Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2007, 11:13

Witanko !!!!

...no i jeszcze oprócz tych dziewczyn co wymieniłyście brakuje jeszcze nam HeRe ...! Co się z nimi wszystkimi stało?

ML Znam to podgrzewanie na gazie... masakra ... Chicco podgrzewacz jest naprawdę dobry ... polecam!

Luluś, Izulko i Asiulko Trzymajcie się ... Wasi mężowie w końcu pójdą po olej do głowy, przemyślą sobie wszystko i będzie ok ... Może macie racje ... najlepiej list napisać ... tak jest łatwiej i idzie jeszcze niepotrzebni wykreślić a jak się powie czasem ze dużo i zbyt pochopnie to trudno to wymazać z pamięci a jeszcze trudniej wybaczyć...
...Ale co ja tu będę wywody jaieś robiła ... Mój mąż czasami jest jak obcy z dziwacznej planety ... kompletnie sie nie rozumiemy czasami ale u mnie trwa to krótko ...Ostatnio tak mnie jednak wnerwił, że mieliśmy "cichą noc" hihi ... spaliśmy w osobnych pokojach ... ja miała przy sobie Wojtaszka... a on był sam jak palec... !! Hm...

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

06 kwie 2007, 16:35

Cześć dziewczyny!
Co za pogoda...nawet na spacerek z Agatką nie mogę iść, tak wieje...
Byłam dziś na zakupach...ale nic nie kupiłam, niestety :ico_noniewiem:

Mi też brakuje naszej "starej ekipy". Może jak tu zajrzą i przeczytają, że wspominamy je tak miło i wogóle, to odezwą się do nas... :-)

dziewczyny ale te Wasze/Nasze dzidzie szybko rosną :ico_brawa_01:

Nie wiem czy jutro tu zajrzę zatem życzę Wam i Waszym pociechom wszystkiego co najlepsze w święta, zdrowia, spokoju, smacznego jajka i tradycyjnie mokrego dyngusa :509:

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2007, 17:29

a my wczoraj byłyśmy z Amelcia na bioderkach na pierwszej wizytce co prawda ma ona juz skonczone 8tyg. ale lekarz powiedział ze nic sie nie stało bo nieraz jak sie za wczesnie przyjdzie to nic nie widac bo jeszcze nie jest tak dobrze wykształcone. U Amelki wszystko pieknie wyglada i jest dobrze wykształcone-wzorowo, nie musimy nawet pieluszkowac szeroko nic :). Na nastepna kontrole mamy sie zgłosic za ok 6-8tygodni jak juz sie wytworzy jakis tam płyn czy zel w jaderku tych bioderek bo teraz jeszcze na to za wczesnie :).
Dziś Amelcia cały dzien prawie śpi przebudzi sie na chwilke na jedzonko i kima dalej,hhhmmmm chyba po lekach taka spiąca jest moze osłabiona tez i teraz sie regeneruje,zbiera siłki na buszowania hi hi.
WOZEK a powiedzcie mi dziewczyny czy wy wozicie wasze pociechy buzka do was czy buzka do kierunku jazdy? bo ja narazie buzka do mnie Amelke woze ale mam teraz dylemat bo moja kolezanka urodziła tydzien temu synka i tak mysle czyjej nie sprzedac naszego wozeczka bo Amelka z tego wkładu dla noworodkow to jeszcze do konca kwietnia by tak pojezdziła a potem i tak myslałam zeby ten wkład wyjąc i ją wozic juz normalnie jak w spacerowce tylko ze rozłozonej na prosto. Mamy wozek taki jak GRACO DELUX czyli tez mozna z niego od razu spacerowke zrobic ale jest wiekszy i szerszy a ja chciałabym kupic taka spacerowke ale wezszą bo lepiej jednak schodziłoby mi sie po schodach ale własnie chodzi o to ze wtedy juz Amelci nie bede widziec bo budke bede miec przed sobą, czy któras z was tez juz tak jezdzi ze nie widzi swojej pociechy? MALGOSIA to widze ze nie bo wozisz w gondoli ale moze któras z was ma taki wozek cos jak spacerówka?
wiec sie zastanawiam tylko czy nie bedzie w maju za wczesnie by młodą wozic juz przodem do kierunku jazdy??????? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2007, 18:36

karolas No ja nie jeżdżę jeszcze tak, żeby małego nie widać... malusi jeszcze na to ... A poza tym w gondolce mu wygodnie i cieplutko, bo jeszcze nie jest zbyt ciepło na polu ... Już chcesz zmiecić Amelce głęboki na spacerówkę? Nie jest jeszcze na to za wcześnie?

Wesołych Świąt

[glow=green][shadow=red][size=150]Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawce z rzeżuszki. Gdy nikt nie widzi chorągiewką buja i beczy cichutko Wesołego Alleluja [/size][/shadow][/glow]

[img][img]http://images21.fotosik.pl/149/82455471cd64e9a6.jpg[/img][/img]
[img][img]http://images20.fotosik.pl/204/7438365c1c0b75ce.jpg[/img][/img]

Awatar użytkownika
Iwona77
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

06 kwie 2007, 20:28

karolas, ja jechalam w gondolce przodem do kierunku jazdy bo gdzies szlam i akurat slonce swiecilo prosto w oczy Patryczkowi a spory to byl kawalek i nie moglam isc inaczej,tylko ze ja mam w budce okienko wiec podgladalam co u niego.

HaRe
Witaj,fajnie ze zajrzalas i wspoczczuje z tym co 20 min wstawaniem,faktycznie musisz byc padnieta.

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2007, 22:02

IWONA77 no własnie w tym co chce kupic tez jest okienko do podglądania ale jedyne co mnie hamuje to to ze wiatr czesto mocny wieje i sie obawiam czy nie bedie jej prosto tam w twarzyczke zawiewało co? a Patryczkowi jak? nie wiało?

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2007, 22:09

HaRe Witaj kochaniutka! Martwiłyśmy się o Ciebie i Kubusia ... Fajnie, że wpadłaś ... Pisz częściej ... Pozdrów swojego syncia ... Buziaki!

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2007, 22:31

karolas, a ta skorka sucha na glowie to jaki ma kolor?? bo mojej tez odpadala skorka tak jakby taki lupiezyk czy cus ale poszlam do lekarza i powiedzial ze to naturalna zmiana skory ze dzidzi zmieniaja dwa razy w ciagu pierwszych miesiecy skore, i ze o niczym takim nieslyszal jak ciemnienuszka Co to wogole jest ta ciemnieniuszka?? no ale oni tu maja inne obyczaje tez bo np ja na mala zadnego kremu nigdy nieurzywalam teraz jak zaczelam ja kapac czésciej i po kapieli robie masarz to troszeczke kremu ale na moje raczki a tak to nic i tez jej sie zmieniala skora na poczatku ale sucha miala w dwoch punkcikach na stopce i tylko tam uzywalam taki krem jak do popekanych brodawek, a tak to nic gladziutka skora, no i z ta glowka sie zastanawialam ale to jednak naturalna zmiana skory,
jesli chodzi o wozeczek to moja gondolka jest bardzo krotka a szkoda bo juz na nastepny rok bedzie za mala a tak zaluje bo mala spi w gondolce w dzien przy otwartym oknie bo niemam okna od strony wejscia do bloku bo tak to bym ja wystawila przed blok, no wiec w tej gondolce widze mala od mojej strony i bede jej uzywac az do czasu jak mala przestanie sie miescic ale w tym wozku jest tez spacerowka i bede na spacerki chyba spacerowke brala jak mala podrosnie, albo na siedzaco w gondolce bo tez jest taka opcja, a w nastepna zime trzeba bedzie jakas nowa gondolke skombinowac :ico_noniewiem:

Julcia pieknie dzis spala, polozylam ja o 09 rano i spala do 11.30 a potem byla obudzona 1,5 godzinki i znow spala ponad dwie godzinki i wieczorkiem pol godzinki na mnie i juz po kapieli zasnela na 1,5 i obudzila sie o 21 bo zazwyczaj o tej porze ja kalde spac ale byla padnieta to polozylam ja o 20 i o 21.30 znow zasnela i pewnie bedzie jzu spala do rana. A dzis mi sie nawet ladnie udalo bo obudzila sie po 7 rano chyba katarek juz jej przechodzi . ciesze sie ze nauczylam ja zasypiac samej i ze poradzilam sobie z jej problemami z drzemkami, teraz mam duzo wiecej czasu dla siebie, jak chce zjesc wystarczy ze ja poloze na mate i sie gapi w lusterko prze pol godziny i gada do neigo hihihi a teraz jak juz umie lapac rzeczy raczkami to jej ksiazeczke powiesilam na tej macie i sobie ja maca hihihihi :ico_oczko: fajna kobita sie z niej zrobila

ale sie wczoraj mi przytrafila historia, mala zaczela walic kupencje, i jak skonczyla zaczelam ja przebierac, ale sie okazalo ze wcale nie byl to koniec :ico_szoking: i zaczela robic kupke a ja szybko ta brudna pieluszke podlozylam spowrotem i zaczela walic kupke na moich oczach :ico_szoking: jezusiu jak to wygladalo jak wyciskanie kechupu, :ico_olaboga: i tak to trwalo i trwalo ja szybko zwinelam pieluszke wytarlam pupke a ona znowu :ico_szoking: i to na pieluszke tetrowa to mokre serwetki zaczelam podkladac, zadzwonilam do meza zeby mu powiedziec o wielkiej kupencji naszej Julci a ona w tamtym momecie po raz czwarty zrobila kupke echhhhhhhh chyba trwalo to cala godzinke ale ona kupki nierobila przez 3 dni i strasznie spiety brzusio miala i jak w koncu to poszlo to na moich oczach bleeeeeeeeee no ale juz lepiej z jej brzuszkiem bo dzis juz normalnie do pieluszki sobie naprutala hihihiih

SANDRUSIA))
Trzy tysiące lat minęło...

06 kwie 2007, 23:48

ja teraz zadko zagladam na tt bo mam gosci :ico_haha_02: moja mamka przyjechala i moja siostrzenica Kubus jest niesamowity przywital moja macie ogromnym usmiechem co sie jeszcze nigdy nikomu nie znajomemu nie zdazylo :ico_szoking: :ico_haha_01: i jest tak grzeczny ze zapomnialam ze mam dziecko :ico_szoking: od dwoch dni spi cale dnie i nocki budzi sie na karmienia mala pogawedke i usmieszki :ico_haha_01: prawie w ogole nie placze :ico_szoking: tfu tfu nie chce zapeszac teraz uciekam na dol pobyc z rodzinka :ico_haha_02: jutro moj L ma urodzinki wiec nie wiem czy znajde czas zeby napisac ale mam nadzieje ze na 5 min sie wyrwe hi hi :ico_oczko: mamciu swietnie ze juleczka taka samodzielna kobitka Kubus od tych dwoch dni tez sam zasypia :-D moze i twoje rady nam pomogly :ico_sorki: wielkie dzieki :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 kwie 2007, 08:50

SANDRUSIA)), wow jak sie ciesze ze Kubus taki grzeczny jest!! Pewnie chce sie pochwalic ze duzy z niego kawaler i lezki sa tylko dla dziewczynek hihihii no bardzo ci sie ladnie zlozylo ze i mama przyjechala i Kubus grzczny na ta okazje, napewno czuje ze jestes bardzo szczesliwa wiec i on jest szczesliwy ;) a mi rzeczywiscie ten sposb podzialal juz mala zasypia ladnie sama, odlkladam ja zawsze po przytulaniu kiedy widze ze jest senna ale jeszcze nie spiaca, i jak jest taka spokojna to zasypia i teraz to nawet spi dluzej bo po 1,5 godzinki do dwoch, a wczesniej to bylo po 20-45 minut, wiec sie bardzo ciesze. No i zaczelam ja kapac codziennie jako rytual nie dla tej czystosci ale dla uspokojenia, bo jest taki fajny balsam Johnsona&Johnson i zel do kapieli i bardzo ladnie pachnie, jest taki fioletowy i stwierdzono ze pomaga zasypiac, a ja to moge potwierdzic bo tak zrelaksowana Julcia jeszcze nigdy wieczorkiem niebyla hihihihi

wiec Sandrusiu zycze ci zeby Kubus zachowal swoj dobry humorek :ico_oczko: :-D

aaa no i mezowi sie zyczenia naleza, duzo zdrowia i szczescia i pociechy z synka :ico_tort: niech zyje sto lat!! :ico_haha_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”