NICOLA_1985

16 cze 2008, 22:38

gdzie mam wkleić ten kod ze zdjęcia? gdy wklejam w profilu tam gdzie suwaczki czyli w podpisie i daje wyslij to wychodzi że podpis mam za długi...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 cze 2008, 22:43

Kobieki, od wczoraj próbowałam nadrobić czytanie ale jakoś nie mogę się skupić.

KICIA :ico_tort: :ico_tort: Wszystkiego najlepszego sóźnione ale ze szczerego serducha :) I kolotrek na włoskach bardzo ładny :)

Dominisia Jasiu za ta perkusją to taki duży się wydaje jak już taki rosły roczniak :) A jaki przystojniak :)

Kocura teoche się nakreciałam głową jak zobaczyłam zdjęcie Zuzi jak śpi poprostu nei mam słów ma dziewczyna zadatki na gimnastyczkę :)

Gosiaperełka :ico_brawa_01: dla Lenki za kroczki juz samodzielne

Pisałyście o kolorach ubnrań to chyba mama Zuzi poruszyła ten temat, ja mam jakąś obsesje na punkcie czerni i bieli poprostu kocham mieć zestawione te dwa kolory jakoś tak mam takie zboczenie a jeśli juz ubieram cos w bardziej ozywionych kolorach to np. pomarańcz :)

Ja też chciałąm sprzedawać ubranka po Marcelinie ale M zabronił :P kazał odkładać więc odkłądam jak bedzie dziewczynka to jak znalazł a jeśli chłopak to część takich śpioszków i bodów się przyda a resztę sprzedam, wózka nie sprzedaję bo w sumie jestem zadowolona pozatym to prezent od rodziców a po drugim dziecku napewno sprzedam wszystko a jakby mi ise jeszcze trzecie kiedyś pojawiło to znó nowe kupię :) Taki mam planik :)

U Nas weekend zleciał szybciutko ale był pełen wrażeń... muszę się pochwalić że dostałam od mojego M depilator Brauna :) POzatym bardzo dobrze się dogadywaliśmy przez te 36 godzin.... bo tylko tyle M był w polsce.

Miałam straszliwa przygodę. pojechaliśmy w sobote do Krakowa na zakupy kiedy wracaliśmy wstąpiliśmy do zajazdu na obiad tam gzdie zawsze jadamy była kolejka więc poszliśmy obok i ja jak zwykle zamówiłam de volay akurat były z masełkiem w środku a nei z serem, zjadłłam pół i wtedy obudziła się Marcelinka i stwierdziłam że dam jej mięsko więc chciałam wykroić jje ze środeczka takie mięsko nasączone tym masełkiem i wiecie co się stało zagladam do tej połówki co mi została a tam karaluch :ico_placzek: usmazył się !!Zrobiłam zadymę przy barze i wyszliśmy z tamtąd szybciutk... gdyby Marcelina spała pewnie bym zjadła tego robala FEEEEEEE.....

Przyszdł dziś fotelik!! zaraz wkleje Wam zdjęcie : I pochwale się jakie sandałki kupiłam dziś Marcelince :)

Kurcze Fotosik nei działa wiec jutro Wam pośle :*

NICOLA_1985

16 cze 2008, 22:45

ale ja jestem tępa...
hehe

Obrazek

Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2008, 22:50

Nicola wkleja sie w tresc posta ktory piszesz :-)

Justyna, myslalam ze zwymiotuje jak przeczytalam co napisalas... Ale szczescie ze nie zjadlas tego robala :ico_olaboga:

Lena super wyglada jak tak stoi, a twoj aparat nie ma funkcji krecenia filmikow'?

[ Dodano: 2008-06-16, 22:52 ]
To ja pierwsza skomentuje naszego nowego Wrzesniowego maluszka :-))) Cudna niunia, taka kruszynka chyba, delikatna :-) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I uszka ma takie jak moja Nell, tyle ze moja ma kudlow sporo to nie widac normalnie ale w kapieli tak samo :-)))

NICOLA_1985

17 cze 2008, 08:07

a to moja Karolka jak pięknie siedzi :) SAMA!

Obrazek

dzisiaj coś nie w humorze bo ząbki już widać jak się wyżynają ...

ide wszamać śniadanko później zajżęn do was

[ Dodano: 2008-06-17, 09:59 ]
jeszcze kilka zdjątek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-06-17, 10:06 ]
Obrazek

tu jest Karolinka z kuzynką Nikolą to było w maju Karola miała tu 8 miesięcy niecałe bo to był jak dobrze pamiętam 2 maj - kuzynka ma 15 miesięcy.. i to wcale nie Karolina jest taka duża tylko Nikolka taka malutka... nie widać różnicy między nimi prawda? jakby były z jednego miesiąca :) a ta pani to moja mama hehe

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 cze 2008, 10:24

No no ale nas obsypałaś Nicola fotkami, ładna jest twoja córeczka, ale widać że jest drobiutka, pewnie po tobie ma genu bo ty też szczuplutka jesteś, a i twoja mama też jest szczupła. Więc to chyba dziedziczne. A ile ty ważysz jesli mozna wiedzieć? Bo na zdjęciuto taka szczuplutka wyszłaś, nigdy bym nie powiedziała że niedawno urodziłaś dziecko.
Jeśli chodzi o ubrania to tak jak napisałam wole kupować rzadziej a lepsze gatunkowo i droższe. No bo niestety jedno drugiego nie wyklucza. Ale dla mnie droższa bluzka to już jest w kwocie od 50zl w górę, czasami jak zobaczę coś ładnego na bazarze to też kupuję, ale większość rzeczy jest taka oklepana, wszędzie tylko żółty i zielony, a te kolory nie są moimi uubionymi, chociaż mam jedną żółtą bluzkę :-D
i wiecie co się stało zagladam do tej połówki co mi została a tam karaluch usmazył się !!
FUJJJJ powinni ci oddać pieniążki za tą wpadkę, przecież to skandal!!! Ale ja też bym wyszła, bo apetyt by mi przeszedł.

[ Dodano: 2008-06-17, 10:28 ]
Mamo Zuzi, wczoraj weszłam na tą twoją stronkę z wózkiem, jaka kwota na złotówki już jest zalicytowana? A drugie moje pytanie sama pisałaś ten opis wózka? Dziwny jest ten szwedzki, taki śmieszny:)

NICOLA_1985

17 cze 2008, 11:11

no ja raczej zawsze drobna byłam chociaż po ciąży ważę więcej niż przed ciażą gdzies z rok.
przed ciażą(rok) warzyłam nawet 45 kilo przy wzroście 1,63 cm. później troche przybrałam i ważyłam 50 kilo - to było przed sama ciaża tak jakoś 2-3 miesiące. w ciązy utyłam 14 kilo a po porodzie wazyłam 55. udało mi sie schudnać do 50 kilo i tyle waże teraz.
Karolina tez jest dosć drobna ale mi się wydaje że ona bedzie ode mnie wyższa - wszyscy mówia, ze jest długa jak a swój wiek... mi się wydaje, ze nie no ona ma około 73 moze 74 cm. zmierze ja dzisiaj i napisze ile ma dokładnie. to chyba jest w normie jak na niecałe 9 miesiecy.. choc sprawdzałam na siatce centylowej i wzrost ma w górnych normach a wage w dolnych... takze nie wiem..

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

17 cze 2008, 14:32

NICOLA_22, super fotki, twoja coreczka trzyma linie jak mamusia :ico_oczko:
napisz czemu Karola musi byc rehabilitowana??

gosiaperelka, brawa dla Leny, jestem pod wielkim wrazeniem ze twoja zdolniacha juz chodzi no brawa wielkie :ico_brawa_01: chodzik pewnie w tym pomogl..hihi
tutaj nie widzialam mleka koziego, musze sie rozejrzec w jakims supermarkecie :ico_noniewiem:

kocura a dla Zuzinki brawa za zebole :ico_brawa_01:
moj Szymon na jednej focie pochwalil sie swoim, zaraz wam wkleje :-D

justyna to przezycie z karaluchem to szok normalnie :ico_szoking: az mnie trzesie jak sobie pomysle, ja nienawidze takich robali z pancerzem,,,..brrrrr ja chyba bym ze strachu tym talerzem rzucila jak najdalej :ico_oczko:
super ze spedziliscie z M przyjemne 36h i oby tak dalej :ico_brawa_01:

kicia wszystkiego naj z okazji imieninek :ico_tort:

mamo_zuzi ja tez pytam o to samo co Gosia: sama pisalas opis do aukcji wozia??? no jestem pod razeniem, za cholere nic nie kumam z tego szwedzkiego :ico_noniewiem:
a wozio w koncu sprzedany?? za ile poszedl??
a jesli chodzi o podbijanie cen to tez mi sie to zdarzalo, ale pamietajcie zeby to robic z innego kompa bo nawet jak zalogujecie sie na inny nick ze swojego komputerka to was dojda ze oszukujecie, ja niestety mialam upomnienie kiedys bo o tym nie wiedzialam :ico_wstydzioch:

a Szymon juz chyba ponad 2h mi spi :ico_szoking:
najpierw marudzil z wozka mi sam wyszedl chyba ze zmeczenia a teraz jak padl tak chrapie sobie, a mialam isc na zakupki spozywcze
a tutaj pora obiadowa juz mija a on dalej spi

wczoraj przyszly papiery na samochod wiec szybko pognalam na poczte zeby kupic drogowe i juz sobie smigamy naszym autkiem
M pojechal dzis do pracy :-D super bardzo sie ciesze
aaa i zwrocili nam kase z tego jednego ubezp. ktore anulowalismy :ico_sorki:
dzisiaj tylko musze isc na poczte odeslac im te papiery co przyslali
z tego wszystkiego kupilam sobie wczoraj super adidaski czarno-biale i spodenki jeansowe i od razu humorek lepszy :-D

[ Dodano: 2008-06-17, 14:44 ]
nowy nabytek
Obrazek

NICOLA_1985

17 cze 2008, 14:47

neurolog twierdzi, ż Karolina źle sie ułożyła w brzuchu przygniotła sobie prawą rączkę i dostała niedowładu. po porodzie nic nie było widać (cesarka była) niby wszystko ok. po około 3 miesiacach zauwazylismy roznice miedzy raczkami - uzywala tylko lewej a prawa byla wiecznie zacisnieta w piąstkę. myslałam ze moze jest leworeczna ale zaczeno mnie to niepokoic i wybralismy sie do lekarza ogolngo. skierowanie do neurologa i pozniej rozpoczely sie rehabilitacje. obecnie Karolina robi postepy i coraz czesciej uzywa prawej raczki choc jeszcze widac znaczna roznice miedzy raczkami. ale mysle ze wszystko bedzie dobrze.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 cze 2008, 15:34

Hej dziewczyny,

Dzis bylam z kolezanka w centrum Göteborga i kupilam mamusi bluzeczke, no i jakies pierdoly.

Eve, Gosia, tak to ja pislaam, to efekt rocznego kursu dziennego. Byl straszny wycisk ale bylo warto!!! A jezyk szwedzki jest sliczny, ja sie w nim zakochalam, az mi sie dziwnie po angielsku gada :-)
Wozek poszedl za 2000 koron to jest ok 700 zl, a biorac pod uwage ze kupilam wozek plus fotelik za 1000 zl nowe, to uwazam ze nie jest zle. Jak doloze kase z laktatora to bedzie akurat na fotelik. Mielismy kupic Maxi Cosi, ale wyobrazcie sobie ze J. dostal z pracy rabat z tego tytulu ze pracuje w Mitsubihi i Citroenie 1000 koron na fotelik Recaro. Normalnie kosztuje 3500 koron a nam sprzedadza za 2500 koron. Tylko pytanie czy zdarza sprowadzic nasz model przed wyjazdem na wakacje :ico_sorki:

Wiecie tak troszke mi szkoda tego mojego wozeczka ........

Ale Buzz czeka juz u rodzicow. Bede tydzien bez wozka, nie wiem jak to przezyje :-)

Nicola, rezta zdjatek fajowa, a malutka to taka mieszanka Ciebie i meza, co? Ale ty faktycznie szczuplota jestes, wiec malutka tez pewnie bedzie dluga i szczupla. I dbrze ze z jej raczka juz lepiej, cale szczescie ze zyjemy w XXI wieku i ze rehabilitanci potrafia takie rzeczy leczyc . Ty ekstra zadbana laska :ico_brawa_01:

c.d.n. bo mi sie obiad spali :-D

[ Dodano: 2008-06-17, 15:41 ]
Acha, Eve dzieki za info odnosnie podbijania :ico_sorki: glupia baba ze mnie i robilam to ze swojego kompa.... :ico_puknij: Na drugi raz pojde do kolezanki i od niej przebijac bede. Dobrze ze tym razem nic nie zauwazyli :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”