Strona 462 z 1166

: 24 lut 2009, 12:44
autor: margarita83
Pati85, , shoo, ma rację, ta salatka gyros jest naprawdę zajebiaszcza :-)
często ja robię

: 24 lut 2009, 12:45
autor: shoo

: 24 lut 2009, 12:46
autor: Pati85
shoo, ja robię z pieczarkami i mięsem mielonym z sosem bolognes, zapiekane z serem - o kurza twarz jak mi się ich teraz zachciało :-|
kochana brzmi smacznie, a ajk sie je robi, daj przepis :-D

[ Dodano: 2009-02-24, 11:52 ]
http://pychotka.pl/przepi.../sa%B3atki.html

http://www.gotowanie.wkl....p.php?grp_prz=5

http://www.mojeprzepisy.pl/Przepisy/salatki/1/

Pati, tu masz kilka stron z salatkami.... moze i ja sie pokusze o zrobienie jakiejs hmm..


dziekuej za stronki, ile tego jest, na pewno znajde cos dla nas :ico_sorki: :ico_sorki:

: 24 lut 2009, 12:53
autor: margarita83
no normalne naleśniki smażysz.
Farsz, ja robię na oko ;-)
mięso mielone podsmażam z solą i pieprzem chwilkę na patelni, pieczarki podsmażam osobno, potem mieszam. Dodaję rozpuszczony w wodzie sos boloński (fix), jeszcze chwilkę podsmażam, aż zgęstnieje.
Naleśniki smaruję farszem, układam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym czymkolwiek tłustym ;-) , i do piekarnika, zapiekam z 15-20 minut, żeby mięsko doszło, no i wyciągam i układam ser żółty na wierzchu i wkładam jeszcze na chwilkę, aż ser się lekko stopi.
polewam ketchupem i jemy - pyszności :-)

: 24 lut 2009, 13:04
autor: Iwona H
A z ta obrączka to zawiesza się ja na nitce i nad otwartą dłonią się ją buja, ale nie pamiętam jak mają oznaczenia, tzn. kiedy chłopiec a kiedy dziewczynka :ico_noniewiem:
Najpierw kładziesz na otwartej dłoni i lekko unosisz, po chwili powinna się sama zacząć ruszać. Jeśli będzie zataczać okręgi to dziewczynka a jeśli będzie się ruszać jak wahadełko to chłopiec. Po każdym stwierdzeniu czy to dziewczynka czy chłopiec ponownie kładzie się obrączkę na dłoń i unosi do góry. Gdy obrączka po uniesieniu w ogóle nie będzie się ruszała oznacza to ze więcej dzieci nie będzie.

[ Dodano: 2009-02-24, 12:06 ]
margarita, super przepis, będę musiała zrobić. A ja jeszcze robię naleśniki po francusku.

: 24 lut 2009, 13:09
autor: margarita83
Iwona H, no to dawaj przepis na te francuskie nalesniki ;-)

: 24 lut 2009, 13:18
autor: Iwona H
Łatwy przepis. Na połowę usmażonego naleśnika kładziemy plasterek wędliny, na to podsmażone wcześniej pieczarki i plasterek żółtego sera i przykrywamy drugą połową naleśnika. Takiego naleśnika podsmażamy jeszcze raz tak, aby ser się rozpuścił. Najlepiej smakują jeszcze gorące a bezpośrednio przed spożyciem smarować ketchupem lub majonezem.

: 24 lut 2009, 13:18
autor: Pati85
no normalne naleśniki smażysz.
Farsz, ja robię na oko ;-)
mięso mielone podsmażam z solą i pieprzem chwilkę na patelni, pieczarki podsmażam osobno, potem mieszam. Dodaję rozpuszczony w wodzie sos boloński (fix), jeszcze chwilkę podsmażam, aż zgęstnieje.
Naleśniki smaruję farszem, układam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym czymkolwiek tłustym ;-) , i do piekarnika, zapiekam z 15-20 minut, żeby mięsko doszło, no i wyciągam i układam ser żółty na wierzchu i wkładam jeszcze na chwilkę, aż ser się lekko stopi.
polewam ketchupem i jemy - pyszności :-)
dzieki, musze zrobic, na pewno smaczne sa :ico_sorki: :ico_sorki:

: 24 lut 2009, 13:20
autor: Gie
a moj Pan lubi nalesniki z serem, tez podsmazone drugi raz... albo z bananem... :ico_noniewiem:

: 24 lut 2009, 13:22
autor: margarita83
Pati85, ja bym za nimi się wściekła :DD :DD :DD
szkoda że P. woli na słodko :-|