cześć
prawie godzinę nadrabiałam zaległości
Wszystkim solenizantkom składam życzenia
Wszystkim kończącym 36 tydzień gratuluję
no i tak:
Aniu jesli będzie córcia to Emilka
Madziu cieszę się ża mężulek zmądrzał i sie z toba pogodził
Juli miejmy nadzieję że maści i antybiotyk pomoże na to paskudztwo, a jak nie to cc podobno nie takie straszne, choć jak się już nastawiłaś na poród naturalny to wiem że ci smutno
Alinko na zdjeciu jak zwykle jesteś kwitnąca
Dominiko_S z tą główką to jest różnie, czasami to nawet 2 tygodnie przed porodem dziecko się jeszcze odwróci, ale jeśli w 34 tyg masz już ułożenie główkowe to nie powinno się to zmienić
teraz tylko cierpliwie czekać na poród
Frydza piękne okolice, piękna z ciebie
super że wypoczęłaś
Lucy sąsiadki nie wpuszczaj do domu bo to jakaś jędza polująca na cudzych facetów
Jaśnie Pani chyba zbliżasz się do rozwiązania skoro czop już wyleciał
Co do tematu próżnociągu i kleszczy, to ostatnio rozmawailiśmy o tym na szkole rodzenia. POłożna powiedziała że można cofnąć główkę z kanału rodnego, ale przede wszystkim lekarz powinien cię zapytać czy cc czy próznociąg. No i położna powiedziała że jeśli jest to lekarz z tzw. starej szkoły czyli ma ok 50-60 ma się do niego zaufanie to lepiej próżnociąg bo to kilka minutek i po sprawie. Ale jak to jest młody niedoświadczony lekarz to bezwzględnie cc. Bo wiecie tych starszych uczyli korzystać z tych przedmiotów oni mają wprawę i umią to robić a młodzi lekarze to już nie zabardzo.
Także jak mi się zdarzy taka sytuacja a mój lekarz będzie ze mną to wybiorę próżnociąg
Co do sweterków to ja owszem mam ale już takie ciut większe na jesien bedą w sam raz
A my wczoraj byliśmy u teściowej na grilu, pychota, karczek, ziemniaczki, kiełbaska, sos czosnkowy, no palce lizać
Noc miałam paskudną bo strasznie duszno było, w końcu otworzyłam okno na maxa i zasnęłam mam tylko nadzieję ze ani mnie ani męża nie zawiało
No dziś to ja się rozpisałam, ale to przez was bo chciałam wszystkim odpisać