Zupa prowansalska
1/2 kg miesa mielonego
1puszka kukurydzy
1puszka groszku
1 puszka fasolki czerwonej
1 koncentrat pomidorowy
1/2 paczki makaronu zacierkowego
kilka ząbków czosnku, sol, ziola prowansalskie.
kostka rosolowa
Mięso mielone smażymy na patelni. W garczku robimy rosół z kostki, wrzucamy do niego wszystkie odsączone warzywa z puszek, usmażone mięso i zagotowujemy. Dorzucamy makaron zacierkowy, czosnek i gotujemy tyle, żeby makaron się ugotował. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, paprykę slodką, ziola prowansalskie i doprawiamy do smaku. Najlepsza jest na drugi dzień.
To ta zupka. Jest smaczna,inna taka bo gulaszowa ale bardzo szybko się robi i warto pewnie spróbowac jako nowy smak. Mi nawet smakuje a jak mężowi to napisze potem
[ Dodano: 2009-08-24, 11:45 ]
sabcia mi wózek tak sobie się podoba ( pisałam juz dlaczego) a kombinezoniki przecudne , nie wiedziałbym który kupić gdbym miała wybrać . Te brązowe też fajne takie niedzwiadkowe.
Oliwer i Oskar
mi bardziej Oskar się podoba bo Oliwier to z Janiakiem się kojarzy a go nie lubię. Co nie wybierzecie to wdzę,że O musi być na początku
