eSKa
4000 - letni staruszek

25 cze 2008, 21:43

Ja znowu późnym wieczorkiem, marzę już o spaniu ale czeka mnie jeszcze robota :ico_placzek: zaczał sie czas urlopów i w pracy więcej obowiąków więc wzięłam zadanie domowe chociaż już kiedyś obiecałam sobie że nie będe tego robić :ico_zly:
Ale przejdzmy do czegoś milszego :-)

Karolince składamy najserdeczniejsze życzonka :ico_buziaczki_big:

Mamo Zuzi życze wam udanej podróży i mam nadzieję że między tymi wszystkimi odwiedzinami znajdziesz czas żeby i nas odwiedzić na tt :ico_oczko:

Kicia pośmiałam się jak napisałaś o tym waszym "cieknącym" magicznym kubku :-D

Pisałyście o rozmiarach ja dawno nie mierzyłam Olka ale do 74 już nie wchodzi, a nasza łazienkowa waga pokazuje 11 jak go na niej sadzam :-D

I wiecie, tak sobe myśle i problemy z jedzeniem mogą być również wynikiem ciepła, bo jak takie upały to nie chce się jesc. Olek też wczoraj walnął sobie jakąś diete oczyszczającą bo soczki i wodę owszem pił ale z mlekiem było kiepsko 210 wypił tylko wieczorkiem a rano i po poludniu ok 100 :ico_szoking: nie często się zdarza że taka ilośc mu wystarcza :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 cze 2008, 22:39

Kicia pośmiałam się jak napisałaś o tym waszym "cieknącym" magicznym kubku :-D

a jaką ja miałam radochę przez resztę dnia że odkryłam o co w nim chodzi,hehe.
i prawie na wierzchu jest dolna dwójka
wasze dzieci to chyba dostana prędzej stałych ząbków niż Kacperkowi wyjdzie ten pierwszy mleczak :-D

Dałam mu viburkol na wieczór ale za wiele nie pomógł,dalej był marudny i wogóle nie zjadł nic na kolację :ico_olaboga: zaraz mu zrobię mleczka to może wypije przez sen żeby mi sie znów w nocy nie obudził.
A wogóle to coś mało dziewczynki piszą ostatnio.
Mamo Zuzi a kiedy wy jedziecie,jutro?Bo jakoś zapomniałam a wiem że pisałaś.

A co do rozmiarów to ja Kacerkowi zakładam body na 80,koszulki na 80 albo na 86 bo tez są dobre,niektóre rzeczy na 74 jeszcze też są dobre,wszystkie spodenki mamy na 74 i są ok i nawet co niektóre spadają z tyłeczka. A bluzy mamy na 86, także rozmiarówka różna u nas w szafkach.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 cze 2008, 22:44

Ja juz sie zegnam moje dziewczynki, jutro jedziemy ok. 13.00 wiec rano bedzie sajgon :-)
Odezwe sie do Was w piatek juz z Pl-a :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 cze 2008, 22:55

Mamo Zuzi to miłej podróży życzę,bawcie sie dobrze i nie zapominaj o nas.A i rób dużo zdjęć żebyśmy miały co oglądać :-D

NICOLA_1985

26 cze 2008, 09:32

no to sie rozpisałyście.. :-D
moja Karolina już nie wchodzi w ubranka w rozm 74 chyba od miesiaca. teraz kupuje jej tylko 80 albo 85. ale te rozmiary to co sklep to inne..
74 nosiła też bardzo długo jakos chyba z 4 miesiace.
w siatce centylowej max wzrostu dla 9 miesięcznych dziewczynek jest 75 cm.. to duże te nasze dziewczynki :-)
wage ma niestety w tych dolnych normach. wazyłam ja jakioes 2 tyg temu u lekarza to było 7500 to teraz bedzie co najwyzej wazyc 7700 - 7800 nie wiecej wiec jakby lekka niedowaga bo taka norma w siatce centylowej wyposrodkowana to 8500

wczoraj ledwo wrociłam z rehabilitacji chciałam Karoline spac połozyc i zrobic obiad to dzwonił moj S i musiałam jechac po niego na kurs. obiadu oczywiscie nie zdazyłam zrobic.
zjedlismy obiad u tesciow i siedzielismy tam poł dnia pozniej chwile u rodziców moich, w domu bylismy dopiero około 21.00. dobrze ze pomyślałam i spakowałam Karolinie ubrania na zmiane mleko i zabawki bo jak nie to musielibysmy od razu wracac.
dzisiaj mój S wymyslił se fryzjera wiec jade przed 14.00 i wracamy od razu.
wczoraj nie było kierowsniczki na rehabilitacjach z OWI i nie chcieli mi wydac dokumentacji wiec jade dzisiaj tylko zjem śniadanko nakarmie Karoline i jade bo musze jeszcze na ksero isć i pooddawac reszte dokumentów, a nie byłam jeszcze u ogólnego i nie mam jeszcze jednej kartki z rehabilitacji tych drugich (bo Karola chodzi na do dwuch ośrodków).
niezła burza była wczoraj w nocy musiałam szybko sciagac pranie z balkonu jak wróciłam do domu. no i nastepne prasowanie na mnie czeka :ico_oczko:
ale nic mi sie nie chce... wstałam dzisiaj o 9.00 i jakiegoś lenia załapałam :ico_spanko:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

26 cze 2008, 12:21

wszystkiego naj dla Karolci

a ja w domu
pogoda beznadziejna, caly czas leje, moze pozniej sie przejasni..oby
wczoraj mialam niezle przeboje z drabina
wiatr nam zerwal tv satelitarna i siostra wyporzyczyla drabine a ja mialam byc w domu i ja odebrac..no i ok bylam
rano zwleklam sie z lozka bo wydawalo mi sie ze ktos puka, wygladam przez okno patrze stoi samochod z drabina, no to szybko szlafrok zalozylam schodze na dol a samochodu juz nie ma :ico_szoking:
wkurzona dzwonie do siostry zeby tam zadzwonila i powiedziala ze czekam a ona do mnie ze nie ma tam tel :ico_zly:
no wiec musialam ubrac mlodego, folie na wozek bo desz lal i zapieprzalam 3 kilosy na nogach...ufff
w koncu dotarlam, jeszcze po drodze zatrzymalam jakiegos dostawczaka
z pytaniem czy to on wiozl drabine na moja ulice..on w szoku ze nie no :ico_wstydzioch: wiec poszlam pod sklepem juz poznalam tego goscia co byl u nas i mu mowie ze bylam w domu tylko dzwonka nie slyszalam, pojechal zaladowac ponownie drabine i ja oczywiscie z pytaniem czy moge sie z nim zabrac bo nie usmiechalo mi sie w tym deszczu isc spowotem..on ze no problem :-D wiec wozek na pake, szymona na rece i do samochodu..heh a dzisaiaj musze czekac bo maja przyjechac odebrac,
maly spiacy a ja nie wiem czy isc na gore go usypiac bo jak znow dzwonka nie uslysze eeehhhh

u nas z jedzeniem nie ma problemu
wypija tyle ile mu daje i je tez wszystko do ostatniej lyzeczki :-D
a ten brak apetytu to napewno tez wina tego goraca w PL
u nas upalow nie ma i ciesze sie ze maly sie nie meczy :ico_sorki:
chociaz dzisiaj jak wstal to mial mokre wloski :ico_noniewiem:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 cze 2008, 12:35

Hej dziewczynki cos mi sie stalo z tt i nie moglam znalezc naszego tematu , pokombinowalam i w koncu mi sie udalo.

U nas ok, byla moja mama ale juz dzisiaj pojechala - szkoda, fajnie bylo. Tylko misio nie dobry przy niej sie zrobil, babcia go rozpuscila :-D

Ja wlasnie planuje wyjazd, mam nadzieje ze uda mi sie wszystko pozalatwiac.
no wiec musialam ubrac mlodego, folie na wozek bo desz lal i zapieprzalam 3 kilosy na nogach...ufff
w koncu dotarlam, jeszcze po drodze zatrzymalam jakiegos dostawczaka
z pytaniem czy to on wiozl drabine na moja ulice..on w szoku ze nie no :ico_wstydzioch: wiec poszlam pod sklepem juz poznalam tego goscia co byl u nas i mu mowie ze bylam w domu tylko dzwonka nie slyszalam, pojechal zaladowac ponownie drabine i ja oczywiscie z pytaniem czy moge sie z nim zabrac bo nie usmiechalo mi sie w tym deszczu isc spowotem..on ze no problem :-D

no to eve mialas fajna przygode :-D

zmykam cos porobic bo misio spi, moze sie uda

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 cze 2008, 14:01

Mama_Zuzi SZCZĘŚLIWEJ PORDÓŻY!!

NICOLA_22, :ico_tort: :ico_tort: Dla Karolinki!!

DZiewczynki wybaczcie ale nie miałam wczoraj internetu!!
eve81, no to miałaś przygode!!

Laseczki wieczorem Wam wkleje zdkęcia gotowego prezentu :)

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 cze 2008, 15:28

hej dziewczyny
mamo_zuzi udanych wakacji
Nicola sto lat dla Karolinki!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
Kicia mi pediatra powiedzila ze zawsze po szczepieniu mam Hani dawac na noc paracetamol (czopek)
a jakie witaminy podajecie??ja Hani daje tylko witamine D
ona ma bardzo duze ciemiaczko,od urodzenia
Hania zas ni chce jesc :ico_placzek: jest chuda jak szczypior,tzn kaszke zje ale obiadku w ogole..
il razy dziennie moge jej daac kaszke? bo kurcze muszi cos jesc a jak chce tylko kaszke ..
eve niezla przygoda :-D

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

26 cze 2008, 16:01

Nicola sto lat dla Karolinki!!! :ico_tort:
Hania zas ni chce jesc jest chuda jak szczypior,tzn kaszke zje ale obiadku w ogole..
il razy dziennie moge jej daac kaszke? bo kurcze muszi cos jesc a jak chce tylko kaszke ..
Ja z Benkiem mam tak samo.Tyle że on kaszkę je tylko wieczoremi inocy a w dzień kliek.Dobrze że zaczął po troszeczku pić soki to przynajmniej z tego będzie trochę witamin. Kiedy byłam z nim u lekarki ostatnio to powiedziałam jej o tych kłopotach z jedzeniem i kazała sie tym nie przejmować.Taki okres.Gorąco, idą ząbki, dziąsełka bolą .Niedługo ma sie to kończyć.

Benek juz od dawna nosi ubranka w rozmiarze 80 a ostatnio juz niektóre z 86.Wczoraj jakie misiek zrobił oczy gdy pokazałam mu metke ubranek :ico_szoking: 1-1,5 roku.Ale szybko nam potomek rosnie :ico_brawa_01:

Mamo Zuzi tylko nie zapomnij o nas i wpadaj czasem, z fotkami oczywiscie.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”