Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2008, 21:03

Witam!
Wybrałam się dziś na sklepy i w sumie wróciłam z niczym, buuu... Zuzi kupiłam parę ciuszków po 2 złote. Chciałam sobie jakąś torebkę kupić, ale kicha.

U nas z gotowaniem jest tak,że mamusia nam gotuje :-D I to jest duży plus, bo zawsze ciepły obiadek na nas czeka. Jak siedziłam w domku to gotowałam, ale tak jak mama Zuzi też czasem były gotowce. Bo ja lubię gotować, tylko mi czasu szkoda. Przed Zuzią jak oboje pracowaliśmy to pichciliśmy coś szybkiego.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

21 cze 2008, 23:09

Hej kochane :-D
Poza tym raczkowanie ma niebagatelny wpływ na rozwój równowagi i półkul mózgowych.
no właśnie,też o tym słyszałam :ico_noniewiem: że bardzo ważne jest to żeby maluch przeszedł każdy etap czyli najpierw siedzenie,potem raczkowanie a potem chodzenie no ale jak niektóre maluchy nie chcą to przecież się ich nie zmusi.Podobno to ma wpływ na późniejsze uczenie sie dziecka itd,itp.Kacper tez nie chce raczkować ale dziś siedział i chciał cos sięgnąć i tak udało mu sie ustać w pozycji do raczkowania i poruszał sie do przodu i do tyłu,tzn w miejscu :-D ale jak tylko ruszył nogą żeby iść do przodu to poleciał na brzuch ale może niedługo mu sie uda :-D mam nadzieję.
U nas z gotowaniem jest tak, ze ja nieznosze gotowac :ico_noniewiem:
a ja bardzo lubię gotować i piec ciasta tez bardzo lubię,dzis upiekłam takie ucierane ciacho z truskawkami :-D
Chciałam sobie jakąś torebkę kupić, ale kicha.
a ja chciałam sobie kupić takie bolerko białe ale jakoś nie miałam dziś kiedy :ico_noniewiem:
o takie http://www.allegro.pl/item385379664_mod ... s_b2_.html
albo takie,niemoge sie zdecydować
http://www.allegro.pl/item385384037_mod ... s_b1_.html

Kacperka dziś tak swędziały dziąsełka że drapał je sobie i to tak mocno że mu krew poleciała :ico_olaboga: ale sie wystraszyłam bo nie wiedziałam na początku że to od tego,i nie mogłam go nawet powstrzymać co chwila wkładał sobie paluszka do buźki :ico_olaboga:
Byli u nas dziś moja ciocia z wujkiem i uśmiali sie z małego bo tak popierniczał,biegał po całym domu w podskokach a mamusia miała darmowy aerobik :-D

oki,zmykam do łózia,buziaki.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

22 cze 2008, 08:23

Kicia10, jak dla mnie to bolerko to drugie ladniejsze :ico_oczko:

a ja sie zbieram do pracy, ide do firmy kateringowej na 8h za kolezanke
mam nadzieje ze sie nie zorientuja ze to nie ona :ico_sorki:

skrobne cos wieczorkiem

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2008, 11:29

Kicia10, ja też bym się zdecydowała na to drugie :-)

Ale nas Zuzanka zaskoczyła wczoraj- spała do 8, calutką noc oczywiście :ico_oczko: A dziś do 7.30.

Dzisiaj pierwszy raz dostanie zupkę rozdrobnioną, bo do tej pory była papka z blendera. Ostatnie trzy dni coś kręci noskiem na moje obiadki, chociaż nic nowego nie dostaje.

Teraz sobie śpi, potem papu i wyprawa rodzinna do parku! I chyba no lody, bo dziś zobaczyłam,że kaska przyszła z US (starczy na duuuuże lody :-D ).

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

22 cze 2008, 17:00

I chyba no lody, bo dziś zobaczyłam,że kaska przyszła z US (starczy na duuuuże lody ).
to i może do nas wreszcie przyjdzie bo cos długo w tym roku nieprzychodzi :ico_noniewiem:

A Kacperek zrobił mi dziś pobudkę o 5.30 :ico_placzek: a teraz jestesmy u moich rodziców,pogoda super ale chyba u was tez bo nikt niepisze to pewnie korzystacie :-D No a bolerko to niewiem które,mówicie że to drugie fajniejsze :ico_noniewiem: muszę przymierzyć to wtedy zobaczę które ładniej wygląda :-D
Ostatnie trzy dni coś kręci noskiem na moje obiadki, chociaż nic nowego nie dostaje.
Kacper też niezabardzo chce oststnio obiadki,jeszcze zupke zje ale np. ziemniaczki odpadają.

[ Dodano: 2008-06-22, 17:01 ]
Musze zmienic zdjęcie w podpisie i avatarku bo cos mi niepodchodzą juz :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2008, 18:43

Lody były pyszne! No, ale gałka u nas już 1,80 :ico_olaboga: Pamiętam czasy, kiedy były po 1 zł i wydaje mi się,że to nie tak dawno było :-D

Kolejny dzień bez zupki... Nie wiem, o co jej chodzi. Uzależniła się od butli :-D

A w tym tygodniu nie mam nic wolnego, bo koleżanka się urlopuje i trzeba się sprężać.

U nas też dziś straszny upał. Mężu zabrał Zuzankę na spacerek teraz, a ja skończyłam prasowanie i kawkę piję przed kompem :-)

[ Dodano: 2008-06-22, 18:44 ]
Musze zmienic zdjęcie w podpisie i avatarku bo cos mi niepodchodzą juz
a nam się podobaja, ale baaardzo chętnie zobaczymy nowe focie :-)

Awatar użytkownika
eve81

22 cze 2008, 19:27

Czy to możliwe, żeby przez ponad 3 miesiące nie wiedzieć, że się jest w ciąży?
JA BYM GNALA PO TEST :-D
wszystko jest mozliwe, ale to chyba za wczesnie zeby czuc ruchy dziecka..hmmm :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2008, 19:47

Hej laseczki,
Majandra, no wiesz czasem kobiety maja krwawienia w ciazy przez nawet 4 -5 miesiecy wiec wszytko jest mozliwe. Rob test i melduj :-)

Kocurka, no u nas pogoda do bani, ale w centrum handlowym nie przeszkadzalo nam to. Juz za 4 dni do Pl i musialam jesszcze kupic tacie cos, i przyjaciolce, no i J. wreszcie sie obkupil, :ico_sorki: bo wstyd z nim bylo gdziekolwiek chodzic :-D

A ja sobie , kupilam : czekoladowa sukienke :-D , brazowe i biale rybaczki, zolta i morelowa bluzeczke (hehe, wreszcie jakies inne kolorki) i Nelusi sie trafil w promocji dresik Adidasa :-)

Eve, ale niezla jestes z tym zastepstwem , haha, i jak nie zorientowali sie? :-D

Awatar użytkownika
eve81

22 cze 2008, 20:03

mama_zuzi1980, no wlasnie musialam sie tam ujanic bo na brawie wejsciowej stala babka z agencji i mogla sie cos pokapowac wiec powiedzialam ze przyszlam za kolezanke ktora nie mogla :ico_oczko:
ale i tak sie wkurzylam bo praca miala byc na 8h a po 4h powiedzieli ze juz dziekuja i do domu :ico_zly: musialam dzwonic zeby M przyjechal
a i jeszcze pracowal z nami taki Kris/murzyn/ byl pierwszy dzien i nie wiedzial jak ma spod tej pracy jechac do centrum to zaproponowalam mu ze go podwieziemy na stacje autobusowa ale bym zadowolony...hih
kolezanki maz sie smial ze wypuscic nas z domu to zaraz zesmy murzyna wyrwaly :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

22 cze 2008, 20:12

majandra, w trzecim miesiący nie da się wyczuc ruchów dziecka... ja jak powiedziałam ze czułam w czwartym to mi lekarka powiedziała ze ejstem nienormalna no ale pod koneic czwartego to napewno. Ale lepiej pognaj po test bo to może nie być 3 miesiąc tylko np 4??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”