NICOLA_1985

18 cze 2008, 10:52

Kocura - Bura moja Karolka nogami prawie wystaje poza przwijak a z tym podobieństwem to jest tak, że większosc osób twierdzi, ze podobna do mojego S ale tak naprawde to ona jest bardzo pomieszananp. uszy po moim S ma lekko odstające a po mnie ma elfiki(małżowine ), usta po moim Sa po mnie ma oczy, brude ma po mężu i policzki a po mnie włosy i czoło... wzrostem chyba mnie mnie nie pojdzie ani figurą moze byc podobna do rodziny ze strony męża czyli szczupła i wysoka tak jak np.bracia od S.

dzisiaj od rana nerwówka moj S wstał przed 5 do pracy izaczelo sie trzaskanie drzwiami od lazienki, sklinanie w kuchni bo sie spieszyl z kanapkami do pracy i sniadaniem i głosne tupanie - nie moge.. to jest najgorsze chyba to jego tupanie jak chodzi boso... :ico_zly: obudzil Karoline i ta nie chciala juzspac tylko sie darła z pół godziny jeszcze po jego wyjsciu. tak mnie wkurzyl ze go zmierzyłam wzrokiem takim wsciekłym ze sie troche uspokoił :ico_zly: myslalam ze go pobije. Karolina zasnela przed 6 i obudzila sie przed 10. na 12 mamy rehabilitacje.
bede musiala chyba zas zrobic chaje bo jak zwykle bajzel zostawil mi moj s w kuchni! nie lubie jak chodzi narano bo robi takie zamieszanie... nic se nie przygotuje wieczorem tylko rano biega szuka dyskietki do pracy to klucze gdzies polozy i nie umie znalezc i tak tylko wymysla, przklina i biega od pokoju do kuchni. a ja pozniej nerwowa jestem przez niego.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

18 cze 2008, 11:18

ja sie witam :-)

justyna ja mysle ze powinnas wystawic od ceny minimalnej za jaka chcesz sprzedac na licytacje, albo od 1zl np. z ukryta cena minumalna wtedy bedzie wieksze zainteresowanie, a w razie gdyby nie liicytowali to nie sprzedasz za grosze.
gdybys potrzebowala zeby podpic cene to pisz :-D
nie mam zaufania do rzeczy ktore sa dla wszytkich i do wszytkieg
no ja wlasnie mam dylemat
bo ten fotelik britax jest tez w tym przedziale 9-36kg http://www.babyunique.co.uk/britax-evol ... mth-12-yrs

Kicia10, wspolczuje tych problemow z jedzeniem Kacperka, Szymon to pochlania wszystko co mu podsune, moze po prostu on tyle nie potrzebuje???
moja kolezanka dawala swojemu synkowi do roczku po 90ml mleka a on i tak taki pulchny byl ze szok :ico_szoking:

ewasiek, o rany ile te zeby moga napsuc normalnie, ale wlasnie skad ten lekarz wiedzial ze to uszko tez chore???

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

18 cze 2008, 11:20

Dzień dobry dziewczynki, ale dziś mam dobry humor:) chce mi się śpiewać i wogule... gdybym miała męża to mogłybyście mi powiedzieć że chyba mialam udaną noc. Ale nie, wyspałam się, bomoja córeczka spala dziś do 7.30. Obudziła się o 6 ale zobaczyla że mama śpi to się do mnie przytuliła i dalej spałyśmy. Botu u rodziców śpimy w jednym łózku. Ciekawe czy po powrocie do Kat będzie nadal spała w łóżeczku. Ale chyba nie będzie z tym problemu bo tutaj w ciągu dnia śpi w kojcu.
mama_zuzi1980, jestem pod wrażeniem twojego szweckiego, zdolna z ciebie bestyjka :ico_brawa_01: Nic tylko pogratulować. Ja nic z tego opisu nie zrozumiałam, tylko kolor pomarańczowo beżowy hehe, aleto też można sie domyśleć ze zdjęć.
Kicia10, To mnie uspokoiłaś z tymi uderzeniami i potrząsaniem podczas zabawy, w końcu studiujesz biologię to się na tym znasz.
NICOLA_22, A ty gdzie pracowałaś przed ciążą?
Wiesz, twój mąż zachowuje się jak nieznośne dziecko, czemu tak się złościł rano?? Może dlatego że on musi tak wcześnie wstawać a ty z dzieckiem jeszcze śpicie? Ale to czysta złośliwość. Normalnie nie wiem co bym takiemu zrobiła. Ale wiem jakie to denerwujace, bo jak mieszkałam w akademiku w czasie studiów to też mialam głośną współlokatorkę. Zawsze mnie budziła jak wcześniej wychodziła, tłukła się, mlaskała przy jedzeniu, chlipała. Fajna była, super się dogadywałyśmy ale to mnie wkurzało.
Kicia10, a może jak Kacper budzi sie w nocy to zamiast mleka daj mu tylko herbatke. Ciekawe czy bedzie się budzil, może onnie jest głodny tylko ma potrzebę picia butli, to mu zostało z czasu jak był malutki. Nie wiem. Lena spi twardo ale jak o 23 potrząsnę butelką nad nią, to od razu ją to budzi, jest wyczuona na jedzenie.
No i okazalo sie ze oprocz tej plesniawki to znow ma jakis stan zapalny ucha. Mam mu kropic otimum 3xdziennie.
ZYczymy zdrówka dla Misia, biedny jak nie jedno to drugie.
Lena już jest zdrowa, kaszel odszedł w niepamieć. Ale jak poszłam tutaj do pediatry to się przeraziłam bo napisze wam ile lekarstw musiałam jej podawać
Pyrosal syrop na kaszel
Eurespal syrop na kaszel
Rubital syrop maliowy
Hascosept do gardła
Deflegmin krople aby się flegma odrywała
Nasivin krople do nosa
Tetrisal spray do nosa
Pulmex Baby maść rozgrzewająca
I antybiotyk alenazwy nie pamiętam
dodatkowo te swoje kropelki czyi CebionMuti i Vigantol.
Normanie jak widziala że idę z tacką gdzie mialampoustawiane wszystkie lekarstwa to uciekała szybko. Czasami na siłę jej wlewałam. Ile się biedna napłakała. Ale już niebierze niczego oprocz swoich kropelek bo już jet zdrowiutka

[ Dodano: 2008-06-18, 11:22 ]
No własnie, przecież my możemy sobie pomagać. Ja też mam allegro, więc jak by co to mówcie.

NICOLA_1985

18 cze 2008, 11:38

ja przed ciaza pracowalam jako opiekunka do dziecka i na promocjach z coca coli. robilam tez dziennie studium pracownika socjalnego i milam praktyki w osrodku reheb. - edukacyjno - wychow. jako opiekunka dzieci nie3pełnosprawnych i uposledzonych umyslowo chodzilam tam tez na wolontariat. od wrzesnia ide odrobic tam staz bo mam obiecana prace.

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 cze 2008, 11:40

http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... php?t=4883 czesc, dziewczyny :-) za praszam do udziału w tej ankiecie :-)

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 cze 2008, 13:02

Dalyscie czadu, to lubie :)

Ja mam od wczoraj zamieszanie, bo konczy sie mi mleczko dla Jasia i rodzice nie moga kupic bez recepty na Slasku, zjezdzili wszystkie apteki i nic. No i tata pojechal dzis do Myslenic, taka miejscowosc za Krakowem bo w Malopolskim wojewodztwie mozna kupic bez recepty... Kurde, nie kumam normalnie...

Musze teraz zkorzystac z tego ze Jasiu spi i lece prasowac.

Ja mam fotelik do 36 kg i jestem bardzo zadowolona,ma on taka wstawke dla mniejszych dzieci, wiec Jasiu w nim "nie plywa". O dokladnie taki:
http://www.4kids.com.pl/produkt-1244.html

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 cze 2008, 13:35

My juz w domku.
Nicola, ten Twoj maz to naprawde mojego przypomina z zachowania. Tyle ze moj sie wyuczyl juz co nie co, na reszte jest niereformowalny. Z porannych akcji tego typu wyleczylam go tym, ze w weekend jak chcial pospac to ja zostawialam go z Nell w sypialni (on spal) a ona sie darla, bo jej bylo nudno. Ja szlam spac do salonu na kanape a on w koncu musial wstac i sie nia zajac :ico_brawa_01: Powiedzialam mu ze skoro w tygodniu nie moge przez niego spac bo budzi dziecko rano jak sie tlucze to w weekend musze odespac i juz. I on sie dzieckiem zajmowal.

Bo wiecie faceci zapominaja ze dziecko jest tak samo ich jak nasze. Mysla ze my mamy obowiazek sie nim zajac a oni nie. No moj juz wie ze on ma taki sam obowiazek, ale wywalczylam to. Oplacalo sie, teraz jak myszka smiga rano po domku, a wstaje o 5.30, butle robi dla malej wstawia do lodowki zebym miala jak mala sie obudzi tylko do podgrzania no w ogole wszytko tak jak trzeba :-D

Aaa, dzis gadalam z lekarkom tutaj i ta mnie calkowicie uspokoila jesli chodzi o uderzanie sie dzieci: otoz mikrourazy powstaja wtedy jak sie dzieckiem potrzasa, gdyz mozg uderza o czaszke do przodu i do tylu. Upadek dziecka tylko do tylu lub tylko do przodu, oczywiscie w warunkach nauki chodzenia czy raczkowania nie powoduje takich nastepstw!!! :-D

Gosia to jest chore!!!! Tyle lekarstw!!!! Sorki, ja bym tyle nie dala... Owszem na kaszel, antybiotyk jak trzeba i jakas oslone, ale po co ta reszta. :ico_olaboga: Chyba ma znajomych wlascicieli apteki :ico_olaboga:

Ja lubie spac z Nell w naszym lozku, i rano to robimy, tak okolo godzinki. Uwielbiam sie do niej przytulac i ja wachac :-)

[ Dodano: 2008-06-18, 13:38 ]
Dominisia, wiesz ze w szwecji nie ma tego modelu . Jest tylko taki montowany tylem do kierunku, tu jest takie zalecenie zeby dzieci do 18 kg jezdzily tylem, i chyba sie dostosujemy. To jest o wiele bezpieczniejsza pozycja, no i wiekszosc fotelikow jest tu takich...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 cze 2008, 13:50

Kobiety... Mamusie ja myślałam że to tylko ja jestem taka wtrodną matką i tylko Marcelina tak łupie głową a to o stolik a to szafę czy dywan :ico_sorki: :ico_sorki: teraz już raczej nie bo nauczyła się że jak upada to asekuruje się rączkami albo prask na pupunie :) Ale wcześniej to myślałam że będę chodzić za nią jak cień.. ale to tez było by nie dobre :ico_nienie: bo wiedziałaby że zawsze ktoś za nią będzie.

Co do fotelików to nie wiem ale ja myślę tak jak Gosia i jednak najlepsze są te do 18kg. No chyba że te do 36kd rozkłądają się do pozycji pół leżącej no to wtedy są jak najbardziej ok. Dominisia, no taki tez jak super... !!

Ja wybieram się zaraz do apteki bo Marcelinie skoczyła się taka maść robiona i już ją wysypało na całej siusi takei czerwone krosteczki i mam nadzieje ze zrobią mi ja w aptece bez recepty bo mam skład... a jak nie to do lekarza i bede w kolejce pewnie 3 gozdiny siedzieć :ico_zly: :ico_olaboga:

Wystawiłam tą sukienkę za 180złnei wiem czy nie za dużo ale w sumei cholera dałam za nią 450zł i miałam ja tylko 2 razy więc myślę ze cena nei jest zbyt wygórowana jak myślicie...?

Coś wam opowiem :D Znalazłam ostatnio w domu starą kartę sim ...cdn

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

18 cze 2008, 14:00

dziewczyny zobaczcie cene tego fotelika :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
http://www.autofoteliki.pl/dane.php?id=207

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

18 cze 2008, 14:23

lekarz zajrzal mu do uszka czymś tam. On zawsze mu uszy sprawdza.

zmykam bo maly zostal sam na kocyku.

jeszcze trylko czwartek, piatek i mam WAKACJE :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”