Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

24 lut 2010, 23:56

allo

co do operacji to 15 marca jedziemy na badania i wtedy bedzie ustalony termin :ico_sorki: boszzz normalnie jak patrze na ta malusia kruszynke ze bedzie na stole operacyjnym to az sie plakac chce :ico_placzek: no ale coz oczytalam sie o tej chorobie i tylko 20% dzieci z nieleczoną wadą dozywa pierwszego roczku!!! szokozja :ico_szoking: ale co tam nie bede was zanudzac :ico_sorki:

ja jak zwykle mam lipny dostep do internetu takze czesto was nie bede odwiedzac :ico_sorki: no chyba ze jak moj komp do mnie przyjedzie w sobote to moze zlapie jakiegos niezabezpieczonego neta :ico_sorki:

oki teraz zmykam spac
POZDROWKI i BUZIAKI :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2010, 13:29

moniś haha - raczej mi się nie nudzi, ale fakt - towarzystwa mi brak na maks :ico_sorki: zmaknięta siedzę w tych czterech scianach :ico_noniewiem: ale wczoraj werandowaliśmy, dziś też zaraz będzimey to jutro na spacerek z Juniorem wybedziemy, bo pogoda przepiękna się robi :ico_brawa_01:

asiu kochan a- ale musi się faktycznie Malutka od poczatku zmagać z przeciwnosciami :ico_noniewiem: ale silna z niej dziewczynka, da radę. my tu wszystkie cały czas mocno za was obie kciuki trzymamy, musi być dobrze :-)

a ja dziś zabrałm sie za szukanie przedszkola dla Jagi w okolicach miejsca do którego sie przeprowadzamy. i fuks, bo tak jak w całym kraju zapisy sa od 1 marca, tak w jedynym publicznym przedszkolu tam zapisy są do jutra :ico_szoking: i dziś Marcin bedzie gnał zeby jeszcze papiery złożyć :-) ale raczej sznas nie ma, tam zadnych znajomosci nie mam, trzylatka gdzies wcisnąc to ekstremalny wyczyn :ico_noniewiem: chociaż dowiedziałam sie wczoraj, ze mojej cioci, która ma do mnie słabość bratowa mieszkająca w tej miejscowości właśnie jest nauczycielką, wiec może dojscie w przedszkolu też będzie miała :ico_sorki: :-D w przyszłym tygodniu pojadę do diotuni na akwkę, moze cosik się uda :-)
a jak nie to juz dzowniłam do prywatnych. są dwa, z miejscami nie ma problemu, obejrzałam w necie, wygladają nwet przyzwoicie - miesięcznie z wyżywieniem na 8 godzin musiałabym 650 zł wybulić, ale jak nie bedzie rady to bedzie trzeba :ico_noniewiem:
Tymkiem nie wiem czy moja mama d aradę sie zając, bo juz zdrowotnie u niej nienajlepiej, 60 lat robi swoje, wiec powoli za opiekunką tez bedzie trzeba sie rozglądać, bo z prawdziwego zdarzenia długo trzeba szukac :ico_noniewiem: żeby tylko wypaliły mi plany zawodowe, to jakoś sie reszta ułoży i na wszystko pieniażki sie znajdą :-) ale fakt - trzeba w tym anszym kraju sie nagimnastykowac, zeby kobieta mogła ze spokojną głową o bezpieczeństwo swoich dzieci do pracy wrócić :ico_noniewiem:

ale się wywnętrzniłam :ico_olaboga: :ico_haha_01:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2010, 15:37

przedstawiam wam Filipka
Obrazek

[ Dodano: 2010-02-25, 14:44 ]
U nas ok.Karmienie piersią przebiega bez problemu.Filip rozkręcił mleczarnię i piersi mam ogromniaste :ico_szoking: W dzień to mały anioł,a w nocy ciut gorzej.Jestem przeszczęśliwa,a Piotrek to oszalał na jego punkcie :-) Ja to już zapomniałam,że dzieciaczki są takie małe.
Filipka waga urodzeniowa to 3200g,ma 54cm.Dostał 9 punktów w skali Apgar.4.03 mamy kontrolę w poradni neonatologicznej z poodu żółtaczki,pani doktor nas wypuściłam do domku po dwóch dniach,ale kazała się pokazać.Teraz urządzamy naturalną fototerapie w domku.
Co do porodu to był piekny :-) Naprawdę cudowne przeżycie choć były stresujące momenty,ale o wam opiszę jak będę miała więcej czasu.No i bolało,nie ma się co czarować,że nie.Mega wysiłek,ale z jakim pięknym zakończeniem :-)
Buziaki dla WAS :-)

[ Dodano: 2010-02-25, 14:46 ]
Asia trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło. :ico_sorki:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2010, 16:37

karmelciu no sliczny Filipek :ico_brawa_01: jeszcze oczka niech nam pokaże :ico_brawa_01: najważniejsze, ze zdrowo się chowa, żółtaczka na pewno raz dwa sobie pójdzie o ile jeszcze jest :-)

u nas dzisiaj nocka też była gorsza, bo się Młody co 2 godziny budził, za to teraz śpi uparcie :ico_haha_01: ale mam nadzieję, ze pójdzie dalej śladami starszej siostry i wszystko wróci do normy z jedna przerwą w nocnym spaniu na jedzenie :ico_haha_01:

a u nas dziś przepięknie i słonecznie jak nie pamiętam kiedy :ico_brawa_01: jutro pierwszy spacerek :-D

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lut 2010, 18:56

karmelka jakie cudne maleństwo :ico_brawa_01:

Ewa jak patrzę na Jagi zdjecie to ona na 4-5 lat wygląda :-D Ile ma już wzrostu, nasz bąbel ma równy metr i wazy 14,100
Rany 650 zł... nie którzy zarabiają 900 i gdzie tu sens pracy.... ja idę w poniedziałek młodą zapisać.

Asiu trzymam kciuki za twoją malutką

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2010, 18:56

Dziewczyny macie przepiękne dzidziusie.Wszystkim Wam gratuluję serdecznie,a w szczególności Ewuni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Tymoteuszek jest po prostu przecudny. Sporo obie przeszłyśmy ale w końcu mamy nasze upragnione kruszynki przy sobie :064: Jeszcze raz gratuluję :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 lut 2010, 19:42

karmelka, Filipek przeurocze dzieciątko.
aż się do mojego M. śmiałam, że ma twoje dziecię dziurkę w brodzie i że póki może ma naszemu Tobiemu zrobić taką samą ;-) choć skoro na męskich potomków przechodzi to w 99%, to jest cholernie wielka na to szansa :ico_brawa_01:

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 lut 2010, 19:43

Czołem dziewczynki
ja po wizycie szyjka sie troszke skróciła i jest jakies 1 cm rozwarcia, w poniedziałek jeżeli nic sie nie wydarzy wczesniej ide na nocny dyżur do mojej położnej może zostanę i jak dobrze by poszło to bym sie w nocy z Łucja spotkała :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lut 2010, 20:02

Czołem dziewczynki
ja po wizycie szyjka sie troszke skróciła i jest jakies 1 cm rozwarcia, w poniedziałek jeżeli nic sie nie wydarzy wczesniej ide na nocny dyżur do mojej położnej może zostanę i jak dobrze by poszło to bym sie w nocy z Łucja spotkała
trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 lut 2010, 21:25

kamelek1, to ostro trzymam za ciebie kciukasy! :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”