Kiciu no to wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Dzięki dziewczyny za gratulacje, sama jestem w szoku, muszę teraz jej pilnować, bo czasami idzie w ślepo, tak jej sie podoba chodzenie że nie chce już siedzieć na tyłku.
Ula meko kozie można kupić w każdym supermarkecie, stoi razem z innymi mlekami.
ULA wklejam cicytat z innego forum, poczytaj o mleku kozim. A jak jesteś na wsi tomoże ktoś ma kozę to mozna kupić takie mleko bezpośrednio.
Witam zaniepokojone mamusie!
... Kupowalam tez mleko kozie i to bylo super tolerowane przez dzieciatko.Poza tym mleko kozie jest bardzo zdrowe! Gotowalam na nim wszystko:kaszki, budyn itd.
A teraz moj syn ma 13 lat i uwielbia jogurty, serki i mleko.Niestety po zbyt duzym lakomstwie wysypuje go na udach! I to jest znak, ze przesadzil! Pare dni postu mlecznego i znow moze jesc, ale zawsze z umiarem!
Pozdrawiam i glowa do gory! Jak juz to czlowiek opanuje to nie jest az takie koszmarne!...
...Mój 3i pół letni synek miał od urodzenia skazę białkową. aż wkońcu trafiliśmy na super lekarza - kazał podawać mleko kozie (takie uht - polskie z kartonika) z odrobiną wody bo kozie mleko jest tłuste...
...Mam mała dzidzie, i nie moge podawać jej mleka poneważ jest na nie uczulona.
Niestety nie moge karmic ja piersia.. Wiec kupiłam mleko sojowe.. nawet na
nie nie spojzała. Nie wiedziałam co mam probić! Koleżanka powiedziała mi że
mleko kozie jest hiperalergiczne!!!! Nawet o tym nie omyslałam, na drugi
dzień mąż szukał w sklepach koziego mlelka i okazało się ze poza mlekiem jest
wiele innych produktów tj serki, jogurty, kaszki czy słodycze oparte właśnie
na KOZIM MLEKU!!!! Szczerze mówiac córka sie tym zajade, chociaz ja sama
miałam poczatkowo opory teraz jej podjadam kaszki :) ...
Sa teznegatywne opinie,najlepiej spróbować i obserwować. Ja mam znajomego ktory dawał córce meko kozie, mała ma teraz lata i nie ma już skazy.
Kiciu jeśli chodzi o budyń to ja daję ten kupnyi tylko waniliowy bo te inne smaki to tylko barwniki, po co ty faszerować małe dzieci. Ale znam też przepis na budyn.
1/2 litra mleka
2 jajka
2 łyżki cukru
1 czubata łyżka mąki pszennej
cukier wanilowy
1/3 szklanki mleka wymieszć z żóltkami, mąką i cukrem (też waniliowym). Mieszaninę wlać do pozostałej części zagotowanego, wrzącego mleka, mieszać kilka minut.
Nie robiłam go więc nie znam smaku.
[ Dodano: 2008-06-16, 22:20 ]
Nicola korzystam
http://www.imageshack.us/ tam wstawiasz zdjęcie, podajesz swój mail wciskasz HOST IT i czekasz aż cie się linki wyświetą, a jak już masz to schodzisz w dół i pierwszy pod zdjęciem link kopiujesz, aha najpierw musisz odhaczyć to co masz w kwadraciku i kopiujesz link i wstawiasz go tutaj. Bardzo łatwe.
[ Dodano: 2008-06-16, 22:27 ]
A TO CHODZĄCA LENKA, nie mam kamery więc nie mogę jej uwiecznić