Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

01 gru 2008, 22:08

Magduś, ja też się śmieję, a co, pośmiejemy się razem :-D :-D :-D
Dobra, wpadnę jeszcze później :-D Smacznej kolacyjki co niektórym :-D

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

01 gru 2008, 22:34

trzymam kciuki za was dziewczynki - rozdwajajcie sie wszystkie w grudniu!!!!!!!!!!!!!!! i szczesliwie!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 gru 2008, 22:52

To trzymamy kciuki za Motylka. Może juz jutro bedziemy się cieszyć pierwszym grudniowym dzieciaczkiem.
trzymam kciuki za was dziewczynki - rozdwajajcie sie wszystkie w grudniu!!!!!!!!!!!!!!! i szczesliwie!!!!!!!!!!!!
Dzięki Betka! Zagladaj do nas częsciej.
Madzia, i tak trzymac, dyscyplina musi być.
Karolinka, wiesz zmieniłam zdanie i kupuje jednak inny model łóżeczka, tez z Arti, chyba ten sam co i Ty zakupiłaś http://www.arti.pl/lozeczko-arti-l6-max_prod15.html taka jestem rozgarnięta, że dopiero teraz zauwazyłam, iż jego wymiary bardziej mi pasują, nie bedzie problemu z materacykiem.

[ Dodano: 2008-12-01, 21:54 ]
Aha, Karolinka, jeszcze pytanko w związku z łóżeczkiem. Zamawiałaś bezposrednio od Arti, tak?? Ile wyniósł Cię koszt przesyłki??

Awatar użytkownika
tosia
Trzy tysiące lat minęło...

02 gru 2008, 00:09

Dziewczyny a odnośnie materacyka- kupiłam dzisiaj taki gryczano- koksowy tzn składa się z 3 warstw: koks, gąbka i gryka wszyta w powłoczkę. Moje łóżeczko ma nietypowe wymiary bo 55x110cm i bez problemu przycieliśmy ten materacyk. Więc jak którejś jest ciut za duży to takie obcięcie to nie problem- no ale to tylko tak informacyjne

[ Dodano: 2008-12-01, 23:10 ]
A tak poza tym to co tu dziś tak pusto? Hę???Śpicie już? Eee nie wierze

Awatar użytkownika
osita

02 gru 2008, 00:23

czesc ksiezniczki!!
jejku, pierwsze grudniowe dzidzi nam sie rodzi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Motylku, oby szybciutko i bezbolesnie :ico_brawa_01:
a jutro kasia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no to juz z gorki bedzie, hihihii. machina ruszyla, laseczki :-D
a ja w lesie z przygotowaniami :ico_olaboga: dobrze, ze rodzice sa :-D tata stwierdzil, zebym sie nie przejmowala takimi duperelami jak wozek czy wanienka, bo przez moj pobyt w szpitalu to on zdazy 500 wozkow wyczyscic i przygotowac a w miedzyczasie podjedzie po wanienke do Ikei :ico_haha_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
sprawdzalam lozeczko, bedzie jak znalazl obok lozka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: fajnie... ale wiecie co??? mam ochote rozlozyc te normalne i postawic w sypialni, zeby tak "niemowleco" sie zrobilo :ico_wstydzioch: odbija mi na koniec, nie??? :ico_haha_01:
i wiecie co??? tak sobie wczoraj w nocy pomyslalam, ze niedlugo wszystkie bedziemy KWIczaly :-D Klubik Karolki bedzie mial wziecie jak nasze dzieciaczki juz sie wykluja, a jak pomysle ze przy okazji swieta za pasem... i w dzien ciezko bedzie sie zdrzemnac z dzidzia bo kazda minute bedziemy wykorzystywac na sprzatanie, gotowanie, szykowanie... :ico_olaboga: jakby nie bylo, cos przygotowac bedzie trzeba, a te co maja juz dzieciaczki - przeciez trzeba im frajde tez zrobic, udekorowac chalupke, choinke ozdobic, u mnie bedzie jeszcze przygotowywanie do przedstawienia w szkole pewnie (bo juz koledowanie mam w domu :-D )...
a wiecie co??? hiihihii, jak sie mnie pytaja: a kiedy ty w koncu rodzisz??? to odpowiadam: a wiesz, tego akurat nie wiem, ale chrzciny mam w styczniu :ico_haha_01: :ico_oczko: mezu ostatnio zazartowal, ze dziecko jeszcze na swiat nie wyszlo a juz w kosciele olowkiem zarejestrowane no i od tamtej pory tak a glupie pytania odpowiadamy :ico_oczko: bo nie mamy tak fajnie jak kasia czy karola, ze mozemy powiedziec: a wiesz, rodze jutro o 10... :ico_placzek: :ico_oczko:

no i moja ksiezniczka kochana cos mi sie rozsypala :ico_placzek: goraczki dzis dostala i kurka nie wiem, czy to ze zmeczenia, bo odkad dziadkowie sa to nie sypia zbyt duzo, czy to od kataru czy inny diabel :ico_zly: no ale ponad 39º to juz nie jest stan podgoraczkowy, nawet dla termometru dousznego :ico_oczko: a odnosnie termometru - mi ten "czolowy" nie pasuje, bo ma jakis dziki sposob mierzenia, trzeba jakos, nie dotykajac czola, przejechac po jego dlugosci i wtedy wynik jest niby dobry... jasne, nigdy mi nie pokazal temperatury pow 36 stopni, nawet jak mala byla rozpalona na maksa :ico_puknij: ten douszny sprawdzalam kilka razy z rteciowym i roznica u mnie byla maks 0.1 stopnia, czyli niewiele. ale, jak to mowia, zalezy duzo od termometru i naszego farta. tego samego fabrykanta jeden dziala tak drugi siak, wiec chyba warto zmierzyc sobie najpierw temp rteciowym, a nastepnie tym elektronicznym i wiemy, jak dziala. jesli jest duza roznica - do wymiany (dlatego odradzam allegro :ico_oczko: ). jesli nieduza, dac chlopu do sprawdzenia :ico_oczko: i tak po kilku probach bedziemy wiedzialy, czy dziala czy nie. ja dodatkowo przy wys temperaturze jak nie jestem pewna tego elektronicznego to sprawdzam rteciowym i z lepka. ale tak jak mowie, jeszcze nie mialam syt (odpukac :ico_sorki: ) zeby byla roznica wieksza niz 0.1 - 0.2 stopnia (bo wiecie, jak zmierzycie w kazdym uchu to temp sie moze roznic nawet :ico_puknij: )

dobra, kulotka. jutro nie wiem, czy sie pojawie... zalezy od malej, czy z rana bedzie miala temp czy nie (wydaje mi sie, ze to takie chwilowe bylo) no i co tam moi rodzice wymysla... a ze na 10 mam ktg, to z rana w ogole nie ma mowy o niczym, to jest, u nas jak masz wizyte na 10 to mozesz wejsc - umownie - miedzy 10:15 a ... 13??? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
tosia

02 gru 2008, 00:32

Osita- no to kurka nieładnie z Carmen,jeszcze teraz tego Wam trzeba żeby się Młoda rozłożyła. No ale może to minie. Co do przygotowań Twoje "dziadki" mają rację -zostaw im tę przyjemność przygotowania juniorkowi wózeczka i łóżeczka. Podejrzewam że to dla nich frajda będzie (widzę po mojej mamie), a Tobie zawsze troche obowiązków odejdzie.A jutro daj znać co i jak na ktg. i nie wygłupiaj sie żeby nie było jak z Motylkiem że pójdziesz i zostaniesz już w szpitalu,co?

Awatar użytkownika
osita

02 gru 2008, 00:48

i nie wygłupiaj sie żeby nie było jak z Motylkiem że pójdziesz i zostaniesz już w szpitalu,co?
hihiihi, u motylka to filipek sie wyglupia :ico_oczko: a u mie junior ostatnio cos spokojny :ico_szoking: nawet zbyt duzo bolu nie zadaje, rusza sie jakby "lagodniej" :ico_oczko: przeciez ja wam powiedzialam, ze do soboty nawet nie mysle sie rozdwajac :ico_haha_01: a jakby co, to tata da znac ze cos sie dzieje gosi888 (ma do niej maila - znaja sie :ico_oczko: ) a ta juz sie postara dalej to rozeslac - tak mysle :ico_oczko:
lece spac :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

02 gru 2008, 00:49

heeej, ja po małym, podniesieniu ciśnienia...

Kobietki uważajcie... :ico_sorki: admin rozdaje upomnienia za zmiany w regulaminie forum, o których ciężko się dowiedzieć... dziś, po otrzymaniu przez jedną z nas takiego upomnienia zaczęłam grzebać i wygrzebałam...

se wlazłam na zakładkę "dzień dobry" i przeczytałam regulamin... i na samym dole po funkcji "dodano dnia blabla" jest wpis admina: Uwaga!
Od dnia dzisiejszego tj. 10 listopada NIE WOLNO na forum zamieszczać aktywnych linków do stron internetowych. Prosimy robić to bez "http://www".

ha ha ... i jak ktoś miał to zauważyć, skoro Admin nie postarał się nawet o osobny post, który wyrzuciłoby w "nieprzeczytanych" i człek by mógł zauważyć, że jest jakaś zmiana w regulaminie forum?

podesłać maile do użytkowników też ciężko, bo przecież upocą się przy wysyłaniu tony reklam :ico_noniewiem: niepoważne i NIEPROFESJONALNE podejście do zmian w regulaminie doprowadziło do tego, że sobie admin mógł dawać milion ostrzeżeń, skoro tak mu zależało, żeby poinformować o zmianach w regulaminie...

noo, a teraz pewnie dostanę bana za złoszczenie się na admina a tymczasem należy mi się plus za szerzenie zmian w regulaminie, które trzeba samemu odkrywać!!!!

Awatar użytkownika
tosia

02 gru 2008, 01:18

Słuszna uwaga Anake- dzieki za wiadomość, pewnie same tak prędko byśmy do tego nie dotarły

[ Dodano: 2008-12-02, 07:10 ]
No i co spiochy? Znów ja pierwsza?Ehh, śpijcie spijcie robaczki jeśli tylko możecie i dzidzie Wam dają.Lecę wstawć wodę na kawusię -będzie gotowa akurat jak wstaniecie.
A dziś dzień Kasiulek i kto wie czy i nie Motylka równocześnie- dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko, gładko i bez zbędnych nerwów.

[ Dodano: 2008-12-02, 08:17 ]
No dobra Laski!!!! Wstawać wstawać!!!! Dość już tego wylegiwania!!!!Ile można???!!!
Kawa, herbata - zaraz wszystko zimne będzie :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: Wstawać bo Tosi się już nudzi bez Was!!!

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

02 gru 2008, 10:04

tosia, Oj kochana ja nie wiem skąd ty bierzesz tyle energii :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_oczko: to fajnie

Ja już od rana zła bo zadzwoniłam do przychodni dziecka żeby umówić małego na szczepienie. Chcę jak najszybciej to załatwić jeszcze przed rozdojeniem bo potem może być z tym mały problem. Więc dzwonię kilka minut po 8 a ona mi mówi że dziś już nie ma miejsc, najszybciej na piątek. Uprosiłam na czwartek bo wtedy przyjmuje mój pediatra a ja mam kilka pytań. Ona zdziwiona że skoro dziecko zdrowe to wszystko jedno do jakiego pediatry :ico_zly: głupia baba. A ja wolę iść do swojego mimo że mam zdrowe dziecko, Tymek nie daje się dotknąć do siusiaka, robi mu się jakieś zgrubienie, no i jeszcze ta skóra :ico_olaboga: no nic zobaczymy w czwartek

Trzymam kciuki za Motylka no i naszą Kasię :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

I dlatego właśnie się denerwuję bo może z moim małym też coś się dzieje a ja tego nie wiem :ico_olaboga: zadzwonię dziś do położnej ze szkoły rodzenia. może ma dyżur to bym do niej podeszła :ico_noniewiem: dziś w nocy bolał mnie jak na okres :ico_noniewiem: już nie wiem co myśleć

Karolina2411, pasta jajeczna wyszła super :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”