Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

13 paź 2010, 16:44

bo dziś z mamą piekłam szarlotkę, pyszna wyszła
Ty to jestes niesamowita z tymi ciastami no ale jak ma sie taka figure jak Ty to mozna jesc :-D :-D :-D

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

14 paź 2010, 09:07

witam i zapraszam na :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:
ja dzis sie super czuje. wiec to znowu jednodniowe było, na szczęście.

dziś pierogi zamierzam zrobić z serem. pierwszy raz....jakies sugestie? łatwe przepisy?

na weekend mamy zaproszenie do znajomych na wieś. mają dom całoroczny gdzies pod lasem, takie siedlisko, pokoi na nocowanie dla paru rodzin i zaprosili nas i jeszcze 2 pary z dzieciakami wszyscy, mam nadzieję że będzie fajnie i że pogoda dopisze. a jutro idziemy do cyrku całą rodzinką, ciekawe czu oskar wytrzyma i czy go zainteresuje....jak nie to wrócimy do domu bo na 2 auta będziemy bo m prosto po pracy tam podjedzie.

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

14 paź 2010, 09:50

a dzis sie super czuje. wiec to znowu jednodniowe było, na szczęście.
to super
dziś pierogi zamierzam zrobić z serem. pierwszy raz....jakies sugestie? łatwe przepisy?
ja jestem beztalencie kulinarne ale sekret miekkiego ciasta mojej mamusi jest dodanie goracej wody

[ Dodano: 2010-10-14, 10:05 ]
a ja walcze z odparzeniami bo straszne sie Mielnce zrobiły :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2010, 10:14

witam :)
my dziś pospaliśmy do 8, byłam w aptece po leki, jak przeczytałam ulotki to mi się odechciało brać, no ale cóż muszę brać to biorę
ja dzis sie super czuje.
to super :ico_brawa_01:
.
ja robię z wody gorącej, wrzucam mąkę, czekam aż przestygnie , wszystko na oko wrzucam, jak ciasto odchodzi od rąk to wałkuje i wycinam :),
a go twarogu daje żółtko, cukier waniliowy i trochę cukru zwykłego, ale narobilam sobie apetytu :-D ,
teraz gotuje kalafior :)

Marcia jak Szymek miał odparzenia to tylko mu przy każdej zmianie pieluszki smarowałam sudocremem i pomagało,

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

14 paź 2010, 11:03

niesety u nas sudocrem sie nie sprawdza :ico_olaboga: :ico_olaboga:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2010, 11:14

niesety u nas sudocrem sie nie sprawdza :ico_olaboga: :ico_olaboga:
to może spróbuj linomag lub bephanten

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

14 paź 2010, 11:23

Witam... coś ostatnio nie mam szczęścia, napiszę a tu bach i postu nie ma... :ico_noniewiem: i nie mam kiedy od nowa napisać

My nadal codziennie na spacerku.Wczoraj byliśmy na działce żeby spalić ścięte gałęzie, Szymuś był bardzo szczęśliwy, bo leciał DYM :-), bardzo dużo mówi, tylko nieraz go nie rozumię, Asia ma już 8 ząbków i nadal 2 nie chcą się przebić, więc w nocy.... :ico_placzek: Wczoraj poszłam spać o 20.00 :ico_noniewiem: i nawet nie wiem kiedy usnęłam, tak ostatnio jestem jakaś zmęczona.

A na odparzenia...?? nie pisałam, pomógł nam tormentiol, Szymonek ma strasznie wraźliwą pupę i trochę pochodzi z kupą i juz cała czerwona z krostami... a niestety nadal nie woła.... choć wczoraj siedział na nocniczku i czytał ze mną bajeczki przeszło 15 minut i nawet się nie buntował, no nic nie zrobił, ale w łaski wrócił nocnik :-D , to już postęp.
Bardzo bym chciała, aby szybko opanował to, bo chcem go dać do przedszkola. Ślicznie już sam je, jest strasznie dumny jak siedzi przy naszym stole na normalnym krześle

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2010, 07:58

czesc ale pogoda

troche mnie nie bylo bo a to studoia pracy szukam itd a Klaudia daje popalic troche psotnoica mala

co do domku to mamy 200 m plus piwnica 100 m

Marcia77, zdrowka dla Milenki. wlasnie to są miinusy złobków i przedszkoli te chorobska :ico_zly:

a co do spania ja spie z Klaudia ui wcale mi to nie przeszkadza chociaz sie wysypiam bo w lozeczku jak spi to nii w cholere;/ ale teraz soe [rzerprowadzamy bedzie miala wlasny pokoj wiec bede ja tam uczyc spac poprotu ochraniacz kupie do lozka

Klaudia oglada przytulaki my dzis siedzimy caly dzien w domu bo leje;/

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

15 paź 2010, 08:30

ja robię z wody gorącej, wrzucam mąkę, czekam aż przestygnie , wszystko na oko wrzucam, jak ciasto odchodzi od rąk to wałkuje i wycinam :),
a go twarogu daje żółtko, cukier waniliowy i trochę cukru zwykłego
dokładnie taki przepis miałam, wyszły pyyyyycha :-D

na odparzenia tez tormentiol polecam :ico_sorki:

milutka ale już chyba bez sensu uczyć w łóżeczku spac, nie lepiej normalne łóżko dla dzieci kupić? mają barierke taką ochronna by dziecko nie wypadły a mozesz sie koło niej połozyć usypiając, czy spac z nią jak chora a poza tym zaraz za duża na łózeczko będzie....

ja zaraz ogarniam chate i czekam na koleżanke bo ok 10 na :ico_kawa: ma wpaść :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2010, 09:22

witam :)

my już po śniadanku, słonko od rana świeci :),
zaraz skoczymy do miasta, bo muszę ubezpieczyć mieszkanie,

Szymek lubi oglądać Tomka i przyjaciele, nawet mu na kompie puszczam, moja mama mu wczoraj kupiła nawet taką ciuchcię z wagonem, taka mała, a taka droga :ico_olaboga:

miłego dnia! :ico_oczko:

Wróć do „Przedszkolaczki”