Awatar użytkownika
agi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

30 lis 2007, 16:57

Buzi usmiechnietej i samych radosnych chwil kazdego dnia z okazji ukonczenia kolejnego miesiaczka dla Lenki, Vikusi i Kornelka!!! :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:

Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

30 lis 2007, 17:00

Nie jesteście same. Moje dziecko też chyba podmienione :ico_olaboga: Budzi się w nocy na jedzenie :ico_szoking: Na szczęście śpi z R to on do niej wstaje :ico_sorki: Nie chce jeść swoich obiadów, tylko sadzi się do naszych... Bobofrut jest BLE, ale "Kubuś" OK :ico_noniewiem: Wczoraj normalnie zjadła obiad z mojego talerza... ziemniaki z sosem (ciężkostrawnym), mięso i popiła kilkoma łyżeczkami normalnego mleka. wiem, że nie powinnam jej dawać, ale tak samo nie mogę słuchać jej wrzasków jak Wy przy zasypianiu... Dziś tylko mega kupa była i tyle :ico_wstydzioch: Dziś zrobiła awanturę o ogórkową... Nie wiem co ja mam robić... Swojego jedzenia do ust nie chce wziąć... Mam jej gotować już normalnie? Tyle, że bez śmietany, ale z kostką? Bo widzę, że lubi jeść słono jak i ja... Dziś opieprzyła kanapkę z polędwicą do jajecznicy... I tylko zobaczy, że my jemy to zaraz krzyczy: Da DA DA!! To nie może być zbieg okoliczności, bo jak jedzenia nie ma to nie krzyczy DA :ico_noniewiem:
teraz juz mamy nasze szkraby i nawet nie probuje sobie wyobrazic przez jakie pieklo musiala przejsc Twoja mama i reszta rodziny
Wiesz, ja kiedyś pytałam ją o to i byłam zdziwiona, że nie chce mówić co czuła... Teraz, odkąd mam Julkę to wolę nie pytać... Chyba się domyślam :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Blanka26

30 lis 2007, 17:17

ej kochane, ja znów z Olą na kolanach. Moja Ola też dziś nie chciała zasnąć. Dopiero po 13 zasnęła, a co dzień zasypia koło 11.
kolka starsznie współczuję tobie i trwoim rodzicom :ico_placzek:
kasi.k wiem, że to trudne, ale bądź dzielna. Mam nadzieję, że ta nauka nie będzie trwała zbyt długo
Rybciu witaj i wszytkiego najlepszego dla Andrzejka

,

[ Dodano: 2007-11-30, 16:18 ]
jezy ne moge p+i9sac

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lis 2007, 17:25

łojej to sie naczytałam :ico_szoking:

Syla niemamy zamiaru nigdzie uciekac :-D taka laska sie nam trafiła :ico_brawa_01: A co do bielizny tonic niepowiem bo mi sie niechca linki otworzyc :ico_placzek: wiec poprosze zdjatka jakies :-D

caro :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Oskiego za ząbalka-tyle czekałas i masz :-D unas wyszły 2 jedynki dolne i nic innego ani widu ani słychu :ico_noniewiem:

a i wszystkiego naj naj dla Oskarka,Viki,Lenki,Kornelka i Andrzejka :ico_buziaczki_big: z okazji ich świąt (chyba nikogo nieominełam :ico_noniewiem: )

kolka straszne to co sie stało-ja niewiedzialam :ico_placzek: a co czuła Twoja Mama nikt niechce czuć :ico_placzek:
Zdrówka życze Kochana-sie zameczysz-dobrze ze mąż wstaje w nocy!!!!

Delicjamoja Siostra tez nagle stracila męża :ico_placzek: wogóle moja Siostra dzielna Kobieta-jak była w 5 miesiącu ciąży z 1 dzieciatkiem zmarła nam Mamusia(ja mialam 9lat wtedy),a mąż zginoł w wypadku samochodowym jak moja Siostrzyczka była w 9 miesiącu :ico_szoking: ciązy z 2 córeczką!!! :ico_placzek: :ico_placzek: tragedia za tragedia a moja Siostra sie trzyma- życie naszych Siostr nieoszczedziło :ico_placzek: life is brutal :ico_placzek:

Mordeczka niech paluszek sie córci szybko goi,a ze Kacpijuz zdrowy to sie bardzo cieszymy :ico_brawa_01:

A dzieci nikt niepopodmienial-taki okres maja!!! :ico_oczko: trzeba przezyc :ico_oczko:

a u nas z usypianiem jest tak ze sama niewiem jak jest-czasem na kolankach, czasem przy cycku,a wczoraj usnoł mi ... w krzesełku do karmienia :-D

Awatar użytkownika
Blanka26

30 lis 2007, 20:58

Mróweczka nawet nie wiesz jak bardzo współczuję zarówno Tobie jak i Twojej siostrze. Boże no to też przeżyła :ico_placzek: ależ to życie niesprawiedliwe :ico_placzek:

caro gratuluję Oskarkowi ząbka. To chyba tylko Ola bezzębna została :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-11-30, 20:02 ]
kurcze Ola nie chce jeść mich potraw :ico_placzek: nie wiem jakby wiedziała, że to ja przyrządzam. danie słoiczkowe zje od razu, a moje????zaciska wargi i nic się nawet na siłę nie wciśnie :ico_placzek: jak wy to robicie, że dzieciaki jedzą wasze obiadki????

caro

30 lis 2007, 21:09

Mróweczko widziałam na blogu jak Eryczek zasnął w krzesełku- zajefajnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wkońcu jesteś, nieładnie tak tu nie zaglądać :ico_nienie: :ico_nienie:

Twoja siostra naprawdę jest dzielna, takie tragedie i to jeszcze w czasie ciąży, a jak teraz jej się życie ułożyło, bo przypuszczam,że już trochę czasu minęło?

Katrin ty się kochana nie wywiniesz od pisania, nie ma zmiłuj :-D , masz pisać i basta!
Wiesz co ja naprawdę mam koszmarną bieliznę, majtki z czasów ciążowych :ico_wstydzioch: , a staniki szkoda gadać :ico_noniewiem: Ale żeby wybrac się na takie zakupy to muszę mieć trochę czasu,żeby swobodnie pooglądać i poprzymierzać, a tu u nas wiadomo z czasem jak na lekarstwo, no i motywacji większej nie mam, mój mówi że mu nie przeszkadza, ale łąkomym wzrokiem to na te moje babcine gatki nie patrzy, więc chyba przydałoby się odświerzyć bieliżniarkę, tylko z rozmiarem na mnie może być ciężko :ico_noniewiem:

Mordko u nas też były guzy z takiego samego powodu, tylko że ja nie dostawiłam pufy :ico_wstydzioch:

Kolka jak mała lubi takie jedzenie i piecie to ja bym jej dawała, Oskarek też właśnie woli nasze jedzenie! Aha dziś była u nas w odwiedziny moja ciotka od strony taty i ona swojej młoszej córze zaczęł dawać normalne mleko jak skończyła pół roku i jakoś żyje, nie ma co się trzymać sztywnych zasad :-)

Awatar użytkownika
Blanka26

30 lis 2007, 21:25

dziś była u nas w odwiedziny moja ciotka od strony taty i ona swojej młoszej córze zaczęł dawać normalne mleko jak skończyła pół roku i jakoś żyje, nie ma co się trzymać sztywnych zasad :-)
zgadzam się. Znam dziecko u którego stwierdzono skazę białkową i wyobraźcie sobie matka zaczęła podawać dziecku mleko wiejskie takie prosto od krowy i alergia minęła. Ale ja bym nigdy czegoś takiego nie praktykowała. Pewnie dziecko alergii nie miało, bo z tymi lekarzami różnie bywa :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kolka

30 lis 2007, 21:57

Z moją bielizną nie jest tak źle, ale też marzy mi się wymiana na nowsze. Tylko stringów jakoś ostatnio nie lubię. Wolę szorty lub zwykłe figi...

Mróweczka, dzielna ta Twoja siostra... też ją życie na nie byle jaką próbę wystawiło :ico_olaboga: Osobiście uważam, że człowiek dostaje w życiu tyle bólu ile jest w stanie wytrzymać... No, czasem więcej niż trzeba...

A z tym jedzeniem, to ostatnio gadałam z moją pediatrą. Tzn Julki :-) sama przyznała, że swojemu synowi tez dawała popróbować dorosłych dań. generalnie to chodzi o to, że takie nasze "dorosłe" jedzenie nie może stanowić podstawy diety niemowlaka. W umiarkowanych ilościach można "dla smaka". Z tym, że moje dziecko umiaru nie zna :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
agi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

30 lis 2007, 21:59

Napisalam wczesniej posta, chcialam wyslac i d.... Pojawila sie informacja o bledzie, posta zjadlo :ico_zly: ,a pozniej przez dluzszy czas nie moglam sie zalogowac i tym sposobem dopiero teraz skladamy Andrzejkowi najlepsze zyczonka imieninowe :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Blanka26

30 lis 2007, 22:16

no a mnie odwala i mam obsesję ćwiczenową. Cwiczę nawet podczas mycia zębów :shock: :shock: :shock: ciekawe keidy minie mi zapał. Ale tak szczerze mówiąc, to steczkowska mnie zmobilizowała :-D
a z bielizną to u mnie też kiepskawo. Po porodzie kupiłam sobie wyższe majtki, żeby spłaszczały mi brzuch. Mój mąż nazywa je reformami :shock: a wygodne są :-D

[ Dodano: 2007-11-30, 21:27 ]
a moja Oleńka jutro kończy 7 miesięcy. :ico_brawa_01: kurcze jak ten czas leci :ico_szoking:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”