Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 21:31

hej kochane :-)

moje dzieciaki do dwóch godizn chrapią, przede mmna jeszcze zlewozmywak pełen potem kapiel i nynac :-)
ale nie o mnie :-)

rozmawiałam z asią - nie wiem czy marcóweczki ją pamiętacie? asiaNL jako druga lutóweczka urodziła Nadię - mała ma wade serduszka. w każdym razie teraz cały czas jest w Pl i do czasu operacji na pewno zostanie. jeżdża co chwilę do p-nia na kontorlę, dlatego wpadają jak tylko mogą, ostatnio z dobrymi wieściami bo lekarze chcą na maxa odłozyć operację w czasie - to ze bedzie potrzebna jest pewne, ale chca ją kroić tylko raz a przy takim Mleństwie nie dali by razy wsyztskiego w ciagu jednej operacji zobić wiec każdy dzień do przodu sie liczy. maja wpaśc w długi weekend rodiznnie wiec damz anć wiecej jakby co.

a tutaj aktualne zdjecia naszej Ksieżniczki - raczej drobniusia, co widać, ale za to jaka urodziwa z tą ciemna karnacją, czarnymi slepkami i właoskami :ico_brawa_01:

Obrazek

Obrazek

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2010, 21:48

rozmawiałam z asią - nie wiem czy marcóweczki ją pamiętacie? asiaNL jako druga lutóweczka urodziła Nadię - mała ma wade serduszka. w każdym razie teraz cały czas jest w Pl i do czasu operacji na pewno zostanie. jeżdża co chwilę do p-nia na kontorlę, dlatego wpadają jak tylko mogą, ostatnio z dobrymi wieściami bo lekarze chcą na maxa odłozyć operację w czasie - to ze bedzie potrzebna jest pewne, ale chca ją kroić tylko raz a przy takim Mleństwie nie dali by razy wsyztskiego w ciagu jednej operacji zobić wiec każdy dzień do przodu sie liczy. maja wpaśc w długi weekend rodiznnie wiec damz anć wiecej jakby co.

a tutaj aktualne zdjecia naszej Ksieżniczki - raczej drobniusia, co widać, ale za to jaka urodziwa z tą ciemna karnacją, czarnymi slepkami i właoskami
oczywiści,ze pamiętamy Asię,malutka śliczna :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-04-30, 08:41 ]
Spiochy gdzie jesteście????????? :-)

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2010, 09:58

Spiochy gdzie jesteście????????? :-)
Oj tak,dziś mogę nazwać się śpiochem :-D Kimałyśmy z Jolką do 8:30 :ico_szoking: Noc też spoko bo jadła 0 3 i o 6 i UWaga!!!! Tatuś wstał o 6 i lulał małą żeby jeszcze zasnęła a ja mogłam kimać dalej :ico_brawa_01:

Za to poranek dziwny.... cały czas popłakuje i nie wiem o ci chodzi.Wczoraj cały dzień też tak marudziła :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-04-30, 10:08 ]
I trzymam kciuki za córeczkę asiNL! Pewnie jeżdżą do kliniki dziecięcej na Szpitalnej... to dobry szpital, pełen dobrych fachowców. Moja bratanica miała tam usuwaną nereczkę w wieku 9 miesięcy .

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2010, 10:24

hej!
no ja dziś do śpiochów nie należę...ale weny na pisanie nie miałam...
nocka dla mnie do nonono, bo jadł o 22, 1, 3, 5 i od 7nie śpi...po czym po 8 przy żarciu się znów zakrztusił, dostał szału i koniec....wyje, stęka, popłakuje, marudzi, a cycka nie chce i się pręży :ico_placzek: dałam mu z butli 40ml...wypił jednym pociągnięciem...paskuda!
mam go dość dzisiaj...a tu dopiero początek dnia... :ico_placzek:

eve.ok, a ja Asi nie pamiętam za bardzo...łaj? za to córeczka śliczna, oby się wszystko im udało pięknie
Qanchita, kochana :ico_brawa_01: i dla męża i dla Jolki!
no tak ,ale nocka fajna, a dzien ccoś się nie zapowiada różowo co?

Awatar użytkownika
Qanchita

30 kwie 2010, 11:31

zborra, ta moja gwiazdeczka podobnie reaguje czasami jak Twój ale chyba znalazłam na to sposób. Jak zaczyna wyć przy cycku to daje smoczka lub butelkę , przytulam ją do piersi i jak już się uspokoi to szybko podmieniam ...czyli wyciągam smoka i ładuje cycek. Zazwyczaj mała nawet się nie kapnie i potem już pije.

A ja zauważyłam, że mam sińce pod oczami jakby mi ktoś przyłożył :ico_szoking:
Jakaś maseczka pomoże? zborra podpowiedz, Ty chyba kosmetyczką jesteś??
Bo inaczej będę wyglądać jak zombie na chrzcie własnej córy :ico_szoking:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2010, 20:38

Qanchita, na mojego takie triki nie zawsze działają...
czego ja już nie próbowałam....i smoczek podmieniam, i daję ciut mleczka, żeby posmakował, albo kropelki zapuszczę...dziś palec musiałam na chama wcisnąc w końcu i jakoś sutek wepchałam, ale masakra
padam na cycki...5godzin nie odeszłam od niego, wył, nosiłam itp...masakra! 3razy pił dzis z butli, bo cycki wywołują taką reakcję, jakby to było najgorsze g...jakie mogę mu podać... :ico_placzek:
jestem załamana...
wieczorem w końcu chwycił podstępem i wypił...
ale już się boję nocy
muszę znów odciągnąć, bo mi pierś pęka...
że mam sińce pod oczami jakby mi ktoś przyłożył
to ze zmęczenia pewnie...
zrób sobie zimne okłady, możesz z herbaty, albo zielonego ogórka najlepiej zimne plastry...
ale myślę, że powinnaś zakupić jakiś dobry korektor, bo same takie cuda nie pomogą do niedzieli...

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2010, 21:29

Eva pozdrów Asią i powiedz że wszystkie trzymamy kciuki.

Miłego weekendu dziewczyny

Awatar użytkownika
Qanchita

30 kwie 2010, 23:13

zborra, dziewczyno jak czytam wybryki Twojego Tomeczka to nasuwa mi się myśl, że te nasze dzieci wspólne jakieś barometry mają :ico_zly:
Dokładnie tak jak piszesz... jakby cycek im jakąś krzywdę zrobił. Ja też praktycznie za każdym razem muszę dobijać się do niej podstępem ale jak już załapie to ładnie pije.
Ale twarda byłam i butli nie dałam! Jeszcze się bestia przyzwyczai do smoczka i wcale nie będzie cycka chciała :ico_nienie:
No i dokładnie tak jak u Was, Jolka też dziś cały dzień marudziła i musiałam ją nosić... i to w pionie żeby wszystko widziała bo na leżąco to histeria :ico_olaboga:
Nie wiem co jest grane...brzuszek chyba nie bo kupy robi.
Ślini się bardzo więc może to już ząbki ? :ico_olaboga:

W niedziele impreza a ona mi nie pozwala nic w kuchni zrobić. Teraz dopiero popiekłam sobie biszkopty a jutro muszę dokończyć ciasta i mięcho na niedzielny obiad zrobić :ico_szoking:
Mam nadzieje, że jutro będzie lepiej i że tatuś poradzi sobie z małą, bo ja z kuchni będę wychodzić tylko na karmienia!

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 kwie 2010, 23:27

post tej samej treści pisany ponad 20 razy !!!to jest wbrew regulaminowi
Ostatnio zmieniony 01 maja 2010, 14:30 przez martuunia1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qanchita

01 maja 2010, 09:45

Cześć:)

Ja tylko wpadłam się przywitać i lecę z powrotem do garów!
Miłego dnia dziewczyny :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”