Awatar użytkownika
tosia
Trzy tysiące lat minęło...

04 gru 2008, 00:21

Oki a Teraz Tosia idzie się Tąpać
ps. a Wasze brzusiowe dzieci lubią jak się kąpiecie? bo moje lubi -szaleje mi zawsze w brzuchu

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 00:23

jesteś ciut bardziej rypnięta choć w sumie nie wiem czy to możliwe :ico_smiechbig:
Obawiam się, że to niemożliwe :ico_smiechbig: Zbudziłam śmiechem moje starsze dziecię... spojrzał na stronkę i mówi: nieeee, nooo, taaa znowu na obcasach jedzie... Jesteście nienormalne... :-D Ot, podsumowanie 16tolatka :-D Położył się i dalej śpi, a rano nic nie będzie pamiętał :-D

[ Dodano: 2008-12-03, 23:25 ]
A mój pod prysznicem zamiera :-D Uwielbiam ostatnio te momenty, bo mi tak daje w powłoki brzuszne, że zwariować można... A też podobno miejsca nie ma, bo się obrócić nie chce... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 00:26

Osita - specjalnie dla Ciebie :-) wygrzebałam :-)

Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Wnuki
Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

I tym akcentem spadam spać :-)

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 00:31

Ananke, Ciebie też udusić trzeba :ico_smiechbig: Skończyłam w łazience, żeby sobie krzesła nie zalać... :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 00:32

Karolina2411, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: cieszę się, że mogłam się odwdzięczyć za Twoje wrzutki :-D

i juz zmykam, bo Chłop straszy, że mi stronę zablokuje :-D

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 00:35

juz zmykam, bo Chłop straszy, że mi stronę zablokuje :-D
Spoko, ja Tobie odblokuję :-D Nie ma rzeczy niemożliwych, przynajmniej przy kompie :-D

Awatar użytkownika
tosia
Trzy tysiące lat minęło...

04 gru 2008, 00:59

Anake - uwielbiam Cie za ten tekst :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Aż M. wylał Pepsi z tej radości. A tekst zaraz kopiuje i puszczam dalej :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 01:01

wylał Pepsi
:ico_zly: Co za marnotrawstwo!!! :-D :-D :-D

[ Dodano: 2008-12-04, 00:05 ]
Bajka dla nowoczesnych kobiet.

Za górami, za lasami żyła sobie piękna, niezależna, pewna siebie księżniczka. Pewnego razu natrafiła na żabę siedzącą na kamieniu i przyglądającą się brzegom nieskazitelnie czystego stawu w pobliżu jej zamku. Żaba wskoczyła księżniczce na kolana i powiedziała:
- Piękna Pani, byłem przystojnym księciem, aż pewnego razu zła wiedźma rzuciła na mnie urok. Jednakże jeden Twój pocałunek wystarczy abym znów stał się młodym, żwawym księciem, jakim byłem przedtem. Wtedy, moja słodka, weźmiemy ślub i będziemy razem z moja matka gospodarować w tym zamku. Tam będziesz przygotowywać mi posiłki, prać moje ubranie, rodzić mi dzieci i będziemy żyli długo i szczęśliwie...
Tego wieczoru, przygotowując kolację, przyprawiając ją białym winem i sosem śmietanowo-cebulowym, księżniczka chichocząc, cichutko pomyślała:
- No k...a, nie sądzę...

I dalej przewracała skwierczące na patelni żabie udka w panierce.

[ Dodano: 2008-12-04, 00:49 ]
dobranoc, kochane kulotka... Śpijcie mocno, słodko, spokojnie... Rano i tak nie najlepiej będziemy się czuły... :-D

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

04 gru 2008, 10:01

Widze ze jestem pierwsza dziś z rana. dziewczyny pospały po wczorajszych żartach :-D fajnie, ja się pośmiałam z rana.

osita cieszę się ze wszystko ok i może Junior urodzi się razem z Kostkiem :ico_brawa_01: fajnie by było.

Co do kąpieli to przestała mi ona sprawiać przyjemność. mam wannę w której położyć się nie mogę bo na plecach leżeć nie mogę wogóle. Do tego jak siedzę to brzuch mi leży na kolanach a plecy bolą. Nie wspomnę już o zrobieniu czegokolwiek koło siebie. Nogi golę na stojąco bo inaczej nie dam rady a wanna wcale nie jest taka mała :ico_olaboga: :-D no cóż damy radę.

Ja dziś nawet wyspana, wstawałam siusiu tylko jak mały jadł czyli raz w nocy i raz nad ranem.
Na 11.30 do pediatry z Tymkiem na szczepienie a na 16 ja do gina :ico_noniewiem:
zobaczymy jak tam mój Junior się ma :-)

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 10:18

Dzień dobry, kochane :-D
Wyspana, czy nie, witam Was jak zwykle z dziko roześmianą gębą... :-D
Evik, rzecz jasna, melduj się po wizycie choć na chwilkę, żeby dać zanać co i jak... A Tymkowi życzymy bezbolesnego szczepienia :ico_sorki: :ico_haha_02:
miłego i pogodnego dnia, słonka :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”