Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

20 cze 2008, 22:59

Tak Eska ta bandamka jest w trupie czaszki,kupiłam ja w tesko za jakieś 15 zł i ona jest dwustronna i czasem zakładam mu na tą drugą stronę bo jest czerwona,dlatego napisałam że to mały pirat bo to taka piracka bandama :-D hehe.
Wiem że tłumaczy się winny ale co tam, ja czytałam was prawie każdym wieczorkiem ale nie miałam głowy do odpisywania, nie wiem co jest grane jakiś dół czy co :ico_noniewiem:
masz wybaczone :-D ja jak mam gorszy humor tez czasem nie mam ochoty pisać :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

20 cze 2008, 23:19

Teraz to juz chyba wszystkie spią więc ja też zmykam, mam tylko nadzieję ze Olo jutro pośpi przynajmniej do 7.00 :ico_sorki: :ico_sorki: znając życie i Olka = nadzieja matką głupich :ico_zly:

Musze jeszcze męza zagnać do łózka bo spi na kanapie i udaje że mecz ogląda, byla u nas kuzynka z mężem i troche wypili. Jednak mojego A tak kopnęło ze dawno go nie widzialam w takim stanie, przed chwilą poszłam mu powiedzieć że ma iść spać to skoczył na równe nogi i zaczął do mnie gadać (tylko jakoś nie po polsku :ico_smiechbig: )

Dobra uciekam spać , Dobranoc skoczki na noc :ico_oczko:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

20 cze 2008, 23:57

Wogóle uwazam ze wrześniowe dzieci no i Październikowa Nellcia równiez to takie wyjątkowo sprytne i zdolne dzieci :)
Korekta Benek też październikowy :ico_brawa_01:
Musze jeszcze męza zagnać do łózka bo spi na kanapie i udaje że mecz ogląda, byla u nas kuzynka z mężem i troche wypili.
Ja muszę zrobić to samo.Turcja wygrała.Ja i tak stawiam na Holandię :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

21 cze 2008, 08:39

Co wy jeszcze spicie? :ico_oczko:
My już po sniadanku , mężus na zakupach, Olek spaceruje z dziadkiem po ogrodzie a ja biore się do pieczenia, wsadze ciacho do piekarnika a potem czekają na mnie podłogi i łazienka.

[ Dodano: 2008-06-21, 08:40 ]
Korekta Benek też październikowy
Październikowych dzieci u nas więcej,jeszcze Maja Dagmary i Hanusia Lalki

ulamisiula

21 cze 2008, 10:45

My już po sniadanku , mężus na zakupach, Olek spaceruje z dziadkiem po ogrodzie a ja biore się do pieczenia, wsadze ciacho do piekarnika a potem czekają na mnie podłogi i łazienka.
Ja się zbieram w sobie i zbieram by zacząć sprzątać i narazie .....sie zbieram :-D
A jakie ciacho robisz?
My dziś wieczorkiem jedziemy do znajomych.Jeśli bedzie pogoda to zrobimy grilla.To znaczy jedzenie robić bedę ja :ico_brawa_01: Monika w lipcu rodzi i zawiozę jaj kilka ubranek bo mnie o to prosiła.Monika jest fajna dziewczyną ale co robienia jedzenia ma 2 lewe ręce.Nie gotuje wogóle.Troche tego nie rozumiem ale to jest tylko moje zdanie.Wiem że mozna nie lubic gotowania ale żeby jedyne co umiec zrobić była herbata i wyłożenie ciastek z opakowania to chyba przesada.Moze sie to zmiani jak sie mały urodzi.

eSKa
4000 - letni staruszek

21 cze 2008, 11:00

A jakie ciacho robisz?
biszkopt z galaretką i truskawkami oczywiście :-D na ciasto robie nowy krem, wyczytałam w gazetce z przepisami ale nie wiem co z tego wyjdzie bo na razie jest strasznie lejący :ico_szoking:

A mi się jakos smutno zrobiło, własnie dzwoniła teściowa i powiedziała że dwa dni temu zmarł ojciec mojego męża, nie znałam tego faceta, mój mąż też go nie znał (jak teściowa wrociła po porodzie ze szpitala to jego rzeczy już nie było i jego oczywiście też czyli prawie tak samo jak u Gosiperełki) no znał go jedynie z rozpraw o alimenty.
Mimo to mi smutno. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-06-21, 11:07 ]
Ulamisiula moja kuzynka "zza płota" tez ma na imie Monika i też rodzi w lipcu ale jest świetną kucharą i to mi się nie zgodziło a już myślałam ze to ta sama :ico_oczko: :-D Wpadlibyście i do mnie na kawkę :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-06-21, 11:19 ]
co robienia jedzenia ma 2 lewe ręce.Nie gotuje wogóle.Troche tego nie rozumiem
ja też tego nie rozumiem , przecież nie każdemu musi wszystko wychodzic na ah i oh ale trzeba próbować. Ja uważam że każdy potrafi gotować, trzeba tylko trochę chęci i cierpliwości.

A ja ciasto prawie skończyłam zostało mi tylko galaretke wylać na wierzch, kremik wyszedł smaczny ale mam nadzieje ze jeszcze troszke "stwardnie" bo w takiej konsystencji to cięzko będzie ukroic to ciacho :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-06-21, 11:21 ]
Moze sie to zmiani jak sie mały urodzi
na to bym nie liczyła :ico_nienie: potem będzie miała robote przy dziecku i to pewnie będzie jej wymówka. To kto gotuje w ich domu? A ona pracuje?

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

21 cze 2008, 12:31

ZJADŁO MI POSTA!!!!!!!!!!! :ico_zly: :ico_zly:

Teraz juz nie mam czasu wiec później napisze :*

Awatar użytkownika
eve81

21 cze 2008, 17:23

eska witaj, no nereszcie sie w sobie zebralas zeby napisac, ale rozumiem szkoda takiej pieknej pogody na neta :ico_oczko: u nas pochmurno, szaro i leje :ico_placzek:

bylismy dzis w Manchester na zakupkach w takim wielkim centrum handlowym...bajecznie tam jest ale nic konkretnego nie kupilam, szukalismy butow dla M ale on wybredny i tylko nosem krecil :ico_olaboga: za to Szymcio wzbogacil sie w super ogrodniczki/spodenki z wyprzedazy za cale 3F :-D

ide odpoczac jesli to mozliwe przy moim malym urwisie

[ Dodano: 2008-06-21, 17:24 ]
Maciuś zaczął się podciągać do stania i na kolanka, a nie powinien.
a czemu nie powinien??? moj tez sie podciaga to najpierw staje na kolanach a pozniej dopiero noge probuje wyprostowac :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2008, 17:44

Hej dziewczyny, tyle popisalyscie i wszystko mi sie juz pomieszalo :-)
Wiec zaczne od konca...
Majandra, wiele dzieci nie raczkuje, to nie jest prog rozwojowy ktory trzeba osiagnac, wiele dzieci go "przeskakuje" ... no chyba ze w waszym konkretnym przypadku jest inaczej.

U nas z gotowaniem jest tak, ze ja nieznosze gotowac :ico_noniewiem: ale gotuje i to codziennie :ico_zly: ale czasem ide na latwizne, np. zrobie do miesa sos z torebki czy zrobie warzywa z patelni (mrozone) a do tego tylko dogotuje ryz, no radze se jak moge :-D Tylko dla NEll robie cos extra, amy jemy pasze ;-)

No wlasnie , dam wam przepisikj ma pyszny sosik do makaronu dla Waszych brzdacow, chcecie? Moja dzis sie zajadala az milo.
Wiec najpierw podsmazamy na oliwie z oliwek drobniutko posiekana zolta cebulke (mala), scieramy na duzych oczkach mala marchewke i dodajemy do smazonej cebulki, nastepnie dodajemy 2 lyzki takich pomidorow z kartonika w zalewie (ja nie mialam wiec dalam pokrojonego obranego ze skorki duzego pomidorka) , i 2 lyzki przecieru. Jak nam to troche pobulgocze, dajemy pol kostki buljonu miesnego i na koncu najwazniejszy skladnik 200 g miesa mielonego wolowo-wieprzowego, albo samego wolowego. Gotuje sie to jakies 15 minut i gotowy sosik. Ja jak uzylam swiezego pomidorka to mialam to troche za suche wiec w miedzyczasie podlalam troche woda :-) Na koniec dodalam bazylii i oregano i dodalam do makaronu, pogniotlam widelcem i gotowe :-)

To przepis z dzieciecej ksiazki kucharskiej dla dzieci 8-12 miesiecy :-)

Na razie juz koncze bo wychodzimy....

NICOLA_1985

21 cze 2008, 17:51

właśnie nadrobiłam czytanie mam chwilke bo Karolina z babcia na spacerze a moj S z moim ojcem siedza w drugim pokoju i prowadzą "rozmowy w toku".
wczoraj całkiem miły wieczór (dzien tez nie nalezał do najgorszych) ale dzisiaj rano była wojna bo wczoraj S obiecał pozmywać jeśli zrobie mu omlety na kolacje bo on nie umie zrobic takich dobrych jak ja... chyba myślał, ze jakos mu to ujdzie i stwierdził, ze juz tak poźno on jest zmeczony i pozmywa rano.. ja powiedziałam dobrze, jak chcesz" no i rano sie zaczeło. nakarmiłam Karole o 5.00 później drugi raz o 6.00 a później obudziła sie o 7.00 i nie chciała juz spać wiec ja wziełam do nas do łóżka i odwróciłam sie tyłkiem.. S tai zdziwiony, ze nie wstaje i sie nia nie zajmuje zeby se dłuzej pospał.. mała mu jeczała nad uchem więc musiał się nia zająć... ja sobie drzemałam do 8.30 no co mi tez sie nalezy :ico_oczko: później akcja z myciem naczyń, powiedziałam, że się ich nietkne i moze to tak lezec cały tydzien - pokłucilismy się i usłyszałam tekst typu " co ty sobie myslisz że tylko ja będę pracować a ty co? ty masz wakacje???!!" ja na to " jak będe chciała to będe miała wakacje do końca zycia" i S tak sie wkurzył, chyba zrozumiał, ze serio nie mam zamiaru po nim zmywać i się wzioł do zmywania.. tak sie chłopak rozpędził w tych nerwach ze dodatkowo żeby rozładowac emocje powycierał kurze zrobił porzadek z witryna na ktorej wiecznie lezy pełno jego papierów i gazet... nawet poodkurzał... a potem posprzątał "swój " pokuj czyli nasza sypialnię. ja dzisiaj tylko zrobiłam rosołek i przebrałam posciel.. serio nic wiecej. byłam na spacerku z Karolina i przeszłam się do Auchan po nowa butelke z nuka bo ta co miała to jakas juz taka zuzyta..
widze, że konsekwencja mozna sporo uzyskac.. wprawdzie sie pokłucilismy ale to nic i tak pewnie jak zwykle bysmy sie pokłucili ale o cos innego. a tak zaraz i tak o tym zapomni i bedziemy sie normalnie odzywac :-) do nastepnego razu gdy bede konsekwętna hehe

a co do gotowania .. to ja tez mam taka kuzynke tylko że ona ani gotowac nie umie ani sprzatac ani nawet koło siebie nic nie umie zrobić... ma dwoje dzieci jedno po drugim tylko czekam az napisze mi smsa ze jest z 3 w ciazy.. bo to bardzo prawdopodobne. jej maz wszystko robi za nia i do tego pracuje.. mówie wam masakra..

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”