mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2008, 22:42

Dziś o 3.00 w nocy obudziło mnie jakieś stukanie a raczej walenie nie powiem ale się wystraszyłam, ciemno jak w d... więc oswieciłam lampke i pierwsze co to zerkam w kierunku łóżeczka a tam Olo - banan na twarzy, siedział zadowolony i walił rękami o poręcz
hahaha, ale jazzzzda :-D :-D :-D Cudny ten Olus :-) Mamie stracha napedzil :-D
Teraz męzuś patrzy na tv a ja popijam winko i czuje w kościach że szykuje się "gorąca" nocka
oj, pozazdroscic :-D Ja mam juz 7 dzien okres, fakt juz koncowka, ale chyba poczekam jeszcze do jutra zanim rzuce sie na mezula :-D

A moze poczekam az on sie na mnie rzuci??? :-D To chyba fajniejsza opcja :-)

Ogladam teraz "teraz albo nigdy" i uwielbia ten serialik :ico_brawa_01:
mam nadzieję że sprzedasz to wszystko za jakąś przyzwoitą kaskę, a ja też spróbuje się jakos zmobilizować choć szkoda mi troszke tych szmatek, bo a nóż kiedyś będzie drugi synek, ale tłumacze sobie że przecież takie kupowanie nowych rzeczy to sama przyjemność Hmmmmm
Ja juz zdjecia porobilam, specjalnie wszytko prasowalam i podzielilam na ciuszki letnie, zimowe i chlopiece. I wystawie w zestwach, po 30 sztuk zestaw bo pojedynko sie chyba nie oplaca takiej ilosci...

Dobrej nocki dziewczyny!!!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 cze 2008, 22:51

kocura fotki rewelacja, a to pierwsze to ogladalam z 5x i zastanawialam sie jak Zuzia mogla zanac w tej pozycji :ico_oczko:

ulamisiula

15 cze 2008, 22:57

Ja dzis tez sie melduję.
Bylismy dzisu znajomego na wsi.Ma on własna gospode zrobioną ze starego chlewa i tak to sie nazywa "Gospoda w chlewie" :ico_brawa_01:
Tam robilismy swoją imprezę panieńsko-kawalersko.
Dzis zajechalismy i myślałam ze Benek będzie mógł sie pobawić z Wiesia młodszym synkiem.Karol w marcu skończył 1, a tu sie okazuje ,że Jolka, Jjego żona sie wyprowadziła i zabrała ze sobą ich dzieci.Ona od zawsze yła zazdrosna o wszystkie kobietki z otoczenia i to nie tylko o te zajete.
W gospodzie co tydzień jest jakaś impreza<wesela, grille, ogniska i niestety Wiesiek sam by nie dał rady nagotować tyle jedzenia by starczyło na ok 60 osób wiec zatrudnia kobietki z okolicznych miejscowości.A najlepsze jest to , że teraz Jolka jest zazdrosna o kobietę która jest juz babcią.Biedny ten Wiesiek.Ona powinna sie leczyć, naprawdę.Wyprowadza sie od niego już nie pierwszy raz i zawsze potem wraca jak przemysli a potem na nowo.I ten chłopina zawsze ją przejmuje ale to juz chyba do czasu.Specjalnie dla niej wybudował nowy dom bo ten wczesniejszy był za mały.
Ja nie wiem co sie teraz dzieje w tych rodzinach. :ico_olaboga:
Potem pojechalismy do Miśka szefa.Posiedzieliśmy w ogródku, dzieciaki sie pobawiły.Benek oczywiscie jak dorwał psa to go męczył aż biedaka ktoś musiał uratować.Robert -ten chłopczyk , który był u tej szeptuchy bawił sie z Benkiem bardzo fajnie a za Miśkiem biegała Weronika, starsza córka Dziecioła.Śmiałam się z Dzieciołem , że sobie synowa wychowuje :ico_brawa_01: My sobie z Dzieciołkiem po piwku wypiliśmy a Misiek nie mógł :ico_brawa_01: i dobrze, niech wie jak to jest jak wszyscy sie bawią a on nie może.
Teraz mnie ywgania od kompa wiec uciekam .
Dobranoc :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
eve81

15 cze 2008, 23:05

A właśnie- co robicie z rzeczami po dzieciach? Sprzedajecie? Dajecie koleżankom? Czy trzymacie dla rodzeństwa?
ja moglabym rozdac takie ciuszki jak body czy pajacyki bo to napewno kupie nowe dla drugiej dzidzi, zachowam tylko takie lepsze ciuszki jak dzinsy albo bluzy ktore wygladaja jak nowe bo wiadomo ze taki maluszek nie zniszczy.
mam duzo rzeczy naprawde ladnych od siostry z UK i szkoda by mi bylo je sprzedac.
wozek chcialam sprzedac bo jest chodliwy i ludzie chetnie kupia taki uzywany bo nowy drogi, ale moj M jest przeciwny bo chce dla drugiej dzidzi zostawic :ico_noniewiem:
a ja dla drugiej dzidzi to chcialabym nowy :-D
Ja sie ubieram roznie, tzn zazwyczaj hm, cubus, lindex, kappahl
ja ogolnie nie mam jakiejs konkretnej marki
tutaj w Uk sa takie super ciuchlandy, w sumie takie male sklepiki ale jakie ciuszki mozna wychaczyc: zara, river island, nike, adidas, i inne dobre marki a placi sie taniutko srednio
przeliczajac to wychodzi od 5-30zl za sztuke.

poza tym mozna kupic tez tam firmowe zabawki
i Szymon to wiekszosc ma wlasnie stamtad
ostatnio kupilam mu grajaca
heblarke z little takes za 7zl :ico_brawa_01: \
Olo - banan na twarzy, siedział zadowolony i walił rękami o poręcz :ico_puknij:
no to niezle zdziwiona musialas byc..hehe nasze dzieci to maja normalnie pomysly\
no ale coz mial zrobic Olo zeby obudzic mame/?? musial troche pochalasowac :-D
Teraz męzuś patrzy na tv a ja popijam winko i czuje w kościach że szykuje się "gorąca" nocka :ico_wstydzioch: :-D
u nas wczoraj zaczelo sie podonie i bylo goracooooooo :ico_wstydzioch:
nadrobilismy tydzien wstrzemiezliwosci :-D
Ogladam teraz "teraz albo nigdy" i uwielbia ten serialik :ico_brawa_01:
ja tez go lubie :-)
I wystawie w zestwach, po 30 sztuk zestaw bo pojedynko sie chyba nie oplaca takiej ilosci...
pewnie, chyba lepiej zaplaca za zestaw bo wtedy tansze koszta wysylki i wszystkie ciuszki ktos ma od razu, daj linka jak wystawisz :ico_sorki:

Szymon dopiero teraz zasnal, dzisiaj na sniadanie zrobilam mu owsianke, wypil przez butle ale mysle zeby mu zrobic gesciejsza i dac lyzeczka

zmykam do lozia

NICOLA_1985

16 cze 2008, 07:27

czesc dziewczynki właśnie nadrobiłam czytanie. troche sie rozpisałyście :-)
moja Karola dzisiaj strasznie zmierzła od samego rana zęby jej idą (dolne jedynki) już widać jak sie przebijają.. chyba ją boli bo miałczy jak mały kotek.
usnęła mi jakieś 3 minuty temu więc mam chwilke zeby do was zajrzeć.
rocznica minęła troche super a troche nerwowo. o 15 wrócił mój S i zaraz sie pokłuciliśmy bo przyszłam przed nim jakieś poł godziny wczesniej i zostawiłam rozwalone ciuchy od karoliny po spacerze na naszym łóżku i gdy tylko wszedł do sypialni zaczał na mnie drzec kapcia co to za bałagan... no to ja odpowiadałam tym samym.. darciem kapcia :ico_zly: pozniej zjedlismy obiadek w ciszy... po obiedzie przyjechał nasz kolega i mój S wybrał sie z nim na zakupy.. no bo przeciez to z nim miał rocznice czyż nie?? ponieważ tak konkretnie na świetowanie bylismy umowieni dopiero na wieczor przymknęłam na to oko ale mimo to miałam nadzieje ze popołudnie spedzimy razem.. no cóż wyszło inaczej.. chyba on też nie planował odwiedzin tego kolegi ale R zawsze ma wyczucie kiedy wyaść na kawe...
później pojechaliśmy do teściów tzn rodziców S na jakąś godzinke bo mój S miał zawieść obiecane filmy na DVD więc przy okazji zostalismy na herbatce i ciachu.. od tej pory było już tylko lepiej. gdy wrócilismy do domu zjedlismy razem kolacje położyłam Karolke spaćpóźniej juz tylko było miło wspólna kapiel itd... :ico_oczko:
:ico_brawa_01: ale mam nadzieje , że nastepne rocznyce mimo wszystko będa bardziej udane od samego rana a nie tylko umówiony wieczór..
wczoraj też mnie nie było widać na forum bo pojechaliśmy do Raciborza z 2 braćmi od S z ich dziewczynami i moja teściową.
Karolinka zrobiła mi wczoraj super niespodzianke :-D posadziłam ją i ku mojemu zdziwieniu została w takiej pozycji... heheto chyba jakis prezent pierwszorocznicowy od córci. nie mogłam sie napatrzeć na moja Karolke siedzacą bo ona do tej pory nie siedziała - porobiliśmy jej z S zdjęcia później znajde chwilke to wrzuce je na forum pokaze wam jak moja córcia pieknie siedzi sama - dla was pewnie to norma ale dla mnie to jakiś cud - tyle sie narechabilitowałyśmy zeby usiadła no i wkońcu jest hehe. wprawdzie po dłuższej chwili się kładzie lub przewraca ale najwazniejsze ze siedzi. nagralismy też filmik.

co do tego co robie z rzeczami po Karolinie to ja wszystko zostawiam dla mojej siostry licze że w końcu będe miała siostrzeńca lub siostrzenice.

a jeśli chodzi o ubrania i kolory jakie lubie to tak: lubie prawie wszystkie kolory, najbardziej takie zywe i jasne. nie bardzo lubie czerń i szary. w mojej szafie sa chyba wszystkie kolory.
ubrania kupuje tylko w sklepach firmowych ba bardzo nacięłam sie na ubrania z targu... po praniu nadaja sie jedynie na szmaty do wycierania podłogi...
wole wydać więcej kasy i miec coś na kilka lat niż ubrac sie za 100 zł na targu i po pierwszym praniu wyrzucić wszystko do kosza.
preferowane firmy typu wrangler, lee, big star, pako, puma, adidas, nike, no i butkiki firmowe z bluzkami torebkami itp

ide zrobic sniadanko i troche posprzatac puki Karolina spi, zajrze później może popołudniu bo na 10.00 rechabilitacje z Karoliną później trzeba skoczyc do piekarni i na zakupy bo w lodówce pustki.. obiadek musze zrobić i posprzątać.
później zajmę sie tymi fotkami w razie gdyby mi nie wyszło to fotki beda na naszej klasie ale mysle że wszystko ojdzie po mojej mysli.

musze zmienic sobie suwaczek - jak wy robicie ten suwaczek "jestesmy małżenstwem już np. 2 lata i 45 dni"

i jeszcze jedno nie wiem jak sie kogos cytuje i jak wy to robicie ze np piszecie wytłuszczonym drukiem nick kogos do kogo się zwracacie... uchylcie rabka tajemnicy bo dla mnie to jakas wyższa szkoła jazdy.. :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2008, 11:06

Hej, my po nawet udanej nocy... tzn mam na mysli sen naszej malej marudy. Dzis jestem w domku rano bo Zuzi przedszkole zamkniete. Oj, ten tydzien chodzi ostatni do przedszkola i juz biedna tak placze, ze nie chce isc do zerowki, ze kocha swoje przedszkole :ico_olaboga: mi sie tez chce plakac, moj maly przedszkolaczek konczy jakis etap w swoim zyciu, ale przeciez nie moge sie rozklejac, w tym przypadku musze byc empatyczna ale tez spokojna i musze nauczyc ja patrzenia z optymizmem na zmiany .... nooo, nie wiem jak to zrobic.

Poniewaz tu nie ma takiego oficjalnego zakonczenia (tzn bylo wreczanie juz medali i ksiazek, ale dzieci mogly jeszcze chodzic), to nie wiem jak to zrobic. Tu nie ma zwyczaju dawania kwiatkow, zreszta Zuzia ma 3 wychowawcow.... I tak pomyslalam ze wywolam jej zdjecie z zakonczenia, z medalem na szyi i ksiazka pod pacha, i zrobimy taka kartke, jej zdjecie wkleimy w srodek, a obok krotkie podziekowanie, dla kazdego wychowawcy inne, bo kazdy byl "dobry" w czyms innym.... Myslicie ze to dobry pomysl? No i najwazniejsze ze to duzo nie kosztuje, bo tu jak sie by dalo prezent kupiony w sklepie to moga sie poczuc niezrecznie....

A moja cisnie 3 czesc kupy :-D I znow zaraz przebieranko.... :ico_olaboga:

Nicola, ale Twoj mezu ma tupecik, zwracac uwage na balagan, hehe, a coz on jest toj tatus czy mamusia ze ma do tego prawo? Oj, moj to dpiero balaganiarz jest, ale naet mi jest glupio zwracac uwage mu jak szczeniakowi w tej kwestii.... choc czasem to robie jak juz nie wytrzymam :-)

[ Dodano: 2008-06-16, 11:10 ]
Acha, Nicola, zeby kogos zacytowac, to trzeba zaznaczyc co i kliknac w ta chmurke z cytowaniem selektywnym, ktora znajduje sie po prawej stronie na gorze kazdego posta. A zeby pogrubic czyjs nick to trzeba na niego kliknac i on wtedy sie "przepisuje" w odpowiedzi.

Nie wiem jak dziewczyny cytuja rzeczy z innych stron bo jak ja probuje to mi wtedy przeskakuje do ostatniej strony i sie sprawa komplikuje. Moze i ja skorzystam wiec na radach :-D

ulamisiula

16 cze 2008, 11:20

Znowu zrzarło mi posta :ico_zly:
Mamo Zuzi pomysł świetny :ico_brawa_01:

Nicola ten Twój meżuś to ma tupet.W rocznice takie głupoty :ico_puknij: i jeszcze ten wypad do teściów.Normalnie aż mi sie przypomniała nasza 1 rocznica.Mój kochany zawiózł mnie w ramach niespodzianki do moich rodziców.Mielismy wrócić wieczorkiem i pójść razem na kolacje ale jak sie załatwił z moim ojcem to trzeba było nocować.Potem tydzień kłótni i ciszy na zmianę.

Co do koloru ubrań to u mnie przewaga ubrań czarnych.Mam kilka białych a kolorowe to mogę na palcach jednej ręki wymienić.Za to zielonego u mnie nic nie znajdziecie, oprócz kwiatów.NIENAWIDZĘ tego koloru.Moi kochani rodzice w dzieciństwie ubierali mnie prawie zawsze w zielone ubrania, a potem jak ojciec dostał zielona farbe to większość była w tym kolorze:brama, płot, kwiatniki.....Kilka razy wybierała sie po inne kolory ale mi nie pasują.

A jesłi chodzi suwaczki to Nicola kliknij w mój i pojawi ci się stonka z suwaczkami.Wybieraj dziewczyno.Acha i czekamy na fotki córci :ico_haha_01: Napisz tylko czy ma ząbki i ile.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

16 cze 2008, 12:52

Dzien dobry, ale się wyspałam, pobudka o 7 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Lena Sama JUZ CHODZI :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Tak się cieszy że sama chodzi, podeptała 9,5 miesiaca.
Ula możesz Beniowi spróbować dać mleko kozie, bo Lenie nic po nim nie jest, dzis znów jadla budyń. Zjadła całą miseczkę. Cieszę się bo przynamniej tak mogę dostarczyć jej cennego w nabiale wapnia.
I tak pomyslalam ze wywolam jej zdjecie z zakonczenia, z medalem na szyi i ksiazka pod pacha, i zrobimy taka kartke, jej zdjecie wkleimy w srodek, a obok krotkie podziekowanie, dla kazdego wychowawcy inne
Ja też uważam że to doskonały pomysł. Napewno wychowawcom będzie miło, tym bardziej ze tam nie ma takich zwyczajów.
Mamo zuzi ja też niepotrafie cytować z innych stron, tylko z tej ostatniej. Ale kombinuję w inny sposób, otwieram strony każdą po kolei w nowym oknie tak że mam otwarte np 4 strony i kopiuję te wybrane cytaty na ostatnią w miejsce gdzie piszę, ale umieszczam je w cytatach aby było widać że tonie moje słowa. Chyba nie da się cytować selektywnie z poprzednich stron. A może ktoś potrafi???
Nicola mnie również nie spodobało się zachowanie twojego męża :ico_nienie: On tak zawsze czy tylko miał zły dzień? Fajnie ze miło spędziliście wieczór rocznicowy:) Ale w dzień nie fajnie się zachował, a przecież cały dzień powinien być milutki.

NICOLA_1985

16 cze 2008, 13:12

Mój S ogólnie jest nerwus i często mnie wkurza bo jak on ma zły dzień to wszyscy inni tez musza miec przez niego zły dzień. On ma troche skąplikowany charakter... no cóż.. koziorożec.. tak jak ja. może dlatego, że mamy podobne charaktery często nie możemy się zgodzić. tylko, że to jest tak, że on tez wyniósł dużo z domu u niego nigdy nikt nie odprawiał urodzin, nie było prezentów moze tylko jak byli małymy dziećmi to pod choinke... rocznic pewnie jego rodzice nie obchodzili bo usłyszałam nawet zdanie "a powiedz mi co to jest takiego ta rocznica.. " troche mi się przykro zrobiłao.. bo u nas wszystkie rocznice zawsze były dość chucznie obchodzone urodziny, świeta, rocznice rodziców,- zawsze zapraszało się gości i to były wazne dni a on tak poprostu jakby to był wzykły dzien.. przeciez to nic takiego, ze pobraliśmy się dokładnie rok temu... jakby to miało jakies znaczenie...
przykre wiem...
co do tego zwracania uwagi na jakiś bałagan to on jest bałaganiarzem i to niezłym ja mu czesto mówie ze ja sobie mofge nabałaganic bo ja po sobie sprzatam w przeciwieństwie do niego. i tak właściwie to nawet nie chodzi o to ze cos leży nie na swoim miejscu tylko o to ze on był w pracy a ja byłam w domu. gdybym chodziła do pracy i do tego robiła to co robie teraz czyli sprzatała gotowała, zajmowała sie dzieckiem i wiedczorem nie miała juz siły na nic to było by dobrze bo niestety nikt nie moze mieć lepiej niż mój S a poniewaz ja narazie mam no to on ma pretensje ale to sie skonczy od wrzesnia bo ide na starz...
wiec od wrzesnia zaden bałagan, ani obiad z torebki nie beda przeszkadzały mojemu S bo będzie zadowolony że nie tylko on jest zmęczony.
dzieki za rady dotyczace suwaczków i cytowania.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

16 cze 2008, 13:21

Eska spódnice fajne, też myślałam aby sobie taką kupić, a ta druga, sexi, ja mam takie dwie:) Jak byłam w Tunezii to je zakładałam, teraz też będę ale stwierdziłam że pod spódnicę założe leginsy do połowy łydek z koronką. Teraz taka moda. Wiadomo że to styl nieformalny bo do pracy sie tak nie ubiorę, ale gdzieś na jakiegoś grilla albo małą domowa imprezkę nieformalną, czemu nie.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”