiki. Każde dziecko ma swoje tempo indywidualne i zaczynam myśleć, że nie koniecznie kontakt z innym malucha przyśpieszy rozwój dziecka. JA chodziłam do żłobka odkąd skończyłam 2 latka a zaczełam gadać mając ponad 2,5 (więc to chyba rodzinne :ico_oczko: )

Wiki w przedszkolu a ja zamiast sprzątac to się lenie :ico_puknij:

Moja Niuni ajak tez ma pampersa i do niego nasiusia to zaraz płacze, woli z gołą pupa i na nocnik :-D

Awatar użytkownika
edulita

30 lip 2008, 10:49

Asiu - chodzi mi ogólnie że dziecko podpatruje i próbuje sie komunikowac z innymi dziećmi faktem jest że nie zawsze podpatrzy dobre zachowania. Tepo rozwoju kazdy maluszek ma swoje ale takie kontakty z rówieśnikami napewno stymulują dziecko do uczenia się i tagiego czasem papugowania.
Odpoczywaj a co leniuchuj tez ci się coś należy :-)

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 lip 2008, 11:10

No właśnie Asiu korzystaj i odpoczywaj :-D Ja właśnie przyszłam z zakupów byłam Matyldzie zapisać na te rehabilitacje, ale pani odrazu powiedziała że dzieci do 3 roku życia mają mieć prawo koślawe kolanka więc nie mam czym się martwić. Zobaczymy pójde na dwie wizyty i jak stwierdza że niema potrzeby chodzić to nie będziemy :-) To i tak będzie trudne nakłonić takie dziecko do wysiedzenia tych pare min spokojnie zeby se dać wymasować te nóżki :-) No i tak se właśnie przychodze do domu patrze a tu żelazko niewyłączone :ico_olaboga: tak się grzało z 1.30godz. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
asiapanda

30 lip 2008, 11:38

Wiecie co ja padam na twarz, jest dziś może chłodniej o 2 stopie, ale jakoś duszno, głowa mi pęka, oko swędzi bo coś znów mnie uczula, napięcie rośnie :ico_zly: ale jestem marudna łojezuu...

Zgadza się dzeci to takie papużki :-D
A Wiki ma chłopaka, jak wchodziła potem wychodziła dostałą buziaka, od blondyna - Bastek, ale taki fajny ładny chłopczyk, ma 3 latka. A ona jakoś przed nim się nie broni :-)

Maziu ja tak kiedyś z prostownica zrobiłam

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 lip 2008, 12:31

OOOOOOOOjjjjjjjjj Asiu to ty już zbieraj na wesele :-D Moja Martyna już od 3 lat tak zakochana chodzi w Sebastianie z przedszkola, a on w niej :-D Już nawet z tą mama się zaprzyjazniłam, nawet urodziny maja tak samo ona 2 a on 7 września. Z wakacji nikomu nic nie przywoziliśmy ale Sebastianowi obowiązkowo, a teraz on wyjeżdża do taty do Irlandi na miesiąc no i każdego dnia musimy się spotykać, żeby się sobą nacieszyli :-D I tak raz w tygodniu bedą dzwonić do siebie, w tamtym roku to dzwonił do mojej Martyny z lotniska żeby jej powiedzieć że zaraz odlatuje :-D

Awatar użytkownika
asiapanda

30 lip 2008, 13:12

Słuchajcie dziewczyny jakiego rozmiaru kupujecie swoim córciom majteczki. Ja kupiłam 98 i są na styk, patrzę na allegro i tak wg wymiarów jakie podają to na Wiki najlepiej by pasowały 104, no chyba że teraz modne biodrówki i dla dzieci :ico_oczko:

Czy wy dajecie smaoże swoim maluszkom? Ja nie daje, bo uważam że niezdrowe, a poza tym Wiki jest taka wrażliwa więc wolę uważać. A pytam bo sąsiadka córci która ma 14 m-cy daje, smażoną rybę itp, mało tego najczęsciej jest to żarcie zamówione z kanjapy, mże i przesadzam, ale szkoda mi niszczyć żołądka dziecka, zdąży się najeść smażonych

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 lip 2008, 13:38

co do majteczek to zawsze kupuje na wyczucie :-) Nigdy nie wiem jaki rozmiar dziś martynce kupiłam takie XL na 140cm ale ona ubrania nosi na 134cm, są dobre :-) A co do smażonej rybki to moja wczoraj jadła ale daj jej bez panierki samą rybke :-) Ale np. lubi frytki i jej daje nie często ale jak robie to jej daje :-D

[ Dodano: 2008-07-30, 13:41 ]
A tak po za tym to ja chodze dziś i jem, i jem lada dzień ma przyjść @ :ico_zly: No i nic mi się niechce tylko jeść :ico_szoking:

chloe1
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

30 lip 2008, 16:07

Cześć.
asiu, ja daję Maciusiowi nieraz pieczonego kurczaka, nad morzem frytki, mięso z sosem. Lubi to, a tak niewiele może teraz jeść. Najczęściej je gotowane mięso. Pieczone/smażone dać można, byle nieczęsto.
maziu, asiu, zbierajcie na wesela. Maciej nie chciał się pocałować z dziewczynką, którą poznał nad morzem na plaży, więc chyba za szybko wesela nie będzie :ico_haha_01: Ale moja chrześniaczka ma już 14 lat, jeszcze trochę i wesele pewnie będzie :ico_haha_01:
kasiulka, śliczne zdjęcia Konradka.
My wczoraj i dzisiaj na dzialce u dziadków. Kupiłam dziś małemu większy basenik, o przepraszam basen, bo jest na ponad 400 litrów wody. Wyobraźcie sobie, jak świetnie się bawił :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
iwciu, pytałaś jak Maciej znosi rozłąkę z tatą. Na szczęście aż tak bardzo nie tęskni jak Bartuś. Rano rozklada rączki, bo widzi, że taty nie ma w lóżku, zaakceptował, że to ja go kąpię... Gdy go usłyszy w telefonie, to się cieszy, ale gdy skończy, to nie płacze. na szczęście.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”