eSKa
4000 - letni staruszek

24 cze 2008, 22:07

Kacperek nauczył sie dziś pokazywać "nie ma" rączką
pięknie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mądre te nasze dzieciaczki nie ma co :ico_brawa_01:

A ja obiecałam sobie że dziś ide spać w miarę wczesnie i miałam na myśli 22.00 :-)
już po 22.00 a ja dalej przed kompem i w dodatku jescze nie umyta :ico_zly: :ico_zly: , zmykam a wy piszcie bo jeszcze tu zajrzę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 cze 2008, 22:16

Pewnie że wkleję :)

eSKa, ja kupiłam kubek niekapek z nuka i ma za duży ten ustnik i Marcelinką ma problemy z objęciem do buźką.

Jutro i dę odebrac ten balsamik do biustu ciekawe czy to cos działa. Wcinam kolacje i pójde spać pewnie bo normalnie jutro amm dużo załatwień... muszę jechać na badania do szpitala Na kontrplną gazometrię z marcelką a poetm chciałam auto wysprzątac bo syyyff i nic tylko kupke zrobić w środku :D:D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 cze 2008, 22:34

ja kupiłam kubek niekapek z nuka
ja mam z aventu ale Kacperek zawsze sie nim tak obleje :ico_olaboga: że bez śliniaka sie nie obejdzie jak z niego pije ale bardzo lubi,dziś kupiłam mu nowa butelkę do picia bo tamta stara już była taka okropna i jak umyłam ją wczoraj na wieczór i nalałam herbatki to już rano były na spodzie takie białe plamki jakby pleśń :ico_noniewiem:
Jutro i dę odebrac ten balsamik do biustu ciekawe czy to cos działa
wiesz ja dostałam od Ł na prezent balsam ujędrniający do biustu dove i powiem ci że jak zaczęłam używać regularnie czyli codziennie na wieczór to widzę dużą poprawę :-D .

Eska a Olus to tak grzecznie siedzi na tak grzecznie siedzi na tym nocniku?Ja mam znajomych co sadzają ponad rocznego malucha na nocnik i on zawsze rano na ten nocnik robi kupę,do pieluszki już nierobi,nie wiem czy Kacperka nie zacząć sadzać ale on by nie wysiedział nawet 5 minut :-D

A i miałam sie jeszcze pytać,co ile kładziecie spać wasze maluchy?

[ Dodano: 2008-06-24, 22:36 ]
Eska a Olus to tak grzecznie siedzi na tak grzecznie siedzi na tym nocniku?
:ico_smiechbig: no to sobie popisałam,hahaha.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

24 cze 2008, 22:41

Ulamisiula ja tez musze cos znalezc dorywczego..za bardzo nie wiem co to ma byc,bo jedynie weekedny wchodza w gre,bo na codzien nie bede miala Hani z kim zostawic a maz tak pracuje ze czasami go nie ma kilka dni
a o czym myslalas?

Lalka znalazłam na tt forum o szukaniu prac przez mamy i tam są linki do różnych prac.
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... c&start=20
Napisałam kilka e-maili i niedawno jeden facet odpowiedział.Zastanawiam się czy to nie jest jakieś oszustwo bo dużo o tym słyszałam ale może spróbuję.
A i miałam sie jeszcze pytać,co ile kładziecie spać wasze maluchy?
Benek śpi 2 razy w ciągu dnia i nie ma okreslonych godzin.Czasem pada już o 9 rano a czasem dopiero o 12.
a mam z aventu ale Kacperek zawsze sie nim tak obleje że bez śliniaka sie nie obejdzie jak z niego pije ale bardzo lubi,
Ja kupiłam nie firmowy w aptece z blokadą.Zdjęłam ją i mały sam pije.A że sie trochę obleje to nic.Pije wodę , bo soków nie lubi a woda plam nie zostawia.

eSKa
4000 - letni staruszek

24 cze 2008, 22:43

ja kupiłam taki kubek i to był raczej zakup na chybił trafil, bałam się że coś w tym kubku Olkowi nei spasuje ale jednak to był strzał w dziesiątke :ico_brawa_01: i wiecie że ja w sklepie zapłaciłam za niego 7,99zł :-)
http://www.allegro.pl/item383217680_kub ... anpol.html

ulamisiula

24 cze 2008, 22:43

[ Dodano: 2008-06-24, 22:44 ]
gosiaperelka - Lenka: 4 na górze i 4 na dole :-D
dagmara1709-Maja :8 ząbków :-D
majandraMaciuś 6 ząbków (dwa na dole, 4 na górze) [/color] :-D
ewasiek- Michałek 6 ząbków- 4 u góry i 2 na dole :-D
Kocura Bura-[/color] Zuzia :6 ząbków -cztery na górze i dwie dolne jedyneczki :-D
Lalka-Hania : 4 ząbki 2 dolne i 2 górne :-D
ania0709 -Krystianek :2dolne i 1 górny :-D
Dominisia -Jaś :2 na dole :-D
NICOLA22-Karolinka : 2 dolne jedynki :-D
eSKa -Oluś : 2 dolne jedynki :-D
eve81 - Szymonek :1 ząbek :-D
ulamisiula - Benio :dolna jedynka :-D
mama_zuzi - Nell : 1 ząbek :-D
Justyna_Bochnia- Marcelinka :ząbków brak :ico_placzek:
Kicia10-Kacperek :ząbków brak :ico_placzek:
agnieszka01.04- Dariuszek
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 22:44 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 cze 2008, 22:44

A że sie trochę obleje to nic
Kacper jest zawsze cały oblany więc np.branie niekapka na spacer odpada.

eSKa
4000 - letni staruszek

24 cze 2008, 22:52

Eska a Olus to tak grzecznie siedzi na tak grzecznie siedzi na tym nocniku?
hihi " to tak grzecznie siedzi na tak grzecznie"
No co ty, sam to by nei wysiedział, najpierw go zagadywałam a potem zaczął bawić sie drzwiczkami z łazienkowej szafki, ale nie siedział zbyt długo może z 3 minuty i juz było siiiiiii :-D
miałam sie jeszcze pytać,co ile kładziecie spać wasze maluchy?
Olek idzie spać przeważnie 3-4 godz po przebudzeniu (spi ok 2godz) a potem znowu za jakies 3 godz i wtedy ok 1godz .

[ Dodano: 2008-06-24, 22:53 ]
a mama Olka idzie teraz spać :-D :-D DOBRANOC

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 cze 2008, 22:57

może z 3 minuty i juz było siiiiiii :-D
o szybki Oluś :-D
hihi " to tak grzecznie siedzi na tak grzecznie"
no tak mi sie paluszki plączą :-D a nawet nic procentowego nie piłam :-D

To dobranoc dziewczynki,ja tez zmykam.

ulamisiula

24 cze 2008, 22:57

Dzis u mnie była Kaśka-młodsza siostra Miśka ze swoim chłopakiem i tesciowa.Kaśka jutro w nocy wylatuje do Irlandii i przyjechała się pożegnać i pożyczyć torbę.Musiałysmy jeszcze jechać na miasto po drewnochron dla tescia a że oni nie znają Białegostoku to ja musiałam jechać z nimi, mały został z babcią.Jak wróciliśmy to myslałam że teściową uduszę.Jak zaczęła sie przechwalać, że małego uspała, że nauczyła go śpiewać(robi to już od miesiąca)i wogóle jak walnęła ze ona musi do nas przyjechać bo jest nam potrzebna to myślałam ze ją walnę.Ona nam potrzebna a do czego????????Mogła być potrzebna na początku, jak nie dałam rady chodzic po cc ale teraz po 9 miesiacach????Chyba zdurniała.Ale najlepsze było to że ona zaczęła mi mówić co mam zrobić:jak mały wstanie to daj mu jeść, zmień pieluchę, daj mu pić...KUR......... ja wiem co mam robić i niech mi nikt nie rozkazuje.To mój syn.Powiedziałam jej delikatnie a dosadnie Kaśka jej wytłumaczyła.Chyba za bardzo ją rozpuściłam.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”