mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2008, 20:53

Eve, no nie ma to jak wyhaczyc murzyne, hehehe :-D ;-)

Majandra, za wzgledu na twojego zabka zycze ci abys w ciazy nie byla, choc nie powiem fajnie byloby miec :ico_ciezarowka: na watku :-)

Justyna, szczuple osoby szybciuej wyczuwaja ruchy, a Ty jestes taka chudzina ze wcale sie nie dziwie ze czulas ruchy w 4 miesiacu :-) Ja tez , ale te co rodza 2 dziecko szybciej wyczuwaja :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2008, 21:08

majandra, o rany,ale nas zaskoczyłaś :-) Ojoj, a jaka Ty jesteś zaskoczona! Rob teścik i nam się tu chwal wynikiem.
A tak wogóle to ciekawe, która z nas będzie pierwsza :ico_ciezarowka:

mama_zuzi1980, no to zakupki udane. Fajnie,że mogliście sobie pochodzić po centrum, przynajmniej Wam poogody nie żal jak brzydko.
Pewno się już pakujesz, co? :ico_oczko: A jak się przemieścicie do Pl? Samolotem?

[ Dodano: 2008-06-22, 21:11 ]
Jutro Dzień Tatusia, no i jakie Wasze dzieciaczki przygotowały prezenty?
Zuzanka da tatusiowi karteczkę (będzie rano czekać w łazience), podpisała się odbiciem kciuka :-) A na wieczór mamy balsam po goleniu i taką miarkę dla majsterkowiczów (bo widzę,że starą trafiło). Średni ten prezencik,ale M. się strasznie wzbrania i mówi,że nie ma takiego święta, więc pewno i tak będzie zaskoczony tym drobiazgiem :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

22 cze 2008, 22:02

Majandra no to Ci niespodzianka :-D Wiesz ja słyszałam że niby można mieć okres w ciąży a raczej plamienia ale jak nie masz innych objawów,hm.. jak zrobisz test to od razu nam tu melduj co i jak :-D
Jutro Dzień Tatusia, no i jakie Wasze dzieciaczki przygotowały prezenty?
my nie jesteśmy przygotowani :ico_placzek: ale tatuś dostanie życzenia przez telefon a jak przyjedzie to dostanie kubeczek albo koszulkę ze zdjęciem Kacperka :-D

U nas taki upał :ico_olaboga: u was też?
Zmykam na "Teraz albo nigdy" bo ostatni odcinek dziś :ico_placzek: Dobrej nocki.

eSKa
4000 - letni staruszek

22 cze 2008, 22:48

Ja sobie poczytałam, ale napisze jutro, obiecuję!!
Dziś zafundowaliśmy sobie całodniową wycieczke, uffff było tak ciepło że gdybym wiedziała to chyba pojechalibyśmy nad jakąś rzeczke się byczyć, ale nie narzekam bo dzionek bardzo udany.
Bylismy m.in. w parku miniatur , jak ktoś jest zainteresowany to wklejam linka http://www.parkminiatur.com/
A teraz już dobrej nocki

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

22 cze 2008, 23:27

Nadrobiłam czytanie.Nie ma mnie tylko kilka godzin a tu tyle stron :ico_haha_01:
Wczoraj grill nie doszedł do skutku ponieważ była mega potężna burza z huraganem.Jeszcze zeby było śmieszniej to ja jechałam za fajerą :ico_olaboga: Po raz pierwszy od 7 miesiecy siaedziałam za kółkiem i dojechałam.A powiem ze było ciężko, jak sie wiatr zerwał i gałęzie spadały na szosę i trzeba było uważać...Niezły chrzest.Na kolacje Monika zrobiła parówki haha.Oni mieszkają z Tomka rodzicami.Gotuje na zmianę teściowa i Tomek.Teraz tesciowa wyjechała a Tomek ma na zmiany do pracy więc stałym punktem obiadu są parówki :ico_brawa_01: Misiek sie śmiał że dobrze że w domu zjadł bo byłby głodny.
Ja gotować uwielbiam ,piec tez , gorzej z jedzeniem tego.Bo mogę piec i sprzedawać :ico_brawa_01:

Majandra przypomniało mi sie jak ja to przechodziłam co Ty kilka miesiecy temu.Tylko u mnie nie było okresu....
Goń po test i będziesz pewna.A może akurat... :ico_brawa_01:

Benek od wczoraj ma jakąś dziwna wysypkę na brzuszku.Krostki są czerwone i pojedyńcze.Miał przez kilka dni gorączke ale nie za wysoką wiec to chyba nie jest trzydniówka.Jutro idę po receptę to od razu pójdę na kontrol.Niech lekarka zbada małego.Teraz jest jeszcze gorzej niż było przy pierwszym ząbku.Mały sia strasznie zanosi od płaczu.Wszystko wkłada do buzi.I juz nurofen coraz mniej działa.
Ok teraz spadam spać jutro po powrocie dam znać co i jak.
Dobranoc

P.S.Hiszpania wygrała :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-23, 11:18 ]
Jestam pierwsza :-D
Byliśmy juz u lekarki i to jest uczulenie najprawdopodobniej na sierść.Na wsi mały bawił się po raz pierwszy z kotem.Dostaliśmy leki i zobaczymy.Benek waży 10560g.Nieźle :ico_brawa_01: patrząc na to że nie chce ostatnio jeść.
Dzis noc okropna.Wstawanie co pół godziny i nie spałam juz od 5.30.

Wkurzyłam sie dziśDzień ojca i zamówiłam juz dawno kubek ze zdjęciem Benka.Piszę do nich kiedy go dostanę bo czekam już ponad tydzień a oni ze dopiero dziś wyślą. :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

NICOLA_1985

23 cze 2008, 12:06

czesc wam, własnie skonczyłam czytac. wczoraj byliśmy na kajakach nad zalewem rybnickim wiec całe popłudnie poza domkiem.. fajnie było, pogoda przepiękna wsam raz na wyjazd nad wode.
majandra co do ciazy to wiesz.. ja pierwsze ruchy czułam juz w 14 tyg ciązy, a plamienia czy miesiaczkę można miec do 4 - 5 miesiąca nawet bo moja mama miała i tez nie podejzewała ciązy skoro okres jest a tu taka niespodzianka...
szczerze mówiac to ja sie jeszcze wczoraj zastanawiałam czy nie jestem czasem w ciązy bo 5 dni temu zaczeła sie przerwa miedzy jednym a drugim opakowaniem tabletek. w ta środe mam wziaśc pierwsza tabletke a jeszcze wczoraj okresu ani widu ani słychu nawet brzuch mnie nie bolał... ale w nocy jak wstałam do karoliny dac jej pic bo sie obudziła to poszłam przy okazji sprawdzic jak wygląda sytuacja..
miałam dzisiaj testowac ale okazało sie ze nie ma takiej potrzeby bo okres dostałam.
raczej nie byłabym przygotowana na nowego lokatora w brzuchu bo moze nie pije jakos specjalnie piwa czy wina albo kawy ale zero witamin kwasu foliowego do tego 9 miesiecy temu miałam cesarke.. a to by było niebezpieczne zawsze jakies ryzyko. chyba cała ciaze bym umierała ze strachu czy mi brzuch nie pójdzie na ranie ... ale dzisiaj juz spokuj bo okres jest.. ale byłabym zaskoczona gdyby go nie było bo o tabletce nie zapomniałam ani jednej nawet nie spozniałam sie godzinowo i współżycie jakies liche było jesli chodzi o czestotliwosc... wiec chyba niepotrzebnie sie martwiłam.. ale wiecie... cuda sie zdarzają wiec chyba moje obawy były w pewnym sensie uzasadnione.
teraz Karolina spi wiec lece szybko sprzatac i robic obiadek a póxniej ide z Karolka do sklepu i na spacerek. dzisiaj też goraco tyle ze rano padało a teraz 30 stopni.. nad woda by sie wysiedziało a tak w mieście to idzie dostac zawału.. na szczescie dosc wiaterek powiewa więc chyba wytrzymamy.
majandra testuj i pisz jak sprawa wyglada.
co do dnia ojca to ja kupie chyba cos słodkiego jakis drobny upominek i jak S wróci do dam Karolinie do łapki zeby wreczyła tatusiowi prezencik :)
moze mój S sie czegos nauczy bo ja na dzień matki nic nie dostałam S o niczym nie pomyslał... no ale moze w przyszłym roku sie poprawi.

ulamisiula

23 cze 2008, 12:48

Proszę o aktualne dane do tabelki :ico_sorki:

gosiaperelka - Lenka: 4 na górze i 4 na dole :-D
dagmara1709-Maja :8 ząbków :-D
majandraMaciuś 6 ząbków (dwa na dole, 4 na górze) [/color] :-D
ewasiek- Michałek 6 ząbków- 4 u góry i 2 na dole :-D
Kocura Bura-[/color] Zuzia :6 ząbków -cztery na górze i dwie dolne jedyneczki :-D
Lalka-Hania : 4 ząbki 2 dolne i 2 górne :-D
ania0709 -Krystianek :2dolne i 1 górny :-D
Dominisia -Jaś :2 na dole :-D
NICOLA22-Karolinka : 2 dolne jedynki :-D
eSKa -Oluś : 2 dolne jedynki :-D
eve81 - Szymonek :1 ząbek :-D
ulamisiula - Benio :dolna jedynka :-D
mama_zuzi - Nell : 1 ząbek :-D
Justyna_Bochnia- Marcelinka :ząbków brak :ico_placzek:
Kicia10-Kacperek :ząbków brak :ico_placzek:
agnieszka01.04- Dariuszek
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 22:43 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 5 razy.

NICOLA_1985

23 cze 2008, 13:03

Karolinka ma dwie dolne jedynki w trakcie wyrzynania - własciwie to dopiero zaczęły sie wyżynać

ulamisiula

23 cze 2008, 13:12

Właśnie szukam pracy przez internet.Muszę troche dorobić a praca zwykła nie wchodziw grę.Może znajdę coś dorywczego.

a spóźnione , ale szczere życzonka dla Marcelinki :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 cze 2008, 14:26

Hej dziewczynki, odpoczywam :-D

Misio własnie zasnal, wiec mam czas cos dowas skrobnac.

Dzisaij szukałam kwater w rabce, a poniewaz jade pociagiem to moge tez zatrzymac sie w chabówce (2km od rabki) nawet bardziej by mi to odpowiadalo bo do chabówki mam pociag bezposrednio, a do rabki musiala bym i tak sie w chabowce przesiadac, no ewentualnie w krakowie.

Wczoraj odwiedzial mnie kolezanka z ktora sie poznlam przed porodem, ma bąbla starszego do misia o 3 tyg. Fajnie bylo, posiedziala pogadalysmy, zjadlysmy pychotki z grilla :ico_oczko:

A to zdjatka aktualne misia

Tu z nowym kolegą Damiankiem
Obrazek

A tak ostatnio sypiam
Obrazek
ewentualnie tak
Obrazek

Marszczymy noski :)
Obrazek

Bawie się.
Obrazek

A tak probuje raczkowac
Obrazek

Ale tylko probuje bo dalej nie bardzo wie co ma robic, pozycja do raczkowania jest tylko nozki i raczki nie chca dalej isc :)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”