Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

26 cze 2008, 16:33

il razy dziennie moge jej daac kaszke?
na opakowaniu jest napisane że 1-2 razy dziennie ale jeśli niema zatwardzenia po kaszkach to możesz dawać częściej.Ja dawałam zwykły vibowit,jedną saszetkę na dzień,teraz już nie daje żeby nie przedobrzyć z tymi witaminami bo w tranie tez są.

Eve ty to zawsze masz jakieś przygody :-D

Ewasiek jak do mnie mama przychodzi codziennie to tez tak potem jest,Kacperek rozrabia i nieznośny jest.Takie są już babcie,tylko by rozpieszczały :-D

A my bylismy na spacerze i na placu zabaw,ale Kacper miał radochę :-D bawił sie piaskiem a potem zjeżdżał ze ślizgawki,biegał za dziećmi i chichrał się tak słodko :-D Tylko że znów tak go swędziały dziąsła że sobie je drapał i krew poleciała :ico_olaboga: już mu obcinam co chwila pazurki a ten dalej się tak drapie,no masakra.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

26 cze 2008, 18:13

Lalka, a wy caly czas jestescie z Hania poza granicami PL???

a moj M wrocil z pracy jakis podlamany
i mowil ze nie bedziemy sie o zadne dodatki starac bo moze za 3 mies. wrocimy do PL :ico_szoking: no w szoku jestem co on znow wymyslil
jeszcze dobrze sie tu nie zadomowilam a on juz ma ochote wracac :ico_puknij:
ehhh te chlopy
najgorsze ze nie ma stalej pracy tylko przez agencje pracuje..hmmm
moze ma gorszy dzien :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-06-26, 18:14 ]
a dzisiaj chwila mialam z nim jazde
normalnie zanosil sie placzem
podkrecil wierze na fulla a nie bylo nic ustawione i zaczelo wyc na maxa
no nic poznaje swiat i tyle :-D
a wogole to on ma chopla na punkcie ruszania tego co mu nie wolno
i tak najlepsze jest dla niego:
szarpanie karty z tunera cyfry
zdejmowanie oslon z glosnikow i wyciaganie pokretla od glosnosci
bawienie sie pudelkiem z fajek :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-06-26, 18:45 ]
a co tu taka cisza?????
gdzie sie podziewacie???

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2008, 21:29

majandra, może Maciusiowi pomogą śliwki na te twarde kupki? Jak Zuzia ma problem to jej daję taki deserek Gerbera suszone śliwki, to taki maleńki słoiczek jest.

Ja Zuzi daję rano mleczko 180 ml i wsypuję 2 miarki kaszki. A teraz wieczorem zaczęłam dosypywać do mleczka taką kaszkę na Dobry sen z Bobovity pełnoziarnista wieloowocowa (pyszna jest!). Zuzia nie bardzo miała ochotę na kaszkę jedzoną łyżeczką, ale może znowu spróbuję w weekend.

Aha, i my już z miesiąc nie dajmy żadnych witamin. Lekarka stwierdziła,że jak dajemy mleko modyfikowane to tam jest, a d nie trzeba, bo już słonko, a Zuzia ma ładne ciemiączko i krzywicy nie zanotowano :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

26 cze 2008, 21:49

chcialam apisac ale klawiatua zowu odmawia posluszestwa :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Juto jestem w domu to sie tu zjawie, mam adzieje ze komp sie apawi :ico_zly: :ico_zly:
chya zozumialyscie co mialam a mysli

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2008, 22:02

chya zozumialyscie co mialam a mysli
oczywiście!

majandra, a może ta skóra Maciusia wymaga zmiany kosmetyków? Próbowałaś?

ulamisiula

26 cze 2008, 22:03

majandra ja zamiast kaszek w dzień daję kleik ryzowy.Mały je aż sie uszy trzęsą. :-D
Mam jeszcze inny problem. Otóż już od kilku miesięcy Maciuś ma szorstkie policzki. Nie są zaczerwienione. Nie widać krostek, może kilka takich białawych.
Ja smarowałam buźke kremem E45 i pomogło.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 cze 2008, 22:17

Kobiety muszę Wam powiedzieć że Marcelina tez niechętnie je teraz moze to przez te upały....? Dużo pije więc całe szczęście że chociaż to!! :ico_sorki: :ico_sorki: Siedziałam teraz 2.5 godziny w łazience i poprostu czuje się jak nowo narodzona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Posmarowałam biust tym balsamem co sobie zamówiłam no i poczekamy na efekty pewnie widoczne dopiero po kilki lub kilkunasty zastosowaniach :)
Wkleje Wam zdjecia tego prezentu ale troche go zniszczyłam i zrobił się taki wsiowy za dużo brokatu!! :ico_placzek:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2008, 22:24

wcześniej niczego nie używałam do buzi
hmmm.. a może właśnie powinnaś czymś smarować?

Ale fajny domek ma Maciuś! I na tym zdjęciu widać jak bardzo do tatusia podobny :-)

Justyna_Bochnia, super z tym prezentem wymyśliłaś! Śliczny jest! M. to padnie z zachwytu, a później się pobuczy ze wzruszenia!

[ Dodano: 2008-06-26, 22:25 ]
Justyna_Bochnia, hehehe, ale Marcelince włoski wyrosły :-D

NICOLA_1985

26 cze 2008, 22:32

Moja Karolina tez miała szorstka skóre na policzkach lekarka poleciła mi krem specjalny z firmy Emolium około 20 zł bez recepty na prawde bardzo fajny.
dzisiaj juz nie bardzo mam czas bo późno i idę spać ale jutro się odezwe :-) dzieki za zyczonka dla Karolinki i dobranoc wszystkim.

ulamisiula

26 cze 2008, 23:21

E45 jest bez recepty.Kosztuje ok 25 zł i jest wielkości dużego opakowania sudokremu.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”