jasnie pani ja mam kubusia puchatka na roczek!!!! hihi
a tygryska wlasnie chyba pierwsza zaloze bo jest 0-3 miesiecy, zeby na lato styknal
lucy ja kosmetykow nie biore dla maluszka. zapytaj poloznej na wszelki wypadek. ja sie upewnie jeszcze...
madziu tygrysek u nas za 10 funciakow
a teraz zle wiesci
mam paciorkowca
dzieki lucy nie zmartwilam sie bardzo. bo naczytalam sie juz , ze to nic groznego...
nawet nie wiedzialabym, ze to paciorkowiec.... bo po ang to nazwa dziwna na maxa... wiem ze z grupy B strep cos tam.. lucy ty masz to samo?????????????/
no i lekarka mowila w sumie to samo co czytalam u lucy i kasik... ze to bardzo popularne... i wiele kobiet nosi ta bakterie niewiedzac nawet, bo objawow nie ma zadnych... i dlatego , ze to jest tak popularne to nie badaja wszysktich kobiet
no i maluszek musi dostac antybiotyk... i byc moze bede musiala zostac dluzej w szpitalu...
no i w wodzie rodzic nie moge
wiecej popytam poloznej za tydzien!!!!!!!!!!!
z jednej strony mam dola, a z drugiej dobrze, ze udalo sie zrobic to badanie i juz wiem,,, i jakos podejrzewalam, ze pewnie tak bedzie, skoro 80% kobiet to nosi to musialabym miec duzego fuksa....
aha i dostalam antybiotek amoxicillin. to jest penicylina. mam brac 5 dni 3razy dziennie. lucy ty tez to mialas???
czytalam cos o paciorkowcach i podobno dzieci moga urodzic sie z mniejsza masa ciala i wczesniej... ale sama juz nie wiem.. bo tyle odmian tych paciorkowcow... a ja sie zaraz dedenrwuje....
reszta badan ok tzn tarczyca i mocz