caro pisze:Wstyd się przyznać, ale ja mu jeszcze niedawałam żółtka
Dlaczego wstyd?? Przecież to nie obowiązek

A gotujesz Oskarkowi sama czy słoiki dajesz? Może spróbuj mu coś nowego wprowadzić
[ Dodano: 2007-11-16 ]Tzn coś zupełnie innego niż dotychczas. Może go zaciekawi nowy smak
[ Dodano: 2007-11-16 ]A tu kilka przepisów dla waszych niejadków:
Powyżej 6. miesiąca
Pasta Jajeczna
* 1/2 ugotowanego żółtka
* 100ml wody
* 2 łyżki stołowe Misiowy Ogródek purée ryżowe z ziemniakami i dynią
Ugotowane żółtko włóż do czystej wyparzonej miseczki i rozetrzyj na gładką masę. Dolej ostudzoną wodę. Wsyp purée ryżowe i dokładnie wymieszaj.
Szpinak z jajkiem
* 1/2 ugotowanego żółtka
* szpinak (może być mrożony)
* 100ml wody
* 2 łyżki stołowe Misiowy Ogródek purée ryżowe z ziemniakami i szpinakiem
Ugotuj szpinak do miękka, dodaj ugotowane żółtko i rozetrzyj na gładką masę. Wsyp purée ryżowe i dokładnie wymieszaj.
Krem kabaczkowy
* kabaczek (ok. 100g)
* 120 ml wody
* 1,5 łyżki stołowej Misiowy Ogródek purée ryżowe z ziemniakami i dynią
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* koperek
Kabaczek obierz ze skórki, wydrąż miąższ, zetrzyj na tarce, a następnie wraz z posiekanym koperkiem ugotuj w wodzie na małym ogniu na konsystencję miękkiej papki.
Dodaj purée ryżowe i dokładnie wymieszaj. Możesz do smaku dodać oliwę.
Pulpeciki
* 150 g miesa z indyka
* 2 łyżki Misiowy Ogródek purée ryżowe z groszkiem i marchewką
* 5 łyżek mleka modyfikowanego Nestle Nan 2
* 1 łyżeczka oliwy z oliwek
* koperek do smaku
Mięso ugotuj i zmiel. Połącz z purée ryżowe. Przygotuj mleko modyfikowane Nan 2 wg proporcji podanych na opakowaniu i dodaj do mięsa wraz z posiekanym koperkiem. Składniki wymieszaj uformuj pulpeciki i gotuj 3-5 minut we wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek lub na parze.
[ Dodano: 2007-11-16 ]Ale ja jestem gromotna

Wyżej podałam wam link do tej stronki i zapomniałam.
Mordeczko, pochwalisz się końcowym efektem swej pracy?
