Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sie 2009, 10:01

Witam :ico_ciezarowka:
Ja włąsnie składam koleją porcję ciuszków, dostałam od bratowej coraz więcej i zaraz nie będe mieć miejsca gdzie chować :ico_oczko:
bo mnie nie chce zarejestrować do mojego lekarza
to chyba jakiś żarcik :ico_puknij: nie przejmuj się napewno cię ginek przyjmie między pacjentkami, bo to końcówka ciąży więc nie sądze żeby robił problemy :ico_oczko:
JA w sumie mam podobny problem bo w sobotę kończy mi się L4 i nie mam wolnego miejsca do żadnego lekarza prywatnie gdzie chodzę a dopiero w środę było wolne więc dwa dni będę miała przerwę czy tak można mieć wiecie może?????
Bigottka ja zawsze mam tak że ginek daje mi L4 na miesiąc a przeważnie wizyte miałam tak dwa trzy dni po zakońceniu L4 i wystawiał mi z datą na natępny dzień tzn poprostu wsteczną. Nigdy nie było kłopotu. Ty masz tydzień na dostarczenie L4 do zakładu pracy od momentu zakończenia się L4. Lepiej zachować ciągłość bo teraz przecież ZUS ci płaci i będe mieć problem z naliczeniem pensji. Ja dużo z tego nie rozumeiem bo to wszystko porąbane jest ale nie ma co się zagłębiać. Jak sobie załatwisz w środe to weź poprostu od dnia następnego jak ci się skończyło L4.
a jak na razie to nie masz tak dużo
ja jak na swoją budowe ciała mam bardzo duży brzuchal :-D

asika82
4000 - letni staruszek

25 sie 2009, 10:32

Witam!

Sabcia ja mam 95 cm w brzuchu i to juz sporo. Z Antkiem na koniec miałam chyba 113cm

Bigotka sliczny ten liliowy kolorek :ico_brawa_01: a ten drugi troch mniej mi sie podoba. Dla mnie byłoby idelanie lilia plus pistacja lub kremik. A Ty jesteś zadowolona, jest jak miało być?
Bigottka a moze Ciebie kręgosłup od tego malowania boli, moze się nadwyrężyłaś po prostu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sie 2009, 10:53

Witam i ja
ja jak musze porozmawiac z lekarzem to nie dzwonie i nie zapisuje sie, poprostu jade do przychodni i mowie ze chce aby mnie doktor przyjął miedzy pacjentkami, a najlepiej jak zjawiam sie tam przed 8 jako pierwsza i wtedy doktor odrazu mnie bierze do gabinetu. I jakos nie ma fochów że nie byłam na dzis zapisana.
a tak wogóle skończyła mi sie karta ciąży :ico_puknij: dostane drugą czy jak? moze któras wie...? w sumie za tydzien sama sie dowiem ale jakos tak ciekawska jestem

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

25 sie 2009, 11:22

Witam!!! ja juz po badanku z tym ze musze za godz jechac jeszcze raz pobrac krew najpierw pobrali mi przed no i teraz po - babka jak mnie zobaczyła to sie lekko zdziwiła pytam o co chodzi a ona z pani postura to powinna byc nadwyzka cukru a pani ma spadek - niedobór i to bardzo duzy - ze w ogole dziwne ze chodze :ico_szoking: dlatego musiałam wypic przy niej - pilnowała mnie jak cholera heheheh no zobaczymy co tym razem bedzie
Bigottka - mi sie podobaja oby dwa kolory :-D
isiawarszawa, napewno dostaniesz druga ja tak miałam z synkiem :-)
co do mojego brzusia to ja z synem tez miałam bardzo duzy :ico_olaboga: a ja sie dziwie ze ledwo chodze a tu sie opkazuje ze mam najwiekszy :-D

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sie 2009, 13:12

Bigottka zapomniałam napsać że pokoik super :ico_brawa_01: kolorki śliczne!!!

Awatar użytkownika
Sabcia

25 sie 2009, 13:28

no i wróciłam :-D ale mieli problem z wkuciem sie heheheh w koncu udało sie przez werflon i to na nadgarstku :-D wyszłam cała oplastrowana heheh teraz czekam na wyniki jak do tyg nic nie przyjdzie tzn ze jest ok

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sie 2009, 13:33

tzn ze jest ok
jest napewno OK :ico_oczko:
Ide zjeść zupke a potem może jakiś spacerek :-)

Awatar użytkownika
Sabcia

25 sie 2009, 13:38

magduś81, ufff ja juz mam dosc spacerków na dzisiaj - dopiero zjadłam sniadanko jajecznice z pomidorkiem a na obiadek mam jeszcze zupke z wczoraj pomidorowa :ico_brawa_01:
a dzisiaj znowu wieczorek poza domem jedziemy do kolegi bo ma problem z antena wiec moj Tomus ma mu pomoc
Moje kochanie kupiło mi paczusie za to ze mam niedobor cukru i jak ugryzłam to mało nie zwrociłam :ico_olaboga: chyba mam juz dosc słodkiego na dzis

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sie 2009, 13:46

tez bym chciała miec niedobór cukru...
a wczoraj wieczorem jeszcze przed kolacją pomyliłam insuliny (zamiast krótkodziałającej wstrzyknełam długodziałającą). ale dobrze ze mamy znajomego lekarza to mama zadzwoniła i zapytała co robic....na szczescie nie było żadnych skoków, skończyło sie na strachu... musze sie bardziej pilnowac
a teraz siedze na werandzie, piotrunio odpala grilla. na obiad bedzie sandacz a po obiadku płyniemy polować na szczupaki :)
moze sie uda...
miłego

Awatar użytkownika
Sabcia

25 sie 2009, 17:19

na obiad bedzie sandacz a po obiadku płyniemy polować na szczupaki :
no to super tez bym tak poodpoczywała nad jeziorkiem :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”