anusiek, tak Nadia tez nam sie podobala,ale maz uznal,ze zbyt rosyjskie - bo to od ruskiej Nadierzny czy Nadiezny pochodzi,nasi sasiedzi w Sopocie dali tak na imie
A w poniedzialek to nieeee,za wczesnie - na tym etapie ciazy to chyba jeszcze tam samo wygladaja narzady plciowe
Płeć to najwcześniej w 18-19 tyg. można rozpoznać. Ja już wiem, że następne USG będzie u mnie ok 22 tyg, więc jeszcze trochę muszę poczekać :-( Ale co tam. Poczekam. Co do imienia Maja - mam do niego sentyment. Moja mała bratanica tak ma na imię. Cała rodzinka świata poza nią nie widzi. A ona jeszcze roczku nie ma. Sama słodycz
a ja myślę o imionach póki co tylko tylko po cichu... kiedyś wydawało mi się, że już dawno mam wybrane. zawsze chciałam mieć Matyldę i Maksa. a teraz jak jestem w ciąży już nie jest to takie oczywiste... na poważnie o imieniu zaczniemy chyba myśleć jak poznamy płeć... natomiast co do usg i płci w okresie ok 12 tygodnia to jest czasem szansa... szczególnie jak ma być chłopczyk. wczoraj moja koleżanka miała usg - początek 13 tygodnia- i lekarz powiedział żeby nie wkręciła się jeszcze za bardzo, ale wg niego dzidzi rośnie coś między nóżkami... co sugeruje jednoznacznie... . ona ma też takie przeczucie od początku, że będzie chłopczyk dobrej nocy dla wszystkich i zdrowia ... szczególnie tym, którym go brakuje
Rbka, Na początku ciąży, z racji problemów jakie miałam lekarz robił mi USG 3 razy. Ostatni raz w 13 tygodniu, aby zbadać przezierność. Potem stwierdził, że to ostatnie USG, jakie było konieczne. A następne (już przez brzuszek będzie w ok 22 tyg. Tak więc muszę czekać w nieświadomości czy z maleństwem wszystko oki.
Shiva, ja w ciazy z Andrzejkiem mialam USG srednio co 3-4 tygodnie,ze wzgledu na przeciwciala
witam w piekny sobotni poranek
U mnie nocka fatalna,synka obudzily koszmary i bardzo plakal w nocy,oczywiscie spal z nami ale jak juz przestal chlipac i spal spokojnie,to go wynioslam bo chrapal okropnie
Ja dziś od rana mam straszny ból głowy. Cała głowa mi pulsuje Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez nieustanny katar. Ale nie mogę sobie znaleźć miejsca.
Poza tym pogoda w kratkę, co chwilę pada lub świeci słońce.
Póki co dodaję drugi suwaczek, bo ten z tik taka mnie coraz bardziej drażni. Źle liczy.
Shiva, ja tez z tik-takowego zrezygnowalam,bo klamal
Fajny,bo malo kto go ma ale oszukiwal
U nas ladnie,zrobilam dzis pranie,przyszla kolezanka,znowu kupila ciuszki dla dzidzi i ogladalysmy co juz mam Zrobilismy obiad,deser i z malym na spacerek poszlysmy,poszalal w piaskownicy a potem zarzadzil powrot do domu
anetka607, oooo Milosz tez ladnie
dorotaczekolada, ja mam taki brzusio,ze sie zastanawiam czy jeden na drugim nie siedza