Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

03 lip 2008, 16:09

Laseczki, Kochane jesteście :-)
kochana zaczol sie u Ciebie II Trymestr !!!!!!
noo, człowiek nie wie, a tu się takie rzeczy dzieją :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

następną wizytę u położnej mam w 16 tyg, kolejny i ostatni państwowy scan (usg) mam 20sierpnia, bo juz dziś mi wyznaczyła datę i godz - heh... po scanie miałam wizytę u midwife (położna), pobrała mi krew na milion różnych badań, ale zgodziłam się na wszystkie, które zaproponowała, nawet na HIV... cały kompleks tych badań jest za darmo, więc stwierdziłam, że lepiej wiedzieć, czy jestem zdrowa.... w 16 tyg będę miała test z krwi na wykrycie u dziecka zespołu Downa i jeszcze jednej ciężkiej choroby, ale tej drugiej nazwy nie pamiętam. heh.. dużo wrażeń dziś :-) i zaszalałam i kupiłam dla mojej Pesteczki ubranka pierwsze :-) nie mogłam się już powstrzymać... a skoro wszystko jest ok, to czas zacząć kompletować tę wyprawkę :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2008, 16:15

ananke, to super, że wszystko ok, mi lekarz też zalecił badania, ale mam je zrobić krótko przed wizytą, ale pewnie są te te podstawowe krew itp., bo jeszcze ich nie miałam. Będzie dobrze. Pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

03 lip 2008, 16:17

zaszalałam i kupiłam dla mojej Pesteczki ubranka pierwsze nie mogłam się już powstrzymać... a skoro wszystko jest ok, to czas zacząć kompletować tę wyprawkę
nooo ładnie
ale płeć nadal nie znana...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

03 lip 2008, 16:27

ale płeć nadal nie znana...
nie i nie będziemy pytali, nawet na prywatnym usg :-) zaczyna mi się podobać to czekanie na niespodziankę :-)

a ubranka wybrałam unisex :-) jutro zrobię fotki, to Wam pokażę :-)

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

03 lip 2008, 18:03

ananke, ja to bym nie wytrzymała w niepewności, lubię wszystko wiedzieć i dokładnie przygotować :-) Jak nas się zapytała lekarka to powiedziałam, że chcę wiedzieć, Marek nie chciał. Była też moja babcia bo lekarka jest jej znajoma wiec wchodzilismy gratis do prywatnego gabinetu. No i pani doktor powiedziała, że nam nie powie, tylko babci, babcia za to stwierdziła, że w tej rodzinie same dziewczynki się rodzą. Marek stwierdził, że jak nie syn to nie mówić co i babcia powiedziała, że nie powie :ico_haha_01: 3 dni się przestawiał i godził się z tą myślą, bo wcześniej mówił, że urodzę "jego syna" i że "jego syn" to coś tam

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

03 lip 2008, 19:32

Janiolek, w sumie ja też chciałam wiedzieć, kupować niebieskie lub różowe ciuszki... ale widziałam zacięcie mojego Chłopa i w końcu zapytał: "ile niespodzianek w życiu może nas jeszcze spotkać? takich prawdziwych niespodzianek, nie wygadanych tydzień przed prezentów urodzinowych?" i to na mnie podziałało... ma rację, wszystko planujemy w tym życiu na cacy, na tzw. "zapięty guzik", więc tych niespodzianek prawdziwych nie mamy... nooo, chyba że jakieś przykre rzeczy się zdarzają i człowiek mówi: "ale niespodzianka"...

a poza tym, to fantastycznie się przekomarzamy z Krzyśkiem :-D on mówi, że to Pestek, a ja, że Pesteczka :-D też mamy ubaw... zobaczymy, które z nas po porodzie powie: "a nie mówiłem/a nie mówiłam?" :-D

ciuszki tutaj mają właśnie w trzech zestawach jakby: boy, girl i unisex, więc ja dziś wybrałam kremowy komplecik/zestawik i biało-błękitno-w baloniki :-) zrobię zdjątka to Wam pokażę :-)

a jak tam pozostałe Styczniówki?? Kochane moje współtowarzyszki terminu :-D listę :ico_ciezarowka: poprawiłam, jesteśmy juz w komplecie :-) jak się dziś czujecie? jak dzionek mija?

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

03 lip 2008, 20:03

ananke, tak sie ciesze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja dzisiaj tez chcialam cos juz kupic ale jeszcze nie ........kurcze mi jakos ten czas powoli leci .....zdiecie USG super moze i ja wkleje :-) to za 3 tygodnie masz wizyte?

a ja dzisiaj caly dzien latalam jak szalona troch
e brzuszek czuje ide sie polozyc

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

03 lip 2008, 20:37

perelka25, tak, za 3 tyg wizyta, teraz to już bardziej będę czuła te opiekę :-)

ja w sumie stwierdziłam, że nie ma co czekać ;-) tych rzeczy tona do kupienia, a ja jeszcze muszę być przygotowana na to, że znów może być wcześniak... także powoli zacznę kupować wszystko... bardzo powoli :-)
a ja dzisiaj caly dzien latalam jak szalona troch
e brzuszek czuje ide sie polozyc
oj, Laska?! Ty się nie forsuj... nie ma co?! trza ostrożnie :-) mi drzemka bardzo dobrze zrobił a :-)

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

HbS+

04 lip 2008, 08:01

Bylam dzis u gina i mam dwie wiadomosci - dobra i zla.
Wiadomo, ze zaczyna sie od tej dobrej, wiec Fasola ma sie w porzadku :ico_brawa_01:
Od glowy do pupy ma juz 8 cm :ico_szoking: DUUUZA :ico_brawa_01:
No a zla wiadomosc to, ze po zrobieniu mi wszystkich badan krwi okazalo sie, ze jestem zakazona wirusem HbS czyli mam dodatni wynik (HbS+) antygenu HbS, ktory swiadczy o nosicielstwie wirusa zoltaczki zakaznej :ico_placzek: Jeju skad sie to u mnie wzielo to ja nie mam pojecia. Moja doktor wcale sie tym nie przejela, powiedziala tylko, ze pozniej poda mi szczepionke i mam sie nie martwic. Oczywiscie przeszukalam internet i jestem przerazona :ico_szoking: :ico_placzek: Strasznie to wszystko brzmi. Jedyne co zrozumialam od ginki to bylo to, ze nosicielstwo nie oznacza jeszcze choroby. Jejku dlaczego to spotyka akurat mnie?!!! Pol mojej rodziny sie zaszczepilo na to juz pare lat temu a ja wiecznie twierdzilam, ze mnie to nie dotyczy, bo niby gdzie mialabym sie zarazic?! No i jestem w kropce. Kazalam tez mezowi na biegu zapisac sie na zrobienie badan w tym kierunku :ico_olaboga: :ico_olaboga: Pocieszajace jest tylko to, ze Fasola ma sie dobrze i rozwija sie podrecznikowo. Sorki, ze tak sie rozpisalam, ale musialam sie gdzies wyzyc po tej wizycie w szpitalu. Buziaczki

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 lip 2008, 09:04

Ojej Sandrusia, tak mi przykro :ico_pocieszyciel:Wszystko będzie dobrze zobaczysz.
Ja też byłam dziś rano na morfologii,bo w środę mam wizytę u ginka i zbadać się trzeba było:)Mam nadzieję,że wszystko będzie ok,zwłaszcza z moczem,bo mam chore nery:(
ananke, widzę,że szalejesz z zakupami:)Sama radość kupować takie małe słodkie ciuszki:)Ja mam większość zakupów z głowy,bo mam dużo rzeczy po synku.Tylko jakieś świeże body trzeba będzie kupić,no i kombinezon na zimę,bo Bartuś urodził się w lipcu,więc rozmiar nie będzie pasował.No i jak tym razem będzie dziewczynka to kilka sukieneczek trzeba będzie jej sprawić.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”