Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2009, 10:19

PATI - no ja mam zupelnie inne podejscie do tego... jedno dziecko jest jeszcze w planach... :)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2009, 10:22

PATI - no ja mam zupelnie inne podejscie do tego... jedno dziecko jest jeszcze w planach... :)
tez chcialam miec dwojke dzieci, ale wiesz co jak tak wszystko musze sama robic, no procz kapieli, bo robimy to razem, to nie wiem, maz mi za bardzo nie pomaga, jak poprosze, zeby nakarmil Erysia to zrobi to, ale mam wrazenie, ze z musu, wszystko ja robie, nie dosc, ze trzeba ugotowac, posprzatac to jeszcze wieczorem musze sie malym zajmowac, bo jak P wraca do domu to nawet nie pomysli o tym, zeby mnie troch eodciazyc, tylko on mowie, ze jest zmeczony,a ja nie jestem?????

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

24 lut 2009, 10:29

Ja w planach miałam dwójkę....a mam trójkę.... :ico_brawa_01:

Wiadomo że sa rozne sytuacje ....nie kazdy moze sobie pozwolic na wiecej dzieci niz jedno...ale powiem Wam szczeze ze zal mi tych jedynakow....
Po pierwsze dlatego,ze przewaznie sa (nie wszyscy) egoistami...nie sa nauczeni dzielenia sie...znam kilka takich dzieci...(niestety)
Po drugie sa tacy samotni...wiadomo ze z rodzicami mozna sie fajnie bawic...ale to nie zastapi nigdy brata czy siostry...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2009, 10:31

Wiadomo że sa rozne sytuacje ....nie kazdy moze sobie pozwolic na wiecej dzieci niz jedno...ale powiem Wam szczeze ze zal mi tych jedynakow....
Po pierwsze dlatego,ze przewaznie sa (nie wszyscy) egoistami...nie sa nauczeni dzielenia sie...znam kilka takich dzieci...(niestety)
Po drugie sa tacy samotni...wiadomo ze z rodzicami mozna sie fajnie bawic...ale to nie zastapi nigdy brata czy siostry...
zgodze sie z Toba i bardzo bym nie chciala skrzywdzic Eryka, ale zobaczymy jak to jeszcze bedzie, na pewno nie teraz, moze za 3 latka

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2009, 10:32

PATI - no niestety faceci nie maja swiadomosci i takiego instynktu jak my, Kobiety.. czsesto zostajemy ze wszystkim same... ale ja mimo tego, ze tez wielkiegi wsparcia w Panu nie mam - chce miec drugie dziecko... a ze znowu bede chodzic niewyspana i zmeczona - nie ja pierwsza i ostatnia, a radosci jaka jest dziecko - nic nie zastapi...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lut 2009, 10:33

hej dziewczyny!

Jagna30, salatka wyglada pysznie..! na pewno zrobie :-)

Gie, jakas dziwna ta kolezanka.. normalni ludzie tak nie robia.. cos mi sie wydaje, ze osoby trzecie maczaly w tym palce, moze sie myle.. no, albo kolezanka jest bardzo wrazliwa na punkcie innych niz pozytywnych komentarzy :ico_noniewiem:

pytalas, jak sie czuje (dziekuje, ze pytasz)... czuje sie lepiej, ale jeszcze nie w pelni sil... zjadlam 4 zabki czosnku wczoraj (w tym 1 na surowo :ico_chory: ), smierdzialam na odleglosc 2km... i chyba dalej smierdze :ico_noniewiem: ale bylo warto, bo juz dzisiaj jest lepiej, a za 2 dni powinno byc cacy :-D

co do dzieci, to ja bym chciala jeszcze jedno (dziewczynke!), tak za rok, 2 lata... ale jest problem z A., bo on twierdzi, ze juz jest za stary na dzieci, ze mozemy miec problemy z oplaceniem im szkoly, jezeli bedzie dwojka... wszedzie tutaj szkoly sa platne (tzn. sa bezplatne, ale to nie tak jak w PL, tutaj bezplatne maja naprawde niski poziom nauczania).. no i nie wiem, jak to bedzie, bo tez chcialam isc do pracy...
zobaczymy, co ma byc, to bedzie ;-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2009, 10:35

ja znam wielu jedynakow i nie wszyscy sa egoistami, ale masz JAGNA racje, lepiej sie wychowywac z rodzenstwem, tak mi sie zdaje... nas bylo troje... ja mysle, ze dwojeczka w zupelnosci wystarczy, ale to zycie zweryfikuje...

we wrozbach ciagle wychodza mi dwie dzieczwynki... :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lut 2009, 10:35

a radosci jaka jest dziecko - nic nie zastapi...
masz racje kochana, ja nie wyobrazam sobie, zebym nie miala teraz Erysia, kazdego dnia kocham go jeszcze mocniej.

[ Dodano: 2009-02-24, 09:37 ]
we wrozbach ciagle wychodza mi dwie dzieczwynki... :-D
a jakie to wrozby kochana, tez bym sobie zrobila

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lut 2009, 10:37

piszac "za stary" mialam na mysli to, ze on przezywa to, ze jak Jasper bedzie mial 20 lat, to on juz bedzie mial 60-tke na karku... a im pozniej sie zdecydujemy na 2 dziecko, tym wiecej czasu nam "ucieknie"... :(

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

24 lut 2009, 10:41

Gie, tak....ja pisalam o dzieciach....pozniej jeden z tego wyrasta a drugi nie..;)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”