Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 14:37

I masz racje, ze serce mi peka, kiedy mala placze, a ja mam nic nie robic i czekac az Pan sie ruszy... :ico_placzek:
mi tez peka jak maly placze, a moj P siedzi na kompie i mowi cichutko, cichutko, zamiast podejsc i wziac na raczki :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-02-23, 13:37 ]
Wtedy ja rzucam robote ide do malego i biore a na niego sie dre, ze komputer wazniejszy od synka :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 14:42

Właśnie nad tym 9-36 zastanawiamy się i chyba taki wybierzemy, Paulinka ponad miesiąc temu miała 7,5kg, teraz już pewnie przekroczyła 8 a zanim go kupimy też trochę przybierze na wadze i myślę,że fotelik będzie akurat.

[ Dodano: 2009-02-23, 13:45 ]
I masz racje, ze serce mi peka, kiedy mala placze, a ja mam nic nie robic i czekac az Pan sie ruszy... :ico_placzek:
Może i wtedy serce ruszy Pana.

[ Dodano: 2009-02-23, 13:50 ]
a moj P siedzi na kompie i mowi cichutko, cichutko, zamiast podejsc i wziac na raczki :ico_olaboga:
U mnie na szczęście tak nie jest, bo mój G. już wie jak ja potrafię wydrzeć się na niego, gdy dziecko płacze a On przy kompie. Przerabialiśmy to już jak Patryk był mały. Posypało się wtedy kilka słówek i jak ręką odjął.

[ Dodano: 2009-02-23, 13:52 ]
Moja już 15 min. śpi, odliczam czas bo zazwyczaj dłuższej niż pół godzinnej drzemki nie było.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 14:58

no my mamy fotelik w spadku,pokazywalam Wam kiedys foty, musze sprawdzic co to za firma i poszukac jakichs informacji, bo nawet nie wiem jaki jest przedzial wagowy :ico_olaboga: :ico_olaboga: no i jak wypada w testach tez sprawdze... Chyba niedlugo bedziemy musieli przelozyc juz do niego Su, bo jak ja wkladam teraz do starego fotelika i ona jest np. w kombinezonie, to juz ma baaardzo ciasno (chodzi mi glownie o ramionka)

IWONA - ja mysle, ze Twoja Paulinka, to juz z 8,5 kg spokojnie wazy, moja Su jest przy Niej taka chudziutka :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 15:10

ja mysle, ze Twoja Paulinka, to juz z 8,5 kg spokojnie wazy, moja Su jest przy Niej taka chudziutka :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Wiesz,dziecko tylko przez pierwsze 3-4 miesiące ok. 1 kg przybiera miesięcznie, później waga ta rośnie wolniej, a poza tym może się tak wydawać,że jest szczuplejsza bo chyba jest wyższa, Twoja ma długie nogi, tak mi się przynajmniej wydaje.

[ Dodano: 2009-02-23, 14:17 ]
Przy 7500g miała 62cm, a Twoja? Pisałaś niedawno ale nie pamiętam.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 15:23

hmm teraz tez nie wiem, czy lepiej kupic ten 0-18, czy 9-36 kg :ico_olaboga: juz totalnie zglupialam... gdzies wyczytalam, ze ten 0-18 kg to odnosi sie do przedzialu wiekowego 6-9 miesiecy, pozniej dziecko mimo, ze wagowo dalej jest w przedziale 0-18, moze siedziec przodem w kierunku jazdy.... takze nie wiem :ico_noniewiem:

Iwona H, fajna rzecz ta ramka cyfrowa... my kupilismy tesciowej na gwiazdke, bardzo sie podobala :-)

aha, mialam Was zapytac... jak czesto podajecie maluchom mieso?

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 15:30

Wiesz,dziecko tylko przez pierwsze 3-4 miesiące ok. 1 kg przybiera miesięcznie, później waga ta rośnie wolniej, a poza tym może się tak wydawać,że jest szczuplejsza bo chyba jest wyższa, Twoja ma długie nogi, tak mi się przynajmniej wydaje.

[ Dodano: 2009-02-23, 14:17 ]
Przy 7500g miała 62cm, a Twoja? Pisałaś niedawno ale nie pamiętam.
wiem, wiem... czytalam o tym ostatnio...

moja przy wzroscie 69 cm wazyla 7 kg.
To rzeczywiscie jest roznica... pewnie dlatego Twoja Paulinka wydaje sie taka pulchna w porownaniu do mojej Su... Moja wyglada jak zabidzona :ico_oczko:

Pan sie nie odzywa caly dzien... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 15:43

Ciekawe czy wymięknie zanim wrócisz do domu. Ojjj te chłopy :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-02-23, 14:45 ]
moja przy wzroscie 69 cm wazyla 7 kg.
no widzisz, jest trochę różnicy we wzroście.

Shoo, co do mięska, to myślę,że niczym nie zaszkodzisz jeśli będziesz podawać codziennie, w końcu to nie są jakieś wielkie porcje :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2009, 15:52

Ciekawe czy wymięknie zanim wrócisz do domu. Ojjj te chłopy
mam nadzieje, ze przygotuje pizze (bo wczoraj mielismy rozmrozic ciasto, ale pozno juz bylo) na obiad i bedzie sie przymilal, ale znajac i Jego zaciecie, to pewnie moge sobie tylko pomarzyc...

dobra, ja sie zbieram... odezwe sie z domu, bo dzisiaj siedze tylko z Su, caluchy :)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 15:54

mnie sie wydaje, ze on sie boi do Ciebie odezwac ;-)
a i pewnie do tego tez jest zly... ale spoko, przejdzie mu... pogadajcie na spokojnie i dobrze myslisz z tymi dyzurami, moze to cos rozwiaze

Iwona H no wlasnie tak myslalam, ze to mieso to zaledwie 15% sloiczka (z tego, co pamietam)... a jak dziele taki sloiczek (duzy) na dwa razy, to nawet jeszcze mniej tego miesa wychodzi... a Wy juz teraz podajecie zoltko co drugi dzien?? (tzn. pol zoltka)... ja poki co podalam raz i wszystko bylo ok...

[ Dodano: 2009-02-23, 14:55 ]
co sie porobilo z moim suwaczkiem?!?! chyba zaraz zaloze sobie nowy

[ Dodano: 2009-02-23, 14:56 ]
Gie, papapa, calusow 103

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2009, 16:02

Mięso do diety niemowlęcia
należy wprowadzić w 7-mym miesiącu życia. Najpierw gotowane, mielone mięso powinno stanowić dodatek do zupy w ilości 2 łyżeczek (10 g) raz w ciągu dnia. W 8-mym miesiącu życia ilość mięsa należy zwiększyć do 3 łyżeczek (15 g), a w 10 do 4 łyżeczek (20 g). Podana powyżej waga mięsa to masa mięsa surowego. Mięso, które podajemy niemowlęciu musi być chude i koniecznie świeże z pewnego źródła.
Przed dodaniem mięsa do jarzyn, należy je dobrze ugotować, posiekać lub zmiksować. Rozdrobnione mięso powinno być ponownie zagotowane z zupą lub jarzynką. Wraz z wiekiem konsystencja mięsa powinna stymulować żucie i naukę gryzienia.
Najlepiej jest zacząć od chudego mięsa drobiowego (indyk, kurczak) lub królika. Następnie należy wprowadzać cielęcinę, młodą wołowinę, schab, szynkę lub ryby.
Należy pamiętać, że również dieta niemowlęcia powinna być zróżnicowana i nie należy stale podawać tylko jednego gatunku mięsa.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”