Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 cze 2008, 01:23

dzieki dziewczyny
Justyna super prezent!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja czekam az maz przyleci bo mialamw domu ten "gips" i zapomnialam zabrac
majandra kup bepathen ale masc nie krem,2 dni i skora bedzie super
co do kombinowania z obiadkami tokombinuje i powoli sie pomysly komncza..Hania np przez tydzien zje super a nagle jej sie odwidzi i nie je....albo np jogurt zje z bubeczka a jak jej do miseczki przeloze to juz go nie zje wiec znowu daje do kubeczka i z kubeczka zje.. :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
co do kup to Hania robi nawet i 3 dziennie twadre ,ale nie ma z nimi wiekszego problemu,niektore malusie bobki jak paznokiec a niektore konkretne
daje jej czasami soczek jablkowo-sliwkowy np wczoraj jej dalam (pare lyzeczek wypila) i dzis zrobila 3 kupy
maz rozmawial z naszea pediatra bo nadal jestesmy w NY imowila ze waga mam sie nie przejmowac ze dzieci przybieraja do 6 miesiaca najbardziej i moge jje dawac kaszke 3 razy dziennie
wiec luz

[ Dodano: 2008-06-27, 01:24 ]
eve a gdzie ty jestes? :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-27, 01:29 ]
Hania nosi ubranka na 9 misiecy ale te na 12 miesiecy tez sa na nia dobre
co do rozmiarowki z H &m to 74 ,ale w niektore 68 wchodzi
nie jest duza
ok lece,ide sie wydoic :ico_oczko:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

27 cze 2008, 09:05

Czesc dziewczyny

jakos dziwnie mam , nie moge znalezc naszego watku :ico_zly: , wchodze po postach ktorejs z was, strasznie dlugo mi schodzi bo musze was odnalezc gdzie indziej. nie wiem co sie stalo.

U nas ok, misio wlasnie spi, a ja umylam wloski i zaraz ide robic sie na bostwo :ico_oczko:

W przyszlym tyg. jade z misiem do rabki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mam nadzieje ze bedzie fajnie, jedziemy tylko we dwoje no i pociagiem, ciekawe czy nie bedzie plakal.

pozdrawiamy

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

27 cze 2008, 10:51

Witajcie kobietki, nie bylo mnie kilka dni, ale czytałam was na bierząco. Ostatnio nie mam czasu, chodzące dzieci są bardzo apsorbujące, ja mogę coś zrobić jak lena śpi,tak jak teraz. A tak to muszę za nią chodzić, w mieszkaniu jest mniej powierzchni a u nas w domu to są schody, wczraj już wyszła sama do góry pokonała 15 schód, oczywiście ja byłam za nią, chcialam sprawdzić czyda radę...noi dała... Ale to kolejny dowód że nie mogę jej zostawić samą. Na podwórku też jest nie równa powierzchnia i często upada, a sama sie nie umie podnieść, chyba że może się podeprzeć, więc szoruje na kolanach. Ostatnio nauczyla się chodzić jak pies na rekach i nogach.Fajnie to wygąda,nogi wyprostowane, pupa do góry i chodzi na czworakach, tylko głowę czasami podnosi, czy idzie w dobrym kierunku.
U nas w domu jest jedna ściana pamiątkowa, wiszą same zdjęcia i portrety. I nauczyłam ją pokazywać. Pokazuje gdzie jest mama, baba, wójek,dziadzia. Paluszkiem pokazuje.
Nauczyłam ją mówić SIIIIII SIIIIII, teraz tylko musi połączyć dwa fakty, słowo z czynem:)
Mamy na wiosce raj, chodzimy do ogrodu na malinki i jemy prosto z krzaczka, je już całe, bez rozgniatania. Pierwsza malinka jest zawsze dla niej gorzka, ale później jak się rozje, to już wcina ładnie. Mamy też truskawki, więc zawsze do deserku jej daję rozgniecione, albo same truskawki z cukrem i to jej nie zawsze zmakuje, krzywi się:) ale znalazłam sposób. Mam zawsze przy sobie parę biszkopcików na przynętę. Daję jej biszkopcika ona otwiera buźkę a ja prach łyżeczkę z truskawkami. I tak potrafi zjeść cały deserek. Oczywiście w nagrodę dostaje biszkopciki:) Ale dzieci są jednak mądre i mój sposób bierze w łeb, bo ona jak czagoś nie chce zjeść to wywala cały język na wierzch i go chowa i znów na wierzch, aż wszystko jej z buzi wyleci. Spryciara.

[ Dodano: 2008-06-27, 10:57 ]
Lenka tez nosi ubranka na 12 m-cy, muszę ją zmierzyć bo nie wiem nawet ile ma wzrostu, miesiac temu miala 74cm. Wkleje wam ostatnie zdjecie, Justyna będziesz mogła zobaczyć lenkę w stroju kompielowym:)

eSKa
4000 - letni staruszek

27 cze 2008, 11:21

np jogurt zje z bubeczka a jak jej do miseczki przeloze to juz go nie zje wiec znowu daje do kubeczka i z kubeczka zje..
:ico_smiechbig: prosze jak szkoli mamusie hihihi, Olek tez ma czasem takie wyskoki :-D
ona jak czagoś nie chce zjeść to wywala cały język na wierzch i go chowa i znów na wierzch, aż wszystko jej z buzi wyleci.
dama , przyajmiej ie urudzi wszystkiego dokola , Olek jak cos mu ie smakuje to z calych sil pluje a prawo i lewo, i wyglada to tak jakyscie chcialy z pela uzia pokazac jak roi auto.

jak widac klawiatura dalej popsuta :ico_zly: :ico_zly:

Ewasiek odpoczywaj w Race ale czemu sama jedziesz, mezus ie ma ochoty czy moze urlopu ie dostaie co
Michalka czeka pierwsza podroz pociagiem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Majadra Macius sliczy :ico_brawa_01: i widze ze lapki przy adgarstkach tez ma jaky zwiazae gumeczka, tak jak Olus :-D

Gosiaperelka , my tez calymi diami przesiadujemy w ogrodku (po pracy oczywiscie :ico_oczko: ), to aprawde super sprawa, truskawek ie mamy ale malikami tez sie zajadamy :ico_haha_02:
Juz sie ie umie doczekac tych fotek Leki w stroju :-)
My kupilismy Olkowi dmuchay aseik za cale 2zl i ostatio pluskal sie a podworku -ie za dlugo oczywiscie ale radoche mial ieziemska a potem spal 3godz :ico_szoking: :ico_brawa_01:

cd*

[ Dodano: 2008-06-27, 11:27 ]
Kocura ja tez juz ie daje zadych witami , w sumie ez uzgodieia z lekarzem ale skoro teraz tyle sloca to przestalam dawac wit D a i**ych ie dawalam

Justya apetytem Marceliki sie ie martw, ja tez uwazam ze to wi*a upalow, Olek tez ie je yle i le do tej pory ale w jego przypadku to tylko plus ,, jak troszke schudie to mamusia edzie miala miej do *osze*ia :-D

Musze sproowac aprawic te moj sprzet o szlag mie trafia :ico_zly: jak sie ie uda to zaraz tak ta klawiatura wale ze sama sie aprawi

[ Dodano: 2008-06-27, 11:35 ]
Jednak porządne uderzenie klawiaturą w biurko jest najskuteczniejsze!!! - w stosunku do mojego sprzętu oczywiście :-D
Chyba trzeba będzie pomyslec nad jakąś modernizacja tego naszego komputra :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-27, 11:37 ]
Eve ty z tych wszystkich twoich przygod to książkę mozesz napisać :-D
A cóż to męzus takiego doła chwycił że ciągnie go do PL, trzymam kciuki żeby jednak zmienił zdanie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

27 cze 2008, 12:08

:ico_placzek: :ico_placzek: Marcelina ma 38 stopni gorączki i podałam jej Panadal i nic nie zpada nie ma ani kataru ani kaszlu to chyba trzydniówka!! A dziś wraca M i mieliśmy jutro jechac i nie wiem co teraz będzie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_chory: :ico_chory: Pozatym to Mareclinka jest pełna energii krzyczy bawi się fika koziołki może to faktycznie ta trzydniówka już sama nie wiem.

eSKa, ja zawsze stosuje metodę wal i znów działa :D

eSKa
4000 - letni staruszek

27 cze 2008, 12:19

Justyna , to moze być trzydniówka ale podobno wtedy temp jest wyższa niz 38, a może to po prostu z zębów :ico_noniewiem:

Olek spi wiec ja spadam sprzątać bo obiecałam sobie że wysprzątam mieszkanie a tu taki leń mnie trzyma że szkoda gadać, musze się zmobilizować i do roboty

[ Dodano: 2008-06-27, 12:21 ]
No i zapomnialam zapytać czy kolorek Marcelinie robiłas farbą czy szamponem bo mi to wygląda na Loreal Casting :-D :-D

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

27 cze 2008, 12:43

A to pozostałe zdjęcia:)
Obrazek
Obrazek
Odezwe się wieczorkiem bo teraz muszę posprzątać.

eSKa
4000 - letni staruszek

27 cze 2008, 12:58

Gosiaperełka ale super zdjęcia, oj chyba wszystkim dzieciom taka zabawa w wodzie się podoba. Olek też lubi fikać w basenie ale ma mniejszy i nie tak bardzo wypasiony jak Lenka :ico_oczko:
a stój Lenki wygląda jak sukieneczka , słodki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

27 cze 2008, 14:29

Dzięki Eska, ten basen i strój kompielowy kupiłam na dzień dziecka. I masz rację ten strój wygląda jak sukienka, kupiłam troszkę większy bo pisze że na 2 latka może też być, rozciąga sie a teraz jest troche luźny. Lena jest ostatnio marudna, chyba jej wychodzą następne zęby. Dziś jadła pierwszy raz kaszkę zrobioną na mleku kozim z kaszką manną i cukrem, dałam jej do tego trochę świerzych malin. Teraz Lenka ma trochę inny jadłospis.
7-8 mleko 180ml z keikiem kukurydzianym
11-12 budyń lub kaszka manna na meku kozim, jajecznica, parówki lub kisiel na soczku.
14-15 obiadek zupki gotowane przeze mnie (na gołąbku lub króliku)
17-18 deserek ze słoiczka z domieszką świeżych owoców
20 mleko 180ml z keikiem
23 meko 180ml z kleikiem

[ Dodano: 2008-06-27, 14:32 ]
a noi w miedzy czasie chrupki, biszkopciki, paluszki, soczki, herbatkę. Ostatnio kupiam jej lizaka chupa chups (nie wiem jak to sie pisze), posmakował jej, tylko ja musiałam jej trzymać bo ona nie wyjmowala go wcale z buzi i powstał slinotok.

[ Dodano: 2008-06-27, 14:34 ]
MamoZuzi życzę udanych wakacji, należy ci sie chwilkę odpoczynku, a napewno twoja mama zajmie sie Nelką, a ty sobie z mężulkiem pochodzicie po knajpkach, po znajomych:)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

27 cze 2008, 17:39

gosiaperelka, super fotki, slicznie Lenka wyglada z tymi spineczkami jak prawdziwa damulka :-D

eSKa, no ja tez mam nadzieje ze mu sie odwidzi, moze zapomni..hih :ico_oczko:

a ja dzis mam zly dzien a buuuuu :ico_placzek:
agencja nie zaplacila mojemu M za caly poprzedni tydzien pracy :ico_zly:
wlasnie tam dzwonilam i powiedzieli ze dzisiaj zaplaca..noo brak slow
a maja nam sciagnac kase za insurance na samochod
no i wlasnie, te papiery z ubezp. przyszly nam z 2 tyg temu i myslalam ze nic im nie musze odsylac a teraz to dokladnie czytam i okazuje sie ze musze im odeslac podpisana umowe i potwierdzenie znizek
mam nadzieje ze nie anuluja nam tego ubezp. za to ze tyle nie odpowiadalismy :ico_sorki:
Szymon poszedl spac, nie juz nie zdazyl zjesc deserku wiec na spiaco dalam mu 120ml mleka z kaszka co by sie za szybko nie obudzil z glodu :ico_oczko:
czekam az M wroci z pracy bo ziemniaki juz wstawilam
a ja glodna siedzie i samej jesc mi sie nie chce i dobrze moze w koncu schudne :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”