ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2007, 10:07

ewcik jeszcze od nie oddania indeksu na czas nikogo z uczelni nie wyrzucili, a czemu ty od razu z prodziekanem musisz gadac??

[ Dodano: 2007-10-03, 10:10 ]
glizdunia masz przesrane z ta choroba a probowałaś inhalacje robic z eukaliptusa? działa i na katar i kaszel, pare kropli olejku eukaliptusowego do goracej wody, recznik na głowe i sie inhaluj, mowie ci na pewno pomoze, a po kilku inhalazjach bedzie ci od razu lepiej...

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 paź 2007, 10:27

dzien dobry
zbora - nie podobna ??
to ja wklejam z 2004 ( jak mnie instruktor nurkowania zostawił dla blondyny :-D ) - jak wyglądałam ... marzenie ....
Obrazek
ja w piance - 2004
Obrazek
jedna mioch metamorfoz :-D
Obrazek

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2007, 10:34

gosia podobna podobna, a dla ktorej blondyny, dla tej na pierwszym zdjeciu razem z toba??

ale mi sie nudzi, matko......i miałabym ochote cos dobrego zjesc, ale nonono w tym domu nie ma nic dobrego, ani mleka zeby jakis budyn zmajstrowac, jedyna bombonierka z pysznymi pralinkami okazła sie byc juz niezdatna do spozycia, i co mi zostało.....paluszki albo galaretka w czekoladzie.....z dwojga wole te paluszki.......jestem zniesmaczona..........

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

03 paź 2007, 10:36

ladybird23, termin oddania indeksów był do końca września. a do 6 października trzeba wpłacić czesne, a ja narazie nie wpłacę bo nie mam kasy. Niby nie dużo bo 1250zł, ale jak zapłacę za czesne to ciężko będzie wyżyć do następnej wypłaty, więc dlatego muszę iść do prodziekana.

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

03 paź 2007, 10:36

Doris z tą rączką to jest tak że chwilę na niej poleży a potem kombinuje jak ją wyciągnąć i udaje mu się to także nie muszę jej wyciągać, ale i tak poleży na brzuszku przez chwilę a potem kwęka bo nie chce, przewracam go na plecki a on znów na brzuch i tak w kółko
Anes współczuję Ci bOlu kobitko, może jednak przejdziesz na butle??? albo bierz te antybiotyki, odciągaj laktatorem a potem gdy już będziesz mogła to wrócisz do piersi??
Ladybird mój MAt jeszcze nie załapał o co chodzi w drugą stronę więc muszę go sama przewracać, a kiedy dziecię powinno to załapać???
Glizdunia jeśli chodzi o aparat to ma taką opcję zę może robić 2 ,4 ,8 zdjęć pod rząd bo inaczej nie zdążyłabym z pstrykaniem
Gośka ale z Ciebie laska, no ten instruktor to jakiś ślepy czy co????

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

03 paź 2007, 10:38

Gosia wow :ico_szoking: ostatnie zdjecie sliczne...kogos mi na nim przypominasz,ale kogo?nie wiem....

Lady ..mowisz inhalacje?mam nawet krople Olbasowe...i chyba to dzisiaj wyprubuje...pastylki olbasowe juz ssam....one sie przyklejaja do podniebienia i jak w wieczorem jedna tam przykleilam to rano jeszcze tam byla :ico_haha_01: ...tak wiec calą noc ssalam :ico_oczko:
Wiecie ze chyba mi plytka ze zdjeciami z polski zginela...buuuu...musze jej jeszcze poszukac...ale nie chce teraz halasu robic bo Maya usnela wiec mam chwilke zeby chociazby te inhalacje zrobic...

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2007, 10:38

Gosia A, :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: oł noł !!!!! Ile Ty ważyłaś??? Też nosiłaś rozmiar XS ???? Czy XXS :-D :ico_oczko:

Doris - dawaj foty !!! :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: ( Ja 11 SHDW "SZKWAŁ")... ale już tylko żeglujemy co jakiś czas bo wszyscy starzy... :ico_noniewiem: :-D

Glizdunia - no lepiej teraz... jakoś tak zdrowiej :ico_oczko: :-D A może zrób sobie syrop z cebuli... POLECAM!!! :-D no i jeszcze kilka innych ważnych postulatów:

gdy Cię dopadnie PRZEZIĘBIENIE !!!

Weź duże dawki witaminy C - aby wspomóc naturalne siły organizmu w walce z infekcją, łykamy 3 razy dziennie wzmocnione dawki witaminy C (po 3-4 mg). Nie wystarczy wziąć jednorazową porcję tej witaminy, ponieważ jest ona bardzo nietrwała i szybko wydalana przez organizm. Bierzemy witaminę C przez kilka dni od wystąpienia pierwszych objawów. Dzięki temu można skrócić czas trwania przeziębienia z 7 do 3 dni. Złagodzi takie objawy przeziębienia, jak katar i kaszel.

Zacznij ssać tabletki z cynkiem - one również mogą skrócić okres choroby. Przede wszystkim złagodzą dolegliwości związane z gardłem, a ty unikniesz uczucia suchości i jego podrażnienia. Aby nie czuć ich niezbyt przyjemnego smaku, można kupić tabletki z cynkiem zawierające miód lub koncentrat cytrusowy. Pamiętaj jednak, aby nie nadużywać tych tabletek i poradź się lekarza, jaką dawkę zastosować.

Zdecyduj się na leki homeopatyczne - pobudzą one sprawność twojego organizmu, który sam zmobilizuje się do walki z chorobą (np. Oscillococcinum, Gelsemium 9CH, Rhus toxicodendron 9CH, Bryonia 9CH, Eupatorium perfoliatum 9CH). Najlepiej poradź się lekarza homeopaty, które z nich i w jakich dawkach stosować.

Możesz sobie zrobić inhalacje - parówki z ziół mogą ci pomóc, gdy masz zatkany nos, katar lub wysuszone i podrażnione gardło. Do miski nalewa się litr gorącej wody i wsypuje zioła, np. pełną garść kwiatów rumianku, który obniża temperaturę i działa przeciwzapalnie (można kupić też specjalnie przygotowane w tym celu olejki: kamforowy, ziołowy Amol, eukaliptusowy). Nakrywamy głowę ręcznikiem i wdychamy pod tym namiotem gorącą parę. Inhalacje ułatwiają też rozrzedzanie wydzieliny błon śluzowych w oskrzelach i ułatwiają samooczyszczanie się z wirusów, bakterii i toksyn. Należy przy tym zamknąć oczy i zbytnio nie przybliżać twarzy do miski, aby uniknąć poparzenia. Można również korzystać z inhalatorów. Parówki powtarzamy kilka razy dziennie.

Pij napary z ziół - mają działanie pomocnicze. Złagodzą i pobudzą organizm do zwalczania choroby. Wykorzystaj do tego takie zioła, jak rumianek, jeżówka wąskolistna (zwana Echinaceą), szałwia lekarska, macierzanka, bez czarny, babka lancetowata, kwiat lipy, mięta, tymianek. W aptekach są również gotowe mieszanki (np. Septosan). Możesz płukać gardło wodą z solą.

Zrób sobie syrop z cebuli i miodu - utrzyj lub drobniutko pokrój dwie cebule. Wyciśnij z nich sok, do którego dodaj tę samą ilość miodu. Możesz dolać sok z połówki cytryny. Syrop uzyskasz również w inny sposób: pokrojoną cebulę zasyp cukrem i odstaw na kilkanaście godzin. Syrop pij po 1 łyżce kilka razy na dzień.

Do roboty :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

03 paź 2007, 10:45

Massumi...dziekuje :ico_brawa_01: :ico_sorki: syrop z cebuli juz sie robi-uwilbiam go....moglabym pic jak oranzadke :-) ..ide robic inhalacje...rano byly ziolka rumianku z cytrynka zamiast herbatki...matko mam juz tego dosc...a pewnie za godzine znow wstanie Maya :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 paź 2007, 10:51

GLIZDUNIA, i tak trzymaj.... a Mayi włącz piosenki na matę i zdala od córuni !!!! Chyba, że w masce !!! Jak Zbora !!! :-D

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 paź 2007, 10:54

hyhyhhyyhyhy - jak byłam taaaaka chuda to 36 .............. awazyłam 58 !!!!!!!!60!!!!!! a teraz ....hmmm70 ....a przed ciaza?? 67 .... taaaaa.... a dla której blondyny??? ładnej przynajmniej :-D jest na tej stronie ze szkołą nurkowa :-D - to stare dzieje :-D
glizdunia - no lepiej ci w wydaniu dzisiejszym :-D
ewcik - łzyj!!!! :-D ja tak robiłam czasami - przydało sie :-D wal ze slub, chrziny ..i nie daj dojsc do słowa - działa!!
lady - ja wcinam nutelle - łyzka :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”