Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 maja 2010, 19:23

matikasia, sorki :ico_sorki: nie wiedziałam że bedziesz jesc w trakcie forumowania
u mnie olisia juz spi i tak bedzie do 5 -6 rano :ico_brawa_01: musze odpocząc po tej wizycie, w sumie moja tesciowa nie jest zła kobieta tylko po 1 fleja a po 2 chce dobrze - a wychodzi jak zwykle :ico_haha_01: ide włącze sobie jakiegos hause'a na dvd i spatki

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

16 maja 2010, 20:34

Isia spoko nic się nie stało. Nawet zbytnio się nie obrzydziłam :ico_haha_01: ja też nie lubię flejowatych ludzi. Tak jest teraz i mojego teścia i szwagra po śmierci teściowej.

Moje dzieciaczki już śpią. Ja zrobiłam 200 brzuszków takich babskich. Teraz z 300 skakanek i 10 minut hula hop.

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 maja 2010, 20:47

Teraz z 300 skakanek i 10 minut hula hop.
A ja nie moge poskakać bo boli mnie kolano :ico_sorki:
Chłopaki spią ja też ide spać bo jestem padnięta!!!

Słodkich snów!!

Awatar użytkownika
matikasia

16 maja 2010, 20:51

Magduś no Ty to się wyśpij, bo jesteś pewnie podwójnie zmęczona.

Awatar użytkownika
edulita

16 maja 2010, 22:31

Witam wieczorowo
Niki miała cały dzień wysoką temp. :ico_chory: więc pojechalismy do naszego lekarza i okazalo sie ze ma wrzodziejace zapalenie gardła :ico_szoking: dostała leki do pedzlowania i smarowania i psikania :ico_olaboga: oby szybko mineło bo ona bardzo sie denerwuje że musze jej w buźce grzebac :ico_zly: w sumie się nie dziwie nic przyjemnego :ico_noniewiem:
Idka pogodna dzis na maksa :-) i nawet przestała tak kupkac co pieluszka :-)
matikasia, - byłam u ciebie na blogu i szukałam przepisu na pizze był tam kiedys czy mi sie pomyliło cos ? :ico_noniewiem:
Jak masz jakiś fajny przepis na sos do pizzy to poproszę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Isia - co do teściowej to jakaś masakra :ico_olaboga: no ale już pojechała ?
Dobrze że sie troszke rozerwaliscie
magduś81, - aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o Maksiu :ico_olaboga: musiałaś zźielenieć ze strachu :ico_noniewiem: dobrze że usłyszałaś i szybko zareagowałaś :ico_sorki: co do ząbków to różnie bywa u dzieci a moze u ciebie chłopaki się dogadali i będą ząbkowac osobno aby cię nie meczyć :ico_oczko:
Wiolaw - my tez dzis laba i w domku sielanka :-)
Ewka no jak mogłas Pawełka tak zaprawić no masakra jakaś :ico_olaboga: teściowe to maja pomysły :ico_sorki:

My dzis razem a od jutra znowu całe dni sama z gwiazdeczkami bo M do pracy :ico_noniewiem: mam nadzieję że Niki bedzie bez temp i będzie pogoda aby spacerek uskutecznić :-)
Dobranoc

Awatar użytkownika
wiolaw

17 maja 2010, 00:11

no i ja jak zwykle nocnie

u mnie od odtatniego posta o odpoczynku dużo się działo,
znajomi wpadli tak około 17 na kawkę i z kawki zrobiło się piwkowanie (oczywiście część męska) :ico_oczko:
koło 18 stwierdziłam ,że trzeba będzie kolację zjeść a że chodziła za mną pizza i dzieciaki chciały to zaczełam ją robić
w trakcie przyjechała moja siostra z rodziną i nagle zrobiło się w domu kupe ludzi i gwar na całego :ico_oczko:
potem dobił jeszcze mój chrzestny z żoną i synem ,
a na koniec jeszcze teście i oczywiście w domu byli moi rodzice ,
wszystkich było 20 osób :ico_oczko:
i dwie blachy pizzy do podzielenia ale jakoś daliśmy radę

posiedzieliśmy prawie do 21.30 ,
potem wykompałam małego , ale usnoł dopiero około 22.30 :ico_szoking:
niby taki śpiący był, ale jakoś nie do snu mu było

edulita, biedna Niki, oby jej szybko przeszło , bo pogoda podobno od wtorku ma być ładna i spacerki będą morzliwe , bo dziś to lepiej było z domu nosa nie wystawiać
Ja zrobiłam 200 brzuszków takich babskich. Teraz z 300 skakanek i 10 minut hula hop.
normalnie szcuneczek kobieto , ja od jutra borę się ostro , bo do komuni muszę troszkę się wysmuklić :ico_oczko:
a z tym hula hop to długo potrafisz bez opadania kręcić , bo ja niestety dochodzę do trzech ale trenuję to może dojdę do wprawy :ico_haha_02:
a co do skakanek to próbowałam , ale niestety moje cyce donice sa ciężki i bolą przy podskokach :ico_noniewiem:

edulita, jeśli chodzi o pizzę to ja robię tak
2 szklanki mąki
szczypta soli
łyżeczka cukru
1/4 kostki drożdzy (z małej paczuszki )
trochę ciepłego mleka do rozpuszczennia drożdzy
i woda ile mąka zabierze

konsystencja musi być takiego gestego błota
wykładam na blachę i rozprowadzam łyżką m nastepnie daję ketchap pikanty , zioła prowansaldzkie , przyprawę do pizzy i na to co kto uwaz szynka m kiełbasa, pieczarki i na koniec starty ser , pychotka :ico_oczko:

i to na tyle dobranoc

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 maja 2010, 07:01

Dzień doberek :-)
WIola widze że ty zawsze zamykasz dni u nas :ico_brawa_01:
My już od 6 rano rozrabiamy na kocu i chłopaki co chwile wyrywają sobie zabawki :-D i zaczynają gadać do siebie. Cudowny widok!!
podwójnie zmęczona
jestem ale ostatnio lepiej spią i dzięki temu zaczynam wypoczywać w nocy. Mysle że jeszcze jakiś miesiąc i się odeśpie
Niki miała cały dzień wysoką temp
miejmy nadzieje że szybko jej przejdzie i dzisiaj będzie już zdecydowanie lepiej.
pizzę to ja robię tak
no to ja dzisiaj robie pizze :ico_brawa_01: taka mam ochote sama zrobić a nie ciagle tą kupną bo nie ma takiej co by wszytskie składniki mi odpowiadały a sama jak zrobie to wtedy będzie super!!! Tylko Wiola czy ta pizza wychodzi miękka i gruba czy cienka??

No i dzisiaj papiery do żłobka składam :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-05-17, 07:03 ]
Dziewczyny a co się dzieje z Bigottką??? Chyba napisze do niej smska dzisiaj bo długo coś się nie odzywa!!

[ Dodano: 2010-05-17, 07:36 ]
Widze że pusto z rana to ja się zabieram za moją cudownie rosnącą sterte prasowania :-D nie wiem kiedy soatatnio prasowałam. I jeszcze może się zabiore za przejżenie szafy z ciuchami chłopakow bo już połowy nie noszą.

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

17 maja 2010, 09:02

WItam :-D
weekend minął jak zwykle w zastraszajacym tempie i dziś zaczynam juz 3 tydzień pracy :ico_szoking: Widzę, ze pora na pizzę, ja robiłam w sobotę wg przepisu mikusi - pychotka, a do tego jeszcze zrobilam ciasto shrek :-D , a wczoraj skrozystałam z blogu matikasi i zrobiłam kotlety w cieście serowym z makaronem z mozarellą - też pychotka.
Dziś rano byłam złożyć papiery do żłobka i teraz czekamy na wyniki - 18.06. :ico_olaboga: Widziałam, ze dzieciaczki zostają tam chętnie i żadne nie płakało, ale za to połakało się dziecko, które przyszło z mamą odprowadzić braciszka, a też chciało zostać :-D Mimo wszystko, jak sobie pomyślałam, że Zosię będę tak odprowadzać, to łezka mi się w oku zakręciła. Początki na pewno będą trudne, ale wszystko trzeba przeżyć.

isia :ico_brawa_01: że dałaś radę z teściową, mimo tych "niespodzianek" :ico_noniewiem:

edulita biedna Niki, teraz musi być tylko lepiej. Dobrze, ze Idunia chociaż zdrowiutka :-)

Magduś81 ale musiałaś najeść się strachu z Olusiem :ico_olaboga: chyba bym zawału dostała

wiolaw widzę weekend minął gwarnie, a Loluś usnął później, bo to pewnie towarzyski chłopczyk :ico_oczko:

matikasia kurcze, nieciekawa sytuacja z autem, u nas na szczęście "tylko" amortyzator z tyłu do wymiany

oki, zabieram się za robótkę - buziole

Awatar użytkownika
edulita

17 maja 2010, 10:09

Witam u nas dzis strasznie wieje :ico_olaboga:
wiolaw, no to wesoły wieczór był :ico_brawa_01: my też wczoraj mielismy pizze (przepis na ciasto mam - chodzi mi o sos bo ja robie z takiego z baczki bolońskiego i dodaje oregano )
Magda33, - zobaczysz że szybko się przyzwyczaicie a łezki u mamy na początku to chyba normalne mi też się kręciły jak Niki zostawiałam na początku w przedszkolu :ico_wstydzioch:
magduś81, - fajnie że chłopcy się razem bawia - musi to fajnie wyglądać :-)
Dziewczyny a co się dzieje z Bigottką???
no właśnie ??
Niki znowu temp ide jej podać nurofen i kolejne smarowanie buzki zrobić :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Magda33

17 maja 2010, 10:58

Niki znowu temp ide jej podać nurofen i kolejne smarowanie buzki zrobić
niech już się cieplo robi, to przynajmniej te nasze dzieciaczki nie będą tak chorować :-)
jak patrzę za okno i widzę ten deszcz i drzewa wyginające się od wiatru, to aż mi się słabo robi i nóż w kieszeni otwiera :ico_zly: ja chcę lato!!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”