NICOLA_1985

19 cze 2008, 12:05

gdy próbuje wynegocjować z nim podział obowiazków wtedy słysze tekst "dobra to ty idziesz za mnie pracowac do kopalni a ja bede siedział w karoliną w domu" i na tym sie kończy nasza rozmowa bo po takim tekscie i jego spojzeniu na sprawe nie widze sensu dalszej rozmowy..
oczywiscie postaram się byc konsekwentna ale to napewno troche czasu potrwa nic sie nie zmieni w jeden dzien lub tydzien u nas chyba potrzeba kilku tygodni minimum zeby cos ruszyło w lepsza strone.
no i nauka konwersacji... niby jestem z zawodu pracownikiem socjalnym powinnam sobie sama umieć pomuz ale jakoś gdy wchodza w grę emocje teoria ktora znam nie ma u nas zastosowania.. czasem nie wiem co mam odpowiedziec gdy słysze "nie" nie chce mi sie" itp.
czasem choc to bład wole zrobic cos sama bo wiem że zrobie to dobrze a po S bede musiała poprawiac.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2008, 12:11

nic sie nie zmieni w jeden dzien lub tydzien u nas chyba potrzeba kilku tygodni minimum zeby cos ruszyło w lepsza strone.
to naturalnie ze dlugo to potrwa, to moze trwac kilka tygodni nawet i bedzie to trudne przede wszytkim dla Ciebie.
"dobra to ty idziesz za mnie pracowac do kopalni a ja bede siedział w karoliną w domu"
Ty mu powiedz, "Dobra zajmuje sie Karolina 8 godzin "zawodowo" , to jest moja praca, reszta jest wspolna.
nie wiem co mam odpowiedziec gdy słysze "nie" nie chce mi sie" itp.
Odpowiedz "ok, to poczekam az Ci sie zachce...." I nie rob tego!!!!! Wiec z gory nie pros o rzeczy ktore nie moga poczekac. Moj J. sie bardzo wzbrania przed zmienianiem kupowych pampersow. Mowi tez ze "zaraz" i liczy ze ja to zrobie. Sadzam wiec Nell obok niego i co jakis czas do niej podchodze i mowie "ciekawe czy juz ci sie pupka odparzyla, biedactwo moje... no ale musisz poczekac tatus ZARAZ CIE PRZEWINIE"
i wracam do swoich zajec. Oczywiscie wtedy jestem baaardzo zajeta :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2008, 12:50

No wlasnie ja tez wiecznie narzekam ale jednak sa gorsze przypadki... Na pocieszenie dodam, ze moj byl kiedys identyczny, jak zuzia zaplakala w nocy to sie tak wkurzal ze az drzwiami trzaskal w nocy np... a teraz jest calkiem inny.

[ Dodano: 2008-06-19, 12:53 ]
Wiecie, dzis tak mi smutno, Zuzia jest ostatni dzien w przedszkolu. Ona stara sie byc taka dzielna i nie plakac, ale slyszalam wczoraj jak chlipala przed snem i jest taaaka smutna. Az nie chce sobie wyobrzac co ona czuje teraz... Biedna malutka. Ona tak kocha to swoje przedszkole. No i ja becze tez, a co.....

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2008, 15:01

Kicia10, Kacperek jest super! Śliczne focie!
mama_zuzi1980, :ico_brawa_01: Super,że to błotko taki cuda czyni! A na ile aplikacji starcza ten specyfik? I ile razy już go nakładałaś?
Bidulka Twoja Zuzinka :ico_placzek:
A u nas spacerek zaliczony. Dzidziuś padł, nawet obiadku nie skończyła, bo tak się strasznie rozpłakała, a w łóziu już było dobrze :-)

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 cze 2008, 15:51

Lalka, :ico_tort: SUPER ŻE JESTEŚ!! Zaglądaj do Nas częściej!! Hanusia taka śliczna!! taka kruszynka!!

Kicia10, Uuuuuu, Kacperek jak mały raper bandama i te sprawy strasznie kochany urwisek :)

Oj Oj to ja tak narzekam na M że od kąd się urodziła marcelina to M ja tylko 2 tary przewinął i wogóle jej nie optrafi ubrać ani nic :-D :-D I też czasem się go czepiam ale wiecie co jak On wraca na 2 dni do domu i słania się z nóg to aż mi się żal go robi i nawet nie zawracam mu tym głowy no chyba ze ejstem tam z nim albo wraca na dłużej to wtedy się rozbiera mi ja do kąpania, sprząta po kąpieli robi mleczko i wogóle jest ok. Pozatym dużo się z nia bawi i ogólnie potrafi ja zając. Ale za niedługo top tez bedzie musiało ulec zmianie bo jest już na tyle duża że krzywdy jej nie zrobi przy przebieraniu....

Ja byłam u lekarki ale się rozchowrowała i nie przyjechała więc recepty na maść nie dostałam kupiłam alantal Plus i Tormentiol :ico_sorki: :ico_sorki: Oby pomogło!!!!
Teraz zjedliśmy naleśniki śmietanowe Boże jakie pyszne były Marcela wcinała aż miło zaraz Wam fotki wkleję :)

mama_zuzi1980, więc mówisz ze błotko skutkuje... poowiem Ci tak opcichutku zeby nikt nie usłyszał że jakby za taką cene miało nie zadziałać to bym się wkurwiła na maxa!!) :ico_haha_01:

A ja dziś kupiłam sobie coś odjazdowego http://www.sklep.eris.pl/produkt.php?id=975
Nawet nei wiecie jak ślicznie pachnie!! Chyba bede się myła dziś cały wieczór.... hehe ale się podniecam pierdołami ale mnie cieszą kosmetyki :)

NICOLA_22, no a jakbys udała ze jesteś tak potwornie chora że np. zawiało Cię i nie możesz się wcale wyprostować :) Ciekawe co zrobi :]

Kurde fotosik nie działa wiec chyba potem to zdjecie załącze

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

19 cze 2008, 16:10

NICOLA_22 napewno sie dogadacie, a ja bym chyba poszla w innym kierunku zeby pomagal przy dziecku, nawet u mnie to zadzialalo :ico_oczko: no wiec kiedy moj M mial ochote na przytulance wieczorne a ja zmeczona ze nic mi sie nie chcialo, no wiec kiedys mu powiedzialam ze moglby zajac sie dzieckiem zebym ja wieczorem nie byla taka zmeczona..no i zadzialalo a ja mu oczywiscie to wynagrodzilam :ico_wstydzioch:
napewno znajdziesz jakis sposob czyt. podstep zeby twoj M w koncu docenil ze przy dziecku to tez jest ciezka praca, bo przeciez musisz byc przy nim 24h na dobe i nie mozesz go wylaczyc jak ci sie chce i odpoczac :ico_nienie:

mamo_zuzi kurde ale cena tego blota :ico_szoking: szok, dla mnie to duzo kasy jak na cos takiego :ico_noniewiem: i napewno cene musialabym ukryc przed swoim M gdybym cos takiego kupila :ico_sorki:

Justyna_Bochnia, widac ze z Ciebie zadbana laseczka i lubisz kosmetyki :-D
a mnie tez wystarczy pierdola na poprawe humorku
dzisiaj zakupilam zel do mycia twarzy i chusteczki do zmywania makijazu i od razu lepiej :-)

kicia sliczne fotosy, Kacper juz taki duzy mezczyzna :ico_brawa_01: no i slicznie go ubierasz :ico_brawa_01:

lalka dzieki za zyczonka, wpadaj do nas czesciej i koniecznie wklej aktualne foty laluni

a eska cos tu ostatnio nie zaglada :ico_noniewiem:

a ja dzis bylam na miescie wyslac list bo znow przyszlo cos z tego ubezp. co anulowalismy i wszystko musze odsylac :ico_olaboga:
kupilam kilka pierdul
i bylam w sklepie co od dzisiaj w ofercie mialy byc foteliki samochodowe 9-36kg
ale na miejscu okazalo sie ze to fotelik 15-36kg :ico_zly:
wkurzylam sie bo byl calkiem fajny i w promocyjnej cenie :ico_placzek:
jak przyszlam do domu to na wycieraczce znalazlam karte od kuriera ze mam do odebrania paczke, dalam szybko Szymciowi obiad i spowrotem pognalam po odbior tej paczki a tam sie okazalo ze czynne do 12.00 :ico_olaboga:
no i jutro musze isc znowu
dzisiaj pogoda u nas fajna tylko strasznie wietrznie, wozek sam jedzie pchany przez wiatr :ico_oczko:

NICOLA_1985

19 cze 2008, 16:21

nie uwierzycie mój S właśnie wyszedł z Karolina na spacer... no normalnie jestem w szoku! jak przyszedł z pracy to chwile sie nia zajął bawił sie z nią później mieliśmy małe spiecie bo nałozyłam drugie danie(zaraz po zupce) i widziałam że on sie dalej z nia bawi wiec zaczełam jeść gdy skonczyłam spojzał na mnie tym swoim wzrokiem: :ico_zly: ze mogłabym ja wziaść nie wiem co go ugryzło... po obiedzie poszłam przebrac mała bo się nieźle pośliniła a S przyszedł i juz spokojnie pyta co robie. ja mu na to że chyba widzi.. no i powiedział zebym mu ja ubrała na dwór... ja w szok.. ale nie dałam po sobie poznać i zaczełam szukac ubranek niestety mam zaległosci z prasowaniem.. S prasował sobie koszulke wiec podrzuciłam mu spodenki i body i powiedziałam "wyprasuj" a nie jak zwykle to bywa "czy mozesz to wyprasowac?" i o dziwo nawet nie protestował. wyprasował bez słowa ubrałam Karoline wsadziłam do wózka i pojechali na spacer... żeby tak czesciej było.. bo to chyba dopiero 4 raz w przeciagu tych 9 miesiecy...
no ale mam nadzieje ze sie dogadamy jakos...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 cze 2008, 18:09

NICOLA_22, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: widzisz widać do Naszych samców trzeba stanowczo :)

eve81, ja jestem taka ze zanim kupię sobie jakiś kosmetyk to musze się długo zastanawiać bo kiedyś kupowałam co popadło a potem stały w szawkach i tylko się kurzyły bo np nie doczytałam że to do innej cery idt.... Ale teraz to poprostu takie pierdoły mnie cieszą. Jej może jeszcze będzie jakaś okazaj do kupienia fotelika w przystępnej cenie... zresztą też bym się wkurzyłą nie ma CO!!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

19 cze 2008, 18:10

NICOLA_22, no brawa dla twoejgo S. widzisz, widocznie trzeba mowic stanowczo a nie prosic :-D trzymam kciuki zeby bylo juz coraz lepiej

a my zaraz sie zbieramy i jedziemy odebrac chodzik wygrany na ebayu
moj M mowi ze ja prowadze :ico_szoking: ale jednak jeszcze nie teraz, nie czuje sie zebym mogla jechac taka dluga trase :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 cze 2008, 20:27

Marcelinka po naleśnikach
Obrazek
Obrazek

A To Marcelina na schodach :)
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 0293545030
Wygłupy z dziadkiem
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 0628220570